Last news in Fakti

27 Януари, 2022 09:35 1 772 47

Столичен район пред режим на уличното осветление

  • район-
  • изгрев-
  • режим-
  • ток-
  • сметки

Този декември сметката за ток е била 50% по-висока

Столичен район пред режим на уличното осветление - 1

С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо същия период на миналата година. Тази равносметка правят в общината на район „Изгрев”, считан за един от елитните столични квартали.

Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление.

„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло”, заяви д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев” пред Нова ТВ. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.

„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район Изгрев плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад” ще останат в един момент с тъмни подлези”, коментира Георгиев.

Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.

„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини”, заяви Георгиев.

По думите му ако през миналата година само за подлезите е плащано около 60 000 лева, то сега сметката е двойна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    26 11 Отговор
    Благодарение на Кирчовцте ,и неандерталците , които ги избраха ...!!!???

    Коментиран от #8, #19

  • 2 Реалист

    17 6 Отговор
    Гаси тока, гаси че си лягаме хахаха. Напълно в стила на партията на Слави, която е част от управлението
  • 3 сила

    10 9 Отговор
    единствения кмет от БСП....затова го мачка самоковската крадла

    Коментиран от #10, #38

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 5 Отговор
    ФАНДЪКОВА срама няма навсякъде ХОРАТА СИ ПЛАЩАТ данъците с исключение на един етнос ромите те нищо не плащат

    Коментиран от #41

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 трясъ

    11 7 Отговор
    Столичен район Е пред режим на уличното осветление. Цялата столица също. Да глътнем по една чашка "Столичная". Фънди,наздраве!
  • 7 Еми

    22 3 Отговор
    Върнаха ни у 19 век. Референдум за ЕС и Натю
  • 8 Благодарение

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    На бай чекмежан дето подписа за зеления ток борсата и спря аец белене

    Коментиран от #31

  • 9 Герб

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА":

    Ами лажи ти как чекмежан ще промени цените на борсата де той ни я натика? С пари от шкафа ли?
  • 10 6776

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Единствен, но по некадърен от предишния.
    гласувахме за него за да не е Ц.Ж. но с тоя е по зле.

    отделно - и в момента е тъмница в по голямата част на квартала

    Коментиран от #11

  • 11 сила

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "6776":

    еми тогава не знам кво да ти кажа.....радвай се поне , че не е наркодилър като Иван Печката на Илинден
  • 12 Госあ

    9 3 Отговор
    АЕЦа пречи ! Трябва да се спрат и последните реактори ! 😂 А като вкарат и трети обръч от прекупвачи, тока ще поевтинее 😂
  • 13 Войникът 🇧🇬

    12 1 Отговор
    Това е срам и резил ,една малка държава с АЕЦ ,да ръмби потребителите /народа/ с такива сметки за ел.енергия! Извинявам се,но тези които ги избрахме да ни управляват,ако не работят за Нас да си бият дузпата и да ходят на ма..ки ..си у .....! Извинете за острия и кофти тон ,но това в тези политически субекти не прилича на реалност вече!
  • 14 Търновец

    16 2 Отговор
    Трети и четвърти блокове на Козлодуй бяха неправилно спрени – от Меглена Кунева, а изнoса на ток да спре – особено за РСМ. Румъния изгради АЕЦ “Черна вода” c пари от голяма френсka банка – Париба - а нашите реактори 3 и 4 бяха големи конкуренти и Кунева ги писа в прегoвоpните документи като опасни и caмa обеща да ги затвоpим – а преди това България плати 300 млн. USD на Siemens да окачеcтви рeakторите, и немците казаха всичко е OK – може и сега да рабoтят! След това Кунева беше назначена в същaта бaнка с 40000 евро на месец. Преждевременното затвaряне на реактори 3 и 4 нанася на държавата щети поне за 10 млр лева – повече от фалита на KТБ. В т.н. “Реформаторски Блок” Кунева беше заедно с Бойкикиев, Радан Кънев и др. Pеактори 3 и 4 ca cepтифицирани да работят до 2030.

    Коментиран от #18, #20

  • 15 До органите

    10 1 Отговор
    В река Новачица в ж.к Изгрев София се изливат фекалните води от новопостроените блокове. Пълен фарс. Непрекъснато се обяснява как трябва да се ваксиниране за нашето здраве а реално превърнаха реката в източник на зараза и никой не го интересува здравето. РИОСВ едва ли не казват че е заради авария ама повече от три седмици не могат да се оправят.Кой ще носи отговорност?
  • 16 Така

    3 1 Отговор
    Там ще намалеят и кражбите на ток от уличното осветление.Общината въобще не проверява тези неща а енергото щом не е от тях не им пука.
  • 17 Хахаха...

    10 2 Отговор
    На ви зелена енергия.Вкараха ни в нещо,което е абсурдно.Да си имаме АЕЦ и да стоим на тъмно.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    така наредиха от ЕС дори КЕВР мафията уби ИНЖИНЕР ГЕОРГИ ДИЧЕВ ШЕФНА АЕЦ КОЗЛОДУЙ по времето наНДСВ тогава глав секретар на МВР беше БМБ а МИНИСТЪРна ЕНЕРГЕТИКАТА слошжиха МИЛКО КОВАЧЕВ протеже на РУМЕН ОВЧАРОВ а ГЕОРГИ ДИЧЕВ го премахнаха защото станта нудобен за мафията КЕВР

    Коментиран от #35

  • 19 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Мислиш , че при други цените на тока няма да са такива? Случващото се не е само в България …

    Коментиран от #30

  • 20 ВЕЛИКО ТЪРНОВО

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    какво става с БАЙ КУРТИ МАРТИН ПЕТКОВ
  • 21 Герберски те Кметове искат да гасят

    5 4 Отговор
    Улично осветление, даже кмена на Козлодуй, не му стигал тока??? Нова Герберска Постановка! Столична Община има бюджет над 2 Милиарда, от нашите данаци, да не се Чешат само, да плащат където трябва!! Нашите пари са, не на, ГЕРБ, нито на Фандъкова! Какво работи онова бившо гл Секретар че на МВР, от какво разбира?? Приют за гербери е Столична Община!!

    Коментиран от #39

  • 22 "Конструктивната Опозиция," основно се

    4 5 Отговор
    Занимава със Съботажи, където управляват техни хора, да има Хаус, а Бойко да Реве, че той само ще се справи!!! Спасителя! Дучето в Италия и той сее наричал"Спасителя"!!!! Кофти Завърши!!!
  • 23 Noname

    8 2 Отговор
    Добре дошли в 1980г.един има ток три няма.В 21- век имаме режим на тока!!!.Хора стоят на студено понеже сметките им са тройни.Същите тези хора и децата им ще се спъват вечерно време по улиците понеже няма осветление защото е скъпо.А защо е така защото многобройните фенове на партийката с двете П-та(започвам да се чудя за абревиатурата ПП какво значи) та молбата ми към тях е малко да помислят за следващия път.А който сега ще си плаща гражданската да знае има изненада и не приятна.Аз вчера разбрах:)
  • 24 Абе

    15 3 Отговор
    Цирка тепърва започва...като започнат болници, училища и детски градини да изпадат в енергийна кома тогава да видите шоу.Толкова пропаднала държава никога не сме били .Ударихме дъното.
  • 25 Евтим

    4 1 Отговор
    Не е ли някак по-логично, предвид цитираните суми, да заменят лампите със високоефективни светодиодни?

    Коментиран от #42

  • 26 прави впечатление

    3 3 Отговор
    въпреки, информацията която се тиражира от месеци - високи и качващи се цени на електроенергията, повечето градоуправници са трупали сметки до момента в който не могат да ги платят, вместо навременно да регулират натоварването и потреблението на мрежата.. Метрото в София 3,5 милиона лева, преди това някакъв град трупал сметки за ток три месеца, преди да преминат към режим. Някак си ,и то по време на пандемия, това не е пасивно управление, ами работа в ущърб на обществото..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БАЦЕ ЕООД

    2 1 Отговор
    Моите кметове (на ГЕРБ) са най-добрите! .. Ето на.. сега и малко хамериканци да си вкараме, така да има.. че харесваме бели господари
  • 29 Няколко Герберски кмета, пускат Мухата,

    1 5 Отговор
    Че може да спрът Уличното си осветление!! Не става дума за никакъв Режим на тока!! Евтини, Герберски Постановки, някой пише от името На селски Герберски Кметове! В Тези малки Градчета и села, след 9 часа вечер, няма никой по улиците! ЗИМАТА!! БЕРКОВИЦА,, 21Ч Зимата, няма никой по улиците, пусто!!

    Коментиран от #32, #40

  • 30 Не е

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Така , защото , ако в Европа има голяма компонента произведено от газ електричество , тука с евтиния ток от " Козлодуй " , се пълнят частни джобове !
  • 31 Ама

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Благодарение":

    Харвардците дойдоха със заявка,че Борисов не става,а те ще оправят нещата.Ама така ги оправиха ,че всичко върви надолу.Въобще не им пука ,че животът на българите се влошава.Нито на тях,нито на Херо Мустафа. Те си правят срещи,обсъждат си,най-много някоя и друга комисия да направят.И така следващите няколко години.На кого му пука за компенсации.Нали ще имаме самолет за Скопие,какво толкова,че ще има режим на тока в България .Луда работа сме .

    Коментиран от #33

  • 32 Чудя се

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Няколко Герберски кмета, пускат Мухата,":

    Не се ли сещаш,че въпросът е принципен.То баба знае 2 и 200,но в кой век живеем?! И как изглеждаме в очите на света.Нали идеята е качеството на живот да се подобрява.Ама новите управляващи подобряват живота само на своите приятели и роднини.Трябва да е за сметка на нещо.Колко му е--народът ще търпи.Докато се усети...
  • 33 Ама

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ама":

    Ти колко време мислиш се строи един АЕЦ? Бацо де беше 12 години да построи и той нещо, че с тия фалшиви 250 км пти скоростен път до никъде

    Коментиран от #36

  • 34 Бай Онзи

    1 2 Отговор
    Ами станете битови потребители ! Когато ползвахте привилегиите на промишления ток ви беше добре !
  • 35 Търновец

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    В Зелената Партия в Германия преди 20 – 25 години беше Йошка Фишер (Еврей) – като вице канцлер той натрапи политика на затваряне на атомните централи в Германия – без техническа експертиза, Йошка беше и голям aдвокат Турция да почне преговoри за ЕC
  • 36 Ама

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ама":

    Щом Спецов и двамата му заместници са взели бонуси 38 хиляди лева за три месеца работа,значи пари в бюджета има.Има начин правителството да се погрижи и за хората---например училища,детски градини,общини,църкви да не плащат промишлен ток.Другите бизнеси да се компенсират,за да не ти калкулиралат цената на тока в цената на хляба и млякото.Изтеглиха и заеми.Ама щом за теб процесът свършва с изчегъртването,стой на студено и гладувай.Голям кеф,нали?А...и се радвай,че ще има самолет до Скопие.Ще стига за 20 минути и няма да ти се налага през Виена да пътуваш.
  • 37 Тинтява сокак

    3 0 Отговор
    А представяте ли си какви биха били сметките, ако в район "Изгрев" имаше и улично осветление?
  • 38 СУВЕРЕН

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Невярно изказване. Сметките за ток на уличното осветление и подлезите са на името на столична голяма община а не на районните общини. Всички знаем че,правителството заяви "София не е България ,затова приходите от данъци ще ги преразпределим." Намалиха бюджета на столична община и по този начин ги принуждават да правят икономии. На теб ако ти намалят заплатата на половина също ще си свиеш разходите нали ??? Трябва данъците да си остават в общината за която са платени ,а селските кметове да се отчитат за разходите и да крадът по-малко. За всяка къща в страната се плаща данък дори и в най-затънтеното селце . Изключение е незаконното строителство,но пак кметовете са виновни че,го допускат.
  • 39 Алооо

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Герберски те Кметове искат да гасят":

    Други са на власт,други!!!Други решават!!! Ама щом нещата се влошават,започвате пак да обвинявате предните.Ами нали си избрахте образовани супермени.Сега се завивайте с юрганите и гледайте усмихнатия Джон Траволта.Звука на ТВ спрете,няма смисъл да го слушате какво говори.
  • 40 Noname

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Няколко Герберски кмета, пускат Мухата,":

    Е в това има много смисъл.Значи хората са пещерняци и като няма никой по улиците трябва да е мрак.По тази логика и в къщите си трябва вечер на тъмно да стоят,колко е вечерта няколко часа.А и не е необходимо да се отопляват,колко е зимата няколко месеца.
  • 41 СУВЕРЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това е държавна политика от бай тошово време поради натиск на големите за интеграция на брачедите. Само че те не искат да се интегрират и им изнася да ги дундуркаме от всякаде да им капе. Строи си колибата където му хареса ,не плаща данъци,не плаща сметки,получава помощи......пили се като мишок.....и така 70-80 години вече.
  • 42 Няма пари

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Евтим":

    Няма пари
  • 43 И СЕГА КАК ПИЯНИТЕ БОГАТАШИ НА

    1 0 Отговор
    РАЙОН ИЗГРЕВ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ КЪЩАТА В ТЪМНОТО ? ОСВЕН ДА СЕ ПРЕМЕСТЯТ В ЛЮЛИН И МЛАДОСТ КЪДЕТО СЪЩО Е ТЪМНО МРЪСНО И КАЛНО , НО ПО ДРУГИ ПРИЧИНИ !
  • 44 НЯМАЛО ПАРИ

    1 0 Отговор
    АМА ЗА ФАНДЪШКА И ШАЙКАТА И ДА КРАДАТ ИМА , НАЛИ ?
  • 45 И БЕЗ ТОВА ТРЯБВА ДА ЗАТЪМНЯВАМЕ

    1 0 Отговор
    ПРОЗОРЦИТЕ ТИЯ ДНИ ЩОТО ИДВАТ РУСКИТЕ КРЕПОСТИ ПАК ДА НИ БОМБАРДИРАТ И ХВЪРЛЯТ ДЕЦКИ ИГРАЧКИ С БОМБА ВЪТРЕ
  • 46 КАТО НЯМА ЛЯБ ЯЖТЕ ПАСТИ

    1 0 Отговор
    Ето какво закуси Деси Цонева за 900 лева (СНИМКА)

    Богатият ѝ мъж много я глези
  • 47 Жицата

    1 0 Отговор
    На снимката се виждат около 35 или 40 осветителни тела ако са от икономичните всяка една от тях трябва да е макс. 10W x 40 = 400W. В София има около 55 подлеза и така 55 x 400W = 22KW. Продават се соларни системи(25Kw) по 30 хил. лева с батерийте,а до 60 хил. лв :)
    Тази сметка е за "модерни" подлези, като този на снимката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове