Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 14:25 1 664 32

Павлов след разпита: Нищо не ме притеснява, оставих компанията в чудесно състояние, на печалба

  • николай павлов-
  • разпит-
  • компания-
  • цени-
  • договори-
  • печалба

Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките, каза още бившият директор на "Булгаргаз"

Павлов след разпита: Нищо не ме притеснява, оставих компанията в чудесно състояние, на печалба - 1
Снимка: Нова телевизия

Отстраненият от поста директор на „Булгаргаз” Николай Павлов беше на разпит в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той се яви в качеството си на свидетел по досъдебно производство и затова пристигна без адвокат. "Обясних как функционира газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Нямам никакви притеснения, защото сме абсолютно изрядни. Този бизнес се контролира от регулатора", заяви той след разпита, цитиран от Нова телевизия.

Оставих „Булгаргаз” в отлично финансово състояние – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към „Газпром”. Сега трябва да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Най важното е топлофикациите да бъдат компенсирани заради мораториума – при тях ще се открие голяма дупка. Това обаче няма как да бъде приписано на старото ръководство. Не мога да коментирам последната сделка /б.р. - с Румъния/, вече не бях на работа в дружеството. Благодарение на по-ниските ни цени от тези на европейския пазар бизнесът ни може да изнася и да печели. Не мога да разгласявам подробности /б.р. от разпита/, подписал съм се”, каза още Павлов..

При пристигането си в Прокуратурата Павлов беше лаконичен и заяви, че не знае за какво е призован. Това е първата публична поява на експерта, след като правителството предприе действия за отстраняването му от ръководния пост на „Булгаргаз” заедно с цялото ръководство на дружеството.
Според вътрешния министър Бойко Рашков над „Булгаргаз” тегнат съмнения, че е работила против интересите на страната, бизнеса и обикновените граждани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антигербер

    17 4 Отговор
    много рошав нещо.
  • 2 Павлов

    17 6 Отговор
    си свърши работата отлично, продължаваме и ще продължаваме да зависим на 100% от Русия.
  • 3 Смешна държава

    21 5 Отговор
    Тоя е откраднал милиони. Нищо няма да му направят. Те не могат да осъдят наркоманчето, което пред цяла България размаза Милен Петков, та този мазен гербераст ли ?

    Коментиран от #5

  • 4 сила

    20 4 Отговор
    абе нещо ти е клюмнал гребена гледам.....
  • 5 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Смешна държава":

    Милен Цветков, Петков....

    Коментиран от #6

  • 6 Смешна държава

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да, благодаря
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1944

    15 3 Отговор
    оставил печалба за газпром. машала тавариш. ама бързай за барвиха че парцелите поскъпват. много станаха бягащите от народната любов. и там ше ви намерим веееее ... спокооооо ....
  • 9 Данчо

    15 3 Отговор
    Интересно защо тоя като е толкова честен, не смее да погледне хората в очите. Все гледа надолу и мънка.

    Коментиран от #32

  • 10 Томов

    11 0 Отговор
    Крайно време е да се изкорени руското лоби в Енергетиката. Интересно КОЙ пречи на Правителството да направи това.
  • 11 Последния Софиянец

    14 3 Отговор
    Изпразнил Чирен и много ясно е на печалба.
  • 12 Тонев

    11 5 Отговор
    Русия приватизира не само газоснабдяването, но и енергоснабдяването ... ЧЕСТИТО на печелившият български русороб!

    Борисов е главният виновник за това! Това стана в края на неговият 12 годишен мандат! През целите тези 12 години, неговите правителства създаваха проблеми на ЧЕЗ, за които България е дадена на съд и ще плаща неустойки.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    народа гладен жаден болен отчаян безработен а капиталистите политици олигарси зърнари банкери лихвари чсита пият ЧОВЕШКАТА НАРОДНАТА кръвчица мръсни фашисти кожодери
  • 14 Кики

    8 6 Отговор
    Две три фамилии и гей двойки превзеха всички министерства в България и 4 милиарда дълг всеки месец бива окраден което нашите деца ще плащат , и когато голямото разграбване приключи тези криминали ще избягат в Канада и Израел
  • 15 Мда

    5 2 Отговор
    Неее...Ясно.Нас мноого ни е страх да сложим белезниците на един продажник на Националните ни интереси и Сигурност.
    Ами..ще трябва да си търсим нови управляващи дето не ги е страх.
    Избори ви очакват мили хора, дето ви е страх да не ви обвинят в репресии към крадците и престъпничите.
  • 16 Стоянов

    4 2 Отговор
    Вместо да внесе цялото количество/значително по-евтин/азерски газ,Булгаргаз внася повече от договореният/по-скъп/ руски газ,в ущърб на икономиката ни и потребителите!И нахалника пита,за какво ще му повдигат обвинение!
  • 17 Мда

    6 2 Отговор
    По-скоро: Павлов след разпита: Нищо не ме притеснява, оставих компанията в разкрачено състояние, на печалба СЪМ.
  • 18 ОК!

    6 2 Отговор
    И ти си на печалба...,даже на...- супер-пeпчалба...!!!
  • 19 Само питам

    5 2 Отговор
    Защо не е задържан, нали Кирчо искал от Рашков "реални арести"? Рашков се излага!
  • 20 Браво

    5 1 Отговор
    И да не се оплакват, че като му сложат белезниците Прокуратура и Съд ще го пуснат и оневинят.
    Щом не му сложиха белезниците, значи чистката трябва да започне именно от управляващите.Раздвояваме се бе МВР-то.Кой е чадъра в случая.
  • 21 Николай Павлов ЕДНА ФИРМА МОЖЕ ДАЕ

    5 0 Отговор
    На Печелба, от 1мил, но да са ОКРАДЕНИ 100-500,милиота,и тя е все на Печелба??И според теб е в много добро състояние, защото е на Печалба!! Когато печалбата е Символична, по Логика, по голямата част от Печалбата Липсва!!Тази част от Печалбата се търси, както и колко еи Къде е???
  • 22 Хаах

    4 2 Отговор
    Вчера в Хасковско един българин, защитил имота и здравето си, убил в двора си едно от пуснатите на воля кучета на съседа си с вила, че и невъоръжен народа, защото му умъртвило кучето кокошка.И МВР-то - хооп сложили му БЕЛЕЗНИЦИТЕ.
    Алооу Рашков, стига с с различния аршин за прососмъртни и мародери.
    Стига с Пиара борба с корупцията.
    И оня шеф на МВР-то в Хасково-Освобождаване веднага.
  • 23 Айнщайн х 2

    5 0 Отговор
    Как не се бяхме сетили, че това е единствения вариант да се спасят запасите ни от газ.

    Това гербавите били до един Аристотеловци и Айнщайновци. Като Вожда им.
  • 24 Петканов

    4 0 Отговор
    Радостно ми е как вият всички, които през годините са били на хранилка на газпром и руските интереси. Бръкнаха им в джоба и се почна едно реване, едно чудо, едни организирани атаки..
    Даже Р.Овч, който отдавна трябваше да е в затвора, беше активиран да плюе.
    Музика за ушите ми!
    МУЗИКА!
  • 25 Оня с коня

    4 1 Отговор
    Енергетика? Далаверите за милиарди от управлението на ГЕРБ и Борисов трябва да бъдат прикрити. И не просто, а да се посочат гневно виновници, които набеждават горкия Бойко. Сам той се хвърля в атака. Подтекстът е: говори Борисов – той вещ е в темата и неизкушен от далаверата. Повярвайте му, той чел е „Винету“ и прост е с простите. Той твърди най-невероятни и нелепи неща, наричайки ги истина. Пореден епизод от тази сапунка се разигра в Кирково. Всички са маскари, само аз - в бяло. Дори медицината е безсилна...
  • 26 Н Павлов!! Цените на газа се вдигнаха

    5 0 Отговор
    В България, защото нямаме достатъчно газ, това се повтори хиляда пъти, но ние сме можели да изнася ме!! ДАЛАВЕРАТА ви да не спира, на тоя някой да му начупи главата!! Алчни Наглеци! Вдигна се инфлация и цени на всичко, заради по скъп ток и газ, но този Меркантил, казва, че може да Изнасаме!!! Газовата Мафия, тези милионите ги нямат за Нищо!! И не са спирали да Препродават, Мафия!!!! Като отидеш в магазина и питаш, защо е поскъпнало това или онова, Отговора на търговеца:"заради високите цени на тока и газа" "а Меркантила продава!!
  • 27 Михалков

    4 0 Отговор
    Тези ОКРАДАХА милиарди, лишиха 90% от населението от нормален живот, превърнаха 1300- годишна държава в частна фирма. Изгониха децата ни в чужбина. Првърнаха правосъдието в АДВОКАТ на мафията. Превърнаха образованието в ДЕВАЛВИРАЛО понятие и съдържание. Превърнаха медицината в ТЪРГОВСКА фирма. Все пак имаме право на ЕДИН ЖИВОТ и не скедва да предоставяме на тъоаци да търгува с това право.
    Това е престъпление с размерите на причините за втората световна война и тя завършва с безкомпомисни и бързи присъди за виновниците. А тези още и още съществуват в управленската прослойка на вече тъй нарвчената държава. Защо?
    Единственият начин е Боко Тикава да бъде затворен при бай Ставри без съд и присъда за няколко месеца. Герберастите ще започнат сами да си изкарват кирливите ризи и ще се разпаднат. А това е единственото условие да рестартира държавата. Ако не се направи, герберастите се връщат.
  • 28 Милев

    4 0 Отговор
    Борисов.Наследството от предишното правителство на Станишев е 8 млрд.Мога да ги похарча за строеж на магистрали.Борисов не разбра, че те са оставени за обезпечение на Валутния борд за влизане в Еврозонат.И с Дянков ги похарчиха.е счетоводител и експерт.Станишев ни остави празен бюджет инфлация 6% вместо 3%. Борисов похарчи7,24 млрд. лв. от бюджета от 2009 до 2012 г. В резултат на това харчене държавният дълг е 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. 18,5% в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв.Оттгова започнха с баснята за успешното управление на ГЕРБ при Боко Първи и следващите министри след Дянков.Хитрата сврака .Конституционния съд с решение от 2012 г. определи.Откраднати са незаконно и противоконституционно от осигурените със здравни вноски в бюджета 1,9 млрд лева.Трябва да бъдат наказани и осъдени.Плюс 1.5 млрд от Здравната каса са 3.4 млрд.
  • 29 Шесто

    4 0 Отговор
    Трaдиция беше Борисов oпрeдeля на кoи депутатите имa личнo дoвeриe и мoжe дoри дa бъдe aгeнт на ДС.И дa гo признaвa зa приятeл, бeшe дocтaтъчнa. Oщe пo-интeрecнo e тoвa, кoeтo Кoмиcиятa пo дocиeтaтa нe cъoбщaвa. Нe e дocтaтъчнo caмo публичнo дa зaявявaш, чe ти cи прoтив приcъcтвиe нa aгeнтурa, нa aгeнти и oфицeри oт ДС в лиcтитe. Пo-вaжнoтo e кaквo прaвиш в живoтa, кoи ca ти приятeлитe. Той e мнoгo интeрeceн примeр. Цялaтa му кaриeрa в бизнeca, пoлитикaтa, e нacитeнa c aгeнти нa ДС и c мутри. КОЙ прeдлoжи Бoриcoв зa глaвeн ceкрeтaр Бригo Acпaрухoв, oфицeр oт Първo глaвнo упрaвлeниe нa Държaвнa cигурнocт. Кaк зaпoчнa Бoриcoв бизнec c ИПOН.Иимaшe ли пoдкрeпa oт т. нaр. кръг Мoнтeрeй, пълeн c oфицeри и куклoвoди нa бившaтa ДС. Кoй бeшe и кoй прoдължaвa дa бъдe нaй-гoлемият му приятел. Дa бъдe нaй-гoлeмият му защитник, глaшaтaй и пиaр в публичнoтo прocтрaнcтвo дocкoрo и дeпутaт. Георги Марков, агент Николай.
  • 30 Станчев

    4 0 Отговор
    Досега нямаше признаци да се случи реформа в съдебната власт и прокуратурата. Прокурорите да си отидат на мястото под шапката на М-во на правосъдие.А не под Каскета и под шапката на Борисов с мафията.ГЕРБ,ДПС и новите "патриоти" не са решаващ фактор,балансьор и танцьори.В правова държава прокурорите са държавни адвокати на обвинението не са магистрати.Има парламентарно мнозинство 169 депутати съдебна система през ВСС закриват спецсъда спецпрокуратура Цацаров с КПКОНПИ се закрива.Той си подаде оставката.След него ешев насила и предсрочно ще бъде отстранен.Идеята на този ВСС беше да сложи следващия Велчев Братиньо на когото разчитаха Борисов и ДПС и да си изберат новия гл. прокурор. По този начин саботираха промяна на съдебната система.Отдавна разбрахме за доказателствата на Рашков.Подкрепата с Радев и ново правителство и мнозинство в НС продължавме промяната. Ще видим не три синджира роби, а три синджира с мутри в затвора.
  • 31 Петров

    3 0 Отговор
    Интересно как Радев е назначил през 2017 г. човек на ГЕРБ начело на БУЛГАРГАЗ. Вижте там Севда да ви оправи опорките.
  • 32 Чичо Манчо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Данчо":

    Как няма да е умислен, като само той си знае какво голямо яйце се пече на гАза му :)))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол