9 Февруари, 2022 19:58 1 246 32

Василева, ИТН: Прокуратурата с работата си по този начин е пречка за развитието на България

  • виктория василева-
  • прокуратура-
  • пречка-
  • развитието-
  • българия

"Имаме много ясна програма за реформи в съдебната власт и това е записано в коалиционното споразумение между 4-те партии", заяви заместник-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ"

Василева, ИТН: Прокуратурата с работата си по този начин е пречка за развитието на България - 1
Снимка: БНТ

Разбира се, че подкрепяме всички усилия в посока подобряване работата на прокуратурата, защото няма нормално мислещ човек, който да не смята, че прокуратурата с работата си по този начин наистина е пречка за развитието на България", каза Виктория Василева, заместник-председател на ПГ на "Има такъв народ", в "Още от деня". Така тя отговори и на призива на президента да застанат зад премиера в неговия сблъсък с прокуратурата.

"Имаме много ясна програма за реформи в съдебната власт и това е записано в коалиционното споразумение между 4-те партии", заяви заместник-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ".

Предстои гледане в НС на Закона за съдебната власт, предстои закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, редица закони, които наистина да реформират из основи начина, по който работи прокуратурата.

Василева подчерта, че става въпрос не за махане на една личност и замяна с друга, а де се промени моделът на работа на прокуратурата.

Тя коментира и случая със сделките на "Булгаргаз", като посочи, че е смелост от страна на Александър Николов, който е от ИТН, да седне на министерския стол, тъй като проблемите в енергетиката не са от вчера и днес, те са от месеци и години назад.

"Колкото до скандала с продажбата на този пакет на борсата - в случая няма абсолютно нищо сензационно. Това беше просто една поредна ПР акция на опозицията, защото това е стандартна практика, нещо, което се е прилагало стотици пъти досега", отбеляза заместник-председателят на ПГ на ИТН.

И подчерта, че според ДАНС и други служби няма нищо укоримо по тази сделка, както и по начина, по който е била направена.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 11 Отговор
    Докато мафията има чадър в прокуратурата не чакайте подобрение на живота.

    Коментиран от #5, #16, #30

  • 2 Севда

    15 15 Отговор
    Поскъпването на живота на българите, без адекватни действия от страна на правителството, ще доведе до недоволство, което в края на зимата или началото на пролетта ще прерасне в протести и печелене на ГЕРБ.
  • 3 choko

    12 11 Отговор
    ГЕРБажийте са много слаба опозиция, а Гешо само протака времето до възмездието !

    Коментиран от #29

  • 4 Учен Дол ООД ака ИНТ

    14 9 Отговор
    Къде е оня инфлуенсър, Трифонов ага?
  • 5 Платеният Софиянец

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мафията в момента управлява държавата.
  • 6 Помак

    11 11 Отговор
    И ас сам сагласен с вас права сте !...Ама вашия шеф слави е част от мафията гроп-Итн-дпс-каска-.расе....грехота е да използва свестни хора кат вас! За чужди и лични цели!
  • 7 Абсолютно вярно!

    12 7 Отговор
    За да си върнем страната, трябва да се почне от съдебната система! Без съдебна система, държава няма! А с вас има надежда!
  • 8 Ето я

    5 7 Отговор
    Седесарката ужассс.И седесаря Волен и седесаря Фил Димитров сега в прокуратурата и Иван Костов шеф на Д.Б.

    Коментиран от #15

  • 9 оня с коня

    13 7 Отговор
    А може ли да обясни Особата от Снимката когато ИТН спечели предходните избори ЗАЩО не се опита да Реализира "Ясната " си Програма за Цялостно Управление на държавата,а се спотаи страхливо?А защо ако са имали Ясна програма САМО за Реформи в Съдебната власт защо не излезе Слави,Тошко или някой друг Чалгар и да заявят като мъже:Господа,ние Програма за Управление на Държавата нямаме,но за ПОДМЯНА на Гл.Прокурори - имаме?Между другото много се дразня когато някой се изтъпанчи на Мегдана и започне да говори от името на Целия народ ,като наивно си мислех че само тук във Форума има подобни Екземпляри...Да,ама НЕ- ето я и Тая ИТНянка прави точно това!Така и няма да разбере че Аз си имам СВОЙ Народ и ТЕХНИЯ изобщо не ме интересува.Както и да е- след някой и друг месец на Извънредните избори ИТН-то го няма в Парламента и съответно няма и да се чува повече за Чалгарския им народ!

    Коментиран от #31

  • 10 Реалност

    9 11 Отговор
    Вие сте единствената смислена партия за България! Зад всички останали, надничат интереси и мръсни пари, плащат за лъжи!

    Коментиран от #19

  • 11 ГОРСКИ

    8 9 Отговор
    Прокуратурата е видно че си е сложила превръзка на очите за хората от мафията !!!!

    Коментиран от #18

  • 12 ТаУмВзе

    10 4 Отговор
    Маке астронавт кога ще има? И сега да излае една чалга песничка, за отговор.
  • 13 ТАКА Е,..

    11 5 Отговор
    ЕЛ ЧАПО ДУБАЙСКИ, БЕОГРАДСКИЯТ АЙДУК, ПЪТЯТ НА КОПРИНКАТА, ПРОКОПКАТА,БОБОКИТЕ И ОБРАТНИТЕ ЛИБЕРАСТИ(ПЕДЕРАСТИ)...СА.....
    БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
    ЗАЩОТО СА . "ПОЧТЕНИ" ДС-ОЛИГАРСИ
  • 14 МАЧКАААААЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАА..

    12 6 Отговор
    СОРОСПИЙСКА СБИРЩИНА ОТ КОМУНЯГИ И ПЕДЕРАСИ
  • 15 Не думай

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ето я":

    Ама защо квичиш, нали тиквите сте в коалиция със СДС! Тоя бил такъв,оня онакъв! А,вие какви сте бе, комунистически изчадия,долни боклуци!

    Коментиран от #32

  • 16 XAAXAAAXA

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Божков ,Василев, Прокопи ,Маджо ,Брендо ,Митьо очите ,Бобокови, Арабаджиеви, Стайкови , Баневи , Иванчева - ХАРЕСВАТ ТОВА !

    Коментиран от #21

  • 17 xoxoxo

    9 6 Отговор
    Чалгарката ги ръси по сценарий пак......................
  • 18 67890

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "ГОРСКИ":

    Добре че дойде Кирчо от Канада, че да покаже на тия от прокуратурата и на тоя с каскета, къде е ключът за мазата!То просто пишело ама тия галфони от де да знаят като нямат дипломи като чаршафи от Харвард. 😂😂😂
  • 19 Прасе От Бсп

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Реалност":

    Таа булка не беше ли от учиндолската партия ?

    Коментиран от #20

  • 20 Не бе

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Прасе От Бсп":

    От ИТН е!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 666

    4 4 Отговор
    Враг номер 1 за мафията наречена коалиция разбираемо е Гешев. Поръчката за неговото отстраняване струва милиони. Тези сатанисти и негодници за пари са готови на всичко. Погребват България пред очите ни. Но ще дойде денят за разплата и милост няма да има.
  • 23 Ани, Ани

    7 0 Отговор
    Какво ти хареса в коментара на платеният трол, а не ти хареса истината в ком. 21? Подобна цензура, прави тази медия да изглежда жалка и смешна! Не се излагайте!
  • 24 Noname

    3 5 Отговор
    Пречка за развитието на България е тъпата чалгария на вашия шев в комбинация с "високия" интелект на ниските му сценаристите.

    Коментиран от #25

  • 25 Аз пък

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Noname":

    мислих, че пречка за развитието на България са подлеци плащащи за лъжи като продажника копейкин, подлога на Доган! Все си мисля, че подлеца е по вреден от певеца! И двамата творят, ама един песни, а друг лъжи и подлост!

    Коментиран от #26

  • 26 Noname

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Аз пък":

    С това "подлога на Доган" мисля че намери отговора.А славчо по спомен забавляваше и се каняле на всички известни "биснесмени" от последните 30-тина години

    Коментиран от #27

  • 27 Да повторим пак

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Noname":

    Все си мисля, че да си вадиш парите с честен труд, да не лъжеш, да не крадеш и да не постъпваш подло, е по достойно, от продажник като копейкин, който с парите на Доган плаща за лъжи! Кое ли е моралното?
  • 28 Лудница

    1 1 Отговор
    Всички искате да гризнетв дървото откъм дебелия край.
  • 29 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    С 8-10% в парламента партиите нямат морально право да правят закони за малциството / когато малциството прави закони за мнозинството това е диктатура Герб се радва на 600 000 гласуподаватели колкото трите партии бсп итн и дБ / Жалки партии оставени на изживяване
  • 30 Прав си кривчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То от прокорора зависи цените на хр стоки и горивата Приватизацията я направи гешев По митниците гешев ги пуска Убиствата и кражбите по населините места гешев ги закриля язв протестите тои плащаше Когато беше 3000лв един долар пак гешев го правише Дано сега гешев увеличи заплатите и пенсиите На крава ракета космоса виновен
  • 31 Другия с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Много си прав Когато някои глупак попадне сред умни хора как се чуства Така беше и с тяхНарода казва вари го печи го все тая / глупака си оставка глупак/ това са еднодневки
  • 32 Думам

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не думай":

    Ами каун фатмаков с кои направи правителство с мафията и алчените за власт Подлогите ще оберат пешкира
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол