Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 20:05 3 036 29

Терзийски: Всички обещания, които сме слушали, че „Хемус“ ще бъде готова до 2024, са нереални

  • йордан терзийски-
  • обещания-
  • хемус-
  • 2024-
  • нереални

Държавата в момента е заложена в икономическа и юридическа клопка, с тези договори по „ин хаус“ процедури, изясни депутатът от ПП

Терзийски: Всички обещания, които сме слушали, че „Хемус“ ще бъде готова до 2024, са нереални - 1
Снимка: БНТ

Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти. Той по-добър, както в качествено, така и в количествено отношение. Предвиденият бюджет на МРРБ е 2.5 млрд. лева като от тях 2 млрд. 326 млн. е бюджетът на АПИ. Това съобщи Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната" в „Още от деня“.

Той увери, че в самия бюджет всичко е предвидено и ще се избегне негативната практика да се възлагат поръчки, които да се плащат в края на годината с постановление на Министерски съвет от останалия излишък.

По повод строителствата на автомагистралите, Терзийски каза, че няма проблем със средствата, а с проектите.

„В националната стратегия „Пътна инфраструктура“ от 2016 г. със срок на действие до 2022 г., въобще не е предвидена АМ „Хемус“ да се строи 2022 г. Всички обещания, които сме слушали последните години, че „Хемус“ ще бъде готова до 2024 са нереални“, изясни той.

„Държавата в момента е заложена в икономическа и юридическа клопка, с тези договори по „ин хаус“ процедури, също и възлаганията на автомагистрали към подизпълнители с договори за доставка на материали и техника“, заяви Терзийски.

Той допълни, че в момента се прави юридически анализ на договорите. Когато анализът е готов, ще се излезе с решение как да се продължи оттук нататък.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    28 23 Отговор
    Можеше да бъде завършена, ако не се бяха пръкнали кокорчо и киролацията.

    Коментиран от #20

  • 2 БАЦЕ БЕШЕ ПРАВ:

    28 22 Отговор
    ТИЯ БОКЛУЦИ НЯМА ФА ПОСТРОЯТ...НИЩО!!
    АМА...НИЩО!! ТВА СА ЛЪЖЦИ И БЕЗДАРНИЦИ

    Коментиран от #6, #25

  • 3 БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ

    27 20 Отговор
    ТИЯ ДА ГОЛА ВОДА....НЕКАДЪРНИЦИ
  • 4 Ами да ти кажа

    11 7 Отговор
    Писна ми да слушам глупости и оправдания!Тази територия трябва да се управлява от небългарин!!Като за последно съ гласувал за българин!!!Няма да повтарям!
  • 5 Суха съчка

    24 10 Отговор
    Абе една година анализи стига лъжи пуснете поне 10 лот до лятото.
  • 6 Мда

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕ БЕШЕ ПРАВ:":

    Тоест Баце беше. Завинаги...
  • 7 ТАКА ДЕ

    20 4 Отговор
    ИЦО ХАЗАРТА ШЕ НИ ПРАВИ....МАГИСТРАЛИТЕ
  • 8 НЕРЕАЛНИ СА ЕДИНСТВЕНО..ХИЛЯДИТЕ

    28 13 Отговор
    ОБЕЩАНИЯ НА КИРЕ ПЕДЕРАСА И Г-ЕЙ СЕКТАТА .."П ипнахме П ачките"
  • 9 БСП ВИЦЕ

    21 5 Отговор
    НИЕ СЕГА АНАЛИЗИРАМЕ И МИСЛИМ, МИСЛИМ И АНАЛИЗИРАМЕ....

    Коментиран от #24

  • 10 Светослав

    16 4 Отговор
    Промяната е от копка до копка.Лошото е ,че няма пълнеж ...
  • 11 С парите

    21 19 Отговор
    които тиквата открадна можеше да дойдат инженери от Европа и да имаме нещо трайно и качествено. Банкянският цървул не заслужава бял ден да види.

    Коментиран от #13

  • 12 " П ендел Промяна"

    24 8 Отговор
    4---5 МОСТА НА ДУНАВ!
    3 ...ТУНЕЛА ПОД СТАРА ПЛАНИНА!!
    2 3 МАГИСТРАЛИ!!!
    КИКИ ДЖЕНДЪРЛЯКА,...ТОВА СИ ..ТИ..😂
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    15 8 Отговор

    До коментар #14 от "На Бойко устата и шкафчето":

    На БАЦЕ му е огромен.. МАРКУЧА, гащите на фатмаковица и Бобоковица са още у спалнята на БАЦЕ.
  • 16 Един не-трол

    23 9 Отговор
    Докато беше лошият Борисов, независимо в кой ден съм минавал покрай място където се строеше магистралата кипеше дейност. Сега е мъртвило. Но като се замислиш че пътя до Триград още не е започнал да се поправя, но се правят сметки ли анализи ли не знам и аз какво за него и като си спомним Вера Су наистина 2024 е мираж, но по-лошо е че и 2030 с тези популисти е нереален срок. Тези са най-лошата за мен комбинация лаладжии с претенции и без реален опит. Даже съпартиеца им ги беше възпял мамини дечица с новата седмица. Горе долу за ПП слуховете са че са плащали по 300к за депутатско място. Не знам дали е вярно, но изказването на депутата от Раднево ме кара да си мисля, че е така. Бъдете живи и здрави и разумни. Даже който разбира английски може да си пусне Рамщайн и парчето Stripped поздрав и клипа е много тематичен.

    Коментиран от #21

  • 17 Просто сте

    17 8 Отговор
    некадърни и безхаберие. Магистралата щеше да е готова ако не бяхте откраднали парите, заделени за строителството. Ама ви печели ин хаос процедурите, също като приказката започва кривата ракета и космоса
  • 18 123

    14 5 Отговор
    4 години ще анлизират и планират магистралата, а през 2027 новото правитлство ще трябва да я строи.Много хубава работа дадена на Бай Ганьо, планирането на магистралата ще побългари, а строежа на магистралата ще поцигани.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Behemoth

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    ХАХАХА..
  • 21 Behemoth

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Един не-трол":

    Пък ти може да си пуснеш оная дето единия изял на другия оная работа и двамата останали доволни...познай ти кой от двамата си...
  • 22 XAXAXA

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "МИ ВИДИШ....КУ*РО":

    Кака Хари каза че дори ти не можеш да си го видиш,имал си голямо шкембе,и че всеки път като сядаш си разтваряш бедрата!
  • 23 мнение

    10 3 Отговор
    То и Триград вече два месеца чака път - ама няма.
    Няма едни 800 000 лв

    А живяхме във времена когато се възстановяваше отнесен мост за 96 часа / 4 деня
  • 24 7428

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "БСП ВИЦЕ":

    изследваме КУРУЛАЦИЯТА
  • 25 Епа

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕ БЕШЕ ПРАВ:":

    Бацо кво толкова построи, лъга бара сакове с пачки а на Витиня тапа 12 години. За ония 10 км преди София ли дадохме милиарди?
  • 26 Хахаха

    8 2 Отговор
    Ооо, щеше, ама нали сме будали... си избрахме "промяната". И тя дойде, навсякъде по касите - в магазини, в бензиностанцията, в битовите и комунални и сметки. Е, дойде и за измамниците от тази промяна - те яко кешират и вихрят шуробаджанащината.
  • 27 Е-е-е-егати ситуацията!

    5 0 Отговор
    Куролираме Куролацията!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол