10 Февруари, 2022 13:07 1 145 26

БСП предложи СОС да се противопостави на Луковмарш, ГЕРБ отхвърли

  • бсп софия-
  • сос-
  • луковмарш

Странно е, че с йезуитски аргументи Столична община отказва да разреши поставяне на паметник на децата, убити в периода 1925 - 1944 г., считат социалистите

БСП предложи СОС да се противопостави на Луковмарш, ГЕРБ отхвърли  - 1
Снимка: БСП-София

Групата на „БСП за България“ предлага, като знак за проевропейската си ориентация, Столичният общински съвет да приеме декларация, в която категорично да се противопостави на провеждането на Луковмарш и да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонациски прояви в столицата на България - София. Това каза Калоян Паргов в декларация от името на групата в началото на сесията на СОС.

Управляващото мнозинство в Столична община отхвърли предложението.

„От 2003 до сега общинските съветници от БСП многократно сме призовавали институциите да предприемат необходимите действия за предотвратяването на провеждането на парада на омразата Луковмарш. През 2018 година Европейският парламент прие документ, в който изрази безпокойството си от нарастващото приемане на фашизма, расизма и ксенофобията и призовава държавите-членки на ЕС да забранят неофашистките и неонацистките групи и техните прояви“, припомни лидерът на столичните социалисти.

Той посочи, че преди 2 години българският съд ясно се произнесе, че е недопустимо да се провежда подобни демонстрации на мракобесна идеология, каквато е „кафявата чума“, на 12 февруари е планирано отново да се проведе това срамно събитие в памет на ген. Христо Луков, който през Втората световна война е начело на Съюза на българските национални легиони - пронацистка организация, която е и сред най-яростните поддръжници на Закона за защита на нацията, влязъл в действие през януари 1941 г.

„Ние, общинските съветници от БСП, сме убедени, че e огромна грешка да се допусне на територията на Столична община, в сърцето на София да се проведе шествие в чест на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през 20-ти век“, изтъкна Паргов.

Социалистите считат, че през изминалите години позицията на Столична община бе половинчата и беззъба.

„Настояваме за решителност и отхвърляне на всякакви опити за реабилитиране на престъпната идеология на фашизма и нейните поддръжници. Ръководството на Столична община е длъжно да заеме твърда позиция, за да не оставаме с впечатлението, че негласно подкрепя шепа неофашисти и лумпени“, се казва в декларацията на групата на „БСП за България“ в СОС.

„Странно е, че с йезуитски аргументи именно Столична община отказва да разреши поставяне на паметник на децата, убити в периода 1925 - 1944 година. Обществената подкрепа за този паметник е факт, както е факт и бездушното и цинично отхвърляне на предложението на инициативния комитет, подкрепено от десетки хиляди българи от различен етнос и с различни политически възгледи. Иска ни се да вярваме, че с действията си Столична община ще почете паметта на невинните жертви и ще осъди възвеличаването на убийците им“, категоричен бе Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП дъното

    27 12 Отговор
    Преди години бе в коалиция с ДПС (фалшивата партия ) сега е Д.Б (Иван Костов) Америка за България
  • 2 Антикумунис

    28 20 Отговор
    Забрана за БК(С)П и ДПС.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 36 Отговор
    НЕ на ЛУКОВ марш

    Коментиран от #5

  • 4 прецедент рунбата

    29 15 Отговор
    Бозлоджа и Компринката МОЖЕ, ЛУКОВ марш НЕМОЖЕ.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кой те пита па тебе ?
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 16 Отговор
    ДА НА ЛУКОВ МАРШ!!!
  • 7 хах

    30 16 Отговор
    А престъпната организация БКП-БСП, кога ще я забранят???!!!
  • 8 Никакви такива

    27 13 Отговор
    Никакви паметници за тези които са помагали на комунистите да оплетат с мрежите си страната ни.
  • 9 Ха ха ха

    31 15 Отговор
    Вечно ще живее паметта за великия български родолюбец и патриот , генерал Луков !!! Не се гаси туй , що не гасне , а именно народната любов към героите ,като генерал Луков , и никаква болшевишка пропаганда от ционисти и комунисти не може да промени това . Да живей Лукав !!!
  • 10 Вечно жив е

    27 16 Отговор
    Вечно ще е жив Българския Национален Герой , генерал Луков !!!

    Коментиран от #15

  • 11 НАТО

    26 12 Отговор
    Слава на всички Български генерали убити от комунистите-шумкари.
  • 12 РАДИО АСТРА ДУПНИЦА

    12 18 Отговор
    ПОКЛОН пред ВИОЛЕТА ЯКОВА тя е била ИСТИНСИ ПАТРИОТ

    Коментиран от #25

  • 13 ЛУКОВ МАРШ!

    23 9 Отговор
    ДОЛНИ КОМУНИ$ТИ ,НЕ ПИПАЙТЕ ЛУКОВ МАРШ!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДОЛУ Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК И З€Л€НИЯ $€РТИФИКАТ!
    "п€п€"-ФАТМАШКО -М€НТ€,разбойкУ Щ€ ви ОМ€Т€!
    ДОЛУ Ч€РВ€НАТА $ ВОЛОЧ Г€РБ,Б$П, ДП$, "п€п€"!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Малко уточнение

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "Вечно жив е":

    Генерал Луков е убит от еврейка, ремсистка. Та някои за това искот да се забрани Луков марш.
  • 16 filo

    12 4 Отговор
    Тия от БСП явно не знаят, че между фашизма и комунизма няма идеологическа разлика.
  • 17 XYZ

    5 16 Отговор
    ГЕРБ си защитават бойните отряди! Мъжете, които провеждат т.н. Луковмарш са вероятно същите, които на протестите миналата година ту бяха в ролята на полицаи, ту в ролята на провокатори!

    Коментиран от #19

  • 18 НИМРОД

    20 3 Отговор
    Генерал Луков е с биография на която могат да завиждат сегашните ни политици
    Истински герой от войните , а не плъх заврян в някой щаб.

    УБИТ е от Виолета Бохор Якова подпомагана от Буруджиев.
    Последователи и близки на убития веднага след атентата обвиняват за смъртта му правителството и цар Борис III.

    Ако сте прочели текстове от ЗАКОНЪ за защита на нацията, ще разберете, че състоянието в което се намира в момента държавата ни, налагат неговото спешно реабилитиране. .

    Разбира се против него ще бъдат гюмнетата от ДПС и безродници за които българинът не е човек , а животно което трябва да бъде мачкано до припадък.

    Луков изобщо не е бил АНТИСЕМИТ.
    Имал е и приятели евреи, чиито имена са отразени в тефтерчето му..

    ЛУКОВ Е БЪЛГАРИНА ОТ КОЙТО ДНЕС ИМА НУЖДА ДЪРЖАВАТА.
    Зад организираното от Методи Шаторов убийство стоят освен македонските организации и Борис, който вижда в лицето на генерала човека готов да смени монархията с РЕПУБЛИКА.

    СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА ГЕН. ЛУКОВ.
    /не всичко изглежда такова каквото ни се поднася/
  • 19 НИМРОД

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "XYZ":

    В огромно заблуждение си за хората сложили полицейски униформи и били протестиращите.
    Това са хората от ДЕЛТА - ГАРД в чиито символ на триягълника, стоят две букви от иврит.

    Не всичко е това което ни се представя.
  • 20 SDEЧЕВ

    12 2 Отговор
    ПАРТИЗАНИТЕ ЩО НЕ ВЗЕМАТДА СИ МАХНАТ ПАМЕТНИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПОЗИТАНО ПРИДШ ДА БЛЕЯТ
  • 21 Слава на Луков

    10 3 Отговор
    Слава на на националния ни герой , генерал Луков ,безпощадно бранещ България , както от сърби , гърци и всякакво напаст , така и от болшевики , комунисти и ционисти , които в същност са едно и също зло за света .
  • 22 СЛАВА НА БУЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ !

    9 1 Отговор
    СЛАВА НА БУЛГАРИЯ !
  • 23 Завършен

    4 7 Отговор
    Завършен нацист. На емблемата на легионерите има пречупен кръст. Корумпе.Ратниците,другата пронацистка организация го обвинямат във финасови злоупотреби като министър на войната. Според прехваната от Разузнавателната секция немска телеграма ген.Луков има на сметка в холандска банка 75 милиона холандски тулдена,комисионни от сделки с немски военни доставки за армията.

    Коментиран от #24

  • 24 завършен

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Завършен":

    скоро си свършен
  • 25 и всичките й роднини

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "РАДИО АСТРА ДУПНИЦА":

    високи 20 метра пушек 😄😄😄
  • 26 Лустрация

    7 2 Отговор
    Комундета продажници искали да забранят марш за достойния Български Генерал Родолюбец Хр Луков
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове