Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 11:08 2 987 37

Пожарникари излизат на протест в София

  • пожарникари-
  • протест-
  • софия

Причината е недостатъчният бюджет и готвените промени в МВР

Пожарникари излизат на протест в София - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикатите в пожарната излизат на протест следващата събота. Причината е недостатъчният бюджет и готвените промени в МВР, информират от БНР.

От синдикат „Огнеборец“ съобщават, че решението за протеста е взето след проучени нагласи на членовете на синдиката в пожарната. Служителите са недоволни от параметрите на бюджета за МВР, най-вече в частта му, касаеща персонала и капиталовите разходи.

В същото време от синдикат „Огнеборец“ уточняват, че неяснотите, свързани с реформата в МВР, медийни публикации и изяви на политици, в които се твърди, че пожарната ще бъде извадена от министерството, също са повод за протест.

Той ще се състои на 19 февруари, събота, от 12 часа на площад „Независимост“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    32 4 Отговор
    Аз ще ги водя!Баш пожарникаря от Село Банкя.
  • 2 Л.Ф. Селин

    29 8 Отговор
    Безспорно професия която се упражнява от предимно достойни хора.
    За разлика от другите ,,държавни" служби където масово се скатават или нищо не вършат, пожарникарите са при наводнения, пожари, земетресения, всякакъв тип транспортни катастрофи, изнасят трупове от апартаменти и т.н.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 hihi

    43 8 Отговор

    До коментар #2 от "Л.Ф. Селин":

    Така е, но този протест е защото искат да им вземат МВР картата. А в БГ полицейщината тя си е голяма социална придобивка.

    Коментиран от #10

  • 4 боко

    21 8 Отговор
    Стигат им ако падне някоя жена в шахта след герберски ремонт отиват и я вадят 24часа смяна сън ако не се случи нещо,а в почивката с буса 36-44 черни курсове върти
  • 5 Излизай

    20 7 Отговор
    Пожарникарите трябва да са платени много добре .За полиция не съм съгласен ,много далеч са от истината .
  • 6 Хохохо

    37 9 Отговор
    Естествено, че ще ги извадят от МВР, да си правят отделна структура с Гражданска защита и да започват да работят, и откъде накъде един пожарникар ще носи оръжие ще стреля по гаргите ли, ако им трябват пистолети да им раздадат водни.
  • 7 Vigo

    34 3 Отговор
    Защо трябва да са в МВР?? Отживелица от социализъма!

    Коментиран от #11

  • 8 Бабун

    30 8 Отговор

    До коментар #2 от "Л.Ф. Селин":

    Колко ли са достойни? За да станеш пожарникар трябва да кихнеш между 5 и 10 хиляди, в зависимост от мястото и длъжността, която ще заемеш.

    Коментиран от #21

  • 9 Що до сега

    22 6 Отговор
    при тиквата не протестирахте бе? Банкянския ли ви активира? Ама шкафчето се изпразва с всеки изминал ден, да знаете.
  • 10 Ами

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "hihi":

    тя (МВР картата) и за полицията ще си намали тежестта. Така е! Реформите винаги са болезнени, но са крайно наложителни!
  • 11 Ами

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "Vigo":

    Банкянския ги набута там.

    Коментиран от #27

  • 12 МВНТГЖОА

    23 1 Отговор
    ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ, АКО ОТ МВР, ДАТО И Т.Н СЕ РАЗКАРАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ.....
  • 13 Европа

    21 4 Отговор
    В нормалния свят пожарната е към общините и на доброволни начала!!! НЕ Е репресивен апарат!

    Гражданска защита е извън държавните силови структури, не е в пожарната и още повече в милицията и затова може да получава пари от ЕС.
  • 14 народ

    25 7 Отговор
    Сега и преди пожарникарче се става като кихнеш солидна сума или си роднина на някой милиционерски шеф!
    Един ден лежиш на корем в пожарната и после три дни бачкане във фирмата на жената...
    Освен това ти върви стажа и заплата 1 категория труд и пенсийката...
    И защо да напускат милицията? Да не са глупави!?
    Глупавите сме ние, че ги търпим!
  • 15 Гр .з.

    21 3 Отговор
    пожарната няма място в МВР ,тъпунгера от Банкя навремето набута Гражданска защита и т112 в пожарната ,без да има нужда отова освем ,че около 1800 служители на Гр.защита и т112 от трета категория станаха първа категория труд.тикварска му работа
  • 16 Сантуцо

    15 3 Отговор
    Кои пожарникари? Кой ще ги води? От Банкя ли тръгва шествието?
  • 17 Сърп и чук

    21 5 Отговор
    И какво им пречи да гасят пожари, ако не са в МВР! Тва всеки иска да е в МВР, да не го проверяват на пътя и да не работи! И да има пагони и ордени! Инспектор - комисар!
  • 18 Милчо

    17 1 Отговор
    Да извадят и Военната болница от МНО.Тогава как ще ревнат полковниците-лекари и мед.сестри-сержанти.
  • 19 Ами да

    7 4 Отговор
    С Борисов отпред! Ще отиде да целува ръка на Киро и Асен!
  • 20 Чук и Гек

    13 3 Отговор
    Ай на бас, че ако днес ги пенсионират,утре ще има по 100 кандидата за 1 място! Това не е служба, а привилегия! Един началник искаше да ни зачита за работно време, само когато сме били ангажирани с авария и ние го попитахме - Колко пожара гаси пожарникаря за една смяна, която му се зачита за пълно работно време, 1 категория и привилегия!
  • 21 Васил

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бабун":

    Забрави 5 000 хахах

    Коментиран от #32

  • 22 Йух

    11 3 Отговор
    Бокича няма да миряса докато не го осъдят.
  • 23 Съдийската комисия

    9 1 Отговор
    Ще ги води баш пожарникарю в Б-я бб
  • 24 Фен

    11 5 Отговор
    Пожарникарите , като излязат на протест охранителна полиция да ги охраняват и да им хвърлят един бой накрая. Както преди с едни други хора.
  • 25 Да си

    17 2 Отговор
    налягат парцалите! В 24 държави от ЕС пожарните са извън МВР!!!! Унищожиха Гражданска защита и то в момента в който в ЕС създадоха ГД „Европейска гражданска защита и европейски операции за ... помощ“ и назначиха за комисар Кристалина Георгиева!!!!! По горяма наглост в нашата история не е имало!!! "Реформираха" се като отново всички се писаха 1-ва категория труд, в гражданска само спасителите бяха 1-ва!!!!! Така наречените инспектори бяха 3-та, ТА ВРЕМЕ Е РЕФОРМА, време е за прекатегоризация и 1-ва категория да са само " спасителите и огневаците", време е пожарникарско безумие и наглост да бъде овладяна! Време е МВР да не е министерство на всичките работи!!!!! По тяхната "пожарникарска" логика и министерството на икономиката трябва да е в МВР, та по добре да работи икономимеска полиция и т.н., абе ако ги слуша човек всичко трябва да е МВР!!!! За пожарникарския им факултет да не говорим, и там всичко що е държавен служител е първа категория, и още като при бай тошево време вървят преписки "пишете колко и какви специалисти пенсионирате за да знаем колко да приемем в Симеоново!!!!???", нищо че същите специалности ги има и в други "цивилни" университети и завършилите ги са със същите права, но в пожарната приемамя само "симеоновчета"!!! Въобще застинала институция от тодорживково време! ТА: Време е за истинска реформа и връщане та нормалноклста, пожарите са част от бедствията, време е да се върви към унифициране със европейския съюз!!!!!

    Коментиран от #34, #36

  • 26 Време е Борисов да изкара и колегите си

    7 3 Отговор
    На Протест!! Макар, че Капиталовите, разходи за Пожарната, са вдигнати със100%повече в новия Бюджет!!! Вярните му Началници на пожарните искат, повече от 100%???Началници Гербери, Политизиран, режисиран Протест,!! Тези Политизирани началници е време да освободят постовете си!!
  • 27 РЕАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Глупости, пожарната е в МВР от 70-те години на миналия век. Пак с Бойко си изтривате ръцете.

    Коментиран от #28

  • 28 Можее

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    НО виж как в момента в който в ЕС създава Главна дирекция Гражданска защита и назначават комисар по Гр.Защита и хуманитарна ....., в нас пожарната със съдействието на ББ, глътна Гр.Защита! И сега в задачката се пита бедствията ли са по широкото понятие или пожарите, е ли са пожарите част от бедствията или не, редно ли е това което се случи с поглъщането и фактическото обезличаване на Гр.З или не и то в момент в който в ЕС създаваш не ГД ПБЗН а ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА!!!!! Да не говорим, че някой трябва и да потърси сменка за разпилените и унищожени складови бази на Гр.З ( палатки, одеала, посуда, санитарно и т.н. имущество), и ако някой каже че са биле стари, ненужни, нека да се види коя наша съюзничка от НАТО изкупи посудата от алпака за свои нужди, трябва да се ревизира и колко "наши" хора се възхолзваха от разпродажбата на имущиство на "попиляната" и разбита Гр.Защита! Така че ... ББ и Цв.Цв. трябва да си носят кръста!!!

    Коментиран от #30, #35

  • 29 АЛО ФАКТОРИТЕ.

    3 2 Отговор
    Колко много жалки душици имало тук .Пфу
  • 30 безпартиен

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Можее":

    Никой нищо няма да проверява и за това се хващам на бас с всеки!!Сигурен съм че и тези няма да отстранят "работещите" пенсионери от МВР,като с това облекчат бюджета на държавата!Това са "само" около 5000 души на ръководни постове и3 в 1-заплата,пенсия +20 заплати за "вярна служба"!А заплатите са от 2500-3000 лв.месечно на човек!Само за това решение за пенсионерите в бюджетната сфера трябва да ни запишат в Гинес-единствената държава сме в ЕС,САЩ и дори Русия и републиките са зад нас!!!!Няма кандидати за местата им?Много ценни специалисти са?Същото е оложението и в МО,други министерства,области,общини!!!До кога?
  • 31 БМБ

    6 2 Отговор
    Във Германия пожарникарите са доброволци, всеки работи друга работа и дават доброволно дежурства

    Коментиран от #37

  • 32 Бабун

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Васил":

    Прав си, 5000 бяха когато кандидатстваше сина ми, ама беше доста отдавна и след като не снесе, естествено остана извън борда.
  • 33 Алооо

    3 1 Отговор
    За стоене, кой дава пари???!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове