13 Февруари, 2022 12:55 3 947 81

Тошко Йорданов: Логично е да получим критики предвид заявките в началото

  • тошко йорданов-
  • критики-
  • заявки-
  • началото

Замисляме реформи в СЕМ и в момента ги обсъждаме с коалиционните партньори, коментира председателят на Комисията по култура и медии

Тошко Йорданов: Логично е да получим критики предвид заявките в началото - 1
Снимка: БГНЕС

"Аз също мисля, че увеличението в бюджета за култура е малко, въпреки че ние сме част от управляващата коалиция". Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН и председател на Комисията по култура и медии:
"Логично е да получим критики, особено предвид заявките, които направихме в началото на коалиционните преговори. Уверението, което имаме, е, че когато се предвижда актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде увеличен бюджетът на сектор "Култура“, тоест там да се получи още едно увеличение. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени определени разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да оптимизираме някои разходи и да ги пренасочим от едно място на друго, защото някои сектори и някои институти не са добре финансирани".
Хората от БАН са си прави да искат по-голямо финансиране за наука, то не е логично да се отделят толкова малко пари за наука", заяви Йорданов:
"Ние вече лобираме в полза на БАН. Професор Андрей Чорбанов, който работи в БАН, е точно от другата страна на барикадата и той активно лобира в тази посока. Знам, че е водил разговори с председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още сега. Не искам да се изказвам неподготвен в сфера, която не е моята, но знам, че активно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до протести".
Председателят на Комисията по култура и медии коментира и изказването на Христо Иванов, че има усещането, че ще има предсрочни избори:

"Господин Христо Иванов не се слави като добра врачка, както се изрази веднъж на едно участие министърът на спорта, така че е добре човек да не се доверява на неговите усещания. Да не се връщам на това какви усещания имаше той в предния парламент, които се оказаха доста необосновани, да не употребя някоя по-силна дума, че сме коалиционни партньори, така че не е хубаво да се вярва на усещанията на господин Христо Иванов. Напротив - коалицията работи доста добре".
"Замисляме реформи в СЕМ и в момента ги обсъждаме с коалиционните партньори, юристите работят, така че когато сме готови, ще кажем", обясни председателят на Комисията по култура и медии:

"Моето лично мнение е, че няма нужда от Съвета за електронни медии, но трябва да видим чисто законово как стоят нещата, най-малкото трябва да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, отколкото като регулаторен орган".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FEFE

    48 4 Отговор
    Искаме закон за референдумите както е в Швейцария, Тоше !
  • 2 ТаУмВзе

    38 26 Отговор
    Чалга слугинажа на доган, пак се изрезва! Канадчето има задачки бре! Коалиция за разкош и папкане! Щото друго слугинажа не може да прави

    Коментиран от #16, #34

  • 3 Шок и ужас

    51 19 Отговор
    Логично е направо да си ходите. С такава скорост се обърнахте срещу избирателите си, че надали ще видите повече политически живот освен като изчезваща партия в ъгъла на кулоарите.

    Коментиран от #70

  • 4 Софиянеца

    30 27 Отговор
    Защо ИТН не подкрепи протеста на "Възраждане" за премахване на "зеленото" нещо !!??

    Коментиран от #19, #31, #47

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този

    38 16 Отговор
    откровен измамник и дебил явно няма срам след всички малоумия,които сътвори и изрече.
  • 7 Тошко заради вас

    34 11 Отговор
    Или по точно защото гласувахме за вас. В смесените райони ни тормозят. Защо се одръпнахте? Взехте това което искате и ни оставихте на феодализма! Срам и Позор!
  • 8 Тия са ясни

    23 11 Отговор
    Целят да осакатят обещствените медии в полза на частните бизнес интереси. Същите бизнес интереси, които финансират телевизията на дългия.
  • 9 Гал

    40 12 Отговор
    Мухльо, а дали си се запитал имаш ли нужните качества, морал и капацитет, да направиш живота на българите по щастлив, за което парадираш, заедно с гуруто ти. Страхливци. Овъргаля се като червей, а си мислиш, че си кебапче. Мръсен боклук.
  • 10 Иван

    23 14 Отговор

    До коментар #5 от "ГEРБ":

    Това дори не е смешно и тъжно. Недялко офшорката отделни знае че целта е източването на БНТ? Екстрасенс ли е? Това че искат да се махне подлогата Кошлука източване ли е? Та дори още миналото лято министъра на културата Минеков искаше оставката на Кошлуков! Йорданов е председател на комисията за култура и медии и е в правото си да поиска оставка на тези които са подлоги на ГЕРБ и то на държавни заплати от нашите пари! Безочието на ГЕРБерите няма граници. Да си припомним и още 1 факт!!!! Новия министър на спорта Василев внесе предложение за смяна на новия УС на БСТ и на мястото на Гошо Гинчев и Христо Йовов да бъдат назначени нови хора, но те обжалват и съда спря назначението докато не се произнесе. Как не ги е срам, ако имаха съвест и достойнство сами щяха да подадат оставки. Дойде ново правителство, нов министър а те са членове на ГЕРБ и се натискат. А и Христо Йовов преди това бе общински съветник от ДПС в Своге. Саботират новия УС на БСТ и с какви "очи" биха работили с новия министър че обжалват?!?!

    Коментиран от #18

  • 11 Тоше Тоше

    34 11 Отговор
    Пълна политическа трагедия сте .Да вземеш властта и да стоиш и да не знаеш къде се намираш.Нали гологлавия щеше да оправя държавата а всъщност бе ползван от мутрите ,неговите приятели от едно време .
  • 12 АНТИКОМУНИСТ

    27 14 Отговор
    ИМА ТАКЪВ ПРООООООЗ НАРОД - ИЗЛЪГАХТ€ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ....!
    $€ДНАХТ€ $ КОМУНИ$ТИТ€ И нато-ДЖ€НДЪРИТ€ НА €ДНА $ОФРА!
    НАПРАВИХТ€ корн€лия $ЛАНИНОВА-виц€пр€ми€р!
    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  • 13 Тоя пък като го видя .........

    28 8 Отговор
    .....и ми иде да съ изсекна
  • 14 хаха

    32 9 Отговор
    Тошко Африкански и култура . Пази боже сляпо да прогледа.
  • 15 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    24 5 Отговор
    Ало Африкански, кво стаА Ве? Кво обащава, кво напраИ?

    Обещава МАЖОРИТАРЕН избор на народните предстовители, обещава да им намалиш бройката, обещава пряк избор на милиционерските началници, обещава уволнение на биячите милиционери в полицейски униформи.

    Обещава въвеждане на НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ.

    И вие сте като другите досегашни политици, не си изпълнявате обещания. И забравяте как до онзи ден бЕхте плебеи. Защото от вчера вече сте от патрициите с ПРИВИЛЕГИИТЕ. От вчера вие се возите в тиквоЖипките.
  • 16 Тая

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    глупост до кога?

    Коментиран от #29

  • 17 Грозен човек

    28 8 Отговор
    Няма ли кой да му разчекне устата на това животно и да се изходи в нея
  • 18 хаха

    23 7 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Зализаното министърче всичко оправи и отиде в Пекин да се парзаля на олимпиадата.
  • 19 Защото

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянеца":

    възраждане са подлоги на Доган и изпълняват поръчка!
  • 20 НЯКОЙ

    18 7 Отговор

    До коментар #5 от "ГEРБ":

    Забравихте ли, че ПРОСТИТЕ са при вас - "Аз съм прост и вие сте прости" - по-ясно от това, здраве му кажи!
  • 21 Божев

    20 9 Отговор
    Щом това джудже от Ямбол отговаря за културата, представете си каква ще е тя...Боже, боже, боже....

    Коментиран от #23

  • 22 Тошко Африкански

    24 10 Отговор
    Това вече не са критики бе дебил! Скоро ще ви изхвърлим от НС. Белият рейс 2. Не изчегъртване, ами измитане в канала
  • 23 Защо

    12 14 Отговор

    До коментар #21 от "Божев":

    Излъгал ли е? Откраднал ли е? Да сложим тогава някой дето постоянно лъже! Това е "достойно" сигурно за теб!

    Коментиран от #25

  • 24 Гнъсссс

    22 8 Отговор
    Заради такива оттреппки като тези 4 паразитиращи партии, хората толкова са се отчаяли, че никой няма да отиде повече на избори. Тази политическа класа вече не става за нищо!
  • 25 Защото

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Защо":

    Е излълал и откраднал!

    Коментиран от #26

  • 26 С кое е излъгал?

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Защото":

    На приказки за някоя монета може и марсианец да го направите! С простотия не става! Тя ти е бъдещето! Даваш простотия и лъжи, това ще получиш като пораснеш!

    Коментиран от #50

  • 27 егати

    13 4 Отговор
    Поздравявам всички които са гласували за това малко антипатно злобло нещо с мъничко мозъче и като цяло за партийката на онзи не знам как да го определя Ръб.Поздрава няма да го напиша понеже СЕМ ще се самосезира.И да сте живи и здрави и вижте как стоят нещата с мозъчните присадки все пак науката напредва.
  • 28 Киро сладура

    16 7 Отговор
    Нещастен,чалгарски боклук!
  • 29 ТаУмВзе

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Тая":

    Докато някой или нещо от племето не се усети, че парламент и дупетати не ни трябват! Доказа се, че тия не стават дори за себе си, камо ли да ни въртят през сураткнигата и гугъл.

    Коментиран от #32

  • 30 Нтд

    14 7 Отговор
    Освен Слави да продава постове на мафията на с др. няма да ви запомним. Тъпи алчни чалгари. Слуги на който плати. Дано скопо седянката се разтури и да ви няма.
  • 31 Да не питаш повече

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянеца":

    Щото не са толкова пр0сти, колкото тези от Възраждане.
  • 32 Преди

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "ТаУмВзе":

    някой за нещо да се усеща, трябва да се спре с гнусните лъжи и пропаганди! А после останалото! Докато има лазещи отпадъци да лъжат, крадат и манипулират, достоен начин на живот няма да има!
  • 33 Пес

    4 13 Отговор
    Алооо Великана, Христо Иванов е класи над теб. Аман от продажници.

    Коментиран от #36

  • 34 ЗаПариЛизатор

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Ти за толкова прости ли ги вземаш хората, че да пишеш такива глупости? Продължавай си в същият дух, вярвай си, твоя си работа.

    Коментиран от #41

  • 35 гост

    11 12 Отговор
    Много ви е страх от ИТН. Тролчетата нямате почивка бре ...

    Коментиран от #45, #52

  • 36 Така е

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "Пес":

    В лъжите и продажничеството, в липсата на морал и ценности, Тошко няма шанс да стигне Христо Иванов!
  • 37 Смърфиета

    7 5 Отговор
    Аз питам теб и братовчедка ти украинката с двойно гражданство Надежда, кога Гешев ще бъде депозиран, и кога Борисов ще бъде интерниран и надут с компресор от кръвожадните съдист-рецидивисти на обекта на който ще бъде зачислен? Народа иска това да види по медиите. Заглавия като "Надуха Борисов с компресор", "Сбогуваме се с Боко Тиквата в събота", "Кръв рукнала от устата на Бойко, докато умирал рецедивистите се смеели" "По една година ефективно се кумулира към присъдите на изродите, убили Бойко" "Правителството Петков-2 обяви тридневен национален траур за Борисов, Македония също скърби" и подобни.

    Коментиран от #49, #61

  • 38 ИВО СИРОМАХОВ

    8 7 Отговор
    Единственият шанс на този гурелив циганин е да седне някъде междукраката на Емил Кошлуков!!!
  • 39 ПЕНКО

    12 6 Отговор
    ... " ТОШКО СЛАВЕВ АФРИКАНСКИ " ????
  • 40 Барабанов

    14 8 Отговор
    Боклук като твоя шеф си, мазен и лицемерен.Сега бкп не са ли от статуквото ?
  • 41 ТаУмВзе

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "ЗаПариЛизатор":

    Кои хора? Тия които гласуваха за долната мутра 12 годин, или тия които гласуваха за учиндолския чалгар? Щото има и други пациенти на уж партийки. БУХАХХА

    Коментиран от #46

  • 42 Aлфа Bълкът

    14 8 Отговор
    Eй това е истинският Бай Ганьо на снимката, ухилел се мазно до уши като олигофрен, защото знае, че вие прецакал и вече е над вас!
  • 43 Смърфиета

    7 4 Отговор
    Ако има държава у нас, Кощлуков вместо да наглее трябва да бъде обит с приклад като дядо си от Врачеш, с търнокоп като чичо си от Стряма или сварен с вряла вода в милицията, като стринка си от София.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Коин

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Оооо... новите политически мижетурки изведнъж се взеха на сериозно
  • 46 А за кой

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "ТаУмВзе":

    да гласуват? Айде в хейта, лъжите и простотията те видяхме! Дай сега нещо градивно!

    Коментиран от #51

  • 47 6303

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянеца":

    Защото са по-умни и ангажирани с добруването на хората .
  • 48 Реджо

    15 3 Отговор
    Усмихнат,доволен,щастлив и най-вече с пораснала коса!Така,нагледно е главен герой от "Планетата на маймуните"!
    Тошко,Тошко,не само коса ...и друго трябва!@
  • 49 Кандидат Милионер

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Смърфиета":

    От ЦСЗ ли ги пишеш тез сценарии,бе Пич....

    Коментиран от #57

  • 50 Щастливеца

    13 6 Отговор

    До коментар #26 от "С кое е излъгал?":

    Какво общо има това лице с културата? Все едно да сложите бай Ганьо да отговаря за митниците или Данко Хаирсъзина за правосъдието. Да бе Алеко жив, щеше да опише сегашните в чуден роман.

    Коментиран от #54

  • 51 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "А за кой":

    Ако изборите променяха нещо, щеше да са забранени. Марк Твен. Ето ти нещо градивно, защото не само ти си изпердашил в делюзийката за Избор.

    Коментиран от #59

  • 52 Коин

    10 4 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Оооо... новите политически мижетурки изведнъж се взеха на сериозно. Вчера те пуснаха в бардака и почна да учиш персонала.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Защо

    2 7 Отговор

    До коментар #50 от "Щастливеца":

    Да питам пак! Излъгал ли е? Откраднал ли е? Защо тогава като е човек с морал, да не е в комисията? Кой да е? Някой без достойнство? Дали ще е по добре?
  • 55 Минко

    9 5 Отговор
    Учудвам се,че още хора,вярват,пишат и рисуват ИТН,като политическа сила?Не е за вярване,ама ИТН,ОТДАВНА СА ПРИ АТАКА,ВМРО,БУРГАСКИЯ ГЛАРУС И ВОЛЯ!
  • 56 ТИР

    8 5 Отговор
    Тоше.По лесно беше от екрана ,ефирно време,платени реклами и тъпи скечове.Обещанията които дадохте бяха Кухи а Хората не Прощават.
  • 57 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Кандидат Милионер":

    Пас.
  • 58 Истината не боли

    5 3 Отговор
    Тука наистина има хора, които ни взимат за мезе и си мислят, че като напишат "Чалга слугинажа на Доган" и хоп готова е работата. Поне сменете лъжата с друга, че много плоски почнахте да изглеждате, а ефекта е обратен.
  • 59 В тази

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "ТаУмВзе":

    приказка има много истина и много нереалност! Защото в обществото което живееш, е неприложима! Та дай нещо реално! Не само лъжи и простотия!

    Коментиран от #60

  • 60 ТаУмВзе

    0 3 Отговор

    До коментар #59 от "В тази":

    Кое Реално да ти дам бре пич? Кое ти е реално в тая мизерийка? Кефалницата отгледана от монитори ли. Нещо не Ви разбирам промитите. Както и Вие не се разбирате, като следствие. Защото причина не може да има.

    Коментиран от #62

  • 61 егати

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Смърфиета":

    Ти що си такава дива селянка бре и крива и злобна и все за кръв пишеш нещо да не протекла като си си играла с тоя компресор а.
  • 62 Ами

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "ТаУмВзе":

    защо примерно предпочиташ да драскаш лъжи и простотии, вместо нещо градивно? Дали съм "промит", като мразя лъжците и продажниците? Как мислиш? Защо се чувстваш добре с простотията и лъжата? Замислял ли си се? Като се обърнеш назад, щастлив ли те прави това? За какво се бориш? Когато станете достойни хора с ценности, ще живеете те и в достойна държава! С лъжи и простотия, това няма да се случи!
  • 63 Манолова

    7 7 Отговор
    Тошко чистете СЕМ, Кошлучетата издъно. Карате ли я меката ще ви смажат тези бандите крадливи.
  • 64 Лустрация

    4 3 Отговор
    Тошко направете лустрация , не е късно!
  • 65 Емил

    6 6 Отговор
    Докога ще занимавате хората с това смешно човече!
  • 66 Чопърцила

    7 4 Отговор
    Какво стана със супер успелите българи, които Слави щеше да доведе да решат проблемите в РБ, какво стана с първия македонски космонавт? ИТН спечели през лятото, но се уплашиха да вземат властта поради липса на експертен капацитет. И в това правителство техните министри са най-слаби, заедно с тези на ДБ. Коалицията се крепи на неистовата жажда за власт на БСП и ДБ и мишкарството и мазнярството на ИТН.

    Коментиран от #67

  • 67 Пишеш глупости

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Чопърцила":

    Да спечелиш избори, ако нямаш мнозинство, не ти гарантира, че ще имаш шанса да управляваш! Тези опорки, хем втръснаха, хем и много глупави! Присъствахме и видяхме какво се случи! От лъжи, полза нямаш!
  • 68 АЗ ПОДМЯНАТА

    5 5 Отговор
    Тошко е шеф на комисията по култура ПАДЕНИЕ ПОЗОР И тук чета грозни заплахи и някакви налудничави писаници ЗА Борисов ТЕЗИ ли са читавите българи УЖАС

    Коментиран от #69

  • 69 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "АЗ ПОДМЯНАТА":

    щом са срещу един лъжец, значи със сигурност са по читави от него!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Свети онуфри

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГEРБ":

    Сайтове всякакви.
    А пък във нашия саит пише че герб и дъпъсъ трябва да са у затвора барабар със електората защото и те са крали те затова ги харесват
  • 72 Гневен

    4 3 Отговор
    Колко бързо забравихте за референдума. Искайте мажоритарен избор - няма, а и не е важно вече, нали сте на власт. Превърнахте се в предатели и родоотстъпници, ха сега като всичко зависи от вас направете един референдум за Македония, та да видите колко далеч сте.

    Коментиран от #73

  • 73 Ти само споко

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Гневен":

    Като не си спокоен, много глупости дращиш! Нито са забравили, нито са имали възможност да го направят! Затова споко! Без напрежение!
  • 74 Ха ,ха

    3 3 Отговор
    От кога маймуните имат право на мнение!?

    Коментиран от #75, #80

  • 75 От когато

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Ха ,ха":

    глупаци се продават на отпадъци като борисов и копейкин!

    Коментиран от #79

  • 76 Баро

    3 1 Отговор
    Лелееее бесни са долните ГдЕпРсБ и тяхните лизачи
  • 77 Кадир

    5 1 Отговор
    Тошко, ти си боклук! Не искам да те чувам и виждам! Скрий се!
  • 78 тошко африкански

    4 1 Отговор
    обича банани
  • 79 Ха ,ха

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "От когато":

    Много си обратното на остър. Маймуна Тошко в коалиция с БСП. Нали бяхте на различни брегове.Продажници.

    Коментиран от #81

  • 80 Ти гледай

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Ха ,ха":

    Да не те докопа горилата че кучешките и са пет сантиметра а онова другото и е към 40
  • 81 Вярно е

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ха ,ха":

    смешно да се наричаш така! 😂 И понеже си се похвалил какъв си е видно защо не правиш разлика на коалиция и партньор в коалиция! Глупава опорка! Ама за жълти монети по умна няма как да е! Не си продавай бъдещето, че още дълго ще се смеещ на простотията си, а вътрешно ще ти се плачи! Тия боклуци копейкин и онуй недоразумение, все такива ще си останат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол