13 Февруари, 2022 14:38 8 582 23

Ина Лулчева: Привикването на министър-председателя в прокуратурата е напълно безсмислено

  • ина лулчева-
  • специализирана прокуратура-
  • съществуване

Главният прокурор си говори с министър-председателя, после отива и дава обяснения на някой друг прокурор, който вика министър-председателя, за да му даде обяснения, това не говори, че прокуратурата желае да се бори с престъпността или желае да разследва, коментира юристът 

Ина Лулчева: Привикването на министър-председателя в прокуратурата е напълно безсмислено - 1
Снимка: БГНЕС

"Привикването на министър-председателя в прокуратурата е евтин театър". Това коментира в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет адвокат Ина Лулчева:
"Това е напълно безсмислено, защото прокуратурата казва, че работи по данни, които ѝ се подават от МВР, министър-председателят също работи с данни от службите, така че ако прокуратурата желае, тя може да разполага с всички данни, които имат службите, които има и министър-председателят. Това, което ни се показа, казвам го не като адвокат, а като гражданин, който гледа отстрани, не е сериозно. Главният прокурор си говори с министър-председателя, после отива и дава обяснения на някой друг прокурор, който вика министър-председателя, за да му даде обяснения, това не говори, че прокуратурата желае да се бори с престъпността или желае да разследва".
"Основанието за искане на оставката на главния прокурор зависи от фактите, които са известни", каза още адвокат Лулчева:
"Твърди се, че има факти за нарушения. Аз не бих могла да ги преценя, без да разполагаме с конкретните данни, които има министърът, които имаше и при предишното искане, дори се каза, че сега има и други, така че фактическите основания ги преценява министърът. Важното е, че се прие вече безспорно, че има правни основания да поиска Висшият съдебен съвет да се занимае с този въпрос".
Заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет коментира и темата за Специализираната прокуратура:
"Основно делата в Специализираната прокуратура приключват със споразумение, основно с наказание до три години. Аз не възразявам срещу споразуменията, това е добре, защото това съкращава процеса и е по-евтино за държавата, но когато едно наказание до три години, значи нямаме тежка престъпност. Тогава защо трябва да съществува тази скъпа и вече с много негативни натрупвания структура? Няма никакво оправдание. От самото начало и реакцията на обществото беше срещу създаването на специализираното правосъдие и за девет години то не успя да накара никого да му повярва. При това положение тази структура няма оправдание да продължава да съществува".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 20 Отговор
    Гешев кога ще разпита Бойко Борисов откъде знаеше че ще има палежи и стрелби в Хасково!?
  • 2 КОЙ

    36 44 Отговор
    КОЙ прави евтиния театър, про с такело - Прокуратурата, която иска обяснение, или Киро с неговия изсмукан от Гугъл списък ???!! Егати безпардонното лицемерие, тия са по-нагло безочливи и от комунистите !!!
  • 3 Тома Белев

    14 8 Отговор
    Факт е, че съществуването на еврей е лишено от смисъл.
  • 4 етикет

    7 3 Отговор
    Аз не съм го викал,за Вас-не знам!
  • 5 ддд

    32 34 Отговор
    Адвокатите на олигарсите,земята ровят да махнат Гешев.

    Коментиран от #8

  • 6 Смърфиета

    5 9 Отговор
    Стрелят се на кого да е собствеността върху трета атомна. Някакъв политик пътьом им обещал, ръш ли и сега е в парламента, но не вдига телефона си за Хасково. Човека има по един за всяка област от партийната субсидия, които си седят в централата, и един личен.
  • 7 Соросоид

    24 18 Отговор
    Никой ли не се усеща, че Киро се подигра на Гешефтурата като им даде списък от интернет? И няма как да е
    друго, като някои си мисли, че може да прави еФтин ПиАр.
    Абсолютно права е адв.Лулчева, че министър предсдедателя разполага с цялата информация от службите.
  • 8 А Гешев на кой е?

    24 10 Отговор

    До коментар #5 от "ддд":

    Той Доган не е олигарх, ши знаиш! Не му обслужва интересите! 😃 Не фалира КТБ по заръка! По някога се чудя замисляте ли се въобще на глупостите си!
  • 9 ТаУмВзе

    15 23 Отговор
    Само вносното премиерче е смислено, след долната мутра! Проверих в гугъл, верно е!
  • 10 Милотинова

    24 21 Отговор
    Отличен адвокат и юрист е адв. Лулчева! Не е реклама, а самата истина!!

    Коментиран от #13, #17

  • 11 XYZ

    24 9 Отговор
    Демонстрацията "Аз съм по-голям от Премиера" показва някаква психологическа неуточнена драма на един човек, който не знае къде му е мястото и какви са му задълженията! Ту е администратор, ту е повелител на послушните подчинени! Ту не е наясно кой какво работи и докъде е стигнал, ту се разпорежда кого и как да ударят! Така постъпва човек, който е ЗАВИСИМ и като се добави липсата и на някои качествени компоненти, това води до плачевни резултати! Горката ни държава, горкият ни народ, какви родни душмани е отгледал!
  • 12 Много си оторена

    21 19 Отговор
    АЗАЩО НЕ КАЖЕШ ЧЕ ТОЗИ КАНАДСКИ ШМЕКЕР ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ В ПАНДЕЛАТА.НАРОДА ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ТРАЕ,А ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ИЗЧАГЪРКА МНОГО СИ УМНА.
  • 13 Голяма работа е

    24 14 Отговор

    До коментар #10 от "Милотинова":

    Свикнала да защитава бандити затова сега защитава ПРОСТО кирчо .
  • 14 4883

    19 16 Отговор
    Грешка на Прокуратурата е не това,че И е дал ПРОСТО КИРО НЯКАКВИ ИЗРЕЗКИ ОТ ВЕСТНИЦИ,А ОТ ТОВА,ЧЕ НЕ МУ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА ЗАЩО Е НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА И Е СЪЗДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И КОГИ Ш,Ъ ВЪРНЕ ВЗЕТИТЕ НЕПРАВОМЕРНО РЗ КААТО МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА И КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ РАЗХОДИТЕ ПО ДЕЛАТА ЗА НЕПРАВОМЕРНО УВОЛНЕНИТЕ ОТ НЕЛИГИТИМЕН МИНИСТЪР КАТО/ПРОСТО КИРО/,А ТОВА СА НЕПОЛУЧЕНИ РАБОТНИ ЗАПЛАТИ И НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ОТ ТОВА НА ДЪРЖАВАТА!!ТОВА СА ВСЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НАКАЗУЕМИ ПО НК??А ТЕЗИ ХАРТИЙКИ МОГАТ ДА СЕ ТРЕТИРАТ И ПРОСТО КАТО КЛЕВЕТИ-СЪЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НАКАЗУЕМО ПО НК?!ДАЛИ ЕДИН ЧОВЕК Е ПРЕСТЪПНИК МОЖЕ ДА КАЖЕ САМО СЪДА-БЪЛГАРСКИЯТ СЪД,А НЕ ПРОСТО КИРО!!!!ТОЛКОЗИ!!!
  • 15 ripm

    16 0 Отговор
    Гугъл е Велико нещо, пишеш Барба Ганьос и хоп.... наш Ганьо..
  • 16 Българка

    19 5 Отговор
    То и носетето на изрезки он вестници в прокуратурата е безсмислено. Направиха си PR и разлаяха кучетата, опс, журналистите.
  • 17 1917

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "Милотинова":

    Тазе женица защитава престъпниците - това означава, че и тя е прест ъпник. СРАМ е за адвокатурата.
  • 18 1122

    14 9 Отговор
    Бойко Борисов си играе с тия момчета,размотава ги,но такава динена кора ще му подложат,че ще се види в чудо.Сега вижда се ,че не му е по кефа дето го махнаха,ама стига с тия циркове,да се държи малко по сериозно,все пак това е държава и никой няма право да върши каквито и да са глупости и да досажда на населението на тая държава,и да не се прави на клоун защото всяка крушка си има и дръжка.Времето скоро ще мине и момчетата ще започнат да го притискат,тогава хич няма да му е до шегички,а ще отговаря за простотиите си и за кражбите,тогава ще види кон боб яде ли.
  • 19 Павел пенев

    13 8 Отговор
    За по малко от 3 години като главен прокурор Гешев постигна невиждани рекорди. Успя да прикрие кражбите на Борисов, Горанов,Пеевски,Доган и редица други видни гербаджии, успя да подслушва Президента и да нахлуе в президентсвото за да извърши обиски, успя да фалира КТБ и да извади Пеевски и ДПС от кражбите в нея, да прикрие престъпленията на Петьо еврото и да призове и разпита Премиера и завеждащия неговия кабинет. В цяла Европа няма друг такъв прокурор.

    Коментиран от #20

  • 20 И да

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Павел пенев":

    поиска половината бизнес на "ЖОСИ"! И кой знае още колко знайни и не знайни игри!

    Коментиран от #21

  • 21 Краве сирене

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "И да":

    Значи, става Иван Гешев-Жоси (Жосев, Жосето)??

    Коментиран от #22

  • 22 Малчика

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Краве сирене":

    Може и млечни продукти "Гешев" - всичките прокурори ще купуват по списък.. кой не купи..командировка.
  • 23 То, изобщо е безсмислено

    2 1 Отговор
    присъствието на тоя канадски измамник, който се подигра с българската конституция, излъга президента и се изгаври с народа на България ! ОСТАВКА, КИРО ТЪПОТО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол