Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 10:54 7 684 51

МВР синдикалист: Щатовете са проблем в това министерство, защото всяка реформа започва със съкращения

  • мвр синдикалист-
  • щатове-
  • министерство-
  • реформа-
  • съкращения

Освен всичко останало, в този бюджет ние не виждаме финансиране на намерението, идеята за реформа, която коалиционните партньори приеха и разписаха в приложение 10 на коалиционното споразумение, което е програма за управление на България, заяви Илия Кузманов

МВР синдикалист: Щатовете са проблем в това министерство, защото всяка реформа започва със съкращения - 1
Снимка: БНТ

Искането на служителите на МВР е увеличение на основните заплати с 20%. Едно сериозно изоставане се получи при нас в сравнение с другите служители в сектор "Сигурност", заяви в "Денят започва" Илия Кузманов - зам.-председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Уточни, че в края на 2021 г. над 30 сектора са били с увеличени заплати за работа на първа линия заради COVID.

"Оттогава изоставаме с 15%. Освен всичко останало, в този бюджет ние не виждаме финансиране на намерението, идеята за реформа, която коалиционните партньори приеха и разписаха в приложение 10 на коалиционното споразумение, което е програма за управление на България", заяви Илия Кузманов.

По думите му фокусът се е изместил върху преформатирането на пожарната, макар това да не е належащ проблем.

"Щатовете са проблем по принцип в това министерство, защото всяка реформа започва със съкращения, които не почиват на никакъв сериозен анализ, вследствие на което теренните работници са под необходимия минимум за защита на населението от престъпления, включително и при колегите от Пожарна безопасност", категоричен е Кузманов.

Обясни, че са изпращали писма до коалиционните партньори и са получили отговори, в които пише, че не се предвижда увеличение на заплатите до 2024 година.

"Ние нямаме по-сериозен инструмент от протеста. С него информираме обществото, че проблемът е нерешен и сериозен", каза Кузманов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Онзи

    41 26 Отговор
    И пак сте повече , отколкото трябва ! А като не ви харесват заплатите-ами идете да работите в частния сектор -там може да ви хареса повече на минималната работна заплата ...

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    47 9 Отговор
    Първо съкращаване/ отстраняване на поне 30-40% чантаджии чрез пенсиониране, закриване на сектори, обединяване /окрупняване в системата на МВР. Чантаджиите са повече от експертните работници на терен. Докато е раздут административни апарат, работещ с високи заплати на бюро, няма да има пари за заплати на оперативни работници. Увеличаване на разходите в бюджета за МВР в тоя му вид ще безполезно, дори престъпно отношение към данъкоплатците

    Коментиран от #17, #23

  • 4 Мандиго

    51 7 Отговор
    Като махнете тези на пенсия и заплата които са от 7 години така и назначите млади момчета с хъс за работа а не само да гледат на празнични дни да са на работа всичко ще си дойде на място.
  • 5 Реалността

    34 9 Отговор
    Като отидеш да подадеш жалба в МВР ти казват пиши и после нищо просто нищо! Искам и аз да взимам заплата за да казвам "ПИШИ"!
  • 6 иван

    46 9 Отговор
    Махат пенсионерите в МВР, назначават млади кадри и ще има пари за всичко...управляващите и те май са си заровили главите в пясъка и се правят, че не виждат проблема
  • 7 Отврат

    28 7 Отговор

    До коментар #2 от "Жертва на терор":

    Никакви заплати за рушветчиите и рекетьорите по пътищата, за чадърджиите и каналджийте. Нали пребихте народа на площада - ходете да си вземете парите от тия, чийто заповеди изпълнявахте! Или не сте изпълнявали заповеди - бихте за удоволствие, на ви сега заплати, и тия са ви много! Хората не виждат какви ги вършите от 40-50 години та до ден днешен, та имате очи отгоре на всичкото да искате заплати!
  • 8 Гай Турий

    38 7 Отговор
    Нищо не работят, само пари искат! Стигат ви и тия хилядарки! ГРОБ достатъчно ви ги вдигна за да гласувате за тях. Започнете да си плащате данъците и осигуровките лично.
    МВР трябва да бъде реформирано много драстично. Професионализмът е свален до дълбини. Пълно е с пенсиотнери, с клатикрачоли и фусти, пълно е с престъпници - полицаи, които са в кохортата на ОПГ и мафиите и работят повече за тях и себе си, отколкото за гражданите и държавата. Пълно е с негодяи полицаи. Никакво увеличение на бюджет заплати! Народът ги недолюбва и плюе постоянно. Като искат повече пари на калпак, да се изхвърлят непродуктивните бюрократи и смешницци, некадърните и продажните. От остатъка да се вдигнат заплати. От последните 20 г. в ДАНС, МВР и Полицията са навлезли хиляди корумпирани и престъпни лица, влезли с даване на подкупи, поблучили длъжност срещу 5 бона рушвети - отишли у Буда и Цецо. Иска се жестока чистка на омърсените от ГРОБарската клика и методика, повърхностно и безразлично отношение към проблемите на хората. Чистка от началници и зам.началници на РУ нагоре, нач. на отдели в областните управления, на някои омърсени началници от средно ниво в полицията.
  • 9 Да бее.

    34 2 Отговор
    Защо в Холандия ,при три пъти повече население, имат два пъти по малко полицаи!?! Ма то така са и с парламента , и с администрацията им...Абе въобще не свахщам как функционира тази Холандия!!!
  • 10 Мнение

    18 4 Отговор
    Предполагам,че колкото по малко са ,,милиционерите,, кметовете и администраторите,
    толкова по малко ще са проблемите за хората и за държавата.Тия всички са недоволни от заплатите си
    и са си купили по една елка.Предполагам,че не работят а са там само за далаверата.
  • 11 пенсия и заплата

    19 5 Отговор
    и увеличение на основните заплати с 20% на чантаджиите пенсионири иска Илия Кузманов от ГРОБ
  • 12 Сърп и чук

    25 4 Отговор
    Ай, давайте му пенсията и да отива в ТКЗС, ако желае! Пенсия и заплата, и продължават да мрънкат! То, ако е толкова тежко, щяха да си пускат заявление за пенсия в деня, когато направят изискваните стаж и възраст и да се махат след изтичане срока на предизвестието - 1 месец!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чук и Гек

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Чантажиите парадоксално са много по натоварени от много хайлази с полицейски правомощия, пищови и пагони! Затрупали са ги с няколко мегабайта и тона справки, доклади, донесения, съобщения, анализи,писма, изходящи и входящи Рег. № и простотии! За да се намалят чантажиите, трябва да се намалят първо ония от най горе, защото за да оправдаят съществуването си, измислят разни таблици и справки и низшите звена докато угодят на всички им пушат кабелите от нерви и напрежение! А как да махнеш оня горе, като е човек на този най горе!? Затова съкратят /оптимизират/ онези в провинцията, за да се мъчат тези, които са останали, двойно повече!
  • 18 Жорж

    19 2 Отговор
    Няколко пъти съм търсил съдействие на МВР и НИЩО!
    1. Имах проблем с ползването на гаража ми една спираше отпред и не ми даваше да го ползвам!
    Обадих се по телефона казаха ми да отида да подам жалба питах ги кога? каза ми по всяко време. Отивам АЗ след работа в 17 часа дежурния ми се кара защо идвам сега. Намери един които да ми приеме жалбата. След няколко дни ми звънят тя била обещала да не спира повече така да отида да си отегля жалбата!
    2. Обраха ме банда мними майстори предлагащи евтини ремонти които в последствие стават много скъпи и няма измъкване. Отидох и какво мислите ми казаха ми що им даваш направиха преписка до прокурора а той ми прати писмо, че нямало престъпление те си искали аз съм давал!
  • 19 До Автора

    26 3 Отговор
    Защо трябва пенсионери да работят? Не може ли да си гледат пенсията и да оставят младите да работят.
  • 20 ГРЕШКА

    10 1 Отговор
    Защо не се обърнахте към пожарникара?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 qwerty

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    след като станаха 3 категория, чантаджиите ги преназначиха по ЗДСл и реално е пълно с пенсионирани държавни служители, които са на заплата и пенсия. Това не ги стимулира да работят, защото няма закъде повече. Отделно ще напълнят една дирекция с ЛРТП няма визия, нищо не става и с анализа на дублиращите полицейски структури
  • 24 Кочо

    21 3 Отговор
    ЗМВР и разните им нормативни документи се пишат от пенсионери от системата! Пишат ги за собствения си интерес! Кой е луд да си отнеме привилегиите сам? Младите диванета още по не биват, не са ходили в казарма, но бъдещето е тяхно и трябва да се подкрепят!
  • 25 Депутат

    7 2 Отговор
    МВР трябва да защитава правата на всички не само на престъпниците които тероризират народа
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мнение

    11 2 Отговор
    Трябват промени в ЗМВР и премахването на чантаджийския щат в едно с пенсионерите. Обединение на всички дублиращи се звена с преструктуриране. Реално погледнато, няма такова министерство в света с толкова администрация, докато определени населени места остават без полицейско присъствие. Има полицейски управления и с намалени състави на 24 часови патрули. И това за какво? За да стои раздутия административен щат и да е финансово обезпечен? Би било добре, ако МВР започне да изпълнява същинската си работа по охраната на общ ред, противодействие на престъпността и разследване, контрола на движението и общоопасните средства с един оптимизиран състав по направления, с необходимите щатни бройки, които сега са недостатъчни, за сметка на поддържаните административни.
  • 28 Никой

    16 4 Отговор
    Пълен парадокс искат млади да взимат пенсия, след като се пенсионират остават на работа та нали работата е много натоварена???
  • 29 Хххййййй

    12 10 Отговор
    Като не харесвате полицаите не ги търсете като имате проблем и на тях не им до вашите глупости оправя те се сами
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гражданин

    4 4 Отговор
    Лично мнение. От 20 години т. е. по времето на сдс, ндсв, герб нямаше работни места и къде, къде, хора с много пари се уредиха в системата на мвр, както и с връзки, а тия, които са здрави, силни, не боледуваши, с добри телосложения, вусоки 177 и т. н. Излишни са коментарите, нищо против ридопчани, но има от града родопчани бедни не ги приеха. А са възпитани, баща му бе пожарникар, но живее ори тях, а при 2 си съпруга. И майка му иска. Учителка е, а работи ударена, като чистачка. Дразнещо е, че 20 години се назначаваха деца на дс, богатите. Тия с мускулите се държат много не де адекватно. Старите кокали бяха възпитани, толерантни, здрави, проучвани жените им с месеци и тях самите с години, а ххс им изигра лошо, че участвали родителите им във Възродителния, а аршина за дс родители можеше, а за други не. Станаха по неволя някои полицаи. А те милите много простовати. И да им кажем, че не всички възрастни хора са неграмотни, от тях има много еридирани юристи, лекари и сие. Но като им липсват първите 7 години трудно им е. Съвкупни неща следва да се гледат при назначаване от сега нататък. Здрави, издръжливи, да не реватхаха. За над 30 г стаж старите, без един ден болнични и днес не се огъват, а работят без спирачки, но де днес тия с тия мускули изкуственихихи
  • 32 ХаХа

    0 4 Отговор
    Навремето ако нямаш.. и не те приемат, а днес са я лови някои полицаи, болни, при алерголози, невролози, разказват доктори. На метри белото и от първа вечер жени им.. И имаха деца. Връщате вашите хора навсякъде. Жена която не е родила и мъж, който не е ходил войник, не става, злобни полицаи са
  • 33 7788

    2 5 Отговор
    На заоад са за пример полицаите. Възпитани, знаещи по няколко езици. Не пушат, не пият, дори и по чуждо в квартирите не водят. Ваксинирани са всички. И в болници са им казали на работещи и пазещи, избирайте, или ваксиниране или напускате. Много са напред западните полицаи. Превъзпитаха и българите. Сулю и пюлю станаха след 1989 полицаи. Не всички, но големият % са не за там. Диктатори няма да са съгласни с моето мнение, все пак са им дали 2,3К.
  • 34 Боцко

    9 3 Отговор
    " Балона се надува, надувайте момчета" ...,
    Естествено, че ще стане на парчета!
    С тоя надут и ПРЕ надут щат, какво искате? Като не ви отърва, насила никой не ви е вкарал в системата.
    Има МНОГО ниви за копаене, /ама нямат КЕЛЕПИР, ще кажете... /
  • 35 Ссср

    9 4 Отговор
    Щото сте се утрепали от работа ли?
  • 36 кочо

    8 7 Отговор
    б. борисов разврати мвр като постояно им даваше пари и те го гледаха в очите като кучета.затова милиционерите биха и ритаха младежите в коридора на цум през2021г.мвр беше щит и меч на бкп.
  • 37 Карадайъ

    18 4 Отговор
    В мвр трябва да се направи чистка до девето коляно.оплетени като свински черва,бащи синове дъщери майки и любовници всичко се назначава по роднинска връзка.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Ставри

    9 4 Отговор
    Чистка до девето коляно в мвр.
  • 40 Сега не им трябват полицай

    6 4 Отговор
    Повтаря се в минивариант разпада на службите за сигурност след края на БКП. Сега след ерата на Бойко службите пак ще бъдат реформирани, но сме щели да вкарваме умни българи от запад, защото видете ли нашите не били изучени и били дебели и агресивни. Пари няма поне до 2024 г. за тях и трябва да ги посъкратим, НО някой да обясни, че честен полицай свръхнатоварен от многото съкращения в миналото и партийни назначения (калинки) гонещи ги като собствени слуги и със заплата след последното увеличение равна на продавач в чуждестранен хипермаркет почти няма. Когато се вдигнат още малко горивата и с тока се вдигне инфлацията на фона на Ковид мерки ограничаващи бизнеса и ще се сетят за полицайте отново и пари ще се намерят, но само да пазят властта за съжаление, като при протеста на Възраждане.
  • 41 гроажданин

    8 1 Отговор
    Господин Кузманов .
    МВР бе единственото ведоство което бе и е с най голям бюджет с над милиард и половина.Отделно переодическисе рефинансираше и фзаплатите се вдигаха по 510 процента преди всяка заплаха за протести .
    Да навярно коалиционните партньори приеха и записаха не малко добри неща в приложение 10 в програмата за дуправление на държаватата ни .Вие протестирате за заплати ми то още няма приет бюджет .Впрограта записа и освобождаване пенсионерите на щат АПЗ но все още не се е почувствало от служителите чакащи кадрово развитие на тяхното място Напротив нещо много смущаваче се преназначават по ЗДС в МВР и то именно в ПБЗН.На следващо което е прието и записано във всяко малка община респективно село полицай де си го срещнал .Докато отправяте заплахи за протест сме свидетели на убийства иежедневни тежки престъпления .Аправителството еоткакто е съставено няма и двамесеца за да приеми законите за реформи От една страна опозицията в лицето на ГЕРБ СДС саботират работата на парламента От друга вие плашите с протести .Навярно че има някой кадрови проблеми зависят от МВР като освобождаване на пенсионерите АПЗ на щат както и всички придобили право на пенсия.Навярно си спомнят вРумъния и Грузия за една нощ освобождаваха по десетина хиляди души при обстоен подбор заедно с пенсионерите .

    Коментиран от #42

  • 42 безпартиен

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "гроажданин":

    Колкото до Румъния,то там във всяко село има полицай,който там живее заедно със семейството си!Няма пътуващи,че жената,децата.....!Където го пратят там живее и работи!Ако не иска-работа извън системата много!Ама парите били малко!Като не ти хареса условията-търси си друга работа!
  • 43 АК 47

    12 0 Отговор
    Кузманов ти на какви длъжности си бил, кажи на хората как си проветрявате устите на конференции по Банско, Боровец Троян за сметка на редовите членове, кажи за апартаментите, които получиха ръководните лица на синдикатите, кажи как плащате с пари от членски внос на адвокати да защитавате сшужители извършили нарушения за уволнение. Има и още, но се скрий някъде и не се показвай.
  • 44 Възмутен

    16 0 Отговор
    Този не е никакъв синдикалист , а измислен герой. В МВР колко щеш синдикати. Трябва поетапно работещите пенсионери да си отидат, не че идващите млади на тяхно место не са пълни олигофрени , но тук-таме се намира и някой читав. Като цяло трябва да се намали пределната възраст да не е 60, а 55 години и тогава проблемът ще се реши. А пари в МВР има, но се харчат за глупости и се усвояват от една шепа ръководители.
  • 45 дядото

    4 3 Отговор
    не му се връзвайте на винету.навремето ви изкара на протести,като ви обещаваше двойни заплати.стана премиер и забрави.пак ви използват.дано не искате да ви използват
  • 46 Никакви пари повече за убийците,

    1 4 Отговор
    които пребиха и осакатиха децата ни на протестите!
    Като не им харесва, да напуснат!
    Но такива тлъсти заплати и пенсии няма никъде другаде!
  • 47 ТЪП, ПО-ТЪП, НАЙ-ТЪП,

    1 5 Отговор
    МИЛИЦИОНЕР - така наречен "полицай"
    За убийците на протестиращите НИТО СТОТИНКА ПОВЕЧЕ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Който не става за нищо,

    0 1 Отговор
    става джандарин
  • 50 Митю

    0 1 Отговор
    Уволняват се всички и се назначават нови с конкурси и ситна цедка, а не с връзки, по роднинска линия и с рушвети
  • 51 Милиционерска

    0 0 Отговор
    държава - затова е на последно място по всички показатели. С едно изключение - по смъртност и обезлюдяване е на престижното първо място.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол