Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 06:41 1 888 13

Кристина Петкова: Гешев преекспонира орязването на бюджета на прокуратурата

  • кристина петкова-
  • дсб-
  • прокуратура-
  • всс-
  • съдебна реформа-
  • иван гешев

Нека да се види защо са дадени такива раздути средства на ВСС, заяви новият зам.-председател на ДСБ

"Орязването на бюджета на прокуратурата не е политическа атака, а е преекспонирано от Гешев. Нека да се види защо са дадени такива раздути средства на ВСС, дали изобщо е било целесъобразно да разполагат с тях. Съдебните експертизи не са поставени в опасност. Съкращението на парите няма да рефлектира на оперативната работа на прокуратурата".

Това заяви новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова NOVA NEWS.

По думите ѝ частната конституционна жалба е важно да бъде въведена. "Трябва да се промени ролята на прокуратурата в съдебната власт. Липса усещането на справедливост у хората, това трябва да се промени. ДПС създават усещането, че се опитват да наваксват по ритъма на парламента", посочи тя. И допълни, че заповедта за защита от домашно насилие в момента идва от декларация, от която е трудно да се прецени дали да бъде уважена.

"Нужен е единен регистър. Информацията е вече налична, целта е да се вписват всички веече издадени запвоеди за защита. Отношенията между жертвата и извършителя и оттеглените сигнали също ще бъдат там. Медицинското досие частично ще присъства. Така ще може да се прецени обективно и да се вземе решение дали да се издаде заповед за защита", обясни юристът. И уточни, че ролята на ДБ в коалицията е да балансира.

Тя коментира призива на ВМРО към младежкото ДСБ да се присъединят към тях така: "Нормално е да им хрумват всякакви екзотични идеи, за да се върнат в политическия живот".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    9 0 Отговор
    - Какво е общото между секса и бриджа?
    - Ако нямаш добър партньор, ти трябва добра ръка.
  • 2 предлагам прокуратурата

    14 10 Отговор
    този мандат да не получи бюджет
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ми те там защо

    10 14 Отговор
    ИМ ДАВАТ ПАРИ ИЗОБЩО?ТЕ НА РЪКА. ПОД МАСАТА ПРАВЯТ МИЛИОНИ 😂🤣😅
  • 5 Гост

    16 6 Отговор
    Аман от костовите отпадъци в коалиция с комунистите,но да не забравяме какво работеше самият Костов преди да стане "демократ".

    Коментиран от #7

  • 6 Българка

    11 0 Отговор
    От "силовите" министерства, след пожарната , съд и прокуратура трябва да имат достатъчен бюджет. Полиция и армия, първо трябва да им бъде преразгледан бюджета. Редовите полицаи, тези които ни пазят взимат минимална част от бюджета. Тези ведомства бълват ежечасно генепали и прочие лежачи с огромни заплати. Кому са нужни?
  • 7 Дедо Пене

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ВАШИЯТ БОЧКО Е ОЩЕ С ЧЕРВЕНАТА КНИЖКА НА БКП И ДАЖЕ НАПУСКА ПОЖАРНАТА, ЗАЩОТО Е ДЕПОЛИТИЗИРАНА!!! ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!
  • 8 Въпрос

    4 2 Отговор
    Откъде я изкопаха тази невзрачна женица?"Демократите"на Иван Костов в съюз с комунистите...Трагикомедия
  • 9 Alex

    5 0 Отговор
    Госпожо,защо ни смятате за наивници,за някакви аборигени,които не съзнават къде се намират и какво става в тази объркана държава?!Разберете,отворете си очите-това не е шоу на Дългия,а сериозна и целенасочена политика на управление.Няма да стане да въведете анархия и да не съществува поста главен прокурор,специализирана прокуратура,т.е.да превърнете държавното управление в хаотична върхушка.В едно предаване на Дюзев един участник предложи/попита/: защо не насочите част от разходите за Народното събрание,допълнителните заплащания към развитието на образованието,културата?!
  • 10 Ами

    6 2 Отговор
    С две думи, надява се да разбъзика положението и да дойде на власт. Да оттърве кожата от бай Ставри. Ееех мечти, мечти. А то вече времената са другиии.......
  • 11 Боцко

    8 1 Отговор
    Майката - със комунистите краде,
    Синчето - с "демократите",
    Запитайте се от къде,
    Са им във Белгия ПАЛАТИТЕ ..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пречи ли ви Гешев ?

    0 0 Отговор
    Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, присвоил в съучастие с ПеткоТарашманов от завод "Електроника", и двамата от БКП, 187млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада......този клоун е от стара коза яре......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове