20 Февруари, 2022 11:13 6 585 113

Асен Василев: По-големи заплати за пожарникарите само след реформи

  • асен василев-
  • план за развитие

Планът вече върви към частични последни корекции

Асен Василев: По-големи заплати за пожарникарите само след реформи - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетът на страната ни продължава да бъде тема номер едно, но с особено внимание следим и какво се случва с плана за възстановяване. Кога най-после България ще може да получи обещаните от Европа 12 милиарда? Пред Анна Мария Конова говори финансовият министър Асен Василев.

Бъдеще на батерии, с които да се добива електричество и завод в България, където да се произвеждат. Това е един от новите енергийни проекти, който влиза в преработения План за възстановяване. Конкретният проект все още не е публикуван, но се предвижда инсталираните батерии да са с капацитет 6000 мегаватчаса.

„В света са изградени 20 такива завода. По-скоро сме във вълната на ключова следваща технология. България има всички преимущества да стане основен играч и е добре да ги използваме”, заяви финансовият министър.

„Планът вече върви към частични последни корекции. Текат дискусии и очакваме одобрение във формалната връзка. В плана е заложено 40% намаление на въглеродния отпечатък от въглища. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не отговарят на тези изисквания”, обясни той.

Според финансовия министър е напълно реалистично проектите, заложени в плана, да бъдат изпълнени до 2026 г. А въпреки критиките на опозицията, че разходите, предвидени в бюджета, не могат да компенсират ефекта от инфлацията за потребителите и предложенията за намаляване на ДДС-то върху храните, държавата няма да отстъпва, категоричен е Асен Василев.

„Опозицията да реши какво иска. От една страна искаха да свием разходите с 6 млрд. и да стане нулев бюджетен дефицит, от друга искат да ги разширим с два милиарда, на база техните предложения”, каза още министърът на финансите.

Той коментира и протеста на полицаите.

„Отговорът го дадохме още при предварителните разговори. Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, коментира Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напълно

    86 27 Отговор
    правилно е ! И точка с извиване на ръце !

    Коментиран от #18

  • 2 Абе

    43 77 Отговор
    наистина срамно ниски заплати вземат !

    Коментиран от #5, #10, #23, #47, #98

  • 3 Абсолютно

    76 12 Отговор
    ПРАВИЛНО. Така всички институции.
  • 4 поп Богомил

    80 30 Отговор
    Нищо не правещи и нищо не можещи некадърници първи винаги реват за увеличение на не заслужените и сега заплати!
  • 5 Уточнение

    62 18 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    А какво вършат?

    Коментиран от #8, #24, #40, #53

  • 6 УУУУУУУУУ.....

    32 79 Отговор
    НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ ВАСИЛЕВ......

    Коментиран от #37, #43

  • 7 УПРАВЛЯВАЩИТЕ РАДЕВИ ПИТОМЦИ

    22 43 Отговор
    НЕ НИ ГЛЕДАЙТЕ КВО ПРАЙМ, А КАКВО ВИ ГОВОРИМ.....
  • 8 Абе

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    това и децата го знаят?!
  • 9 Българка

    71 10 Отговор
    „Отговорът го дадохме още при предварителните разговори. Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, коментира Асен Василев."
    Приветствам и подкрепям позицията на министъра. Увеличаване на заплати само след закриване на многобройни излишни, нищоправещи и дори вредни структури- агенции, комисии, членове на бордове, регулатори със скъпа- милионна издръжка. Отстраняване на всички чантаджии, калинки и мутри. И чистенето да е отгоре надолу. Това са около 30-40% от бюджетния сектор. С икономиите на парите намаляване разходите в бюджета след приспадане увелиени на заплатите на оставащите в него.

    Коментиран от #45, #111

  • 10 sss

    63 9 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Ама и срамно малко количество работа вършат и са ненужно раздути като бройка.

    Коментиран от #16

  • 11 Това е пътят!

    69 9 Отговор
    Реформи, съкращения и високи заплати!

    Коментиран от #89

  • 12 hahaha

    64 9 Отговор
    браво асенчо мъж си
  • 13 пророк Безпарий

    25 65 Отговор
    Много скоро министър Кокорий ще се запознае с отец Нафърфорий. Тъпата част от българите избраха управление след което , трева няма да никне. Такъв грабеж ще падне , че не внуците , ами и правнуците ни ще плащат за малоумието на предците си.

    Коментиран от #19, #87

  • 14 бай Иван

    23 6 Отговор
    Една сутрин Петка се обажда на Чапай и го пита:
    - Чапай, снощи водка пихме ли?
    - Пихме.
    - А спирт пихме ли?
    - Пихме.
    - А ракетно гориво пихме ли?
    - Пихме.
    - А ти ходи ли по голяма нужда ?
    - Не.
    - Недей, обаждам се от Токио!
  • 15 РАШКОВ В ЦАЙТНОТ

    18 23 Отговор
    КОКОРЧО НЕ ДАВА ПАРИ.......
  • 16 hahaha

    17 27 Отговор

    До коментар #10 от "sss":

    ами да почти няма пожари да ги закрием и всеки да си гаси сам

    Коментиран от #48

  • 17 РАШКОВ В ЦАЙТНОТ

    13 36 Отговор
    ВАСИЛЕВ ИСКА ДА НИ ЗАКОПАЕ.....
  • 18 смерш

    40 11 Отговор

    До коментар #1 от "Напълно":

    Тежката и обременена от неприсъщи дейности структура на МВР,включително противопожарната и гражданската защита се нуждае от сериозна реформа и ако това Правитлество иска да успее трябва да не се потдава на шантажите на инспирираните от кадри на бб шайката протести!
    Това се отнася на този етап за всички необходими реформи в територията!
    Поколебаят ли се и отстъпят ли пп и компания са обречени!

    Коментиран от #85, #108

  • 19 Наблюдател

    34 16 Отговор

    До коментар #13 от "пророк Безпарий":

    СЛЕД ГРАБЕЖА НА ВЕКА ОТ бойко методиев борисов просто няма какво да се краде,не лъжи хората.
  • 20 КРА

    35 26 Отговор
    Сигурен съм, че нито един от вас дори не е виждал на живо истински горски или промишлен пожар и затова толкова "убедено" говорят, че заплатите им били високи. Само да присъствате на такова бедствие без да правите нищо ще запеете друга песен.

    Коментиран от #39

  • 21 Хмм

    21 22 Отговор
    Какво бъдеще на батерии бе Кокорчо. Колко енергия ще вкараш в тия батерии?

    Коментиран от #28

  • 22 Плюс Минусов

    7 17 Отговор
    ПППролетарите на П на ПП и Крадльолиция - пак искат да ни ментосат , че са много и пишат безпристрастно , ама ... на всички ни е ясно , че двама човека тракат хвалебствените оди , но под сто имена. Прочее - безсмислен труд , който само ни разсмива.
  • 23 Колко

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Малко взимат бе бнРаботят половин месец, не плащат осигуровки , оставяме, че обикновенно са съпорт на престъпниците. Ти къде живееш ?
  • 24 Мхм

    26 9 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    Гасят пожари.Не всяка работа е свързана с физическо изделие не всеки труд се трансформира в предмет и вещ.По тая логика какво правят учени учители лекари програмисти и тн.

    Коментиран от #59

  • 25 определено

    37 15 Отговор
    Прав е министъра - без реформи не става. Имаме най-много полицаи на глава от населението в ЕС и най-голяма престъпност. Отделно на по 40 години се пенсионират с една камара заплати накуп и съответно пак остават на държавната хранилка, само че като млади пенсионери. Извода е, че поне 50% трябва да се съкратят и да останат само тези които вършат работа. От там ще се освободи и ресурс за по-големи заплати.

    Коментиран от #51

  • 26 Българин

    19 16 Отговор
    Вместо нова Втора Държавна АЕЦ Белене , новите протежета замислят да превърнат страната в склад на отровни батерии ! Не Промяна , а поДмяна ? 😟

    Коментиран от #110

  • 27 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    30 15 Отговор
    НАПЪЛНО е прав МИНИСТЪР ВАСИЛЕВ

    Коментиран от #31

  • 28 Ждрольо

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хмм":

    Там комисионната е по голяма бе онуфрий.

    Коментиран от #32

  • 29 дам

    37 10 Отговор
    Всички хора в България ще подкрепят министъра за реформи и съкращения в МВР, защото същите тези хора плащат заплати за нищоправенето на тулупите.

    Коментиран от #54

  • 30 pbdan

    27 3 Отговор
    Изтърваме питомното и гоним дивото. ПАВЕЦ "Чаира" има капацитет 864МВт Х 8,5ч = 7344МВтч или повече от батерията от 6000МВтч. За да се увеличат оперативните възможности на ПАВЕЦ „Чаира“ е необходимо да се увеличи капацитетът на долния изравнител. За тази цел е планирано изграждането на яз. Яденица в съседната долина, който ще бъде свързан с яз. Чаира чрез реверсивен тунел с дължина около 7 км. Това ще увеличи капацитета на долния изравнител трикратно и ще позволи непрекъсната работа на централата от 24 часа при пълна генераторна мощност. По предварителни данни изграждането на яз. „Яденица“ струва 70 милиона долара. Строителството е започнато със средства на НЕК-ЕАД и до октомври 2009 г. е изпълнено временно строителство за язовирната стена и е започнато изграждането на свързващия тунел от двете му страни. Към този момент строителството е спряно поради липса на финасиране. Ето това довършете и поправете всички генератори. Сега работи само 1 , вторият е повреден, а другите два са в рутинен ремонт. След разширението капацитетът на "Чаира" ще е над 20 000МВтч.

    Коментиран от #52

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Незнам

    20 14 Отговор

    До коментар #28 от "Ждрольо":

    Ама чакам сметките в началото на март и излизам. Тиквата дразнеше, ама не бях гладен. Сега само на хляб, мляко и шпек. И само сметки, коя от коя по зверски. И имаше работа и някоя кинта помощи. Сега глад, мизерия и празни обещания за народа. А Арабаджиите, Черепите, Боклукови, Карнобатските, Прокопито богатеят.До кога ще се търпи лъжата. Джопа се сккъса.

    Коментиран от #86

  • 33 зевзек

    11 2 Отговор
    бъдеще на батерии ли, че то и миналото беше на батерии, валутна криза, банкова криза, 35 години кражби и разсипия, пишман приватизация, нулеви реформи, стагнация и обезлюдяване, кое е новото, на батерии беше миналото, на батерии ще ни е и бъдещето
  • 34 pbdan

    18 1 Отговор
    Най-голямата помпено-акумулаторна ВЕЦ не само в България, но и в Югоизточна Европа - "Чаира", работи само с 25% от капацитета си. Три от четирите ѝ помпи не функционират - две от тях поради планов ремонт, а другата заради авария от месец август. Централите "Белмекен", "Сестримо" и "Момина клисура" пък могат да се използват едва наполовина заради продължаващата от 2018 г. рехабилитация. Освен да осигуряват електроенергия за пазара, тези мощности играят и ключова роля за балансирането на цялата електроенергийна система на страна - ако има недостиг, бързо могат да го покрият, а ако има излишък на ток (особено през нощта, когато и цената е по-ниска) помпите могат да се активират в обратен режим и да изпомпват вода нагоре, за да разтоварят енергийната система. Без тези ВЕЦ-ове ролята на балансьор се изпълнява основно от ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган и свързаните с Христо Ковачки централи. А заради това има и съмнения, че ремонтите на ВЕЦ-овете в каскада "Белмекен" се бавят умишлено.
  • 35 хах

    6 9 Отговор
    Кокорчо ще зарежда батериите от фотоволтаиците и ще кара на батерии през ноща. А зимата като няма слънце с какво ще зареждаш батериите?

    Коментиран от #41

  • 36 тяхните са и без тва супервисоки като на

    11 2 Отговор
    ченгенетата само богатите протестират да станат по богати
  • 37 Уточнение

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "УУУУУУУУУ.....":

    Не, не го е срам и мен не ме е срам. Реформи - заплати, това е. Това трябваше да се случи преди 20 години. Нямам нужда от нищоправници.
  • 38 коко

    22 8 Отговор
    На който от шапкарите не му харесва, подава си заявлението и да заповяда в частния сектор и да види как се изкарват пари в пробитата от шайката на Герб държава. Само, че 90% от тия не стават за нищо освен да си разхождат шкембетата по улиците или да се крият с камери зад храстите.
  • 39 Перко

    15 7 Отговор

    До коментар #20 от "КРА":

    Колко такива пожара гаси един пожарникар в живота си?

    Коментиран от #56

  • 40 колкото лекарите

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    абсолютно нищо особено джипситата предписваче на скъпи вредни лекарства
  • 41 Уточнение

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "хах":

    Г л у п а к, с луна.
  • 42 ГЕРБ

    6 13 Отговор
    Хак ви е нали бяха много готини .Айде сега на площада да си поправите грешката
  • 43 LOSHIA

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "УУУУУУУУУ.....":

    ЩОМ ВИЕ НЕ СЕ СРАМУВАТЕ И НЕГО НЕ ГО Е СРАМ!!
  • 44 СПЕЦИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Spec.off":

    иди се прегледай
  • 45 Абе

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Другарко..... Какви ги говориш и ти , и Асенчо ?! Нали тия реформи трябва той и Кирчо да ги направят !? Няма да паднат от небето ! Освен това , полицаите много скоро ще са им нужни под колоните отново , когато излезете на протест срещу Кирчовцте ! Тази инфлация няма да бъде търпяна дълго ! Ако те утешава , когато те полагат зад врата по нареждане на новото правителство , мисли си , че те полагат по демократично някак си ! По чужбински !

    Коментиран от #71, #73, #74, #75, #76

  • 46 КРА

    6 9 Отговор
    За всяка статия свързана с недоразуменията от Продължаваме Пропадането се активират яко тролове. Смешни сте.

    Коментиран от #50

  • 47 Ами

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    когато нищо не вършиш и 5 лева заплата са много.
  • 48 sss

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "hahaha":

    Я кажете колко голяма е администрация, която паразитира около пожарникарите и полицаите, които си рискуват ежедневно живота? Тъй като пожарна и противопожарна безопасност са под шапката на МВР ще си чакат реформата на цялото МВР, защото от доста години там има повече писарушки отколкото реално вършещи работа.
  • 49 pbdan

    8 2 Отговор
    Батериите няма да имат живот 7-8 години както при елколите защото всеки ден ще има пълен цикъл заряд-разряд. Ще изтраят 4г. за разлика от ПАВЕЦ, която е практически вечна и три от тях са вече построени. Идеята за каквото и да е акумулиране на еленергия ще срещне силна съпротива от черноборсаджиите на електрическата борса. Та нали те печелят изкупувайки евтината и непрекъсваема енергия от АЕЦ. Операторите на акумулаторните ЕЦ ще заредят през нощта и ще я избълват когато е най-скъпа - много лошо за спекулантите.
  • 50 Тролчо

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "КРА":

    Ами смей се бе, нали е демокрация.
  • 51 КОЙ И ЗАЩО ДИГА ИНФЛАЦИЯТА В САЩ?????

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "определено":

    ИНФЛАЦИЯТА В САЩ РАСТЕ ГЛАВОЛОМНО в момента около 40 % И ЗАТОВА НА БАЙ ДЪН МУ ТРЯБВА ВОЙНА, ГОЛЯМА ХУБАВА ВОЙНА С КОЯТО ДА НАПЛАШИ ЕС И НАТО И ДА ПОТЕКАТ ЗАЯВКИ ЗА ОРЪЖИЯ КЪМ САЩ. ТАКА,ЧЕ ДА СЕ НАМАЛИ ИНФЛАЦИОНИЯ НАТИСК. С ТЪПАКА БОЙКО БОРИСОВ САЩ СПЕЧЕЛИХА ЯКО, МИЛЯРДИ ЗА ЧЕРТЕЖИ БЕЗ ДА НИ ПЛАШАТ С ЛОШАТА РУСИЯ. СЕГА ПЛАШАТ ЯКО С МЕЧОКА КОЙТО БИЛ ЛОШ И КРЪВОЖАДЕН. БРУТНИЯ ВЪТРЕШИН ПРОДУКТ НА САЩ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС. ДА ПРОДАДЕМ МНОГО ЕФ35 НА ЕС И НАТО, НИЩО ЧЕ ПАДАТ САМИ. Една от причините е яко забуксуване на икономиката на САЩ. Идва ли нова голяма депресия както през 30-те години 1928-1938 г.????? Тръмп ще излезе много прав. Нашия министър на финансите и оня Харвардския- как ще борят растящата инфлация у нас????? Орбан отдавна сложи тавани на цените на горивата, тока и храните!!!!! Нащо правителство НИЩО НЕ ПРАВИ,САМО ЛАЛАТ!!!!!
  • 52 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    5 11 Отговор

    До коментар #30 от "pbdan":

    А.Василев и ти сте пълни неграмотните в областа на енергетиката. Махни една нула!!!
  • 53 Тъпак

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    Щом не знаеш не си струва да ти се обясни.
  • 54 ФБесен

    18 1 Отговор

    До коментар #29 от "дам":

    Не само подкрепям реформите, ами и настоявам.
    Крайно време е.
  • 55 нннн

    6 3 Отговор
    За другото може да има спорове, но за ДДС-то върху храните категорично не е прав.
  • 56 КРА

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "Перко":

    Аз като доброволец съм участвал в гасенето на два горски пожара. Там имаше пожарникари с по десет пожара.
  • 57 Селяк

    16 4 Отговор
    Значи 3 пъти в годината може да им се увеличават заплатите на държавната администрация и управляващите - но на хората които се отзовават при пожари и бедствия, както и полицаите НЕ! Срам! А най-големият срам е да виждам хиляди фенове на ФК Левски по улиците, а 20 човека да се съберат да протестират за високите цени!!! Срам! Значи, Василев е прав - на българина му е добре! Няма нужда от високи пенсия и заплати, няма нужда от ниски цени на храна, ток, вода и гориво! Доказателство, че народа е добре!

    Коментиран от #65, #102

  • 58 55771

    18 3 Отговор
    Бай Асене ти престани да вдигаш цените и спри инфлацията и тогава ще ти повярваме на небивлиците за доходи реформи и тем подобни измишльотини! Бай Асене нещо да споделиш за доходите и спестяванията защо изчезват и се топят, къде е твоята роля като финансов министър или ще излезе че си един обикновен лъжец, крдец и шарлатанин? Бай Асене трудно някой би ти простил стопяването на покупателната способност на парите в обращение с 60-70% реално, а не измислените от вас 6 %! На Боко Тиквата му се размина за лъжите и кражбата, но на вас дали ще ви се размине!

    Коментиран от #60

  • 59 А бе

    15 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мхм":

    Умник, тези институции трябва да се реформират основно. Там е пълно с нищоправещи чиновници (чичковци и лелки) които дефакто изяждат фонд работна заплата на действащите пожарникари, полицаи и т. н. След оптимизацията им може да се окаже, че дори тези бюджети са им големи.

    Коментиран от #69, #72

  • 60 А бе

    3 4 Отговор

    До коментар #58 от "55771":

    "Уважаеми" 55771, благодаря, че ми каза, че Асен вдига цените, че аз произвеждам едни галоши. Ще взема да го накарам да им вдигне цената, па и аз да спечеля.
  • 61 боко

    13 6 Отговор
    24часа са на смяна и ако няма пожар почиват и се наспиват,след това 2дни почивка и палят буса Р36-44 може и мигранти да превозват при проверка показва служебна карта и пътува те сегашните си заплати не заслужават

    Коментиран от #64, #94

  • 62 Българин

    14 3 Отговор
    Ама Асенчо и другите дупетати си вдигнаха два пъти заплатите последните три месеца без грам реформи в парламента!

    Коментиран от #112

  • 63 Бай Асен

    16 1 Отговор
    Гавазин с 2000 лв. заплата ? Говори на бе и ме и демострира шкембе за четвърти лунарен месец ! Физическа подготовка, курсове за обща култура и езици ! Народа не желае тюфлеци !

    Коментиран от #67

  • 64 А сега де

    15 0 Отговор

    До коментар #61 от "боко":

    Викаш депутатите си заслужават осемте бона заплати защото въобще не ходят на работа:)
  • 65 Простак

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Селяк":

    Аз не разбирам, но не си прав.
    Администрацията бе, администрациятаааааааааааа.
    Те действащите пожарникари може и да са недокомплект, ама ей на, подадоха се на саботажите на Борисов.
    РЕФОРМА !
  • 66 Правилно

    6 2 Отговор
    След реформи. Пожарникар номер 1 на републиката да се върне на старата си работа и след доказване на пригодност, може да се помисли за увеличение на заплатите. А и доста кюлчета направиха част от тях и те да развържат кесията си.
  • 67 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Асен":

    Правилната дума е РЕФОРМА.
  • 68 123

    6 0 Отговор
    Хайде пак старата песен на нов глас :) Отново ще сме новатори в отровно производствая и отново пари срещу реформи :) Ами съкрати пожарникарите и дори няма да плащаш нищо :)
  • 69 Мхм

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "А бе":

    Не съм съгласен пожарникара не може да бъде и секретарка.А и в пожарната няма много паразитни постове.

    Коментиран от #77

  • 70 Айде

    3 1 Отговор
    Борисов пожарникар , докато влезе в затвора!

    Коментиран от #91

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ама

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "А бе":

    Господине.....тия реформи , трябва точно Кокорчо и Кирчо да ги направят !!! Не да ни обяснява Асенчо , че трябвало !?! Ами направете ги , затова сте министри !!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Абе":

    Ами дай да не правим нищо, а? Тя администрацията и така и е добре, само парите да вдигат от време на време, а тя пак нищо няма да прави. А кой ги плаща тези пери, бе? От къде се вземат? А после и ДДС-то искаш да се намали. Ейииии, аман от п р о с т о т и я.

    Коментиран от #82

  • 77 Уточнение

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мхм":

    Айде бе, ти май не си пожарникар. Тя администрацията не е в гаражите при пожарните коли.
  • 78 оня с коня

    7 0 Отговор
    Ето го и Мъдрият Отговор на Властта относно протестите на пожарникарите:"Увеличение на Заплатите - само след Реформи"!което значи,че Фонд "Раб. Заплата" остава същият както досега,а Началниците в Пожарната ако си обичат Подчинените ще СЪКРАТЯТ/уволнят/ половината от тях,за да раздадат икономисаните Заплати на останалите.
  • 79 Гошо

    6 9 Отговор
    За пожарникар и учител лошо да не чувам.Трябва да вземат 3к по банка, минимум.Нямам познати, приятели от тези съсловия.Но какво правим без тях?!

    Коментиран от #99

  • 80 123

    4 1 Отговор
    Язи предлагам да си организираме доброволна пожарна и ако не са се напили, тогава да идват да гасят :) Всъщност Кирчо и Асанчо ще бъдат първи водоноски :) Стига глупости! Никакви пожарникари на щат, а да минават на заработка - ако има пожар получава по 0,20 лв. на час, а ако няма да карат на фотосинтеза :) :)
  • 81 Брус Уилис от Брезник

    12 1 Отговор
    А тези от КАТ, Икономическа полиция, КОС и капепейците от ГКПП дали ще протестират от ниски заплати? А любовниците-секретарки и те ли ще протестират. Ха, ха!
  • 82 Абе

    7 0 Отговор

    До коментар #76 от "Ами":

    Както казах , аз и вие не може да направим " нещо " ! Това е работа точно на Асенчо и Кирчо ! Да вземат да ги направят тези реформи ! Не да ни обяснява какво трябвало ! Те са министри , не съм аз или Вие , та да ни казват какво трябвало !
  • 83 Гаргамел

    3 3 Отговор
    Направете всички във МВР на заплата +пенсия за да им е добре
  • 84 А за издаване на

    5 1 Отговор
    Акт 16 и за противопожарна инспекция на ресторанти и търговски обекти, колко се плаща под масата? Нищо не казвате. Ха, ха! Високи заплати заслужават само криминалистите, че там рискът е голям и работиш по най-големите боклуци.
  • 85 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "смерш":

    ТОЧНО. Само това е правилният път.
  • 86 Lssah

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Незнам":

    Неграмотен си като гуруто ти, сикаджийската мутра. Не те е срам да пишеш дори.
  • 87 А бе

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "пророк Безпарий":

    ЩЕ, ЩЕ. Стига плаши. То както видяхме вече "умната" част до къде ни докарахте......
  • 88 Само реформи

    8 4 Отговор
    без повишаване на заплатите. За толкова спане в пожарната и тези заплати са високи. Точно пък най-големите мързели и скатавки в МВР ще протестират! Ха, ха!

    Коментиран от #90

  • 89 Уточнение

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Това е пътят!":

    Трябва ни компактна, стройно изградена администрация във всички структури. Млади, образовани и добре платени хора с възможност за кариерно развитие. Не лелки-калинки поставени там само за заплата. От такива идват само гласовете за ГЕРБ, ефективност - НУЛА,
  • 90 Точно

    7 0 Отговор

    До коментар #88 от "Само реформи":

    РЕФОРМА, РЕФОРМА, РЕФОРМА !!!
  • 91 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Айде":

    там пак може да е в пожарната команда. От "специалисти" има нужда навсякъде.
  • 92 Пожарната

    6 0 Отговор
    Абе а вашите заплати си ги вдигнах те със 700лв. Дано ви при седнат краставиците от 7лв килото
  • 93 ТОЧНО ТАКА!

    8 1 Отговор
    Живи и здрави да тези момчета!
    Здраве и сила, късмет да им даде господ да направят това което са казали и показват,че действат!
    Да им се дадат заплати, но всички които поставят условия да кажат те какво ще направят!
    За музейните служители, последните два пъти ни вземаха парите за вход без да ни дадат билети!
    Без коментар, защото за всички общо не може да се говори.
  • 94 нннн

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "боко":

    На смяна, като няма пожар, спрат по- малко от 24 часа, защото трябва да играят футбол за физическа подготовка, а шах и карти - за интелектуална.
  • 95 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 0 Отговор
    "Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”

    Да започнат от 20 заплати при пенсиониране, тази ПРИВИЛЕГИЯ за милиционери, военни ... е от тодорживково време и никой управляващ вече 32 години не смее да я пипа. И защо трябва да е еди колко си заплати. Според мен трябва да е някаква твърда сума 10-15 хил. лева примерно еднаква за всички полицаи и за обикновеният полицай да е същата като за шефа му с 3-5 пъти по-висока заплата.
  • 96 Iviviv

    2 1 Отговор
    С за вашите заплати имаше ли реформи а.
  • 97 Васил

    4 0 Отговор
    Много правилни полицията и пожарната както и в останалите сектори трябва да се редуцира никакви отстъпки. Какво искат пари за лежане е че кой не иска ама станаха алчни. Като не им изнася могат във всеки един момент да си подадат молбата за напускане.
  • 98 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    "наистина срамно ниски заплати вземат !"

    Не ка камо полицаи, пожарникари ... 70% от българите взимаме срамно ниски заплати. Докато други 15%-20% "калинки" взимат безсрамно високи заплати.

    Асен Василев да почва и депутати и президент. Откъде накъде, пенсиите ще ги актуализират веднъж годишно, а депутатската заплата на всеки 3 месеца. Откъде накъде търтея президент(Румен Радев или Росен Плевнелиев), ще получава 2 пъти колкото министъра на финансите или минисъра на вътрешните работи или на транспорта. Министрите вършат много повече работа от президента и премиера. Откъде накъде ще получават по-малки заплати. Според мен председателя на На одното къбрание, президент, премиер, вицепремиери, шефове на на БНБ, министри трябва да взимат една и съща заплата. Дори обикновените министри носят много по-голяма отговорност. За 30 години се видя, че какъвто и гаф да стане винига виновни са министрите, никога премиера не е виновен. Откъде накъде тогава ще взима по-висока заплата.

    Относно депутатите, откъде накъде депутат професор ще ми взима 50% по-висока заплата от депутат, който не е професор. Например с какво е по-добър депутат професора по актьорско майсторство или професора скулптор от инжинера, адвоката, учителката... Откъде накъде депутатите, президент, министри ще получават допълнително пари за клас прослужено време/трудов стаж/. Трудовия стаж не е никаква гаранция за квалификация, кадърност ... Пример доскорошният ни премиер шофьоро-мутро-охранител и дор
  • 99 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 3 Отговор

    До коментар #79 от "Гошо":

    "За пожарникар и учител лошо да не чувам."

    Защо си пропуснал милиционерите побойници, каринко-търтеите, депутатите, прокурорите, съдиите ... Държавата ни е кочина вече 30 години именно защото депутати, министри, прокурори, милиционери, учитили, съдии ... Не си вършат работата. Всички изброени категории търтеи, на които трудовият им стаж е преминал от 1990 г. до 2020 г. вече няма как да върнат незаслужено получавоните през годините заплати. Но поне може са им даваме и незаслужено високи пенсионират. Всички изброени категории търтеи, на които трудовият им стаж е преминал от 1990 г. до 2020 г. Доживот да получават като таван минималната пенсия. Те и нея не заслужават, ами нали ние не сме като тях алчни злодеи, а сме хора и ще им даваме минималната пенсия, за са не умрат от глад или липса на лекарства.
  • 100 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Опита доказа,че промени в полза на народа досега няма,за сметка на това кражбите продължават успешно.
    Новите политици вечно се извиняват с предните и така от години все едни и същи сценарии гледаме.
  • 101 Минева

    4 2 Отговор
    Гасете си сами пожарите щом никога няма пари за огнеборците!
  • 102 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Селяк":

    Преди няколко дена чувам един мъж,който работи в една къща гипсокартон и други такива неща как споделя на колегата си,че минал с колата покрай полицай без колан и го стигнали с патрулката да го спират.Човека им казва изряден съм,показал им карта,че им е колега и мацката,колежката на полицая го познавала и пратил въздушна целувка и всичко приключило и той продължил.
    Та за това ли вземат заплати се пита след тази случка и тя не е една подобна?
    Като си държавен служител можеш да си правиш каквото си искаш ли?

    Коментиран от #103

  • 103 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Просветен илюминат":

    Забравих да уточня,човека без колана е пожарникар.
  • 104 иво

    3 0 Отговор
    какви реформи бе смешшник, сами да си купуват техника и облекло ли бе.
  • 105 Янко

    5 0 Отговор
    КАК НЕ ГИ Е СРАМ. ВДИГНАХА СИ ЗАПЛАТИТЕ ЗАЩОТО ИМ СЕ ВИЖДАТ НИСКИ А ПЪК НАРОДА КУЧЕТА ГИ ЯЛО. ОСТАВКА ДА СИ ЗА МИНАВАТ
  • 106 Сигурно

    3 1 Отговор
    скоро ще ви изгонят към Канада с камъни...
  • 107 много скоро

    1 1 Отговор
    тези измамници ще ги търсим с ЧЕРВЕНА бюлетина......
  • 108 Има ли смисал

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "смерш":

    Драги ми другарю, от първи март дупетати те си вдигат заплатите с 20% на какво основание питам, там няма ли нужда от съкращения и реформи, верно материала е събиран от поляните, ти да видиш
  • 109 Тед.

    3 1 Отговор
    Василев ти и Киро въобще не разбирате от тази работа да управлявате държава изчезвайте че скоро ще ви изметем държавата потъва заради Тикви като вас нали щеше да правиш Нулева курупция нищо не можете защото сте Прости
  • 110 До българин

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Ти не си Българин .
  • 111 Тончо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Иди и приветстваи дечицата, останали сирачета след изпълнен служебен дълг, в парламента защо няма реформи какво правят по цял ден и да си мерят ония работи на кой е по по най, защо си не намалят заплатите, а дори ще ги увеличат
  • 112 ММММ

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Виждаме ги ,че работят до 22ч вечерта и въпреки1000та странични въпроса зададени от гроб си приемат законите.Ежедневно има комисии.
    РАБОТЯТ и събота и неделя.Гроб и ДпС също работят,като правят сбирки за да измислят следващия провокативен ход или въпрос.Нали?
  • 113 Боклуци

    2 1 Отговор
    Пожарникарите и милиционерите са чакалите на Тиквата Борисов.
    Цял живот лапат народни пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове