Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 21:26 2 539 32

Аталай: Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби

  • рамадан аталай-
  • депутат-
  • дпс-
  • управляващи-
  • енергетика

Посланията, които управляващите изпращат, усещането в обществото е, че те не могат да се справят и не разбират за какво са взели властта, смята депутатът от ДПС

Аталай: Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби - 1
Снимка: БГНЕС

От ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на ток от фотоволтаици, които според тях крият данъци и печалби, като продават на търговци на борсата. Какво се случва в хаоса на българската енергетика, от която зависи цената на живота ни днес - това коментира пред БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Посланията, които управляващите изпращат, усещането в обществото е, че те не могат да се справят и не разбират за какво са взели властта, смята Аталай.

По думите му, по-голямата част от министрите вече са участвали в правителства, сформирани от президента, така че те не са нови министри. При тях като че ли има едно неразбиране, че те вече не се занимават с малък бизнес, а с управлението на държавата, смята Аталай.

Според него, няма как да се случи изгарянето на отпадъци в "Мариците", защото сме закъснели с програмата за въглищния преход.

В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата заявени за енергия от възобновяеми източници, няма как това да се случи в тази мрежа, допълни Аталай.

В моя избирателен район - Асеновград, идете на пазара, краставиците вече са на цена от 7 лв. Кой е в състояние да ги купи, попита Аталай в коментар за високите цени на тока и поскъпването на храните.

Той коментира и темата за сезирането на прокуратурата заради фотоволтаиците. По думите му, има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби.Искаме да се види тези свръхпечалби откъде идват, подчерта депутатът от ДПС. Тъй като са частни фирми, поне да няма нарушения в плащането на данъците, допълни той.

Ако от декември 2020 г. предложението на ДПС за въпроса с американските централи беше прието, днес ние щяхме да имаме още една възможност да се подпомогне при внесена криза, допълни Аталай.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    32 4 Отговор
    А доган ТЕЦ какво получаваше от боковото правителство? Пари за резерв...
  • 2 Оффф

    22 6 Отговор
    И ти всичко знаеш , най вече как да пречиш на работата в Парламента и да провокираш !
  • 3 ПазарЖик

    30 8 Отговор
    Щом от дпс и герб квичат значи посоката е вярна.
  • 4 Дъпъс

    21 4 Отговор
    Мафия...махаите се Мутри !!!
  • 5 КОЙ

    18 8 Отговор
    този турчин що се меси в делата на България.

    Коментиран от #11

  • 6 Гешев

    11 5 Отговор
    Този Аталай и неговите хора са доста интересни през последните 20г.вижте ги
  • 7 Тома

    20 5 Отговор
    Тези от дпс много завистливи.Не дават друг да прави пари освен амет
  • 8 А така

    18 2 Отговор
    А така, да си плащат данъците и да няма мошеничества за сметка на народа! Удряй!
  • 9 Хмм

    24 1 Отговор
    Мафията продава ток от фотоволтаици на високи цени, а обикновен гражданин не му дават разрешение да продава.
  • 10 НАГЛИ КЪРЛЕЖИ

    19 8 Отговор
    Не харесвам Кирчо, щото все повече мяза назападен послушко. Но ДПСарски крадци да дават акъл или да обвиняват в каквото и да е, си е връх на наглостта! Типично за наглите турци с етническата партия, налазили земеделиеот от 20г и даващи пари само на турци. А от няколко години налазили и енергетиката. И на Доган ТЕЦа нищо не прави, даже и резерв не осигурява и лапа кинти, ама срещу него не ревете, верицата ви!
  • 11 Антитурчин

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "КОЙ":

    Днес гледах турска реклама по БТВ канят ни да си видим историята, каква гавра с България !!!
  • 12 Агент Сава

    15 4 Отговор
    Вергилий, не ти ли е неудобно? Продал си се за облаги на убийците на мюсюлманите в България! Като си инженер, защо се подвизаваш като депутат, а не си работиш професията? Пак ли обслужваш ДС? Пак ли срещу гювеч, за да браниш крадците? И не обяснявай на деца и внуци, че времената били такива и е трябвало да се брани етническия мир!
  • 13 U2U2U2

    14 7 Отговор
    Какви краставици февруари месец, какви седем лева! Обществото, не сте вие от ДПС, за да говорите от негово име! Крадци безсрамни! Мачкай, Кириле, най големите крадци в историята на България!
  • 14 хаааа

    12 3 Отговор
    На "това" времето му свърши ..и го усеща болезнено...пак с галоши ще ходи
  • 15 Заптие

    12 2 Отговор
    Къде съ крий, хидроинджинеро, да ни светне каква е играта със зеленясълата Инергия? Ти си ми говорител, попиващ и отразяващ позиции в Енергетиката на Родината. Моята, не твоята, ти, като ти припари бягаш с 200 в Анадола, при родата!
  • 16 Смех

    20 0 Отговор
    Спрете да наричате тази глупост като вятър и слънце като зелена енергия. НЕ Е ЗЕЛЕНА, генерира много токсични отпадъци и има кратък живот на екплоатация да не говорим пък за ефективността от където и колосалните цени за мегават. Държавата изкупува с приоритет тази енергия ЗАЩОТО така някой лобист е решил уж да спасяваме планетата и такива глупости. Благодарете на Бойко той направи почвата у нас такава, сега всички "бизнесмени" в "зеления" сектор трупат милиончета без да правят НИЩО!. Къде е белене, къде са тецовете, продадохте народа си за пари...

    Коментиран от #20

  • 17 А добро утро

    17 0 Отговор
    Това е обществена тайна тук на село при нас така си направиха хора близки до властта фотоволтаичен парк който произвежда малко а печели много ама трябва да имате връзки иначе не става и аз исках ама не ми разрешиха
  • 18 Стига!

    4 3 Отговор
    БСП защо не направят Белене? Това беше и техен проект, сега са в правителството, защо не се задействат, а Козлодуй не ни е нужен, още по-малко пък с опасна и несигурна технология, твърдо не!
  • 19 Лудница

    20 0 Отговор
    Зелената енергия беше най добрата пералня преди 15 18 години, изкопуваха я на 7 или 8 пъти по скъпо от стандартната, да не говорим, че през някои зелени централи влизаше в тях обикновен ток, на изхода излизаше същия само, че на друга цена. Това беше върха тогава за пране на парички.
  • 20 дфгхйк

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Смех":

    Точно така, батериите се токсични и се сменят през определено време, както и други чаркове, да не говорим и че перките убиват птици, а по-големите и се захранват с гориво, изобщо не е екологична тази енергия, ама никак!
  • 21 Гюро Михайлов

    10 4 Отговор
    Като взеха да ви отдалечават от властта , както предсказа един политолог, взехте да си изкарвате кирливите ризи.
  • 22 Удряй мошениците!

    10 1 Отговор
    Удряй крадците, мошениците и убийците през пръстите, удряй, заради такива мошеници, печелещи на гърба на българското население, не остана население в България и всичко бяга навън, даже бежанците не пожелаха да остават в България и минаваха транзит!
  • 23 no name no face no number

    4 0 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 24 Ха ха

    11 9 Отговор
    Колкото и да ви е неприятно групата на ДПС са най подготвените политици.Имат експерти в парламента по всяка облъст.Това,че сте прости и злобни не променя нещата.Истината е това и никой от така наречените нови политици не може да им се равни на малкия пръст.
  • 25 ???????????

    4 10 Отговор
    Аааахххааааа май някой ще търсят бат Бойко със Лупа??? ( А кирилчо) ДАГИИ МАЧКА......
  • 26 Трудноговорещите

    8 3 Отговор
    български били много навътре в енергетиката, много са изтървани нещата в тази държава. Банкянското зло заслужава смъртна присъда.
  • 27 ???????????

    9 1 Отговор
    Само че Мачкат само народа който ги постави на този пост
  • 28 Ехоооо

    8 3 Отговор
    Кироооо, махнете се, дайте властта на БСП или ДПС! Махнете се, умират много хора и изтезават хора с експерименти и няма кой да ги защити и да осъди престъпниците, махни се, Киро, страната живее в ада, не четеш ли медии и сайта "Афера"!

    и не ни занимавайте с Козлодуй, не го искаме, не искаме и зелените ви скъпи енергии, искаме Белене!
  • 29 ЗАХАРИ СТОЯНОВ

    5 2 Отговор
    МЛАДИТЕ ДА ЗНАЯТ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
  • 30 Енергетик

    4 0 Отговор
    Ами намалете ги тези преференциални цени, нали за това ви плащаме в парламента.....или май забравихте кой е СУВЕРЕНА....не не е Пеевски!!!!
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Сигурно ви е криво че вече вие не сте там
  • 32 Алито от София

    0 0 Отговор
    Пак само приказки, защо не се говори с имена и факти щом знае, нали и той се занимава с това, една от фирмата му продава ток
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове