Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 22:36 23 078 59

Андрей Новаков: Въглероден данък върху дизела и бензина ще направи автомобилите недостъпни

  • андрей новаков-
  • въглероден данък-
  • евродепутат-
  • автомобили-
  • дизел-
  • бензин-
  • тец

Ако в София имаш възможност да си подмениш печката и да минеш на електричество или на газ, то газификация в много от краищата на България няма, отбеляза евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ

Андрей Новаков: Въглероден данък върху дизела и бензина ще направи автомобилите недостъпни - 1
Снимка: andreynovakov.eu

"Европейската комисия излезе с обемен пакет от различни предложения, които имат за цел да въведат в схемата за вредни емисии не само ТЕЦ-овете, каквато познаваме до момента, а пътнически транспорт, фамилните къщи, които отделят вредни емисии, самолетите и корабния и сухопътния транспорт. Това е проекто-законодателство, което има доста сериозно отражение върху всеки един европеец. Притеснително е, че идва момент, в който икономиката ни така и така не може да се възстанови изцяло от COVID, а това би предположило налагането на допълнителна тежест върху крайните потребители.

Ако обложиш бензина и дизела с допълнителен въглероден данък, каквото по същество е предложението, неговата цена ще се повиши дори повече от тази исторически висока цена. Видяхме, че прехвърли 3 лева на някои от видовете дизел в България. Това би го направил още по-скъпо и недостъпни най-обикновени конвенционални автомобили за хората, а за тях алтернатива няма".

Това каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR евродепутатът Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ), член на Комисията по транспорт на ЕП.

"Ако досега са считали, че най-големият замърсител са ТЕЦ-овете, които горят въглища, или газовите централи, сега към сметките, които плащат ТЕЦ-овете, искат да вкарат всички коли, всички къщи, всички самолети и всички кораби. Почти всяка една човешка дейност на придвижване да бъде обложена с допълнителен данък," казва евродепутатът.

На въпрос на водещата Милена Милотинова как би се отразило това на цените в бъдеще и как се отразиха до момента плащанията на вредни емисии от ТЕЦ-овете, за които вече има влязло в сила законодателство, европарламентаристът отговори.

"Макар да е трудно да се каже има една индикативна сметка, която е към днешна дата. Мегават електричество струва около 400 лева към момента, а за да се произведе той, са платени около 200 лева вредни емисии, което е половината от цената. Не казвам, че това би се случило с бензина, дизела, самолетните билети, каргото на корабите, с горивото за битово отопление, но е доста вероятно да се повиши значително навсякъде, което би оказало влияние и върху крайния потребител. Представете си - в момента 97 % от камионите, които се движат по пътя са с дизелови двигатели. Има алтернативи, да кажем налага се въглеродният данък. Хората се преориентират от дизелови камиони към електрически.

Оказва се обаче, че електрическите по данни на индустрията струват между 4 и 5 пъти повече. Представете си какво би се случило с портокалите, които превозва този камион, ако изведнъж започне да струва 5 пъти повече самата композиция. Същото се отнася и за самолетните билети. Ако се обложи керосинът с допълнителен данък, без значение дали това ще бъдат 20-30%, единственият, който ще плати за това нещо, е крайният потребител. Да не говорим, че на мен ми се струва сюреалистично битовото гориво да се вкара в тази регулация.

Ако в София имаш възможност да си подмениш печката и да минеш на електричество или на газ, то газификация в много от краищата на България няма. Това означава, че ти ще продължиш да си гориш горивото, което имаш (въглища, дърва), но ще започнеш и да плащаш за това, че отделяш вредни емисии. Сякаш има какво да направиш по този въпрос," коментира евродепутатът.

"Трябва актуализирана национална позиция, от която да се ръководим. Последната рамкова позиция, която имаме, е от едно от служебните правителства и не е актуална към момента. Второто е обединение и усилие на всички евродепутати тук. Да се обединим върху това, че българският потребител не може да плаща повече нито по-скъп бензин. По-успокоителното в случая е, че в много други държави виждат същия проблем такъв, какъвто виждаме и ние. Трябва да се действа, защото изтичат сроковете за внасяне на изменения и допълнения. След това предстои гласуване в комисия и пленарна зала, но времето върви.

Европейската комисия и амбицията на френското председателство е да гледат гледат това досие още през юни, на първите трилози. Това означава да го одобри Съветът и да го одобри Европарламентът още през май-юни," обясни Новаков и заяви, че вече е внесъл поправки в транспортната комисия на ЕП. "Знам, че има други колеги, които работят по други части от това досие, които правят същото, защото и без да имаме решение на министерство или на Министерския съвет, които да ни казват кой е националният ни интерес, добре разбираме, че в България никой не може да си позволи да плаща допълнително за това, че се отоплява на печка. Тези хора са изложени на нов вид бедност – енергийна и транспортна.

Има места в България, в които единственият начин да се придвижваш от мястото, на което живееш, до там, където работиш, до болницата, до училището, е с личен автомобил. Ако обложат горивото още повече, на практика тези хора ще бъдат лишени от свободата си да се придвижват. Толкова сериозно ми се струва. Дори с 20% да се увеличи горивото при цена от 3 лева това означава 3,60 лева. Това не е нещо, което могат да си позволят да плащат," казва Новаков.

"Разбира се, тук се предлага създаването на един климатично-социален фонд, който да подпомага хората, които са изпаднали в затруднение заради това. Казват, че е взето решение, но това решение е на проблем, който не съществува. Ние го създаваме и после предлагаме и решение. Това, което направих аз в моята комисия, докладът, където аз съм автор и вносител, искам изтриване изцяло на сухопътен транспорт, облагане наполовина на корабите. Надявам се колегите, които отговарят за сградите, да изкарат и сградите, защото това би изложило на риск буквално да студуват стотици хиляди български семейства, които не могат да си позволят," коментира Новаков.

На въпрос на водещата какви приходи се очаква да събере този нов данък и за какво ще се използват, Новаков отговори:

"Един от фондовете очаква да събере около 70 милиарда, но за мен това не е успокоение. Моето усещане е, че това се превръща в първия европейски данък, който ще бъде използван и за това да се връщат заемите (б.р. - от 750 млрд евро), които ЕС тегли," заяви Андрей Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    45 98 Отговор
    Герб трол, замазан. засукан. Глупости на търкалета...

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Длен

    47 75 Отговор
    Герпраски тип...Кирил Петков бии мафията бате с теб сме
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пич

    176 13 Отговор
    Тези от ЕС са традиционно прости ! Лошото е , че Кирчовцте да дори по прости , и като нищо ще им се натегнат !
  • 6 зелеВа сделка

    223 3 Отговор
    Зелената сделка ще доубие средната класа в Европа. Автомобилът ще е лукс и само най-богатите ще го притежават. Милиони работни места ще бъдат съкратени, цените ще хвръкнат нагоре, защото за производството на който и да е продукт е отделено количество CO2. Нищо чудно да въведат и еко такса за всяко новородено, защото нали и то ще цапа...

    Коментиран от #26

  • 7 палете свещите

    221 4 Отговор
    Какво спечелихме от този ЕС, съседна Сърбия се развива по-добре и живота е по-евтин от този на "европейска" България.

    Европа загива демографски, а сега я чака и икономическо разорение, защото малкото останали печеливши производства просто ще трябва да затворят.

    Коментиран от #53, #59

  • 8 Bankya ENP Rabbit

    35 61 Отговор
    Още един от Банкя зайчарника. Къде е Георг? Да не се е омъжил като този?
  • 9 Вие ги избирахте

    32 4 Отговор
    Две бузи без музи!
  • 10 Трябва

    143 1 Отговор
    на Европа да им се оказва огромен отпор за всякакви данъци и вдигане на цените на каквото и да е, докато на населението не се доближат доходите до нормалните европейски!
  • 11 Ввв

    108 1 Отговор
    Да бе,то и ядрената енергия беше лоша…но видяхме как я приеха,стига глупости!!!
  • 12 Брюкселско герб зеле

    25 69 Отговор
    Първолашки сметки от някакъв си герб депутат в ЕС. Да се беше омъжил...
  • 13 whitenoise

    94 2 Отговор
    ша ни върнат на магаретата... яко еко
    грета харесва това
  • 14 МИНУВАЧ

    122 2 Отговор
    ЗНАМ,че нашето мнение е без значение, но....РАЗХОДЕТЕ СЕ из европата, но не из големите градове, а обикновенните селски градчета, особенно сега навсяъде мирише на изгорели въглища,.. ами в Полша как е.
    АМИ из Австрия как е...
  • 15 Вие какво очаквате

    92 2 Отговор
    от м а л оумници като Борел, фон дер с грозната фамилия и оня Шарл кreteна?
  • 16 НОВ СВЕТОВЕН РЕД

    118 2 Отговор
    Не разбирам как може 9/10 човека да са толкова заблудени, че да не виждат какво се случва зад завесите, които вече прозират на максимум към плана 2030 на СИФ.

    Поредната тъпотия с цел ограничаване свободата на движение и обезкървяване на средната класа, която да дава пари под всякаква безумна форма с цел да ограничи икономическата си свобода. Човек, които работи, за да оцелее под всякаква форма е роб на системата, а тази система вече е ясно на какви фондации е изградена - ново телефонче, яката количка, къщата, луксозните стоки, които купуваш тук и сега и плащаш до гроб... тестовата физа мина и се почва с яко закончета и нови такси и налози, които да подпомогнат вече високата инфлация.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тоти

    107 2 Отговор
    Мда положението вместо да се влошава то става безнадеждно
  • 19 Бгг

    134 4 Отговор
    Време е да им теглим по една ма+йна на ЕС. И да се разделим с тях.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 българина

    113 4 Отговор
    всичко ще се оправи когато излезем от скапания ЕС и нато! стига простотииии!!!!
  • 22 ЗелеНАзделка

    108 1 Отговор
    Зелена зделка, разписана от хора, които до вчера се опитваха да набутат всичко в нефтени продукти: като пластмаса и дизел за лично ползване .... трябва да си последния наивен човек да вярваш, че нещо искат да направят за природата. Това са същите хора, преди грабеха пари и лъжеха света и сега правт същото.... странно е как искат номера им пак да мине както и преди !
  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    46 6 Отговор
    АХМЕД БОРИСОВ ДИРЕКТНО УРЕЖДАШЕ НЕЩАТА С НАТАНЯХУ ... А СЕГА КАТО ПАДНА .. МОСАД ПРАТИ СЕМЕЙСТВО ЛОРЕЛ :)
  • 24 А50

    113 3 Отговор
    Това е война срещу народа. Богаташите решиха че им цапаме въздуха

    Коментиран от #48

  • 25 Митака

    107 1 Отговор
    Зелената сделка е убийство от упор на средната и класа - крайно време е да се откачим от отряда самоубийци в Брюксел!

    Коментиран от #36

  • 26 Мхм

    20 63 Отговор

    До коментар #6 от "зелеВа сделка":

    За съжаление много закъсняли мерки още 70-те е трябвало да се въведат.Планетата вече е неспасяема.

    Коментиран от #49

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 А ДАНЪК " Гръден ОБЕМ "

    64 7 Отговор
    За употребен КИСЛОРОД от всеки дишащ ? А за Домашншният добитък - за КИСЛОРОДА , кой ще плаща ? За Пушек от печка и КУМИН - кой пак ка плаща ! За всяко дърво и листо в двора дето кислород искат - кой ще плаща ! ЗНАМ Аз ! Еднолична фирма " ШМАЙЗЕР " ! Взеха да газят през ПРОСОТО !
  • 29 ежко

    40 2 Отговор
    Сори,ама явно не сме за за ЕС!Все едно футболният отбор на Горна Оряховица да се запише да играе във Вишата лига.Ще се бият в гърдите къде играят,но победа няма да видят!
  • 30 Читател на факти

    78 2 Отговор
    Ами намерете сега Кунева Пръмова и я обесете на площада за дето затвори реактори който още можеше да работят.Но тя намаза кривата и муцуната е на сянка шеф в банка.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хммммм

    28 14 Отговор
    Тъй тъй , и кой ще ни върне тия дванайсет загубени и окрадени години , кой проспа времето в което трябваше да си повишим стандарта на живот , и в какво са виновни тия момчета , че искат да вдигнат заплатите и да живеете нормално ?!Като толкова са били крадливите от герб защо мислеха само за себе си , нали по думите на дебелия крадец и 19та година хемус трябваше да бъде готова , всъщност има ли нещо от обещаното свършено?
  • 33 Последния Софиянец

    7 35 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Тоя гербав да си трае. Когато Кирчо приключи с промяната всеки ще може да си позволи да плаща 3,60 за дизел.

    Коментиран от #37

  • 34 Тони

    59 2 Отговор
    Излизане от Европа,не сме длъжни да изхранваме Брюксел.

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 някой

    55 1 Отговор

    До коментар #25 от "Митака":

    Ами не случайно Унгария и Полша вече си го мислят сериозно.Ние плюхве ингилизите че били прости,щери да умрат гладни и пр.дивотии,ама те излязоха най-умни от всички и се откачиха от брюкселските малоумници.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Анонимен

    39 0 Отговор
    Има много предишни предатели които са за съд унищожиха България и останаха не наказани
  • 39 върна ли парите на превозвачите бе

    11 5 Отговор
    след като ги излъга че вечно ще карат боклука на европа у нас ? мошкоооо !
  • 40 ЕС Е МАФИЯ , КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ !

    18 6 Отговор
    НОВАКОВ Е ТЪП МРЪСНИК !
  • 41 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Тони":

    Излизане от НАТО и Евро съюза,тези които са гербаджии,бандити мошенници,Бспари и особено ДПСари ,ще тръгнат на война с народа, но няма да изпуснат еврофондовете, как смятате да стане това напускане на тези съюзи?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Николай

    23 0 Отговор
    Зелени насилници. Невероятно е колко много може да са слепи и податливи на манипулация хората, че да търпят такова издевателство...
  • 44 гуньо

    21 0 Отговор
    Незнам за кислорода ама да не ни набутат в GaZo по един датчик ида плащаме за всяка пръдня че замърсяваме с метан атмосферата.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Божеее

    5 0 Отговор
    Тук поголовно се трие... само хибриди про байизкукуригал ли трябва да пишат...
    Това е истината за бавно развиващи се!!!
    „Проблема е в разширяването на НАТО и базите му на изток, а не Украйна! Украйна е точка на невъзврата от която Русия не иска да отстъпва повече. Украйна не е ядрото на проблема! Така само изглежда или умишлено се измества фокуса върху нея. Замазват истинският голям шах даден на НАТО, отнасящ се издалеко към САЩ. Истерия е войната в Украйна! Може би разбират в САЩ, но си правят оглушки за да запазят сегашното положение и влияние! Това също е възможно да се правят на неразбрали. Хегемона иска да доминира!“


    Или иначе...... какво запада обеща и не спази!!!!
    Путин обвинява Запада в измама..... и иска само едно: НАТО да даде гаранции(както е обещал), че няма да се развива повече на изток!!!!
    Каквото и развитие да придобият отношенията на НАТО с Русия, вече нищо няма да бъде като преди.....
    В случая Украйна е само една дъвка или МЮРЕ за бай изкукуригал...
  • 47 Нова диверсия на ЕК! Бойкот и БУЛЕКЗИТ!

    5 0 Отговор
    ЕК с предложения, които "имат за цел да въведат в схемата за вредни емисии не само ТЕЦ-овете, каквато познаваме до момента, а пътнически транспорт, фамилните къщи, които отделят вредни емисии, самолетите и корабния и сухопътния транспорт."

    ТОВА Е ПРЕДНАМЕРЕНО РАЗДУВАНЕ НА ИНФЛАЦИЯТА В ЦЕЛИЯ ЕС И ТОТАЛНО ОБЕДНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО НЕ СА В БИЗНЕСА С ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ И НЕ СА ОТ НАМАЗАНИТЕ БРЮКСЕЛСКИ ЧИНОВНИЦИ!

    Свръх високите инфлационни цени, които произвежда ЕК, респективно - ЕС, освен че правят ЕС БЕДНА ПУБЛИЧНА ЗОНА, но го правят и икономикам която ще бъде АБСОЛЮТНИ НЕКОНКУРЕНТНА НА САЩ, КИТАЙ, ИНДИЯ, БРАЗИЛИЯ, РУСИЯ, КОРЕЯ, ЯПОНИЯ...

    Това е ЗЕЛЕНОТО ЗАНУЛЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА, БИТ И СОЦИАЛЕН ЖИВОТ, за да се развива безпроблемно целият останал свят!

    ЕС е под ЗЕЛЕНА ИКОНОМИЧЕСКА И ИНФЛАЦИОННА АТАКА!!!!

    Вън на продажните европейки чиновници в ЕК в Брюксел, слуги на световната ЗЕЛЕНА МАФИЯ и ОТ НИКОГО НЕИЗБИРАНИ!!!!

    ЕКОЛОГИЯТА НА ПЛАНЕТАТА Е ПОД ЗЕЛЕНА АТАКА, по същия начин, защото производството на електромобили нанася огромни вреди на екологията в държавите производителки - САЩ, Китай, НО ПЛАНЕТАРНАТА ЕКОСИСТЕМА Е ЕДНА, НЕДЕЛИМА И ЦЯЛА. Екокатастрофата в Китай и в САЩ е екокатастрофа за целия свят!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Зелените талибани

    8 0 Отговор
    Зелените талибани - веселите и оптимистични самоубийци!

    И най-вече убийци на своите деца, внуци и на всички абортирани от зпланираната срещу Европа зелена истерия.

    В Индия само кравите пускат повече парникови газове - МЕТАН - който е в пъти по-вреден от СО2, а зелените идиоти в ЕС убиват майките, бащите си и децата си (за себе си са оптимисти!), за да изпълнят поръчката на световната сатанинска мафия - ГЕНОЦИД!

    Защо зелените талибани не прочетат поне малко от поръчката за ЗАНУЛЯВАНЕ (ГЕНОЦИД) и РЕСТАРТ на МАТРИЦАТА, изложена във "Ковид 19 - Великото зануляване " на Клаус Швааб? Защото бедните им мозъчета са до такава степен промити от сатанинската зелена и античовешка пропаганда, че дори не искат да мислят, а още по-малко искат да знаят истината! Ковид 19 е част от ВЕЛИКОТО (ЗЕЛЕНО) ЗАНУЛЯВАНЕ. Зануляват бедните, средните и дори не много богатите европейци, за да е ТЯХНА - НА СВРЪХ-БОГАТИТЕ САТАНИСТИ - ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! Който от бедните оцелее ще бъде роботизиран РОБ. Нищо повече!
  • 51 РУМЕН РАДЕВ

    3 0 Отговор
    С ТИЯ ЦЕНИ НА ТОКА,ОЛИОТО И ХЛЯБА НЯМА ДА ИМАТЕ ПАРИ ДА ЗАМЪРСЯВАТЕ ВЪЗДУХА!ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!
  • 52 1122

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ПОЛУДЕЛИ! Изглежда,че не ви се живее,като гледам с какви абсурди се занимавате.Да оставим колите ,ами вие си имате парно в големите градове и държавата ви го плаща поне половината,а ние в провинцията с дърва неможе,с въглища абсурд,пилетите и те са от дърва,газта където я има е прекалено скъпа,и какво остава?Я се огледайте малко,всичко ви е пълен АБСУРД. Влакове имаме,осетата пълни с големи камиони,колите мощни по стотици конски сили....за какво,една кола гори по десетки литра гориво на 100км,защо,продават се въглища,пише донбаски...нямат нищо общо с тях,освен цената,някой проверява ли за това?Горим лигнитни въглища смесени с камъни,горивата са под всякаква критика,като заредя в Румъния колата нито пуши нито гори много.Държавата трябва да упражнява КОНТРОЛ НА ВСИЧКИ ГОРИВА,ПЪК ТОГАВА ДА ИСКА ПО ВИСОКИ ЦЕНИ. Сега на какво отгоре ще увеличавате цените,горим само БОКЛУЦИ.
  • 53 Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "палете свещите":

    Прав си, но и тях няма да ги оставят вечно. И на тях ще им намерят колая. Просто след войната там явно от гузна съвест, още на се ги натиснали за "западно ориентиране" Тоя свят, какъвто го познаваме върви към катастрофа! Това е!
  • 54 Миро

    3 0 Отговор
    Целта им е да ни уморат с всички средства.
    Всичко останало е бля-бля.
  • 55 Нико

    3 0 Отговор
    Да гледат да ни уморят всячески,но си забравил да напишеш,че за упойка ни пускат шоу програми.
  • 56 Еди Кой Си

    0 0 Отговор
    Сигурно искат да предизвикат бунтове.Как така?То тогава най богатите ще карат коли, ама и да не се сърдят и тръбят по медиите ако автомобилите им изядат по някоя кирка,или бъдат откраднати!
  • 57 Оня

    0 0 Отговор
    Нещата изглеждат така - европейския съюз е като кола, която кара с пълна скорост към една бездна, а България е куче, вързано за теглича на колата, което се сурка по асфалта, неуспешно опитвайки се да бяга наравно с нея.
  • 58 Петър

    0 0 Отговор
    Факт е че по въпроса има медийно затъмнение
  • 59 еижиэоеуж

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "палете свещите":

    Жизненият стандарт в Сърбия е по-нисък от българския и не са ни бомбили. Ето това спечелихме сравнени със Сърбия. Ако ти е малко изсели се в Сърбия.Със здраве.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове