Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 19:40 4 930 70

Журналисти: Светът трябва да се тревожи от предупреждението на Путин

  • журналисти-
  • владимир путин-
  • ссср

Никога Съветският съюз не е твърдял, че ще нападне с ядрено оръжие, посочи Светослав Терзиев

Журналисти: Светът трябва да се тревожи от предупреждението на Путин - 1
Кадър бТВ

„В пет часа тази сутрин светът видя няколко неща – първото е, че Владимир Путин е лъжец, манипулатор и страхливец, защото нападна тази държава без да предупреди по някакъв начин“, коментира в предаването „Лице в лице“ по бТВ Петър Карабоев - заместник-главен редактор на „Дневник“.

„Моята работна версия към този момент е, че това е шантаж. Самият факт, че Русия започна война, означава, че нещо тежко се е счупило в Кремъл – начинът, по който е конструирана цялата група около Владимир Путин, механизмът, по който мисли и средствата, които използва“, отбеляза той.

По думите му Владимир Путин се е подготвял от месеци и около него няма никакъв контрол.

„Светът трябва да се тревожи заради предупреждението, което отправи Путин. Той каза: „Ако решите да се противопоставите по някакъв начин, ще видите такава война, каквато не сте виждали“. Той прибягва до заплаха, която не би трябвало дори да се изрича. Никога Съветският съюз не е твърдял, че ще нападне с ядрено оръжие и ще отвърне на някакви действия на ядрено оръжие“, коментира и журналистът от вестник „Сега“ Светослав Терзиев.

Според него Путин е минал на един етап, който надхвърля нашата представа за разумно поведение, при него вече поведението е ирационално и това е тревожното.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    127 47 Отговор
    Светът вече трябва да се съобразява с МОЩНА Русия!

    Коментиран от #28, #44, #45

  • 2 Прави са

    40 75 Отговор
    Владимир Путин предупреди за "Невиждани последствия от военна гледна точка" при намеса в конфликта на други страни! Както коментираха експерти дори Съветския съюз не си е позволявал да заплашва че първи ще използва ядрено оръжие. А помните преди време Путин отново бе заплашил че " При ядрена война няма да има победител и оцелели". Този наистина е психично болен и ако не бъде неутрализиран може занапред всичко да се очаква! Но едва ли би стигнал до ядрена война и без оцелели в света! Колкото и да е психично болен осъзнава че и наследниците му не биха оцелели! Дъщерите му живеят на запад , а състоянието на съпруга на едната му дъщеря живеещи в Швейцария се оценява на няколко милиарда! Ако нямаше потомство , от подобен индивид можеше да се очаква всичко!

    Коментиран от #15, #66

  • 3 ЗОО

    134 35 Отговор
    Ръчкахте мечката с клечки, дразнихте я, а сега се сетихте, че нямате памперси?

    Коментиран от #27, #60

  • 4 Диктатор Путин

    38 79 Отговор
    Луд е!

    Коментиран от #9

  • 5 Българин

    46 76 Отговор
    Путин: Украйна не съществува.
    Хитлер и Сталин: Полша не съществува.
    От един дол дренки.

    Коментиран от #14

  • 6 Пич

    68 15 Отговор
    Ами , наистина трябва да се тревожи !!! Иначе Козяк правят глупости !!!
  • 7 Да бе,вярно.

    70 13 Отговор
    Трябваше да бие телеграма на Зеленски.
  • 8 ПРАВОСЛАВНОФОБИЯ

    104 19 Отговор
    МНОГО НЕНАВИЖДАТ ПРАВОСЛАВИЕТО ВСИЧКИ ФАШИСТИ АНГЛОСАКСОНИ И ГЛОБАЛИСТИ НО ВЕЧЕ СТЕ В ГУБЕЩА ЛИНИЯ ,А И ПРЕСЯКАХТЕ НЯКОЙ ЛИНИИ КОИТО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕСИЧАТЕ РУСИЯ НЕ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ЯДЕТЕ СОПАТА ИЛИ РАКЕТАТА ЖАЛКА КАРТИНАКА СТЕ ВСИЧКИ ФАШИЗОИИДИ НАЧЕЛО С ФАШИЗОИДНИТЕ СИ МЕДИЙКИ!
  • 9 Човек

    19 29 Отговор

    До коментар #4 от "Диктатор Путин":

    И то за връзване!

    Коментиран от #33

  • 10 Майна

    85 14 Отговор
    Недостойна позиция от недостойни хора...САЩ принуди Русия да не повтори грешката си от Отечествената война..Това беше неизбежен, мъдър ход
  • 11 когато америка всяка година напада

    74 15 Отговор
    държави това не е същото а е само с цел сигурно няква по различна от грабене на суровини и налагане на гнир капитализъм
  • 12 Епа

    91 19 Отговор
    Сами сте си виновни.Човека отначало започна със добро.Последва изнудване и заплашване.Сега ревете.Никой не ви е виновен.За всичко са виновни американците начело със дъртата мумия.
  • 13 Много точно..ликвидирайте психопата

    20 40 Отговор
    "Ако решите да се противопоставите по някакъв начин, ще видите такава война, каквато не сте виждали“. Той прибягва до заплаха, която не би трябвало дори да се изрича. Никога Съветският съюз не е твърдял, че ще нападне с ядрено оръжие и ще отвърне на някакви действия на ядрено оръжие“, коментира и журналистът от вестник „Сега“ Светослав Терзиев.
  • 14 ТЪЙ ЛИ БЕ

    81 10 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    АМА ТОЙ И ЗЕЛЕНСКИ ВИКАШЕ ЧЕ ЛУГАНСК И ДОНБАС НЕ СЪЩЕСТВУВАТ НО МАЙ СЕ ПОЯВИХА НА КАРТАТА
  • 15 Пак някой

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Прави са":

    Се стиска за тролове ! Който и да бяха наели вместо теб , щеше да е по добър ! Евтиното си е евтино !!!
  • 16 6303

    27 60 Отговор
    Да, Путин е лъжец, диктатор, терорист и всичко най -лошо, но не светът, а точно Путин и подкрепящите го трябва да се тревожат. Спрете малкия човек, който иска да направи големи бели !

    Коментиран от #29

  • 17 защо

    11 16 Отговор
    хахахаха - време е маша да иска каляска
    в нюйорк кафето 2 рубли хахахахаха
  • 18 Русия Освободи ни

    61 16 Отговор
    Ей, не се тревожим, както събратята ни американци, канадци, китайци, германци, които 2018 на въпрос, коя държава е заплаха за света? 80% отговарят, САЩ! Радвам се. Русия, ела и ни освободи, окупирани сме от НПО-та и продажни политици, неизбирани от българския народ, защото не е имало читава алтернатива през всички 30 г. Трябваше да избираме между много лошо и най-лошо. Нямаше референдум за НАТО. Нямаше еферензум за ЕС. Нямаше референдум за Ирак. Няма референдум за енищожаването на лева. Управляват ни васали, продажници и корумпирани олигарси, второ поколение чепици.
  • 19 като Хрушчов

    57 6 Отговор
    Путин предупреди САЩ: Ние ще ви погребем!
  • 20 Мдаааа

    43 2 Отговор
    Не света, а тези които управляват света трябва да се тревожат.
  • 21 Славчо

    40 1 Отговор
    Соросите вият

    Коментиран от #24

  • 22 Доста пъти бе ви казано, меко

    49 2 Отговор
    Но някои разбират само от гьостерица. Е, дочакахте го,сега пищете.
  • 23 АБВ

    9 42 Отговор
    Тоя агресор защо си мисли че НАТО ще го гледа и ще му се радва как изстрелва ядрени ракети

    Коментиран от #37, #54, #70

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Накратко

    6 15 Отговор
    Мноого прав беше бившия премиер Бойко Борисов: Фитки
  • 26 зеленчук

    35 0 Отговор
    света така или иначе навлезе в нова ера , ако действията на русия ви се виждат странни , то си спомнете за ковид 19 , и е време да проумеете че или ще се промените към добро или че се заличим като вид , а журналистически поплювквания колкото щеш те са обучени в това да прикриват бандитския модел който властва в момента
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Така е

    9 29 Отговор

    До коментар #16 от "6303":

    Да предизвиква с ядрена война и да се случи и после да видим той и отроците му къде ще си харчат откраднатите милиарди от бедния руснак
  • 30 KATE

    48 6 Отговор
    Абе Терзиев ли беше не знам,Ти кога порастна че вече и коментираш и критикувш Путин. А че Зеленски изби един град хора -тогава що мълчеше.като бомбардираха Белград защо такива свирчовци кат тебе не викаха срещу нато и Америка че водят война не къде а в сърцето на Европа.Колко ти плащат за да пишеш и говориш тези простотии
  • 31 Това е вярно

    39 6 Отговор
    От друга страна, какво може да се очаква от ежедневните интриги и провокации от страна на САЩ!? Виждаме постоянни войни от страна на САЩ и мълчание на света и една война на Русия, съпътствана от хиляди интриги за да се стигне до нея и целият свят срещу Русия! Когато няма баланс, морал и честност в отношенията, няма и как да очакваме различен резултат! Светът не върви на добре!
  • 32 ъхъ

    11 30 Отговор
    Много мурзилки пишат тука, май

    Коментиран от #57

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 big

    43 3 Отговор
    Да, всичко е обърнато с дупето нагоре: истината се обявява за лъжа, а лъжата за истина! Лъжа ли беше, че: Путин искаше да се спазват Минските споразумения и прекратят военните действия? Лъжа ли беше, че САЩ и Запада отказаха да се съобразят с притесненията за безопасността на Русия? Лъжа ли беше, че вместо диалог и разумни отстъпки се налагаха санкции! Лъжа ли беше, че западните държави снабдяват Украйна с оръжие, а Зеленски иска ядрено оръжие! Да, войната не е хубаво нещо, но за да я има са нужни две страни, но не е задължително например за САЩ и НАТО!
  • 35 Bbbbbb

    44 3 Отговор
    Защо всички си траехти когато украйнците убиваха руснаци. Защо бе кретени. Защо си траехти когато Украйна не спазваше Минското споразумение, а я пощрявахте. Защо сега оставихте украинците да се пържат в соствен сос.
  • 36 Достойна позиция и на Сл.Трифонов

    6 26 Отговор
    Живеем в 21 век - модерен свят, човечеството е постигнало неща, за които мечтае от началото на своето съществуване. Европа съвсем логично е най-богатият континент. И пак съвсем логично - голямата част от Европа живее в условията на свобода, демокрация и абсолютното спазване на човешките ценности. Започването на война в Европа е безумие. Ще се изразя и по друг начин - това е ненормално и е удар върху всичко, към което се стремят нормалните хора.
    И ЕС, и целият свят трябва безапелационно да се противопостави на това чудовищно начинание. И всички български институции трябва да проявят сила, морал и единство, за да представят достойно позицията на българските граждани.

    Коментиран от #39, #40

  • 37 си дзин

    4 25 Отговор

    До коментар #23 от "АБВ":

    Какъв агресор е този психопат,епилептик и комплексар?
  • 38 чико

    38 3 Отговор
    СВЕТЪТ трябваше и трябва да се тревожи от американската хегемония да ДЕРИБЕЙСТВА по целия свят безнаказано , да руши и ограбва държави без милост . Браво на Путин . Крайно време беше КРАВАРИТЕ да разберат че и ТЕ ще го ядат .
  • 39 Ами прав е

    36 2 Отговор

    До коментар #36 от "Достойна позиция и на Сл.Трифонов":

    Но без да се спомене главният виновник САЩ! Изказването му е много точно, но не трябва да си затваряме очите за интригите на САЩ! Европа го прави, а ако сме честни, трябва да държим на истината!

    Коментиран от #42

  • 40 Достойна ли

    13 2 Отговор

    До коментар #36 от "Достойна позиция и на Сл.Трифонов":

    И той мери с двоен аршин.
  • 41 1234567

    18 2 Отговор
    Nqma да нападне с ядрено оръжие. Има неядрени средства, които взривени на 70-100 км. височина над една държава, ще я върнат в първи клас, т.е. ще унищожат всички проводници на електричество. Който ме разбира- разбира. Още преди 2 г. за падняците се бяха уплашили, че някой може да Им среже кабелите. Ами ако някой е изключен, дали ще му пука другите имат ли "ток". Така че, кротко.
  • 42 Разбира се че е точно

    7 27 Отговор

    До коментар #39 от "Ами прав е":

    Това е варварски акт в цивилизования свят и ЕС трябва с цялата си мощ да се противопостави на тази агресия!

    Коментиран от #47, #49

  • 43 Павел пенев

    35 4 Отговор
    Мисирката Цветанка вярна на своите русофобски и антибългарски виждания отново беше поканила в ретроградното си студио други подобни гнусни същества, които си позволиха да да се намесват в конфликт,който не касае България, както и да обиждат Руския държавен глава. Естествено те не успяха да посочат нито един аргумент,защо,кога и до къде ще се разширява НАТО, защо се заплашва сигурността на Русия и може ли това да се търпи от руския народ и руското ръководство. И двамата направиха един примитивен анализ,който много допадна на Ризова,която непрекъснато се блещеше и пулеше от удоволствие, че отново е успяла да манипулира хората по методите на Гьобелс. Със своите действия Путин доказа,че повече Русия няма да приема износ на псевдо демокрация и цветни революции, които застрашават нейната сигурност.
  • 44 gost

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    А РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАТО, В КОЕТО ИМА ТРИ ЯДРЕНИ ДЪРЖАВИ- ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ. САМО РУСИЯ ЛИ ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, САМО ТЯ ЛИ МОЖЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВА,А... И АКО ТЯ ГО ИЗПОЛЗВА ЗА НАПАДЕНИЕ, ДРУГИТЕ ЯДРЕНИ СИЛИ ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОТБРАНА. РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е ПОРУТЕНА ЕВРОПА- ТОВА ИСКА ВАШИЯ ПУТЛЕР, НАЛИ, НООО ЩЕ СИ НАМЕРИ СМЪРТТА В ЕВРОПА.
  • 45 gost

    6 23 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Като как искате ши999бани руснаци българите да се съобразяваме с вас- като ви лижем зад99ника и предника, а... НЯМА ДА СТАНЕ- БЪЛГАРИТЕ НЕ ПАДАМЕ НА КОЛЕНЕ, понял, вата...Много внимавайте какви ги къдрите във Варна и Бургас, да не се наложи 68ма бригада да ви види сметката....
  • 46 3.14К

    21 1 Отговор
    Тези тримата са лицето на безличната и продажна журналистика. С изключение на Афера и още две медии, всички останали трябва да се срамуват, че се наричат медии и журналисти. Позор! Пре целия ден издържах да гледам български телевизии 5 минути. Не се трае да ги гледаш всички тия безгръбначни същества. За гостите не трябв коментар.
  • 47 Пак да повторя

    16 1 Отговор

    До коментар #42 от "Разбира се че е точно":

    Така е, ако се гледа едностранно и не се взимат предвид интригите и интересите на САЩ! Ако сме честни хора, не може да си затваряме очите пред истината! Монетата има две страни!
  • 48 gost

    6 24 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ЧЛЕНУВА В НАТО- ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ ВОЙНОЛЮБЕЦА И ПОДПАЛВАЧА НА ВОЙНА ПУТЛЕР. А ако остава на мен, с дявола ортак ще стана, но руски войници НЯМА да маршируват победоносно в София, ако ще светът да се обърне. Семейството ми МОЖЕ без шиб99ания руски газ, така , че- вървете в ада всички руснаци- подпалвачи на война в Европа

    Коментиран от #51, #55, #68

  • 49 gost

    3 24 Отговор

    До коментар #42 от "Разбира се че е точно":

    Българите трябва да изметем всички руски граждани от нашата територия= ракетите в Крим са насочени към Варна и Бургас- т.е. и към МОЙ ЛИЧЕН НЕДВИЖИМ ИМОТ. РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА ГРАЖДАНИ НА ВРАЖЕСКА ЗА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА, КОЯТО ИЗВЪРШВА В МОМЕНТА НАПАДАТЕЛНА ВОЙНА В УКРАЙНА. НЕ ВЯРВАМ на нито един руски гражданин, ако ще уж да протестира срещу путлер. ВСЕКИ РУСНАК Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 До УТРЕ СУТИНТА МОЙ ЧОВЕК

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    А АКО РЕШАТ КАЗАХА ЧЕ В НЕДЕЛЯ МОЖЕ И В БЕРЛИН ДА СА...
  • 53 gost

    3 19 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    Не само, че не пия хапчета, троле, ами и ще вдигна ОРЪЖИЕ срещу шиба99ните руснаци- само моята Родина България да ми нареди...Ай сте се пробвали само да спретнете кримският и донбаският сценарий за Варна, ай сме елиминирали всичките ви кгб полковници, живеещи в закритите варненски комплекси- всичко се знае в България, тук скрито покрито няма.

    Коментиран от #58

  • 54 Сульо

    17 3 Отговор

    До коментар #23 от "АБВ":

    Защото така ще стане.С какво ще го уплаши НАТО? С гей парад?

    Коментиран от #62

  • 55 Сересета

    21 4 Отговор

    До коментар #48 от "gost":

    А бе бухал соросоиден. На българския народ му писна от вашите лъжи и измами. А аз от днес заради такива отвратителни подлоги като теб съм горд русофил. Ще науча и децата и внуците си да са такива.

    Коментиран от #64

  • 56 Каквото повикало

    18 3 Отговор
    Това и отговорило.
    Русия не е ли една от двете ядрени свръхдържави?
    Русия не може ли да затрие (поне 3 пъти) всяка една държава и континент на земята?
    Е, щом отговора на горните два реторични въпроса е положителен, защо по лите никой не иска да преговаря с нея като с равен?
  • 57 Сульо

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "ъхъ":

    И също толкова соросоидни грантаджии- луди "демократи"...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Doni Brasko

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЗОО":

    Колко копейки ти плащат за брътвежите ти?
  • 61 Айнщангеров

    0 2 Отговор
    Да се готвят RO, BG, LIT, LAT,EST,P l, и др.
  • 62 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "Сульо":

    С третополови и меки китки! Отдавна ги приеха в НАТО за да няма дискриминация,но възникна проблема с тоалетните,трябват нови за третия пол,също и други битовизми за тях!
  • 63 chi

    7 1 Отговор
    Трябва да се тревожат лизачите на краварски задници!
  • 64 горд русофил...

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Сересета":

    Утайка си...,заминавай за съветска Русия.Казва ти го българин!
  • 65 Chernobyl

    3 1 Отговор
    Кога антибългарския сайт факти ще бъде забранен?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 kjl

    9 1 Отговор
    В пет часа тази сутрин светът видя .... че Путин е мъжкар и има топки да изпълни заканите си! Това видя света. А утре, вдругиден и по нататъка ще види как някой се омитат и изоставят марионетките си да вадят горещите картофи сами. Украинската хунта също ще се омете и с това ще приключи всико.
  • 68 дончо дилъра

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "gost":

    прекаляваш с пикОто ми се струва
  • 69 пълно с тролове

    0 0 Отговор
    пълно с тролове, значи да оставим Украйна на страна и да помъдруваме, какво били правили сащ. Не ме гледай какво правя, гледай другите.
  • 70 Споко

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "АБВ":

    Този твой агресор, още каза закакво ни е свят в който няма място за Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове