Last news in Fakti

6 Март, 2022 16:40 2 280 74

Цонева: Да се държим като натовци

  • антоанета цонева-
  • нато-
  • украйна

Тя изказа очакване готовността на бизнеса да помогне на идващите бежанци от Украйна

Цонева: Да се държим като натовци - 1
Снимка: БГНЕС

Българският бизнес заяви при срещи с представители на правителството, че може да поеме 200 хиляди работни места за бежанци от Украйна. Това каза пред БНР Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България", председател на парламентарната комисия за българите в чужбина.

Тя подчерта, че вече има прието правителствено решение, което ще важи 3 месеца, според което всеки, който е бил ангажиран с приемането на бежанци, ще получи по 40 лева за храноден на всеки:

"Тази подкрепа трябва да бъде задействана максимално бързо. ЕК приема безпрецедентна мярка за временна защита, която започва да действа на територията на целия ЕС за всички украински граждани. По един много облекчен начин те ще получат статут да могат да пребивават на територията на европейски страни и ще им бъде осигурен достъп до социалната и здравна система, както и до пазара на труда. Много е силен този механизъм и е много важно България, за да може да го приложи, да мобилизира своите институции и инфраструктура, така че да може този механизъм да действа".

Цонева изказа очакване готовността на бизнеса да помогне на идващите бежанци от Украйна и механизмът за защита да сработят добре, за да може ефективно да се помогне на нуждаещите се от помощ.

"Въпреки че е договорено спиране на военните действия, за да се осигурят хуманитарни коридори за извеждане на населението, Русия не се съобразява с това. В обсадените украински градове хората не могат да бъдат изведени".

Антоанета Цонева посочи, че това е широкомащабна война върху територията на Украйна и уточни, че ДБ са били категорично несъгласни от началото на войната с формулировките на бившия вече военен министър Стефан Янев, които са повтаряли "опорките на Путин и руската пропаганда".

По думите ѝ националният интерес е в това политическите партии да имат отговорно отношение, а не да пропагандират руската линия:

"Трябва да знаем каква е ситуацията, какви мерки трябва да се предприемат спрямо нея и да се държим като наистина съюзническа държава в НАТО и ЕС. Това е общественият интерес и това е начинът обществените интереси в България да бъдат защитени".

"Управляващата коалиция е стабилна", категорична беше тя.

Цонева подчерта, че опозицията трябва да се държи отговорно, "а не ГЕРБ да се включва в хибридни атаки - както се случи със създаването на паника за цените на горивата".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ма оууу

    96 7 Отговор
    нато не помага на бежанци,ното изпълнява политически поръчки за населяване на европа със чалми

    Коментиран от #59

  • 2 Перо

    106 9 Отговор
    Българите сме против нато

    Коментиран от #32

  • 3 get out

    79 4 Отговор
    от паламента на наближаваштите избори
  • 4 АНонимен несимпатизиращ на ДБ

    75 4 Отговор
    Думичката “хуманитарно” да ви е фикс във всяко изречение. Други думи въвличащи България и гражданите ѝ във военен конфликт да са ВИ табу!
  • 5 Кръчмар

    100 4 Отговор
    Нали съм по сметките: 25 хиляди бежанКи по 40 лв. = на 1 милион на ден! За 90 дни - 90 милиона от данъците на българите! КИРо канадската ливада с чужда пита помен прави! Не съм против хората, но за недоносените български бебета събираме капачки!

    Коментиран от #10

  • 6 Българин

    100 5 Отговор
    Време е тези американски подлоги да бъдат изритани от България - на самолета и ги пускаме с парашути над Украйна да помагат на нацистите от Азов!

    Коментиран от #27

  • 7 Цонева

    79 3 Отговор
    Знаеш ли в България какви украински бежанци идват ..мутри дезертьори между 30-50г. С джипове лексуси и тойоти с черни затъмнени стъкла ..вкл и челното...тези на запад не могат да виреят ,но тук заради такива като теб явно могат...и +40 лв/дневно за храна...на мутрите...цонева цонева и аз съм от село като теб от делиормана ..ама ти селяндрштната и блзането не можа да ги изкорениш от себе си!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Имам

    75 2 Отговор
    тотална непоносимост към тези прокопиеви отпадъци! Гнусни лъжци и подлеци, продажници на България на интересите на САЩ и кръга капитал! Всичко се постига с пропаганда и лъжа!
  • 10 За тези масрафи

    20 14 Отговор

    До коментар #5 от "Кръчмар":

    ЕС има фонд от там ще вземат. Споку

    Коментиран от #52

  • 11 Ми дръж се ма

    46 1 Отговор
    кой те спира.
    Кат намерят някъде петрол в някоя слаба държава ще имаш възможността да ги освободиш.
  • 12 Помак

    24 0 Отговор
    Типична прих/востень!
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 3 Отговор
    не е права госпожата ние сме суверенна и демократична територия и всеки има право да си държи за РУСИЯ
  • 14 ИВАН

    67 3 Отговор
    Тази голяма натовка го раздава, едно време бабите ни и дядовците все натовци са били
  • 15 Някой

    62 1 Отговор
    Да се държим като българи. И да си гледаме нашият интерес, не чуждия!
  • 16 Зззз

    37 0 Отговор
    Тази дума "хибрид " кой я употреби да първи път ,че всички с хибридна война и атака стават и лягат?Много модерна дума.
  • 17 Бай Дън

    0 36 Отговор
    Точно така време е правителство на промяната да изпълни дълга си към нато, и да изпрати цялата българска армия в защита на демокрацията и съвременните ценности. :-D
  • 18 Даа!,

    49 0 Отговор
    Пак се изхвърлят и тези- днешните,като вчерашните.Нищо ново.Пудели на къса верижка.От джоба ли ги вадиш ма,о,,ф со? Това ще надскочи 100 милиона българси, изработени от народа левчета.Не от теб и другите " демократи" Две огромни,детски болници.От гола поляна- до ключ.Или родилни домове във 4 области.Няколко броя детски градини в комплексите.Държавни,.Много лесно раздаваш бе ,а питате ли народа? Коя си ти ,да говориш и да харчиш от наше име? Я провери, колко на ден се харчат в домовете за възрастни- за храна? Приблизително пет лева.При условие,че им прибират почти цялата пенсия.Ей,не се правете на по големи кстолици от папата.
  • 19 Подлога призовава другите подлоги,

    49 0 Отговор
    подлоги от всички страни съешавайте се. Точно това правят всички подлоги на САЩ, реват та се късат, защото не могат нищо да направят и скоро ще им секнат доларите от краварника. Жалки плужеци, времето ви свърши.
  • 20 хмм

    7 31 Отговор
    Ушанките тука настръхнаха

    Коментиран от #45

  • 21 rocobaroko

    49 0 Отговор
    Ако на пенсионерите един храноден е 40 лв. колко трябва да са пенсийте?
  • 22 2222

    53 0 Отговор
    40левс на ден за бежанец...Чувате ли се. какво говорите,аз съм българин и не живея с толкова нс ден, при положение,че работя.А ще ги давате на тая мафия украйнска.Да отиват в богатите държави,ние тук сме бедните в Европа.
  • 23 дедо

    30 3 Отговор
    С потрес наблюдавам как лашканията на тази "коалиция" спомагат да се забравят злоупотребите на герб шайката и нейния набъбнал лидер да добива все повече и повече основания да очаква завръщане на власт!
    Пази Боже,ама де да видим!
  • 24 Безпристрастен

    35 0 Отговор
    Явно,че българина,за кой ли път беше здравата хлъзнат през избори.Трябва всички тези да си тръгват- незабавно.Ристъо- брадата,заедно с педя човек- Лакът Брада.Плюс кирчо и кокорчи.Тези ни бутат в такъв филм,че когато се усетим ,няма да можем ,да реагираме.Филм икономически,финансов,социален,а сега и потенциално опасен ,и то- сериозноНавън,и да гледат парламента единствено от жълтите плочки.Пак заформят яка далавера,под прикритие за " съпричастност".И забележете витиеватото" 40 лева за храна!? Усещате се,нали?
  • 25 Ти, кокошко, се дръж като

    31 0 Отговор
    Какъвто искаш идиот! На нас акъли недей да даваш!
  • 26 дръжСиСеКатКватоЩешАмаНе говори глупости

    18 0 Отговор
    Кат кво ?! Като джендър Йенсчо ли , забрави . Освен това аз не съм психясъл агресивен блок от чиновници.
    Психясахте ей , тотално превъртяхте.
  • 27 Е, що да им

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Парашути? Няма нужда да усложнваме нещата - просто ги пускаме!

    Коментиран от #36

  • 28 Говедо

    25 0 Отговор
    Добре е ако идват обикновени хора,да ги посрещнем,да им помогнем
    Само да не ни напълнят с убийци,дето по някое време руснаците да дойдат да си ги търсят!
  • 29 Коко

    19 0 Отговор
    Ама че свирепа физиономия има тази натовка! Делова, безкомпромисна.
    А какво беше казал Исус в Проповедта на планината, Евангелие от Матея:
    "43 Чули сте, че е било казано: „Обичай ближния си, а мрази неприятеля си.“
    44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят,
    45 за да бъдете синове на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява и над злите, и над добрите и дава дъжд на праведните и на неправедните.
    46 Защото ако обичате само онези, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
    47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?"

    Да-ааа, натовке, такива ми ти работи!
  • 30 Русофили

    1 28 Отговор
    Мръсни,ако Русия дойде да Ви освобождава ,какво ще правите,аз ще правя същото ,като прадядо ми на Добруджанския фронт през Първата Световна .Братушки не стреляй ,Огън и обратно в Русия

    Коментиран от #47

  • 31 Василев

    28 0 Отговор
    Вече свикнахме с манипулативното представяне на ситуацията в украйна, Но Моля Ви, не показвайте поне снимката на това уродливо същество!
  • 32 Бат Теслю

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Ти пък кой беше че говориш от името на всички българи, я се скрий някъде , но да не те намерят.
  • 33 путин

    5 24 Отговор
    е долна мутра, агресор, диктатор и убиец на деца
  • 34 111111

    25 0 Отговор
    Цонева, много бъркаш! Двеста хиляди работни места? Това не са двеста хиляди съгласни да работят на минимална заплата, ще станете за смях. По-лошо от български чорбаджия няма. Ще Ви гледам резила.
  • 35 chi

    18 1 Отговор
    НАТО вън!
  • 36 Бат Теслю

    0 12 Отговор

    До коментар #27 от "Е, що да им":

    Нали знаеш че си НИКОЙ , просто продължавай да си тътриш чехлите по мокета .

    Коментиран от #48

  • 37 ВЪН джендарите ОТ БЪЛГАРИЯ!

    20 1 Отговор
    $ъщ€$твото цон€ва МНОГО МИЛ€€ ЗА украинците......,И $€ ДЪРЖИ натов$ки- БЪЛГАРИТЕ ДА УМИРАТ
    ОТ $ОЦИАЛ€Н Г€НОЦИД ("ПП"-ПО$КЪПВАН€ТО ПРОДЪЛЖАВА) ,НО $ЛАВНО ПО натов$ки!!!!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА от циони$ти БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ще се

    26 1 Отговор
    Държим като натовци и европейци като заплатите ни станат като техните не само да сме изтривалки дупедавци такива

    Коментиран от #55

  • 40 XYZ

    2 16 Отговор
    Докато "коментарите" на Факти са превзети от герберасти, възрожденци и путинофили, КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ!

    Коментиран от #42, #49, #73

  • 41 Пср

    18 0 Отговор
    На бежанците прави ли се ковид тест???

    Коментиран от #43

  • 42 Коко

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "XYZ":

    Прави свои коментари, не ми се прави на статистик!
  • 43 мина му модата

    12 0 Отговор

    До коментар #41 от "Пср":

    Ковидо вече не им е актуален , две години си вършия работите с него.
  • 44 Гошо

    17 0 Отговор
    Лельо Цоне, освободи ни от смрадливото си присъствие
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Цонева??? Колко%сте Натовци??

    14 0 Отговор
    4--5%останалите са Българофили!!!!
  • 47 Ми оди да ги спреш

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Русофили":

    още в укрия, щом си такъз унак.
  • 48 Е щом ти си някой . . .

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бат Теслю":

    Мазоли имаш на коленете и челото да се лагаш на господарите си от козяк.
  • 49 Оди в близа при крачунов.

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "XYZ":

    Там ще си сред свои.
  • 50 Референдум

    10 0 Отговор
    За натю, не са ни питали. Окупирали са ни
  • 51 Верно ли

    12 0 Отговор
    Цонева, suitcase, plane и накъдето ти видят очите да се държиш като натовка, а не като Българка!!!
  • 52 потърпевш

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "За тези масрафи":

    шъ земат крива ""краставица ""че по боли
  • 53 Добре

    13 0 Отговор
    нека се държим кат натовци. Кого ще убиваме???
  • 54 кокорчо

    9 0 Отговор
    Що се косите бе ора жената е с член от нато дори с два обеща ли са и трети

    Коментиран от #63

  • 55 НАЦИОНАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ще се":

    НЕ САМО ЗАПЛАТИТЕ...,В$ИЧКИ ИН$ТИТУЦИИ В РБ $А Ч€РВ€НИ(НАШИ ХОРА)!!!
    СПЕШНО ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ!
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО,НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
    РЕВОЛЮЦИЯ-НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
  • 56 Евроотговор

    0 1 Отговор
    IN BIZNES Помощ дебне отвсякъде.Евтина работна ръка и бъдещи приятелства между тях и приелите ги съседни държави.
  • 57 а дръжте се като натовци

    4 0 Отговор
    Ми дръжте се бе Ннннтоането , Йенсчо каза , това не е война на НАТО ( било то верно или неверно , но казано ) , Борката Перчемкин , дето и Кралицата излъга , и той потвърди , че не е война на НАТО , а вие как се държите , що се мешате у шамарите , ама така некакси ние да ги ядем .
  • 58 Кой е по-по- най!

    9 0 Отговор
    Всички подлоги днес си го мерят. Над 2 милиона българи живеят под екзистенц минимума. Създайте на хората условия да живеят нормално, не като скотове. Тогава се грижете за бежанци и имигранти.
  • 59 какъв нато ма?

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "а ма оууу":

    със самолети на хартия , педи да даваш мнение за война , най малкото което се изисква е да си бил в казрма да знаеш поне 2% от реалността на войната... Нямам думи за такива натовци без 1 ден опит в казармата .
  • 60 костас

    9 0 Отговор
    Здравейте, браво цонева , рейтинга ти ще се вдигне и можеш да очакваш предложения за нови позиции. Освен че ти препоръчвам да повтаряш до пълен делириум американските опорни тези. Очакваме скоро да те видим стройно пременена с натовска униформа в парламента. Носи я и по улиците на софия за реклама на нато. Може да имаш и бонус за това. А що се касае за обществения интерес да ни защитава нато ти напомням че никой не си е направил труда да пита обществото какво мисли за нато и за влизането ни в него. Това което е във вашите глави и във вашите усти е плод на дългогодишна и напоителна американска подкрепа. Много се надявам твоята особа и други изявени натовци , като христо иванов например да ви няма в следващия парламент.
  • 61 ХАН КРУМ

    6 1 Отговор
    Хайде да се държим първо ,като българи !На соросоидите им е трудно,защото те отдана не са българи, а американски проксита.
  • 62 Натопорен Батко

    2 0 Отговор
    Дръж се за палч.О.ците , bb !
  • 63 По устав

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "кокорчо":

    Направо 5 члена, по член пети.
  • 64 Да се държим

    5 1 Отговор
    КАТО БЪЛГАРИ .НАТО ВЪН!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 65 Напълно съм съгласен със заглавието!

    0 4 Отговор
    Трябва да се държим като натовци, справка - Франция, Турция и защо не - Унгария.
    Трябва да се мисли като се говори.
  • 66 абее

    6 1 Отговор
    Какви натовци сме ние бе папагали ,мизерия като в третия свят ,само мафията ви и вия сте в нато.
  • 67 ганев

    3 0 Отговор
    ЦОНЕВА ЦОНЕВА ОТТДАЛЕЧ СИ ЛИЧИ ЧЕ СИ натовка А ОТ ПРИЧЕСКАТА ТИ ЛИЧИ ЧЕ СИ ОТ 3 ВИД И АКО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА НЕ СИ БИЛА НАТОВКА СИГУРНО СА ТИ НАПРАВИЛИ СИН И ЧЕСТИТО СИНА ТИ СЕ О М Ъ Ж В А ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЕВРОЦЕННОСТИТЕ
  • 68 Петър

    3 0 Отговор
    ДБ много обичат да си правят реклама на чужд гръб!
  • 69 крокодил

    2 0 Отговор
    тази май е трансгендерна нещо не наред
  • 70 Анонимен

    0 1 Отговор
    Лично нейно мнение, всички да са от копейкин ли. Това клони на диктатор, коце. По вкус и цветь товарищи неть
  • 71 Otoplitel

    2 0 Отговор
    Бизнесът и г-жа Цонева да влезнат в контакт с полското посолство и да дадат молба-заявка за пренасочването на 200 000 украински граждани към РБ.Транспортният министър г-н Събев ще ги превози до РБ с високо скоростният превозвач БДЖ.
  • 72 Цонева:

    1 0 Отговор
    Бъди Натовец, Продай България!
  • 73 Само това ли успя да измислиш,

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "XYZ":

    празна кратуно?!?
  • 74 Цонев

    0 0 Отговор
    Дайте на тази ламарина една каска и я ритнете в североизточно направление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове