Last news in Fakti

21 Март, 2022 09:44 4 638 38

Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева

  • емануил йорданов-
  • кражба-
  • замитане-
  • 500 милиона лева

Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи, коментира бившият министър на вътрешните работи 

Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева - 1
Снимка: БГНЕС

Нека не забравяме, че повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и там има твърде много хора, които са свързани със старата власт и те могат да изнасят информация в нейна полза и да саботират едно или друго разследване. Това коментира в "Денят започва" адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод ареста и освобождаването на Бойко Борисов.

Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи. Йорданов смята, че двамата прокурори от Софийска градска прокуратура, които съобщиха решението на прокуратурата на брифинг пред медиите в петък, са се държали като изтъкнати членове на Софийска адвокатска колегия и са защитавали заподозрените "със зъби и нокти".

"Бяха избрали селективно това, което смятат, че подкрепя защитната теза. Аз такъв прокурор не съм виждал, а съм адвокат от 87 година. Абсурдна работа", каза той.

"Ако на едни хора, един началник е назначен от друг началник и той се обръща към него с "шефе", твърде скептичен съм, че същите тези хора ще свършат някаква работа. Но има проблем, който им убягва - за престъпление като това давността е 15 години - така че има време", допълни Йорданов.

Емануил Йорданов смята, че няма да остане заметено под килима една злоупотреба с 500 млн. държавни пари.

Крайно време е прокуратурата да заработи по този случай и да работи сериозно, не срещу хора, които са на ниски нива, а там където има данни за корупция на най-високо ниво.

Йорданов остави без коментар дали, ако главен прокурор не беше Иван Гешев, нещата щяха да са различни.

Надеждата му е, че когато се появи следващият главен прокурор, ще се заработи, така както изисква законът.

Един грамотен следовател за 4-6 месеца може да завърши това досъдебно производство и да го представи в прокуратурата за евентуалното изготвяне на обвинителен акт, каза Йорданов.

Той е категоричен също, че в закона пише, че може да се извърши разпит чрез видеоконферентна връзка - според прокуратурата НПК не го позволява това.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изводът е

    59 12 Отговор
    Крадеш, идват некадърни полицаи, и въпреки че си виновен, си излизаш като пич и размахваш пръст! Няма такава държава!
  • 2 Гешо Горанов

    39 8 Отговор
    Бягайте крачета
  • 3 SDEЧЕВ

    13 24 Отговор
    ПРИ ВСЕКИ ОБИР ТРЯБВА ПЪРВО АЙДУКА ДА ВЛЕЗЕ НА ТОПЛО,И ПОСЛЕ СРЕЩУ НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИСЪДАТА ОТ 20НА 15 ГОДИНИ ,ДА ВЛЕЗНАТ И ПОМАГАЧИТЕ... ПП БСП-ДБ СА НАПАЗАРУВАНИ С ТЕЗИ 5000000 ЛЕВА ЗА ДА БРАНЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА АЙДУКА -- ПАРИТЕ ДА СИ ГИ ХАРЧИ В ДУБАЙ И ХОРАТА КОИТО ГО РАЗКРИХА ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА.....
  • 4 и тоз льольо беше министър

    22 25 Отговор
    Мими , Мими , като си спомня , че и ти беше МВР министър и ми става едно мило /та знае ли се/.
  • 5 Q2z

    6 14 Отговор
    Честно казано, бих осигурил семейството си и само за 5 милиона.
  • 6 Павел пенев

    57 6 Отговор
    Защо да не могат да заметат кражба за 500 милиона? Как елегантно плячкосаха 5 милиарда от КТБ?

    Коментиран от #10

  • 7 Пич

    20 24 Отговор
    Този показва , защо никога не са го смятали , за особено умен ! Освен , че " ювелирната " акция на Рашков , завърши с протоколи за изземване , в които пише , как няма какво да се изземе ! Тези извършиха и други глупости ! Ако допуснем , че всичко казано от Рашков е вярно , значи престъпниците - Борисов , Горанов и Васил Божков , са ОПГ ! Значи , трябва да се възложи разследването не на прокуратурата , а на специализираната прокуратура !!! Ама - откъде такава грамотност при Кирчовците !!!
  • 8 NeXu s

    14 40 Отговор
    Ако ГЕРБ са откраднали 500 млн за 12 години, добре! Комунягите за 1 година само от Хемус свиха 500 млн и изтеглиха няколко заема от по половин милиард! Не се знае още дали няма фалирани банки и други откраднати милиарди! Няма начин да няма!
  • 9 Кашчей

    15 20 Отговор
    Бе,550 милки не са лоша пара,ама някой да ми разправя /сега/,че Черепа не ги е заприходил-нещо се не връзва. Обаче,да се вярва на мръсник като Черепа,хич не е ОК. Шарил си,на който трябва,ама сега му дръпнаха черджето и лае ли,лае. И пак ,много мангиз му е останал,щото си плаща наред-това мин.председател,министри и медии-всичките са му в джоба. Слугинаж,братя.
  • 10 NeXu s

    26 9 Отговор

    До коментар #6 от "Павел пенев":

    А, за КТБ питай Орешарски и Мустака в Белград.
  • 11 Айде бе

    31 2 Отговор
    На фона на 10 000 000 000 лв. кражба годишно това са като стотинки за семки. Смешници!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 dogan

    35 1 Отговор
    Защо да не могат?!? От КТБ откраяднаха 4 млрд и няма нито дело, нито обвиняеми, нито дори се говори за това.

    Коментиран от #16

  • 14 Всички знаят кой спира разследването...

    31 8 Отговор
    На Мафията,но никой нищо не прави!Това не е държава,това е сборище на крадци,бандити и гьонсурати.Решението е рециклиране и изгаряне на това което си мисли ,че неможе да гори...Недосегаемите горят в голям огън с много дим...
  • 15 Селяк

    24 0 Отговор
    Аххх, изморих се… де да бяха само 500те милиона, и де да бяха само ГЕРБ! Уви за 33г, бая парламентарни циркаджий грабеха не хиляди или милиони лева, ами милиарди левове, а и продължават да го правят… всичко вече ми е супер смешно, заприличахме на Колумбия, където мафията царува и няма възмездие за никого! Народа овце, не смее да излезе за 2ч от работа за да протестира, навел глава и не му пука, доволен взима някакви пари прецивява от заплата до заплата и е забравил какво е всъщност живота!
  • 16 не са 4млрд. а НАД 10 млрд.

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "dogan":

    и не е сражба на века А КРАЖБА НА ВЕКОВЕТЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 На първо място

    18 9 Отговор
    В света сме по обвързаности. Без помощ от европейските институции и САЩ сами няма да можем да се изчистим. Тия от специализираната прокуратура в какво точно са специализирани?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 даамане

    5 1 Отговор
    Двама пенсионери в парка:
    - Наборе, помниш ли на времето, в казармата ни сипваха бром в чая и ни даваха разни хапчета, че да не ни привличат жените?
    - Разбира се, че помня. И какво?
    - Ми на, почнаха да действат!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Симитличанин

    16 3 Отговор
    500 милиона? 50 милиарда са гепили Боко и пасмината му
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор
    Що не уточните колко е Кражбата от държавата....Дали е 500000000 или е 750000000???После да говорите.Аз не виждам защо е виновен в случая Божков,но виждам,че държавни служители са виновни за законите ,които са дали възможност да бъде направена тази мошия!!!Колкото до 70милиона,които са гепили на божков това е друго дело за Рекет.И в двата случая Божков не е виновен де юре.Не е случаен факта ,че европийските прокурори го водят свидетел,а не виновен.
  • 29 Почетния и корпулентния

    4 3 Отговор
    Са в основата на пирамидата на злото! А Бокича и Гешо на върха веят знамето на зависимостта!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    2 1 Отговор
    Работим с доказателства, а не с леви и десни платени тролове от домовете си. Боли ви за изречени думи, но и нас ни боли за много сътворени лъжи и всички страни. Много по умни и начетени имаше през тия 32 г, но вие не им дадохте да се изявят, а ги ударихте и децата им от рак на 30 г, от инфаркт на 35 ни напуснаха, а бащите им бяха спец ченгета, хващаха дрога и сие. В бг като си млад те използват и като повехнещ те изхвърлят на бунището.
  • 34 НАРОДЕН

    4 1 Отговор
    ??? КАК СЕ ПОЛУЧАВА, ЧЕ ИЗДИРВАН С ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА ПО ЦЯЛ СВЯТ СЕ НАМИРА И СЕ РАЗПИТВА КАТО СВИДЕТЕЛ, А НЕ ЗА ПО ОБРАЗУВАНИТЕ МУ ДЕЛА. СЪЩОТО Е ВЪПРОСИТЕЛНИ И ЗА КТБ ???
  • 35 Истината боли

    3 0 Отговор
    С комунист на глава не се излиза. Всички сте от дс 240. Деца на цк на бкп, кгб и така бе убит Герги Марков на спирката отивайки на рабора журналиста в би би си в Лондон през 1978. Мерси, мили диктстури. Не съм националист, но мразя лъжата, искаме справедливост, но я заменихте с нещо по зле, с манипулации и лъжи, изключвам младите нови, но ако е вярно, което казва герб за 9 млн за Лондон, има си съд, прокуратура, народа се бори за оцеляване, здраве най вече, че и лекарите остаряха, купуват си от провинции жилища в София и не им е до болни, защото те гледат болните си мъже, и при конщина си отиват при младите вдовици с дете на 30 г да им помагат. Всичко е пенсия в ракови, телкове и къде ли не. И когато ви кажем депъсъто това знаят това баят българина бил националист, а те х 5 повече, но зад гърба, не на старите Бахчеванови праз да ни продавате. От тях има много отмъстителни, за имоти биха те убили
  • 36 Тапата

    2 6 Отговор
    Става все по-ясно, че целият този фарс се финансира с парите на обвиняемият, обвинител - черепа и е насочен срещу прокуратурата, която му предяви обвинението за данъчна измама.
  • 37 грф55

    6 0 Отговор
    Бг прокуратурата за 500 лв. размазва човек, но за 500 милиона ще направи всичко възможно да прикрие своя човек. Няма да промените прокуратурата, овладяла е цялата държава от години и никой не може да я спре. Да сте мислили навремето, когато сте писали законите. Вижте си НК от 1968 год. от времената на мракобесния тоталитаризъм. Дребни деяния, с които в Европа изобщо не се занимават, в Бг се наказват със затвор до 8 год. А за корупция в особено големи размери няма наказателен закон.
  • 38 Емануелке

    1 1 Отговор
    ТИ ОТ КУСТЕНУРКА ВЪЛНА СКУБАЛ ЛИ СИ, ОТ УМРЯЛ КИТКА ПОЛУЧАВАЛ ЛИ СИ,ТОГАВА ОТ БОШКУФ(ЧЕРЕПА)ПАРИ ЩЕ ВЗЕМЕШ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол