Last news in Fakti

21 Март, 2022 22:00 1 920 33

Азерският газ идва у нас още през септември (ОБЗОР)

  • азерски газ-
  • интерконектор-
  • кирил петков

Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард, заяви Петков

Азерският газ идва у нас още през септември (ОБЗОР) - 1
Снимка: МС

Краят на юни газова връзка Гърция-България ще е факт. Още от септември е възможно по нея да тече азерски газ. Прогнозата е на министър-председателя Кирил Петков и беше направена след посещението му в района на гр. Комотини. За страната ни това ще означава по-ниски цени и по-голяма енергийна независимост. „Тази зима цената на газа беше толкова висока, защото този проект не беше завършен и някой се беше отказал доброволно от по-евтини количества“, посочи Петков.

По време на визитата премиерът коментира и други теми. Сред тях е казусът с Бойко Борисов. „Ако човек иска да не направи нещо, от 100 кладенеца вода ще изкара“, категоричен бе българският премиер. По думите му в случая става дума за ощетяване на бюджета с 550 милиона лева. „Това означава, че българският данъкоплатец е платил за тази тишина на прокуратурата над половин милиард. И ако някъде говорим за окупирана институция, която не си върши работата, този случай го направи очевадно“, отбеляза Кирил Петков.

Премиерът съобщи още, че има нов доклад от Министерството на финансите, който анализира как са се одитирали евросредствата. От него става ясно, че е имало злоупотреби. Те са ставали по времето, в което принципал на финансовото министерство, е бил Владислав Горанов. Тогава, в няколко региона в над 90% от случаите в конкурсите за еврофинансиране, е бил допускан само един участник.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WhiteNoise

    39 7 Отговор
    ше го чекаме.... ако не дойде той.. путинката ше доде на орлов мост.
    и ше има газ и ток за много атлантиди :)
  • 2 ивчо

    46 9 Отговор
    Не искаме по-скъп газ! Искаме евтин Руски газ или НАШ си газ! Не може тук да нямаме - земете пари от Европа и търсете тук газ, да си задоволим нашите нужди! АЕЦ-а ток и Газ и Нефт и злато си имаме за нас си!
    Копайте и търсете да си затворим процеса и да не сме зависими от други!

    Коментиран от #15

  • 3 Нето

    60 6 Отговор
    Днес слушах че голяма част от т.н. Азерския газ всъщност бил руски.

    Коментиран от #18, #29

  • 4 Просто Кирчо

    52 6 Отговор
    Да вземеш да слушаш малко руски новини и да вземеш малко да се поспреш с евроатлантическите си оргазми. Войната свършва скоро и Козяк ще стане не популярен. Внимавай в какво се опитваш да ни вкараш младеж...
  • 5 Мамул

    31 7 Отговор
    Сбъдната мечта на азерите е да чешат европейците където ги сърби!
  • 6 Боро

    42 4 Отговор
    Тази игра е от 30 години насам. Тука има-тука нема. Азерски газ ще купуват поне 25 държави, но колко газ има в действителност? Май за 6-7. Другите ще стоят настрана и ще пляскат.
  • 7 Тоя газ

    32 4 Отговор
    от Азербайджан се го чакаме и не го дочакваме. Изпусни питомното, гони дивото. Киковски и кокорести магарии батка.
  • 8 Кирил Петков

    34 8 Отговор
    Азерския газ идва у нас на двойна цена

    Коментиран от #11

  • 9 Абе

    32 3 Отговор
    Що ми се струва, че накрая като видят дебелия, пак ще клекнат на руския газ, но на двойна цена на която могат да го вземат днес.
  • 10 Газ

    44 6 Отговор
    Малката подробност е, че собственик на азерския газ е.... ГАЗПРОМ

    Коментиран от #28

  • 11 Хаджи Генчо

    24 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кирил Петков":

    Тц! На двойна цена е за Германия! За нас ще има когато открият ново находище в Азърбайджан!
  • 12 гост

    11 31 Отговор
    Пак да повторя за всички путиноиди и разни Кюмурджиевци !! Ами не ви се урежда поредната тъпа опорка !!! Колкото и да се ще и на Кюмурджиев и на всички путиноиди !!! Азербайджан внася руска газ за ВЪТРЕШНИ НУЖДИ !! Защото е по стар договор почти без пари !! И също така за да изнася собствения си за твърда валута , вместо да го харчи на вътрешен пазар под себестойност !! Обаче по-важното е , че и да ИСКА НЕ МОЖЕ да изнася руски газ , щото за това са взети мерки още когато ЕС финансира ТАНАП !! Щото тръбопровода е свързан САМО С ЕДНО НАХОДИЩЕ и няма никаква връзка с другите тръбопроводи в Азербайджан !! А оператор на въпросното находище е не някой друг , а БРИТИШ ПЕТРОЛЕУМ , една дребна фирмичка , дето е приритала да продава руски газ , вместо собствения си от концесионираното си находище , хахахах !! Сто пъти ви казах , мечтайте си в кварталните кръчми , не си вадете тука путинопфилските мечти , щото само ставате за смях на хората !! Това е същата тъпотия как СОКАР била на Газпром , че и гръцкия държавен оператор "тоже " , хахахххахахаха !!!

    Коментиран от #16, #32

  • 13 Само да питам

    24 5 Отговор
    Кокоpко или кирчо ще го носи с кофите тоя руски газ, който е азерски?
  • 14 Error

    16 10 Отговор
    Петков, не си губи времето , а се съберете с кресливите си безмозъчни евроатлантически ортаци от ДБ и първо съборете паметника на съветската армия, който ви боде очите , защото това ще ускори процеса на диверсификация. От това ще произтече следното : първо ще ви впрегнем да мъкнете диверсифицирана газ с кофи от Солун и после с туби от Александрополис, а в по късен план газта от Русия ще потече към България напълно безплатно за вечни времена, но това вас вече няма да ви засяга. Пробвай и ще се увериш!
  • 15 Тъпчо

    28 4 Отговор

    До коментар #2 от "ивчо":

    Ние сме такава подлога, че дори във всяка градина да бликне газ и нефт за българина пак нищо няма да остане
  • 16 Тъпчо

    23 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Провери първо какво количество газ може да се достави от азерите и колко е консумацията на европа. Нека да не забравяме, че ние сме последната дупка на кавала. Може да остане фс напълним един два газови фенера.
  • 17 Боцко съм

    10 5 Отговор
    НЕ ЧЕТЕТЕ ПОБЛИКАЦИЯТА ДОБРЕ! ЧОВЕКА КАЗВА ПО ЕВТИН ГАЗ И ОЩЕТЯВАНЕ НА БГ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ И ЕВРОПЛАТЦИТЕ С 550 МИЛИОНА. АКО РАЗБИРА СЕ НАЙСТИНА Е ПО ЕВТИНО И ОБЕКТА НЕЗАВЪРШЕН .НО МЕ СЪМНЯВА СЪМНИТЕЛНО Е. ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ РУСКИЯ Е ПО ЕВТИН НО ЗАВИСИ ОТ МН.РАБОТИ.
  • 18 Стамат

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нето":

    Нищо работа само около 20%
  • 19 Пенчо

    19 4 Отговор
    Няма да дойде нищо всъщност. До септември Европа ще плюе Путин, после ще студува.
  • 20 Toxic

    24 3 Отговор
    Европа консумира приблизително 200 милиарда куб.м газ годишно, а Азърбайджан миналата година е доставила само 7 милиарда, тази щяла да достави 9 , а догодина планирала 11. Очевидно, това няма и 10% от количеството, бе професори. Друга газ няма. Има само втечнена, но няма как да влезе в България, защото нямаме подобна инсталация. Основната азерска газ пътува от Грузия, и Турция през Гърция до Италия и е с капацитет 15 милиарда, като Турция също дърпа част от количеството. От нея можем да вземем не повече от 1 милиард куб.м. , а ние консумираме над 3. Без руска газ не можем в уравнението. То е непосилна задача дори за фантазьора Борисов, а камо ли за глупака Петков. Нашите настоящи предатели без съмнение ни обричат на глад и студ.

    Коментиран от #23

  • 21 Пак глупости

    10 4 Отговор
    Публикувате.
  • 22 пълнете тубите

    15 2 Отговор
    То връзката ще я направят ама газа нанай си . Ще бъде днеска има утре няма . Със записване и купони.
    Тръбопровода е с капацитет 10 милиарда кубични метра газ годишно за Европа и 6 милиарда за Турция.
    За България е предвидено по договор 1 милиард при потребление 3,5 милиарда.
  • 23 WhiteNoise

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Toxic":

    тя грузия как я има... така я нема.... капитализма конкуренти не търпи :)
  • 24 ЧАК СЕПТЕВРИ ЩЕ ИМАМЕ ГАЗ ЯДРЕН

    6 1 Отговор
    И ЩЕ СЕ ТОПЛИМ БЕЗ ПАРИ - КОМУНИЗЪМА И ЛЕНИН ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА ЗЕМЯТА И ЯДРЕНАТА ЗИМА ЩЕ Е ЗА АМЕРИКА
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Костадин

    2 1 Отговор
    Ако Русия нападне България , филите готови ли сте да мрете на страната на Русия?
  • 27 БСП ВИЦЕТО...ФОРСМАЖОРЕТКА

    1 2 Отговор
    С ГРЪЦКАТА ТРЪБА ЕЛИМИНИРАМЕ РУСКИТЕ ГАЗОВИ ДОСТАВКИ
  • 28 БСП ВИЦЕТО...ФОРСМАЖОРЕТКА

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Газ":

    И КАК ТОЧНО ГАЗПРОМ Е СОБСТВЕНИК НА АЗЕРСКИЯТ ГАЗ, ЧЕ НИКОЙ НЕ РАЗБРА ?
  • 29 някой

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нето":

    Нали това ви се казваше от години. И всъщност Азербайджан внася газ от Русия . Азербайджан има толкова количества свой газ , колкото да захрани с 30% потреблението на Турция. Азербайджан трябваше да бъде само една територия през която да минава газа от Иран , и Туркменистан за Европа . Очевидно защо, големи количества каспийски газ няма да мине по тези тръби , значи остава пак руски газ . С една малка , и незначителна подробност , ако самите руснаци го пожелаят , и ЦЕНАТА ги устройва. Естествено от Акександруполис би могло хипотетично да дойде втечнен американски газ , но цената ще бъде катастрофа. Единствено Турция би могла при криза да ни даде газ , но знаем турската политика , ще го осребрят петорно. Според мен всички просто чакат да свърши войната в Украйна , тупат топката на място , с надежда нещата да се нормализират .

    Коментиран от #33

  • 30 Уфф

    4 0 Отговор
    Това все едно да се диверсифицираш от Рено и да си купиш Дачия, който разбрал, разбрал.
  • 31 злобар

    0 0 Отговор
    СОКАР в превод на български има няколко синонима...Ето някои от най отчетливите :
    ЖИЛИ (пчела,оса,комар)
    ПЪХА - НАВРЯВА (магаре)
  • 32 злобар

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    СОКАР в превод на български има няколко синонима...Ето някои от най отчетливите :
    ЖИЛИ (пчела,оса,комар)
    ПЪХА - НАВРЯВА (магаре)
  • 33 Сократ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "някой":

    Да не забравяме, че втечнения "американски" газ е от Ямал. Демек пак руски, ама с яка надценка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове