Last news in Fakti

20 Април, 2022 09:12 1 912 67

Бит от полицаи на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите

  • бит-
  • полицаи-
  • протести-
  • прокуратура

Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио

Бит от полицаи на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите - 1
Снимка: Нова телевизия

"Не съм учуден от това, което се случи. Предвидимо беше, че прокуратурата ще си затвори очите”, каза в ефира на NOVA Евгени Марчев, който е станал жертва на полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените протести през юли 2020 година. По думите му са го удряли четирима униформени, но понеже самоличността им не е изяснена, разследването трябва да бъде частично прекратено. Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио.

Адвокатът на пострадалия Полина Велчева обясни, че през 2021 година е повдигнато обвинение срещу четирима служители на реда, за които се е твърдяло, че са нанесли побой на клиента ѝ. По-късно разследването се прекратява, защото се оказва, че въпросните униформени са извършили такова нарушение, но не срещу Евгени Марчев.
„Установи се, че клиентът ми е бил бит, но не може да се установи кои са били лицата, които са нанесли побоя”, допълни юристът и каза, че има съмнение прокуратурата умишлено да забавя хода на разследването.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българистан

    16 54 Отговор
    Ама като хфърляхте какво ли не по ченгетата беше с отворени очи

    Коментиран от #8

  • 2 глоги

    7 8 Отговор
    АдвокатКАТА на пострадалия Полина Велчева
  • 3 Българка

    48 9 Отговор
    Гнусно е каскетите да получават от нас данъкоплатците тлъсти заплати, за да прикриват мутри и защитават мафиоти. Трябва тотална чистка в правораздавателната система. Има видеозаписи за побоя над гражданите зад колоните на МС. Няма как да не се знае кои са биячите.
  • 4 Дан Колов

    7 9 Отговор
    Терминл 2.

    Коментиран от #11, #48

  • 5 Друг бит

    22 10 Отговор
    И аз знаех Евгени, това е нещапълно нормално! ГешеФ е позор!
  • 6 Филип Георгиев

    29 6 Отговор
    ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ИМАХА НАЧАЛНИК, КОЙТО Е ВИСШ ОФИЦЕР. ПРЯК СВИДЕТЕЛ СЪМ. НЕ ТОЗИ КОЙТО СЕ ВИЖДА НА ВИДЕАТА С ГОЛАТА ГЛАВА. КОГА ЩЕ БЪДЕ КАЗАНО КЪДЕ Е БИЛ ПО ВРЕМЕ НА ПОБОЯ И ГАВРАТА С МОМИЧЕТО И КОЙ Е ?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    7 4 Отговор
    Аз съм един обикновен, провинциален адвокат. Разбира се, не съм се родил такъв. Имам малко над 30 години живот преди да стана адвокат и за съжаление съм имал ош-беш с Прокуратурата в качеството си на обикновен гражданин (пострадал от престъпление или станал свидетел на такова). Поради това и искам да ви разкажа от личния си професионален (а и преди това – житейски) опит как (не)работи Прокуратурата. Всичко това ще се опитам да обясня на достъпен език.
    Ако все още вие или ваш близък все още не е пострадал от престъпление и не си е съставил впечатление от това, как „ефективно“ работи Прокуратурата, то бъдете уверени, че рано или късно това ще ви се случи и описаното по-долу ще изпитате „на гърба“ си. Предварително ви изказвам искрено съжаление. Искам да знаете, че ние, адвокатите, не толерираме това, нямаме и изгода, напротив – борим се с тази несправедливост, но с голи и вързани ръце против тоягата трудно се води битка.
    Има два „закона“, които са основата на наказателното правораздаване, т.е. които се занимават с престъпленията – наказателният кодекс (НК) и наказателно-процесуалният кодекс (НПК).  Общо взето, в първия са описани кои деяния се считат за престъпления и какво наказание се налага за тях, а във втория е описано как протича разследването на престъпленията и налагането на наказанията (т.е. описват как протича процедурата от А до Я).
    В наказателния кодекс престъпленията са разделени на два вида – такива от общ характер и такива от частен характ
  • 10 Гадост!

    16 4 Отговор
    Вечната българска история! Бият ни, крадат ни, унижават ни, убиват ни по болници и със ,, лечение" .... Такъв ни е изборът по урните след това! Да живее Българският народ, за да има държавата повече био материал! Свобода или смърт, за жалост точно обратното- робство, бой и болести!
  • 11 Дааа

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дан Колов":

    Терминал 2 го искат мутрите и мафиотите от дпс-герб-бсп и патерици за да останат невежите, които лесно се манипулират, чистка е истината. Иска се човек с морал и да мачка мафията. А Терминал 2 е решение и радост за мутрите.
  • 12 ТАКА ДЕ

    10 21 Отговор
    ДА БЕ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО
  • 13 да напомня

    11 13 Отговор
    да напомня.


    сега сме април 2022 г.
    вече две години са минали от тези събития
    .
    Повече от година управлява радев и подбрани хора около него.
    резултатите се виждат.


    Та до кога ще вадите тези втръснали вкиснали манджи.
    още 5-10 години.

    Коментиран от #15, #57

  • 14 ТАКА ДЕ

    12 22 Отговор
    А кога хвърлят бутилки и павета по ПОЛИЦАЙТЕ не мислеха. После олеле мале, спукаха ме от бой...
  • 15 Дааа

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "да напомня":

    Махни Гешев, Радев знае как да се справи.
  • 16 РАШКОВ В ЦАЙТНОТ

    6 8 Отговор
    Да осъдим биячите хем ми се иска, хем не ми стиска.

    Коментиран от #47

  • 17 СКАЧАШ НА ПОЛИЦИЯТА

    11 13 Отговор
    Спукват те от бой.......нормално
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 8 Отговор
    СРАМ СРАМ СРАМ това не е ПРОКУРАТУРА а корумпирана ГЕШЕФТУРА а ПРОКУРАТУРАТА е слуга на мафията на ГЕШЕВ БОРИСОВ ДОГАН
  • 20 Filo

    11 14 Отговор
    А вие какво искате, да не ядете бой ли, при положение, че нарушавате обществения ред. Правилно решение за прекратяване на производството. Защо мен не ме биха? Ами защото не съм си го търсил.
  • 21 Filo

    11 14 Отговор
    Защо сега не протестирате, въпреки че живеете доста по - зле от тогава. А, ясно, защото тогава имаше корупция, а сега няма, нали. Явно протестърчетата изпълняваха поръчки.

    Коментиран от #24, #59

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БОЙ ПО ГАМЕНИТЕ

    12 13 Отговор
    Хвърлящи павета и бутилки по полицията
    ...даже малко ги биха
  • 24 правилно

    12 12 Отговор

    До коментар #21 от "Filo":

    Много точно казано са ядът хляб от 3 лева трееше всички протестъри да ги пребият барабат с дедокян и оня пишман адвоката
  • 25 Тома

    12 7 Отговор
    Щом на видеото не могат да познаят биячите за какъв чеп ни е прокуратура.Също като пачките в чекмеджето и гласът който приличал на тиквата

    Коментиран от #28

  • 26 Диана

    11 4 Отговор
    Е, има съмнение съвсем не означава, че нещо е факт! Вечните манипулации на БСП! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СКАЧАШ НА ПОЛИЦИЯТА

    6 13 Отговор

    До коментар #25 от "Тома":

    Полицията в държавен орган за силова принуда....или битите не го знаят

    Коментиран от #60

  • 29 5577

    9 11 Отговор
    Аз пък знаех и цяла България знаеше още преди да си обуеш обувките да излезеш на този протест, че ще бъдеш бит. Толкова прозрачно беше всичко, че хайде сега. Бития бит........
  • 30 Излиза че

    8 9 Отговор
    тия платените протестърчета малко ги биха заради това, което ни докараха след мутрата.
  • 31 hihi

    11 5 Отговор
    Тоест извършителите са известни на системата (униформени), престъплението е извършено сред десетки хиляди свидетели, в центъра на София, обградени от журналистически и охранителни камери и пак "неизвестен извършител"?! Какво им трябва за да разкрият престъпление? Да им се обади извършителят със самопризнание и да се предаде в полицията? Май да закриваме и съд и прокуратура и полиция...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Перо

    3 5 Отговор
    Битият не може ли да ги разпознае?

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Не ми харесват глупости

    7 7 Отговор
    Аз съм данъкоплатец.Плащам преки и косвени данъци и по моя преценка около 400 лв плащам поне под формата на ДДС и акциз.С тези данъци се плащат много работи едно от които е автомобилите на МВР заплати и труд.В България всеки може да протестира пише мнение издава книги и вестници ако иска и да бъде избиран.Не желая обаче на черното да казват бяло.Не мога да приема, че човек за чието обучение е плащано от моите пари и уж ще ми защитава интересите да се качи върху полицейски автомобил купен по европрограми и да скача върху него с крака ( покрива се изкривява може да се счупят стъклата както и повреди системата за безопасност.Това в много други случаи е хулиганство но според (Зависимият съд в този случай не е). Другият хвърля храна по сгради, а иначе събираме дарения за приюти и стари хора.Третите палят полицаи и хвърлят павета по тях. Това не го разбирам и не искам да се случва повече.Искам уважение във всички в обществото и аче да хващаме други инструменти и да си покажем гените от времето на Кубрат и преди него.

    Коментиран от #61

  • 36 Бъргария ще лекува Азовци Айдароввци

    6 5 Отговор
    И всякакви Бандеровци!! Най Болното население в Европа е Българското! Бялата Мафия и Болници търговски дружества?? До кога?? ЛЕКАРСТВАТА ЗА ГОДИНА СКОЧИХА Двойно! Спекула"Спекула!! В Беларус вчера са Арестувани по заповед на Лукашенко34 шефове медици от тяхната Бяла мафия, включително и личния лекар на Лукашенко????!! Арестувани са и ФАРМА босове заради Спекула с цените на Лекарствата??? Чвтете и гледайте, Лошия Лукашенко слага ред в Беларус?? А тука нищо?? До кога ще чакаме да се наиграете, това е така от времето на Борисов и продължава!! Бялата мафия краде нсрид и Държава!! Не на Търговските дружества в здравеопазването!! Здравето на обикновените хора нее стока. СПЕКУЛА С ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА, СПЕКУЛА!?

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Евгени Марчев! Тази Прокуратура"работи"

    3 4 Отговор
    Така! Да се надяваме, че следващата ще работи за обществото а на за Партии мафиоти!?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този, колкото

    4 4 Отговор
    и когато да го биеш е малко и късно...
  • 41 Белата Златка

    2 2 Отговор
    И този ката мен.Репресиран.И бит.Вярвам на човека!
  • 42 asd

    1 1 Отговор
    Безалтернативните бяха ясни. Не знам къде пак са тръгнали. 😄
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Диана

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бъргария ще лекува Азовци Айдароввци":

    Търговските дружества в здравеопазването бяха реализирани от крадливото БСП, така че какво се очудваш, че станаха крадци и негодници? Идеята беше добра, но реализирана от БСП се превърна във воденичен камък на врата на всеки у нас...Идеята беше по-добрите специалисти да получават по-добро заплащане, но как едно БСП ще допусне някой да получава повече пари от него, който по цял ден си гледа маникюра и си брой минутите до края на работния ден? Разбира се, че ще скапат този модел - всички трябва да са по равно, значи! Нема тука по-добри, по-лоши, нищо, че пред кабинетите на някой лекари се вият огромни опашки от хора, знаещи че лекарят ще им помогне, докато пред кабинетите на други няма никой защото знаят предварително какво ще им каже...За медицинските сестри е същото - държат се грубо, арогантно и никой не иска да ползва "услугите" им, а после не можело да се плаща за броя на обслужените пациенти, защото /забележете!/ те не можели да се хранят на гърба на болните хора, т.е. заплатите им да зависят от това колко болни са приели..Нагли са до безумие! Ето затова и съсипаха добрата идея! Не системата е виновна, а БСП и СИЕ и колкото по-бързо ги махнем, толкова по-бързо ще оздравеем от всякъде, явно...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!..
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Боцко

    2 2 Отговор
    Да бе мирно седяло,
    Не би зад колона лежало !

    Изпросил си си боя!
    Благодари се, че не ти и поумиха с ВОДНОТО ОРЪДИЕ, КАКТО ГИ МИЯТ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
  • 47 търпение

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "РАШКОВ В ЦАЙТНОТ":

    Ще бъде, ще бъде!
  • 48 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дан Колов":

    От там ли ще бягате?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Прав

    4 1 Отговор
    МВР И ПРОКУРАТУРАТА СА МАФИЯ 😡
  • 51 Гочо

    4 0 Отговор
    ......Метлата.....
  • 52 Диана

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "елементарно":

    Божков е известен с многото изчезнали хора, застанали на пътищата му...Няма да ги намериш нито във Фейсбук, нито на мегдана - пропаднал в безизвестност си е пропаднал в безизвестност...Тези може и да не са на 2 метра под земята още, но ще се появят когато цъфнат налъмите сигурно...Пък дори и да се появят ще бъде в много специална за Божков ситуация в борбата му са власт, която може и да не се състои никога..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Нали,ако ги осъдят,няма да има иди...ти да защитават главоците водещи се за недосегаеми!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 дтс45

    0 0 Отговор
    Много гербери под статията, много нещо! Много любители на боя и насилието. Българинът си го влече към азиатските сатрапии.

    Коментиран от #62

  • 57 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "да напомня":

    Да ти кажа много си се объркал, кой ни управлява. И който и да управлява сега, поне не позволява на милиционерите да се бият хората, било то на протест или по улиците.

    Коментиран от #58

  • 58 дтс45

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ужас":

    Не се заблуждавай, че сега не биели милиционерите! Промяна няма.
  • 59 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Filo":

    Защото няма за какво да се протестира. А дали е по-хубаво. Трудно е да се каже, защото Шкафа и Шиши държат почти цялата административна власт и прокуратурата. Освен това си имат патерица в управляващата коалиция. Но да се надяваме, че тези факти и обстоятелства ще се променят и тогава със сигурност ще стане много по-добре от управлението на гореспоменатите.
  • 60 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "СКАЧАШ НА ПОЛИЦИЯТА":

    Не знам дали си обърнал внимание, но 1989г. отдавна мина.
  • 61 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Не ми харесват глупости":

    Принципно сте прав, но не Ви ли минава през ума, че между свестните и мирно протестиращи хора има и добре платени провокатори. И между другото полицаите не пребиват провокатори. Защо ли?
  • 62 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "дтс45":

    Прав си. Явно малко бой сме яли по времето на Шкафа, щом според социологическите проучвания ГЕРБ са на първо място.
  • 63 ИСМВ

    0 0 Отговор
    Мутри!
  • 64 Факт

    0 0 Отговор
    Отговорност носи този който командва служителите!
  • 65 Фройд

    1 0 Отговор
    Побликувайте снимките от камерите и телефоните и ще бъдат разпознати!
  • 66 Файт

    1 0 Отговор
    А Рашков какъв се явява, пазител на престъпниците пребили протестиращите деца ли!?
  • 67 Факт

    1 0 Отговор
    Прокуратурата отказва да разследва кражба за 600лв., а топлофикация съди на втора инстанция за 8 лв. Е това каква държава е!?
    .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол