Last news in Fakti

21 Април, 2022 20:32 2 008 56

Димитър Абаджиев: Парламентът ни излъчва страх и несигурност за Украйна

  • димитър абаджиев-
  • украйна-
  • парламент

Според него огромна спекулация е било изказването на бившия служебен премиер Янев

Димитър Абаджиев: Парламентът ни излъчва страх и несигурност за Украйна - 1
Кадър БНТ

Това е може би най-тъжният Великден, който преживяваме от Втората световна война насам, нашият свят е подложен на риск не само от тероризма, климатичните промени, но и от един диктатор, който мина границата на своята митология, превръщайки я в една тотална агресия към една независима страна, коментира агресията на Русия в Украйна в "Още от деня" по БНТ Димитър Абаджиев, бивш посланик на Република България в Кралство Саудитска Арабия.

"Според мен поведението на България изглежда унизително. Позицията на България е унизителна, защото ние искаме от една страна да следваме този обществен договор, който е сключен между българското общество и политическата система преди 20 години, че ние сме част от евроатлантическия свят, от друга страна под сурдинка някак си гледаме да не разсърдим Путин и неговия режим", отбеляза дипломатът.

По думите му това е поведението и на българския парламент - излъчва страх, несигурност, липса на компетентност.

"По принцип в условия на криза е много важно лидерството. Всеки български гражданин би се чувствал спокойно, ако знае какво прави правителството", подчерта Абаджиев.

Според него огромна спекулация е било изказването на бившия служебен премиер Янев, когато казва, че ако ние предоставим военно-техническа помощ на Украйна, по този начин ще удължим войната.

"Той какво казва - да не предоставяме военно-техническа помощ, за да може агресорът по-бързо да приключи с жертвата си. Това наистина е огромна спекулация, скандално", коментира дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📌🇧🇬

    14 26 Отговор
    Тук, имам съвет, Слафчо Дългия, Кирил Петков, ген. Атанасов, Христо Иванов, Бойко Борисов, Костадин Костадинов, бифшият президент Плевнелиев, сегашният Румен Радев, Корнелия Нинова, и др., да им се връчи пълно военно обурудване, Каски Жилетки, най доброто стрелково оръжие и на първа линия на фронта. К. Костадинов, Радев и Корнелата на страната на руснаците, останалите на страната на украинците, чуждестранният легион, или там некъф на източният блок. Само тогава справедливоста ще възтържествува.
    Войната е кучка, и сменя притежателите на победата бързо.
    🇧🇬За всички останали, да направим заявление за спиране на внос на Руски Енергоносители от ЕС, спиране на всякакъви видове заплащания за Руски Енергоносители от ЕС.🇪🇺
    Стоп на Войната в Украйна Днес!
    🇺🇸Give Peace A Chance.☮️

    Коментиран от #25

  • 2 БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ

    16 5 Отговор
    СЕ ЧУДИ КАКВО ЖИВОТНО ДА ПОДАРИ НА ПУТИН ...СПРЯЛ СЕ Е НА ЕДНОГЪРБА КАМИЛА...СЪЩО КАТО НЕГО...
  • 3 Украинските далавери

    51 12 Отговор
    Хвалят се в социалните мрежите, че много от бежанците имат купени собствени жилища в България, но са се преместили в хотел, защото ги хранят безплатно, не плащат за ток, вода и други разходи!

    Коментиран от #10, #27, #32

  • 4 Путинофил

    14 42 Отговор
    Докато Путин безмилостно избива десетки хиляди украинци, ние българите се грижим за рускините да са в безопастност в 5 звездните хотели !
  • 5 Боже

    52 7 Отговор
    И този ли го изкопахте
  • 6 Хмммм

    11 34 Отговор
    Абе нещо не пишат за руската офанзива, която започна преди няколко дни? Какво става, да не се провали пак тази офанзива? Скоро май ще има офанзива на руснаците към Русия?
  • 7 ха ха

    44 3 Отговор
    поредния ясладжия се е загрижил за ; неговия свят ; , в интерес на истината не заслужавате и въздуха който дишате , толкова злини сте сторили

    Коментиран от #44

  • 8 Малий

    41 8 Отговор
    Мустафата е развързала кесията. Платените щатски тролове изпълзяха и заразмахваха пръстчета. Разстрел за вас за национално предателство!
  • 9 Пълни

    21 2 Отговор
    смешници
  • 10 Е и?

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Украинските далавери":

    Какво? Това че бягат, не означава че бягат от бедност! Хората бягат от война! А това, че използват системата - всеки би се възползвал. Може би, България трябва да има по-добър контрол! А иначе, украинците от големите градове не са бедни!
  • 11 📌🇧🇬

    33 6 Отговор
    Кулеба да си прибере свойте, така и така е дошъл със Самолет за “джепане”, да прибира и българският “биоматериал” и на Фронта.
  • 12 Мда

    30 4 Отговор
    Този е бивш член на СДС, ДСБ и партийката на Яне Янев/ Георги Марков от Унгария - "Ред, законност и справедливост". Както винаги тези факти се изпускат, защото човек се чуди защо ляля по герб опорки.
  • 13 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Поздрави от Агора България пред Борбата на народа продължава.
  • 14 мазник

    28 2 Отговор
    от къде цъфна и ти мърша?!
  • 15 Асанчо

    25 2 Отговор
    Ти па кой беше и за кво съ бориш и някой поиска ли ти мнението?.Га беше посланникв СА ,що ни съ загрижи за хорътъ в Йемен дету ги бомбардираха редовно.Или кво си викъш,някви амуджи, ко ли ми пука за тях пък и келепир никъв.
  • 16 Мюмюн

    7 10 Отговор
    Хвала оркските тролове пак са ни налазили!
    Жу жа ка на гилотината.
  • 17 Зззз

    27 2 Отговор
    Поредния млад седесарин издигнал се като краварска подлога.
  • 18 9689

    24 2 Отговор
    Още един плъх.
  • 19 Д Абаджиев!! Още един продажник

    31 2 Отговор
    И Лакей изпълзя!!
  • 20 ха сега де!

    10 2 Отговор
    Нацистка Германия жертва ли беше на нападения или агресор? Терористите биват нападани и малтретирани или те нападат и малтретират останалите? В този ред на мисли Русия и Путин жертва ли са или трябва да ги наречем с истинските им имена?
  • 21 поредният

    15 2 Отговор
    анонимник заемал висок пост
  • 22 От АЗОВ Стал стърчат само нещо от

    5 2 Отговор
    Доменните пещи у някой комин!! Всичко останало е изравнено!! Кой се предаде оцеля, останалите Бог да ги прости, но Едва ли!!

    Коментиран от #34

  • 23 ponti

    12 1 Отговор
    Изнасяме оръжие за Украина още преди конфликта! В момента също. Всичко е въпрос на официално изявление. Иначе потока от оръжие за Укр си върви със самолети, които всички виждаме АН12 на Мотор Сич - летят за полско-украинската граница. Един самолет товари точно един ТИР (20т) оръжие. По спецификация макс товар е 16т., но с 20 излита на по-дълга писта и в по-студено време преко сили.
  • 24 фбр

    17 2 Отговор
    Поредният тъп седесар за деня ! Факти откога станхте трибуна за пропаднали нещастни седесари ?
  • 25 страхливци

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "📌🇧🇬":

    ГЛЕДАЙ СИЧАЛГАТА
  • 26 Скука

    17 1 Отговор
    Седесар от нафталина. Те са се дипломати Филип, йорданоф, неинска, сугареф, коен и т.н. Мъдрува и акъл раздава за Украина от .... Саудитска Арабия. Трагедия.
  • 27 12783

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Украинските далавери":

    ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ДАЛАВЕРИ
  • 28 Софиянеца

    22 1 Отговор
    Който иска да помага на Украйна знае къде е границата да заминава. Който застрашава живота ми и на моите роднини ще си плати скъпо.
  • 29 Бай Иван

    21 2 Отговор
    Вс ичките американски подлоги наискачаха! Засрамете се бе! Забравихте ли, че българите в Украйна бяха тормозени и тероризирани?
    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 г., деец на българската общност;
    2. Българинът Александър Николов – мирен протестиращ, разстрелян в Одеса на 2 май 2014 г.;
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 г.;
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 г. преди посещението на българския президент;
    5. Оскверненият преди 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 г. в Болград – поруганите им имена омазани с жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната върху паметника закана към местните българи „чемодан-вокзал-София“;
    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит и залят в очите с антисептична течност пред залата на общинския съвет в Белгород на 30 май 2017 г.;
    7. Първият акт на преврата през 2014 г. – отмяната на законите, гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини през 2020 г., за да изгубят българите мнозинството си в тях, международно осъден акт с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.;
    9. „Законът за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискриминиращ живеещите от векове там българи.

    Коментиран от #54

  • 30 Пак ли този

    16 0 Отговор
    дупедавеццц. Да взема калашника и да върви да се бие за украинците, а не да ни смъкват и последните кожи от гърба, а разни политически плужеци да ни казват кого да обичаме и кого не.
  • 31 12вйй

    18 0 Отговор
    Още един фашист на държавна ясла. Народен съд ще има, скоро!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 И този измамник седесар

    19 0 Отговор
    ни залъгва след като се налапа от разграбването на майка България. Кога ще се очистим от такива слагачи/отрепки.? КОГААААА?
  • 34 иха

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "От АЗОВ Стал стърчат само нещо от":

    кои са варварите?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Баце

    14 0 Отговор
    Гледам всички "успели" "десни" хора, кой по-разпалено, кой правейки се на интелектуал говорят да подкрепим с пари, хуманитарни средства и дори оръжие Окраина, добре бе джанъм дайте личен пример, всички сте милионери, ми дайте по 100 000 - 200 000 от ЛИЧНИТЕ та да ви видим колко сте алтруйсти и широко скроени демократи и какви велики ценности изповядвате, айде, чакаме Ви, а мисирките може да го раздухват и също да дадат, не ли ???
  • 37 М3 голд

    15 1 Отговор
    И този е на хранилката. Знаем от къде се появи и кой го подкрепя. Сега наново се бори за парче черен хляб, след поредното пребиваване в чужбина като дипломат. Като "хубавото Наде", бори се за пост, чрез Козяк. А бе спри се бе, несретника. Получи повече от работата, която задкулисието ти възложи. Гледай си живота
  • 38 Анонимен

    4 6 Отговор
    Гадни продажни комунисти, децата им са в САЩ а духа им в ссср, но свършва и за жалост, децата им и внуците ще страдат.
  • 39 ганев

    17 1 Отговор
    ТАЗ ПЪК КОСТЕНУРКА ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ ООХ ЧЕ Е ПРОТИВНА ТЯ Е ОТ БАНДИТСКИТЕ ОСТАТЪЦИ НА сдс лошото е че НИЕ години гласувахме за тях но виж уредили се ДИПЛОМАТ
  • 40 тоя и оня

    11 2 Отговор
    Толкова са жалки, едно и също говорят, елементарни клишета, като за малоумни. Пяна им излиза да плюят Русия. И газзз пикаят, защото са наясно, че народа не мисли като тях. Да ви приседнат дребните центове, за които си продавате дирниците.
  • 41 Додо

    11 0 Отговор
    Този седесарски фосил ще остане в историята на прехода с крилатата си фраза:
    Истината ли?За нас истина е само това,в което успеем да убедим електората".
    Без коментар.
  • 42 Пешо z

    6 0 Отговор
    Македония е малката Украйна ,опичайте си акъла.
  • 43 Кво искаш лумпен

    8 0 Отговор
    не стига че сме гладни пък и на тъмно и студено да сме.Идиоти подлоги предателски.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Става интерсно, давай Газ

    10 0 Отговор
    Както винаги неадекватни политици. Даваме оръжие на Украйна. Браво! Това ще се реши около 28-29 този месец. А така! Точно тогава се решава дали ще получаваме газ от Русия. Който познае какво ще се случи получава право да нарита всеки един политик в БГ. Робство и тъга!
  • 46 жоаь

    10 0 Отговор
    Тоз заприличал на древна стафида, акъл ще ви ръси. Седесе умре.
  • 47 Бай Зъл

    15 0 Отговор
    Редно е да има спешна мобилизация в запаса на подобни твари и разни други либерасто-джендър-слабоумни за да получат адекватна военна подготовка и да са авангарда срещу всеки агресор,
  • 48 Каква помощ те гони

    10 1 Отговор
    Най добре всички урки дето се намъкнаха тука айде чемодан-вокзал и у Уйхуйлайната ще просят само това знаят наглеците.Как па не разбраха вече че не са желани и обичани никъде из Европа
  • 49 Абе дебилите на нашата хранилка

    10 1 Отговор
    Тоя парламент става аут така че какво да излъчва бе пионко жалка.Колко да си тъп да не вденеш че народа не иска да го въвличат в чужди войни не иска над главите на децата си да падат бомби ракети и пр.
  • 50 мцмз

    7 0 Отговор
    димитре мумиьо от коя дупка изпълзя връщай се в канализацията където ти е мястото
  • 51 chi

    4 1 Отговор
    Мекере!
  • 52 Този слагач и лизач

    6 0 Отговор
    какъв посланик е бил? Помня го още от СДС времената - активно лафене, нищо градивно - хайде, като иска да "помага", да отиде доброволец и да направи поне веднъж през живота си нещо добро - да ни лиши от присъствието си.
  • 53 Погром

    6 1 Отговор
    Я си стой в цирка!
    Клоуне, първо отиди и виж в Одеса паметника на ангелчетата изгорени живи 2014 г. от украйските фашисти и после лобирай за Украйна кято е едно огромно Гето!
    Да ти напомня, ако не си следил какво става с българите по света и най вече в Украйна от осем години:
    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност
    2. Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“
    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
  • 54 Тоя неща

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Иван":

    Оня мижитурки от Парламента трябваше да му ги напомнят на Кулеба.
  • 55 asd

    2 0 Отговор
    А вашата демокрация мирише на нафталин.
  • 56 Бай Лисан

    1 0 Отговор
    Чакай, бре Мите, не се пререждай, не сме те забравили, ще си получиш заслуженото.
    Поздрави на Янето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове