Last news in Fakti

29 Април, 2022 16:04 1 264 16

Ангел Джамбазки иска дебат в ЕП за спрените руски газови доставки

  • руски газ-
  • ангел джамбазки

Ако доставките са прекъснати само към България и Полша и са осигурени за други членове на ЕС

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в парламентарната зала на ЕП във връзка със спрените доставки на природен газ за България. След поставени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха темата на председателски съвет с искане за дебат и гласуване на специална резолюция. Предложението вече е прието и ще бъде проведен дебат на втората пленарна сесия на ЕП през месец май.

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по действащи договори с „Газпром“ за Полша и България е прекъсната и това действие представлява следващата глава от плана на Русия за разрушаване на единството на европейските съюзници.

„Считам, че тази ситуация поставя по-важни въпроси за ЕС. Ако доставките са прекъснати само към България и Полша и са осигурени за други членове на ЕС, трябва да се запитаме защо? Би било шокиращо, ако някои членове на ЕС плащат в рубли според исканията на „Газпром“, като по този начин нарушават европейското единство.“, пише още съпредседателят на ВМРО до Европейската комисия.

Българският представител в Европейския парламент поставя на дневен ред и въпросите относно това дали Комисията е запозната с начина на плащане от страна на отделните държави за доставки от „Газпром“ и дали има информация за страните членове, в частност Гърция и Германия, които плащат доставките си в рубли?

Очаква се дебатът по темата да бъде осъществен на 4 май (сряда) по време на редовната пленарна сесия в Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо съм

    13 7 Отговор
    Ахааа, нас ли избраха краварите за глашатаи?! Да видим ся що другите не слушат а?

    Коментиран от #5

  • 2 Тоя

    11 8 Отговор
    пияндур , дето го глобиха за Хитлеровия поздрав !
  • 3 Коко

    20 11 Отговор
    Всички, които получават газ, плащат в рубли и в банки на Газпром. Ако плащаме в евро, парите отиват в западни банки, в които парите на Русия лесно ще бъдат блокирани. Не го ли разбрахте? Плащайте в рубли, както правят умните! Българският интелект, особено този на Джамбазки, винаги е бил на висота. На ниска висота.

    Коментиран от #8

  • 4 бах Киро

    18 8 Отговор
    Реално около милион и малко отгоре са избирателите в обрулената ни държава.Ако останалите се вдигнем можем да ги терминираме и да си измъкнем държавата от лапите на Сорос.С голи ръце няма как да стане,но като гледам какви грамади от пленено западно оръжие се натрупва при руснаците(а някой казват,че са ни и братя),може да им се откъсне от сърцето и да ни прехвърлят от него.Говоря за леко стрелково оръжие,ръчни противотанкови и противовъздушни установки и амуниции.Останалите системи са прекалено сложни(едно,че никога не сме имали допир с подобни,а второ,че голяма част от мъжете ни не са влизали в казарма и оръжие не са пипвали).Ако найстина "Възраждане" милеят за българия и имат връзки в Русия,редно е да поведат хорото.Има къде повече логика да паднеш покосен от натовски куршум,но да вземеш неколцина соросоиди със себе си отколкото да се палиш,бесиш,скачаш под влака или пази-боже да висиш по площадите като чифутодемокраст.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Gogo

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "бах Киро":

    Хайде дигнете се ,та да ви видим кой сте путлеране
  • 8 нееееее

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Коко":

    ТОЗИ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПУТИН В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!
  • 9 Ком

    4 4 Отговор
    Това действие Русия е в отговор на хилядите единици военна техника изнесена за нео-нацистите в Украйна. За убийците от Азов, Айдар, Десен сектор.
  • 10 ЛЛЛ

    4 1 Отговор
    Правилно. Нека се знае ние ли сме троянския кон
  • 11 Браво

    6 1 Отговор
    Другите мишки не смеят да повдигнат този много логичен въпрос.

    Коментиран от #13

  • 12 Всички

    4 2 Отговор
    фашистки партии в БГ ака Сидеров, Симеонов, Каракачанов, Копейкин са руски проксита.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бесни българи

    2 2 Отговор
    Браво Джамба ..... ИСКАМЕ СИ РУСКИЯ ГАЗ. И ДА СИ ГО ПЛЩАМЕ с РУБЛИ ?!!!!!!
  • 15 Vazov

    4 1 Отговор
    Какъв дебат бе дилетанти? Въпроса е в договора с Русия, дали си пише черно на бяло, че плащанията са в долари. Ако това го пише в контракта процедурата е проста:
    1) Завеждане на дело в Европейския съд за неизпълнение на контракта.
    2) Завеждане на дело в Американския съд за неизпълнение на контракта.

    Имам пълно уважение към Русия и Руския народ, но бизнеса си е бизнес и Неутрална България трябва да бъде обезпечена за неустойката на договора за газова доставка и за разходите покрай намирането и осигуряването на газ от друг партньор. В случая при отсъждане от двата съда в полза на България, ние директно почваме да получаваме всеки месец траншове от МИЛИАРДИ долари, които се вземат директно от замразените $600 милиарда руски валутни резерви в централните банки на Европа и САЩ. Това си е бизнес и за неустойки по договор си се плаща както реши съда. Нали ние си платихме като спряхме Южен Поток лато арменски попове? Време е за реванш.

    Следващия път като решат демонстративно да накажат най-слабия да си помислят два пъти за разходите.
  • 16 Пешо

    1 0 Отговор
    Законно ли е да се крадат средства на цен. Банка.?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове