Last news in Fakti

8 Май, 2022 09:55 1 659 24

Д-р Александър Симидчиев: Пандемията у нас затихва

  • пандемия-
  • затихва-
  • българия-
  • коронавирус-
  • случаи-
  • лекар-
  • депутат-
  • демократична българия

"Ако погледнем картата на България, само 6 района са в жълто и нямаме нито един в червено”

Д-р Александър Симидчиев: Пандемията у нас затихва - 1
Снимка: БГНЕС

„Тенденцията е към затихване на процеса. Ако погледнем картата на България, само 6 района са в жълто и нямаме нито един в червено”. Това заяви д-р Александър Симидчиев в студиото на "Събуди се" по Нова ТВ, който освен лекар е и депутат от "Демократична България".По думите му процесът в момента е абсолютно стихнал и няма място за притеснение.

Според специалиста сега е важно да се анализират последствията от преболедуването на коронавирусната инфекция.

„Когато имаме активна инфекция, трябва да прилагаме противоепидемични мерки. Когато сме в спокойно състояние, както в момента, трябва да мислим какво да направим за следващия пик, който е неизбежен, но ще бъде през септември-октомври месец”, допълни лекарят.

На въпроса дали действително няма COVID-19 у нас, или след спирането на финансирането за безплатни тестове при личните лекари хората се тестват по-рядко, д-р Симидчиев отговори, че това не е единственият начин, по който се следи пандемията.

„Ако имаше действащи случаи, интензивните отделения нямаше да са празни”, обясни депутатът от ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Започна войната в Украйна и Пандемията

    47 0 Отговор
    Затихна??? Някаква връзка да има или "съвпадение"???

    Коментиран от #2, #14

  • 2 propovednik

    44 0 Отговор

    До коментар #1 от "Започна войната в Украйна и Пандемията":

    ПАСТОРИТЕ ПРОПОВЕДНИЦИТЕ НА КОРОНА-СЕКТАТА В ЗАТВОРА
  • 3 Ко каза

    48 0 Отговор
    Затихна за вас след 3месеца пак ще обяснявате за вирусни мутации и ,че не си мием ръцете за някой лев и съсипахте народа слуги продажни
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плюс минус

    33 0 Отговор
    Този господин един път говори едно, друг път - друго.
  • 7 no name no face no number

    32 0 Отговор
    Не тъжете спокойно, сзо ще ви измисли нова :)
  • 8 Elon Mysk

    27 0 Отговор
    Путин го излекува ковида с няколко ракети
  • 9 Кочо

    21 0 Отговор
    И този шар@@@@нин се изходи дълбоко мислено по въпроса! Няма ли да плашиш и ужасяваш народонасерението, да громиш Мангъров?! Ти и себеподобните ти трябва да бъдете изправени на съд!
  • 10 до номер 9

    21 0 Отговор
    Това е една добра идея.
    Прокуратурата да се заеме с всички тези, които психически травмираха българите по време на пика на пандемията по телевизии, радия и преса като медици, политици и разни НОЩни щабове.
  • 11 Хахахха

    14 0 Отговор
    Ква пандмеия те гони бе?
    Хахах
  • 12 даааааа

    21 0 Отговор
    Симидчиев, крайно време е и ти затихнеш!
  • 13 Istina

    17 0 Отговор
    Тя никога не е започвала!
  • 14 нееееее

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Започна войната в Украйна и Пандемията":

    ТОЗИ ГОСПДИН НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С ВИРУСОЛОГИЯ НИТО С ЕПРИДЕМИОЛОГИЯ!!!
  • 15 Бат Пешо

    9 0 Отговор
    Симида с тоз червен нос като на дядо мраз сигурно бори пандемията като бай Шиле с огнена вода и салатка от доматки. Пък нас овсете ни карат да се бодем. Ама и ние овсете правим домашнярка и им казваме да си заврат субстанциите, където слънце не огрява
  • 16 Ковидарчето Калитко

    14 0 Отговор
    Малко Факти: СЗО промениха понятията за пандемия, като занижиха броя на заразените. Това позволи да се обявят извънредни положения в държавите по света, при които бяха "временно" суспендирани основни човешки права. Същите извънредни положения позволиха да ни бъдат натрапени до степен на задължение, експериментални ваксини, непреминали през целия цикъл на клинични тестове, който трае години с неясен състав, качество и странични ефекти. "Безплатните" ваксини, всъщност струваха милиарди на правителствата по света, само нашата Урсула похарчи над 500 милиарда евро за вакси, като дори не оповестява договорите с фазер и модерна, въпреки исканията на група евродепутати. В САЩ основния вакси проповедник Фаучи е забъркан точно с биолабораторията в Ухан, от където уж тръгна заразата.
    Медиите най-активно участваха в психирането на населението и в умишлена цензура на медицински експерти несъгласни с ковид далаверата.
    Вие сте престъпници и трябва да гниете по затворите за причинените щети на хора и бизнеси. Бяхте ни забранили да ходим дори до парковете и навсякъде трябваше да носим тъпите маски.
    А след година чудодейните вакси и сертификати престават да действат и всички ставаме "антиваксери"...
  • 17 Студопор

    10 1 Отговор
    Симидчиев тя затихна преди две години, мойто момче. Останалото бяха компромати и спекулации. Спри да четеш новините през ИнтернетЕксплорър.
  • 18 Мамул

    10 1 Отговор
    "Пандемията" беше абсолютно организирано мероприятие управлявано от един център по еднакъв начин от всички държави. Начина по който да протича "пандемията" се управляваше съзнателно. Целта беше срив на производство и потребление. Целта беше печатане на пари които да водят до инфлация, която също да съсипва производството. Сега за това ще се използват санкции като повода е също организираната "война" в Украйна. Целите? Има ги в книгите на Швааб и другите пропагандатори на деиндустриализацията, депопулацията и дехуманизацията.
  • 19 Алфа херинга

    11 0 Отговор
    Този демократ, искаше задължителна ваксинация на определени възрастови групи. Беше един от най големите пропагандатори, че без масова ваксинация няма да се справим. Сега друга песен пее. Наглец сър.
  • 20 Доктор

    6 0 Отговор
    Перфидна соросоидна подлога.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    В момента ПАНДЕМИЯТА не е затихнала .......90/100000 и 8 починали средно на ден за период от 2 седмици....Може да се каже,че Ковид 19 умря в Българската земя.къде е папиломенко и някой идиот от щаба да кажат....Боцкането ще ви спаси само....този тиквеник простифесор научи ли какво е Антикоагулант и каква е разликата с Коагуланта???Що не го попитахте??????
  • 22 ДеБе

    2 0 Отговор
    Семида лaпа coрocките джyчовe за шeкeли
  • 23 А дано

    0 0 Отговор
    Ама надали.
  • 24 Симидчиев? Питай, Врачката Витанов и

    2 0 Отговор
    Идиотче то Л Томов, да ли ще има Ковид през Есента?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове