Last news in Fakti

8 Май, 2022 11:32 1 458 36

Москаленко: Важно е помощта за бежанците да не спира

  • москаленко-
  • бежанци-
  • почивни-
  • станции-
  • износ-
  • украйна

"Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май. Но те няма да бъдат оставени на улиците, а ще се преместят в други почивни станции в началото на летния сезон в България."

Москаленко: Важно е помощта за бежанците да не спира - 1
Снимка: БГНЕС

"Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май. Но те няма да бъдат оставени на улиците, а ще се преместят в други почивни станции в началото на летния сезон в България. Вярвам в положителното развитие на проблема", каза пред bTV украинският посланик у нас н. пр. Виталий Москаленко.

До края на май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите, в които са сега.

Според Москаленко е много важно помощта в това отношение да не спира. Той коментира и писмото, станало популярно като писмо от Зеленски и обясни, че е писано лично от него.

"Писмото, което изпратих до парламента, бе мое лично писмо. То бе предизвикано от необходимостта да бъдат имплементирани договореностите по време на посещението на българския премиер Кирил Петков в Украйна и споразуменията, постигнати с президента Зеленски. Реших да привлека вниманието на българския парламент, за да бъдат имплементирани всички тези договорености, между които ремонт на украинска военна техника в български предприятия", каза той.

Според него е много важно да се помогне с износа на зърно от Украйна, което е блокирано заради повредената инфраструктура и завзетите от Русия пристанища.

Москаленко обясни и че има много голяма нужда от хуманитарна помощ, лекарства и дрехи.

Той засегна и темата за военнотехническата помощ от България за Украйна и заяви, че колкото и да е трудно, е важно да се намери начин да се ремонтира украинска военна техника у нас.

"По време на война, ние сме длъжни да намерим решение на проблемите, за да спрат зверствата от руската страна", каза той.

Украинският посланик сравни нацистката окупация в Мариупол с войната днес и заяви, че някога там са убити 10 000 цивилни, а при руското нахлуване - 20 000.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    91 2 Отговор
    Този мошеник написа фалшивото писмо от Зеленски до българския парламент.

    Коментиран от #7

  • 2 Зззз

    90 0 Отговор
    Ами няма да спира,бежанските лагери ги очакват! И оттам може да си търсят работа ,па като я намерят да се изнасят.
  • 3 Хахаха

    87 1 Отговор
    Как какво,същото какво се случва и на Българите,започват ,да се оправят сами.
  • 4 Реалност

    88 0 Отговор
    Москаленко: Важно е помощта от бедните българи за бежанците да не спира докато аз си пазя хотела в Бургас за богати туристи!
  • 5 Нагло

    90 1 Отговор
    За нашите бедни и болни българи кой мисли?????????????? Да се омитат всички кой от къде е дошъл. А ти ходи пиши писма че Кирчо язовирчо си отива заедно с теб. Шантаж измамници пимо от УЖ ЗЕЛЕНСКИ ПИСА А НА КРАЯ УКРАИНСКИ ПОСЛАНИК.
  • 6 По-важното е

    72 3 Отговор
    денацификацията и демилитаризацията да не спират!
  • 7 Факт

    60 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че идеята идва от Киро простия
  • 8 Ахмедов

    79 0 Отговор
    Хубао, бе г-чо, защо за българчеетата няма по 40 кинта на ден и спа процедури???... А, а, а???!!!
  • 9 Българка

    70 5 Отговор
    Нека не забравяме, че говорим за помощ на бежанци от война, а не за туристи. В ЕС не ги настаняват само в хотели в курорти. В България , Северозапада, Родопите местното население рязко е намаляло и много обедняло. Има много празни къщи, пустеещи дворове. Защо не се мисли с директна помощ (плащане на наем) директно на български граждани, а не на бизнесмени. Украинците разбират и обичат селското стопанство. Те могат да се интегрират и сами да си произвеждат някои продукти. На украинските майки държавата може да отпуска помощ такава, каквато е за социално слабите българи. Пиша за майки, защото мъжете -украинци на възраст 18-60 години над 80% са нелегални емигранти. Те по-скоро трябва да бъдат депортирани обратно в Украйна. Голяма част от тях са криминално проявени или незаконно забогатяли и със скъпи возила срещу подкупи нелегално са преминали границата на ЕС

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Край

    55 1 Отговор
    Човека се казва Москаленко - демек дядо му е бил "москал" според украинците. Дядо му москал ама той чист украинец. То и на "макетата" детите им българи ама те ...
  • 11 ХАХАХА

    49 1 Отговор
    Този не е Москаленко, а е Московски. Спомняте си в герб имаше също един черничек русофоб с биволски поглед Московски. В украйна всичко е руско, и имената им.

    Коментиран от #20

  • 12 никога

    56 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    А ти ги пусни в къщата си пък после разкажи какво е останало от нея. Да се връщат и да свалят зеленски.
  • 13 Украинските соц мрежи

    59 0 Отговор
    Рускините от Украйна започнаха да питат „бежанките“ в България, как могат да дойдат на морето безплатно на курорт!
  • 14 Mwjrkfbr.

    8 20 Отговор
    Аз съм особено щастлив, че Путин ни изпрати хиляди бежанци, вдигна инфлацията и ни спря газа!
  • 15 Опппа

    62 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    В Германия се настаняват ЛЕТИЩЕ ТЕГЕЛ, ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН, ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ!!!!!!!! ЗА ХОТЕЛИ ЗАБРАВИ.!!!! А ТИ ЗАЩО НЕ СИ ВЗЕМЕШ НЯКОЛКО В КЪЩИ ХРАНИГИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ. НЕ СИ ЛИЦЕТО КОЕТО ДА КАЗВА КЪДЕ ДА СЕ НАСТАНЯВАТ!!!!!!!!!!!!! БЕЖАНЦИ ИМА ЛАГЕРИ ЗА ТЯХ. С КОЛИ ПО 200,000 БАНКОВА СМЕТКА С МИЛИОНИ И ЩЕ ГИ МИСЛЯ ЛИ????????? ТИ ПОМИСЛИ ПЪРВО ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПАРИ ЗА ХЛЯБ НЯМАТ. ДОКАЗАТЕЛСТВА,, ЗДРАВЕЙ БЪЛГАРИЯ ОТ ДНЕС. ЖЕНАТА БРОЙ СТОТИНКИ ЗА ХЛЯБ И СЪЛЗИТЕ И ТЕКАТ.

    Коментиран от #35

  • 16 USA

    38 0 Отговор
    налива огромни суми в хазната ви,за разлика при нас.И както казва в интер-ю,канадския снайпер Уоли,вместо да ги краде върхушката ви-плащайте с част от тези пари за вашите"бежанци"!Не се правете на улави,че търпението ни не е безкрайно.
  • 17 Онзи

    46 0 Отговор
    Няма такъв нагляр. Ти ли ще им плащаш издръжката?
  • 18 Анализатор

    40 1 Отговор
    Точно когато войната в Украйна е в разгара си, Съединените щати и Русия участват в поредната вълнуваща игра в ООН.

    На срещата на ООН руски представители директно атакуваха САЩ за провеждането на брутални и нечовешки биохимични експерименти в Украйна с доказателства.

    Изправен пред обвиненията на руския представител, представителят на САЩ в ООН се вбеси, заявявайки, че Русия разпространява слухове, за да отклони вниманието и че Съединените щати не са провеждали експерименти с биологични оръжия за масово унищожение в Украйна.

    От предишните 8 туита на говорител на Белия дом, отричайки САЩ да провеждат биохимични експерименти в Украйна, а след това заместник-държавният секретар на САЩ Нуланд беше принудена да признае, че Съединените щати наистина помагат на Украйна да провежда биохимични експерименти.

    Сега, когато представителят на САЩ видя, че Русия е представила доказателствата в ООН и поиска от ООН да проведе задълбочено разследване, представителят на САЩ истерично отрече това и отхвърли предложението на Русия да позволи на ООН да се намеси в задълбочено разследване на Украйна биологични и химически оръжия. Изглежда, че Съединените щати наистина са виновни. Ако Саддам, който беше обесен от Съединените щати по неоправдани причини, беше жив, чудя се дали щеше да се ядоса толкова, че веднага да отведе Байдън, когато види тази сцена.

    Китайският представител се изказа по праведен начин, като подкрепи предложението на Русия да поиска от ООН
  • 19 Не спирайте братя

    39 0 Отговор
    Давайте все що имате па тия ще си пазаруват със спестените крадени парички по Молове скъпи стоки.Направиха ни на последни глупаци
  • 20 Хохо

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "ХАХАХА":

    И "москалската мова" му е родната,укро-мовата е я учил на дърти години!
  • 21 Колев

    38 0 Отговор
    След 31-ви май,еднопосочен билет за "братска" Украйна и всеки от където е дошел! Киро да гледа народът си,защо инфлацията,лакомата инфлация изяжда заплатите и пенсиите на БЪЛГАРИТЕ! Днес той за да се хареса на дядо Байдън реши,че утре точно на 9-май,трябва да му гостува в "братска" Америка! Утре ако отидем на избори,а те са сигурни,ПП ще разберат,колко много грешки натрупаха за малко време.
  • 22 Тенденция

    27 0 Отговор
    Българските политически резили с Укръина продължават. Излагация без край...
  • 23 тили ще кажеш бе

    33 0 Отговор
    Че защо да е важно? И ние искаме безплатан почивка. Прибери си ги у резиденцията, ние не ги щем, зощото тежан на бюджета и се държат нагло, създавата проблеми. Аре чао.
  • 24 нямам думи

    34 0 Отговор
    Бе ти окраинци от Киевска област на РФ, вкл. и "посланика" им много обичат да се разпореждат с чужди пари и имоти, това е невероятно безобразие! че токъде накъде ще решаваш ти, бе? пусни прасе под одър, то се качи на одър.
  • 25 Хахахуйййй

    17 0 Отговор
    Да ги правим земеделци по путинаците ни ...хахаа.укромутрите да се хванат на работа.смях Абе вие да не балнувате.
  • 26 Москаленко?? 14 000жители на ДНР И ЛНР

    16 1 Отговор
    Убихте за 8год!!Политиците са ни марионетки птодажни, Българския народ е ви симпатизира определено!? НАГЛИ СТЕ, НЕ СМЕ ВИ ДЛЪЖНИ НИЩО, ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА КАЛПАВИ ТА НЕЩО ПОЛУЧАВАТЕ, НАРОДА НЕ БИВИ ДАЛ НИЩО!!!
  • 27 Да бе да

    11 1 Отговор
    Лъжа и измама.стягат се не да правят ремонти а да дават въоръжение и техника от резерва на държавата. Хора бъдете бдителни и да не допуснем да се оголи държавата.
  • 28 ДОКОГА ?

    20 0 Отговор
    Този човек знае ли, че смъртните случаи в България през последните месеци от започването на войната в неговата страна, са повече от убитите украинци? Знае ли, че здравеопазването у нас е вече почти платено? Знае ли, че по аптеките трайно изчезнаха някои лекарства, а за други трябва дълго да се чака, поради затруднения транспор вследствие на войната.Защо хора, които нямат и капка милост към нас, искат от нас милост и помощ. И защо, ако искат да задоволят амбициите си да унищожат Русия, трябва да въвличат целия свят. Да действат сами, а си имат и спонсори.България не трябва да бъде заличена, като участва в една, не нейна война с непредвидим край.
  • 29 Чичо

    13 0 Отговор
    Скоро ще станат двойно повече,кой ще ги храни.
  • 30 Абе,

    17 0 Отговор
    Нали краварите,ЕС, англезите ви дават милиарди ежеседмично ?! Отделете малко от тях за вашите си ! Стига сме ги хранили и настанявали !
  • 31 Този

    12 0 Отговор
    да вземе останалите хохоли и да се омита !
  • 32 Анонимен

    15 0 Отговор
    Чудя се до кога ще спим и ще ги търпим
  • 33 Ирина

    5 0 Отговор
    Преди години по новините в България показваха едни конструкции като малки къщички тип бунгала, където бяха настанени бежанци ( може би от Сирия) . Всяко семейство се настанява в една такава къщичка и готово, ще имат захранване с ток и вода безплатно, ако поддържат чисто може да си живеят като на ваканция без ежедневните проблеми с които трябва да се разправяме ние в големите къщи или в големи жилищни блокове. Но хората в повечето случаи не виждат нови възможности а само проблеми. Да си бежанец може да бъде и хубаво.
  • 34 Подпорна стсна

    10 1 Отговор
    Важно е помощта да не спира!
    Че то ние такива маргинали от години си хрантутим ,та сега още няколко хиляди! Няма проблем. Богата държава- прост народ!
  • 35 Нона

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Опппа":

    Нито пък австрийците ги настаняват в хотелите си и хотелиерите да искат помощи от правителството. Където бяха сирийците,там са и украинците!Няма расизъм,както е в България!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове