Last news in Fakti

19 Май, 2022 06:26 6 005 21

Гамизов: Окопалите се хора на ГЕРБ в НЕК не могат да бъдат извадени заради Закона, който приеха

  • стефан гамизов-
  • енергетика-
  • павец чаира

Министър Александър Николов се държи по-смислено от Петков и Василев, смята енергийният експерт

"ПАВЕЦ "Чаира" се ремонтира година и половина преди ние да влезем като служебен кабинет и с ръководството на НЕК, което вие назначихте и с изпълнителите, които вие избрахте, се счупи. Можете ли да ми кажете защо се счупи?". С тези думи се обърна вицепремиерът Асен Василев към депутата от ГЕРБ Делян Добрев, на което Добрев отговори, че не е в управлението, в ефира на БНТ.

Това е прословутата процедура, за която Делян Добрев говори, която между другото се ръководи от един руснак от край време Валентин Шайдер - класически руски джентълмен, който седи върху 400 млн. долара 10 години в България. Неговата секретарка казва на полицията, че тяхната банка е наднационална е не могат да бъдат разпитани. Окопалите се хора на ГЕРБ в НЕК не могат да бъдат извадени от тези структури заради Закона, който приеха. Това коментира енергийният експерт Стефан Гамизов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком"..

"Три писма сме си разменили за близо 2 месеца с НЕК по въпроса с ПАВЕЦ "Чаира". Отново те са недоволни, защото им беше сведена процедурата какво се върши при подобна авария. Никъде по света не е имало такава авария, както и щети за оборудването. Те не допускат никоя фирма, която не е контролирана от тях, да направи инспекция в ПАВЕЦ "Чаира". Не знам какво правят премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев. Енергийният министър Александър Николов се държи най-смислено от описаните", каза Гамизов.

"Най-големият страх е, че ако влезем в електроцентралата, ще върнем много бързо първите три блока в експлоатация. Това значи срив на цените в електроенергията и край на краденето. Те ще умрат по пътя за "Чаира" нагоре, но няма да ни пуснат", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    защото всичко е КОРУПЦИИ ДАЛАВЕРИ КРАЖБИ БЕСЗАКОНИЯ а и мафията в БЪЛГАРИЯ си има ДЪРЖАВА всеки може бище ви каже мафия ли о няма таково нещо да бе да има и то реялна мафия а имаме и БГ мутристан
  • 2 Наблюдаващ

    21 24 Отговор
    Този , пак се е възбудил ! Сигурно са му свършили парите , които завлече от държавната ТЕЦ 2 , като "консултант " , а всички знаем какво работи един консултант в държавно предприятие - пример , Великия Хидролог Доган .
  • 3 Жожо

    11 34 Отговор
    Този май нищо не може да каже смислено и разбираемо, поредния "експерт" в енергетиката, без енергийно образование?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фАНТОМасс

    53 6 Отговор
    Бойко ве4е не е на власт , но БОЙКОВЩИНАТА е пуснала дълбоко корени и царува безнаказано. Изчгъртването ще е болезнено , трудно , продължително и мъчтелно , но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
  • 6 чУвал или чувАл

    42 4 Отговор
    Нормално е , че след 12 години еднолична власт и борисовски авторитаризъм , на всички възлови места в България да са сложени верни хора на ШАЙКАТА !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 5577

    14 3 Отговор
    Спрете се с тия мутренски номера. Държавници трябват днес, не удобни хора. Нашите и вашите ги спрете. Като чета тая статия си мисля че както стоят нещата, преди да сте го назначили вашия, той вече е за гонене. Стига сте се оправдавали. Искаме конкретно свършена работа.
  • 10 Филип Георгиев

    28 0 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ НА СЕКУНДАТА. ИМАШЕ НАВРЕМЕТО ЕДНО НЕЩАСТНО ДИРЕКТОРЧЕ ТАМ. КРАСИМИР ПЪРВАНОВ. ПЪЛНО КОРУМПЕ. И ТО БЕШЕ НАМАЗАЛО ОТ ЕВТИНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ЖИЛИЩА. В МОМЕНТА Е НА СЛУЖБА В ЛУКОЙЛ. ЗАЩО НЕ Е ИЗМЕТЕН. НЯМА ЖЕЛАНИЕ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Потърсете инж. Маневски

    24 5 Отговор
    Само той спря кражбите и повдигна в пъти всички показатели. Изчисти много паразити и заложи на младите и кадърните. Върна държавността в държавното предприятие ВЕЦ. Но Бойко не се примери някой да е на висок пост и да не е корумпиран. Хора като Маневски могат и знаят как да излезем от бакиите на мафията.
  • 14 Миризлив пор

    8 26 Отговор
    Стига с тези внушения бре хора! ГЕРБ от година и половина ги няма, имаше чегъртане, лов на вещици поставяне на "наши хора" и т. н. И сега някой се опитва да обясни своята некадърност с това, че имало все още окопани хора? За толкова време защо не изчистихте като собственици хората които пречат? Или сте некадърни като предните, ама предпочитате само да лаете, че ако се наложи да се работи може и вие да се изложите
  • 15 Миньор

    4 8 Отговор
    Вижте и в мини "Марица-марица изток" дали има остатъци от ГЕРБ.Сега са от новите управляващи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бунтата

    11 3 Отговор
    Б.Б. хич да не се прави на света вода ненапита,защото всичко на Чаира е под диктовката на американците да съсипят всичко в държавата ни!!!
    ПАВЕЦ "Чаира", прави толкоз ток,колкото един реактор на Козлудуй
  • 18 Мда

    13 0 Отговор
    Разтуряйте нек и наново!

    Коментиран от #19

  • 19 ...

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мда":

    НЕК няма отдавна има частни ерепета,които купуват българската енергия за жълти стотинки и я продават с 500% надценка.Това го има само в България
  • 20 industrial

    9 0 Отговор
    Статията е тенденциозна, интервюто с Гамизов е изопачено и нищо не се споменава за онбашията на енергетиката в момента славчо трифонов!
  • 21 Дянков

    4 0 Отговор
    Стани да седна . Ха ха ха ха . Ех да докопам тези джобните пари в енергетиката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове