Last news in Fakti

28 Май, 2022 21:30 1 982 5

Важните новини във ФАКТИ на 28.05.2022 г.

  • бойко борисов-
  • съдия-
  • крум зарков-
  • евгений кънев-
  • вмро-
  • ангел джамбазки-
  • калин георгиев-
  • ивайло мирчев-
  • тошко йорданов-
  • гроздан караджов-
  • костадин костадинов-
  • служебен премиер-
  • хамид хамид-
  • мая манолова-
  • скок-
  • адвокат людмил рангелов

Лош пророк съм, но всичко, което казвам, става, каза лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 28.05.2022 г. - 1
Снимка: Фейсбук

Борисов: Ръководи ни световният шампион по фалиране на банки, пороят идва

Пороят идва. Сега ни ръководи световният шампион по фалиране на банки и той преподава в университета по устойчиво развитие. Това каза на брифинг в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Флагман.Бг

Съдия: Закриването на спецправосъдието цели да се подменят магистратите

"Едно дело в спецсъда се равнява на 20 дела в другите съдилища. Преди да вземат решение, политиците трябваше да дойдат да видят обема. Колегите ще срещнат затруднения с големия мащаб. Само делото за КТБ е 800 тома. Закриването на спецправосъдието е за да се подменят магистратите". Това заяви съдия Галя Георгиева от Апелативния специализиран наказателен съд за "Офанзива".

Зарков: Още януари предупредих, че БСП не може да очаква чрез участието в управлението да реши проблемите в партията

„Коалицията стана възможна, защото българските граждани отговориха на въпроса искат ли да има най-накрая правова държава. Битката за върховенството на правото и за съдебната реформа е легитимационната основа, на която се създаде това правителство. То още не е изпълнило тази своя мисия и трябва да бъде подкрепяно, докато го направи. В същото време, една от грешките му е, че вместо да се придържа към онова, което го направи възможно, се допускат на дневен ред теми, по които не може по дефиниция участващите в коалицията партии да постигнат съгласие“. Това мнение изрази депутатът от БСП Крум Зарков в предаването „Седмицата на Дарик“.
По думите му става въпрос да се работи така, че да излизат на дневен ред въпроси на обществото, които могат да бъдат решени. Зарков обърна внимание, че хората вече знаят какво различава коалицията, но имат нужда и от убеждението, че все пак знаят заедно накъде отиват и какво правят.
Относно изтеклия проект за български вариант на закона „Магнитски“, той коментира: „Все още чакаме отвън да изкоренят корупцията у нас. А как могат да се изгонят корупционерите? Нужни са политическа воля, компетентност и изготвяне на закони, както и смелостта да се реализира съответната политическа воля. Става дума за политически, експертен и кадрови въпрос.
По отношение на БСП, социалистът изрази мнение, че в ситуацията, в която се намира, партията трудно може да реализира лява политика. „Лявата политика не е просто "даване на пари"; тя е дълбоко разбиране за това как едно общество функционира; начина, по който се създава и разпределя богатството. Тази лява политика с тези позиции, които заемаме в момента, не е възможна. Моята оценка е, че БСП прави това, което може, но и търпи много от ситуацията, в която се намира. Още на Конгреса през януари предупредих, че БСП не може да очаква чрез участието в управлението да реши проблемите в партията“, коментира той. По мнението му електоралният срив на БСП може да доведе до отваряне на пътя пред демагози и антидемократични формации, които използват разочарованието и страха на хората и така постигат резултати, с които пряко влияят на развитието на страната.

Евгений Кънев: Саботират почти всяко намерение на ПП

Общо 12 паралела между сегашното коалиционно правителство и поредицата от събития, които преди 30 години доведоха до кабинета "Беров", намери икономистът Евгений Кънев. Той е публикувал във Фейсбук паралелите, които удивително си приличат, съобщават от "Епицентър".

ВМРО на протест пред КЕВР: Спрете износа на евтина електроенергия, блокирайте Зелената сделка

Спрете износа на евтина електроенергия и блокирайте Зелената сделка! Не обричайте българите на бедност!

Джамбазки: Поведението на управлението е глупашко и фриволно. Американците не са по подаръците

"Това просто правителство се опитва да сложи фирма посредник, която да купува отново руски газ и да го продава на България с надценка. Това правят тези хубавци. Това им е играта. Всички лиготии, с които се мазнеха пред западните си ментори и американски работодатели, че били независим, че се отделят, че ще докарат четири пъти по-евтин газ, са за да прикрият истината. Това от тях се нарича победа на демокрацията. Това е пладнешки обир".

Калин Георгиев: В МВР трябва да има много дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена реформа

"Реформата звучи перверзно в МВР. То е безумно реформирано. В МВР трябва да има много дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена реформа. Трябва да има и политически консенсус. След като бъде извършена - дълго време не трябва да има опити за политическо овладяване на министерството". Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, коментирайки планираните реформи във ведомството.

Ивайло Мирчев: България трябва да се откъсне от зависимостите си

Какво означава "депутинизация“ на българската държава и медии, поискана от ДБ (Демократична България) в декларация, прочетена пред НС в края на миналата седмица, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Ивайло Мирчев, депутат от ДБ.

Тошко Йорданов: С този тип коалиционни партньори не можем да бъдем спокойни

Задават се трудни години. За това алармира Тошко Йорданов от „Има такъв народ” в студиото на „Събуди се”.

Гроздан Караджов: На пътните фирми вече са изплатени 600 милиона лева от 650

"На практика почти е приключено разплащането. 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми, подписаха се анекси, с които се продължава пътното поддържане", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Лидерът на "Възраждане": Почваме консултации с другите партии за референдум

"Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото.
"Възраждане", разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата. Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ". Това обяви в личния си профил във Facebook лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от Нова телевизия.

Янев: Като служебен премиер успявах някак си да държа „отбора“ в кондиция, не вярвах на Петков като министър

„Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта“, посочи в предаването „Тази събота“ бившият служебен премиер Стефан Янев, който вече е лидер на „Български възход“.

Хамид Хамид: Много като премиера вече плакаха

От 30 години все някой оправя ДПС и виждате как сме оправени, но много като него вече плакаха, както казва един класик. Така депутатът Хамид Хамид коментира последните обвинения на премиера Кирил Петков към движението в парламента.
Управляващите се стремят да подчинят своите коалиционни партньори, които от няколко дни нещо мрънкат в една или друга посока – говорят за програма за управление, за цели, за подкрепа на хората. Това сподели пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от ДПС, цитиран от Frognews.

Манолова: Онемях, надминаха и Борисов

"Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента. Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?!"
Тази критика срещу решението на Асен Василев за създаването на Консултативен съвет, на който да се съставят наказателни списъци за бизнеса и т.н., отправи Мая Манолова в социалните мрежи.

Нов скок в цената на дизела и бензина

Скок в цената на бензина и дизела от началото на месеца. Цените са се увеличили с между 5 и 6%. Експертите обясняват покачването с поскъпването на петрола и готовите продукти - бензин и дизел на борсите, съобщават от NOVA.

Людмил Рангелов: Нашият "Магнитски" е по-брутален от Закона за защита на нацията

"В него има толкова малко право и толкова много политика, че е трудно да се нарече закон. По-скоро прилича на декларация за борба срещу корупцията", заяви пред "Денят ON AIR" адв. Людмил Рангелов във връзка с подготвяния от Асен Василев български вариант на закона "Магнитски".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бягай бе

    9 0 Отговор
    хаймана....
  • 2 От миналото

    12 0 Отговор
    КТБ беше ликвидирана и обрана с помощта на тиквата, като беше вкарал парите на държавата в нея.
  • 3 Да бе

    5 2 Отговор
    Боко пръв и важен, ще оправя намсикво. Леле...

    Коментиран от #4

  • 4 офф-офф

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    Какво всъщност искаш да кажеш? Или си неграмотен примитив като Борисов, ама се напиняш да го подкрепиш на всяка цена?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол