Last news in Fakti

3 Юни, 2022 11:51 6 923 101

САЩ критикуват България за джамиите

  • сащ-
  • държавен департамент-
  • религиозни свободи-
  • джамии-
  • ислям

"Шалом" е съобщила за зачестили случаи на антисемитска реч

САЩ критикуват България за джамиите - 1

На сайта на Държавния департамент е публикуван Годишният доклад до Конгреса на САЩ за религиозната свобода по света – "Международният доклад за религиозната свобода".

Той описва статута на религиозната свобода във всяка отделна страна и обхваща правителствени политики, нарушаващи религиозните вярвания и практики на групи, религиозни вероизповедания и лица, както и политиките на САЩ за насърчаване на религиозната свобода по света.

Докладът предоставя подробен и фактически отчет за състоянието на религиозната свобода в 200 държави и територии и документира данни за нарушения и злоупотреби, извършени от правителства, недържавни структури и отделни лица.

В раздела за религиозните свободи в България през 2021 г. се посочва, че мюсюлмански лидери отново са казали, че няколко български общини са отказали разрешение за изграждане на нови или ремонт на съществуващи религиозни обекти – джамии.

Главното мюфтийство и регионалните мюсюлмански лидери са сигнализирали, че властите в София, Стара Загора и Гоце Делчев, продължават да отхвърлят, според тях, с непрозрачни мотиви, исканията им за изграждане на нови или реконструкция на съществуващи религиозни обекти.

От Главното мюфтийство са заявили, че продължават да търсят начини за юридическото му признаване за наследник на всички мюсюлмански религиозни общности отпреди 1949 г. с цел връщане на приблизително 30 имота, включително осем джамии, две училища, две бани и гробище, заграбено от бившата комунистическа власт.

Освен това, според неправителствени организации сувенири с нацистки отличителни знаци и изображения продължават да бъдат широко достъпни в туристическите зони в цялата страна и местните власти в малко от тези места са реагирали на оплакванията.

В доклада пише, че антисемитската реторика е продължила да се появява редовно в онлайн коментари и в сайтове в социалните мрежи, както и в статии в електронни и традиционни български медии. На обществени места са се появили антисемитски графити, включително свастики и обиди.

Еврейската неправителствена организация "Шалом" е съобщила за зачестили случаи на антисемитска реч на омразата онлайн в контекста на пандемията от Covid-19, както и за вандалски актове срещу еврейски гробища и паметници. Стикери с нацистки символи пък са се появили в превозните средства на градския транспорт в София, както и в ски лифтовете в Банско.

Главното мюфтийство цитира и няколко случая на обидни графити върху мюсюлмански имоти, като свастика на джамия в Пловдив през януари м.г. и непристойни изображения, изрисувани със спрей върху джамия в Казанлък.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    132 5 Отговор
    Те пък да престанат да бият и застрелват НЕбелите...

    Коментиран от #46

  • 2 Хахаха...

    231 6 Отговор
    Брей да видиш тия американци.Взеха да се бъркат и във мюфтийството.Едно време бай Тошо беше забранил всичко американско.Като се започне от модата чак до музиката.Смешно е,но от ден на ден го разбирам защо го е направил.

    Коментиран от #5

  • 3 Историчка

    198 1 Отговор
    Американците са изключително подли дори към своите съюзници - турци и българи и винаги гледат да вбият клин, вместо да се концентрират върху расовата дискриминация от полицията в САЩ или масовите стрелби навсякъде!
  • 4 мда

    158 1 Отговор
    ФАЩ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА И ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ В ТЯХНАТА СТРАНА.

    Коментиран от #10

  • 5 МинаВат

    139 9 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха...":

    Минаха 30 години и почваме да живеем, че сме живели в рай.... нямаме нужда от преход и промяна, ние сме имали всичко, сега просто почваме да го оценяваме :)

    Коментиран от #15

  • 6 Някоя си

    123 1 Отговор
    От краварника не щът ли и бурка да туриме ....

    Коментиран от #58

  • 7 Петър

    163 5 Отговор
    Чудно ми е, как може да има българи които да симпатизират сляпо на тая пропаднала държава САЩ?
  • 8 Гнида

    154 1 Отговор
    Държава , дето се стрелят в училищата и си трепят децата ли ще чете морал ? Нещастници .
  • 9 Хубаво Подкрепям.

    114 5 Отговор
    Шалом загрижи ли се за нацистките свастики, цитатите на Фитлер на ИД Азов. Шалом да каже нещо за практиката на Украинците да кастрират пленени, да убиват и стрелят в коленете на пленени. Шалом нещо за руските деца в Донбас убивани от неонацисти да каже. Да каже нещо Шалом за Живият Щит в болници, училища, детски градини на ИД Азов, практика заимствана от Хизбула, ИД, ИДИЛ, Хамаз? Нали самото име на организацията е Мир, оттам като поздрав Мир Вам. Шалом да каже за исканите санкции върху "Първият между равните", Патриарх Кирил. Че руснаците бяха подложени на геноцид от една нацистка хунта след 2014 в Донбас, както израелският народ от Фитлер? Зеленски не говори ли онлайн пред Кнесета, не станахте ли на крака да му ръкопляскате, както е м цял свят. Че обърка и Бабий Яр украинският айде.... Помислете си накъде отива Израел, народ който е преживял Адът на неонацизма? Същото се повтаря днес с друг народ Русия-забрана на език, книги, култура, народ, етнос, избиване.

    Коментиран от #67

  • 10 Петър

    110 2 Отговор

    До коментар #4 от "мда":

    Ето че допускаме да се бъркат и в нашата страна, и това бъркане на САЩ се подкрепя активно от българските медии и част от обществото.
  • 11 провинциалист

    56 1 Отговор
    "сувенири с нацистки отличителни знаци и изображения" - някъде да не са пуснали мартенички със свастика?
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    100 1 Отговор
    а ТЮРКИЙЕ като превърнаха ЦЪРКВАТА СВЕТА СОФИЯ в ДЖАМИЯ а тук е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ УВАЖАЕМИ
    САЩ

    Коментиран от #34

  • 13 Масло в огъня

    115 0 Отговор
    България е модел за мирно и съвместно съжителство между етноси и религии от поне век. Подобно вмешателство е директен опит за насаждане на междуетническа омраза уважаеми госпожи и господа от държавния департамент!

    Коментиран от #47

  • 14 ПРЕДЛАГАМ !!

    76 0 Отговор
    Аз предлагам да махнем правителството и парламента, както и депутатите и да започнат директно да ни направляват от САЩ и американското посолство! Таак и така ни управлява Херо Мустафа и то вече открито, поне да не се набутваме по ония 240 крадци от парламента !!
  • 15 Абе

    83 3 Отговор

    До коментар #5 от "МинаВат":

    Помня онзи ден когато турците по Кърджалийско забиха турското знаме и обявиха,че искат да правят турска държава.Тогава бай Тошо постъпи по много умен начин.Смяна на имената.Актове за раждане само да се издават със български имена .А сега правете държава.На който не му харесва да се връща в Турция .Тия неща се забравят ...след време...

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Колибка

    53 2 Отговор
    Това са пипалата на ердо и депесето.
    Все ходят,все врънкат,все са недоволни.
    Костов им го каза:"Проклятието на
    България".
    .Бих добавил на Света.
    Мюсюльмани сър.

    Коментиран от #56

  • 18 Сирене

    53 0 Отговор
    Вие разбирате ли колко точно слуги сме им..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пппп

    74 5 Отговор
    Ще дойде ден , когато всички ще плачем и ще търсим Русия , но Тя няма да може, и няма да иска да ни отърве от американо-еврейския терор, който ще ни наложат!!

    Коментиран от #43

  • 21 защо

    75 1 Отговор
    защо не критикуваха турция за света софия - нагли кравари
    - да не сме направили джамиите черкви както прави турция с черквите
  • 22 Мойте уважения

    60 3 Отговор
    Към мюсолманините, но ние имаме повече джамии от всички държави в Европа. Съгласен съм, че трябва да се реставрират старите джамии, както и църквите, които са в много лошо състояние.
  • 23 ИВАН

    63 0 Отговор
    Аха, малко дето запълниха телевизията с турски сериали - и денем и вечер, и в празник и в делник и нацвъкаха джамии по всички села и махали, ами искат и още и пак се оплакват, ами хайде и фесове да сложим за да са доволни, и да им работим ангария, ама пак ще искат още и още - наглоста им няма граници
  • 24 М икк

    1 37 Отговор
    В Казанлък е пълно с копейки и малинки.
  • 25 Не се коркайте

    59 2 Отговор
    братята от САЩ просто ни напомнят, че ако не слушкаме, ще ни спретнат етнически и религиозен сценарий като в Югославия и Сърбия с подарък някоя и друга бомбичка, за предпочитане с обеднен уран.
  • 26 Механик

    50 0 Отговор
    Щом на "Шалом" не им харесва тука, имат пълно право да се изместят където искат.
    Никой не ги бие, никой не ги гони, но и никого не задържаме насила тука.
    Защо наример няма такава дума като "антисемидска реч" за белгийците или за някой друг народ? Защо само тия пискат? Дали не си го заслужават?

    Коментиран от #33

  • 27 12340

    34 2 Отговор
    От Главното мюфтийство са заявили, че продължават да търсят начини за юридическото му признаване за наследник на всички мюсюлмански религиозни общности отпреди 1949 г. с цел връщане на приблизително 30 имота, включително осем джамии, две училища, две бани и... ???? гробище???, .. заграбено от бившата комунистическа власт......Иза чии грездей би би трябвало турско гробище на комунистите ?!
    Лакоми дьонмета!!!

    Коментиран от #39

  • 28 ЦРУ

    38 3 Отговор

    До коментар #15 от "Абе":

    Чрез бивши от ДС проксита създадоха някои работи. После изненадващо за "неинформираните", се създаде това изкуствене делене чрез ДПС. За в бъдеще, Англосаксите ще активират клетките, за да посеят "семената на омразата" в България. От нас като народ зависи, да не позволяваме НИКОГА, украинският неонацизъм да настъпи и в България. Семената на "бъдеща омраза" са посети. Срещу Будизъм, Източно Плавославие, Ислям, от нас зависи да не покълнат и израстнат в Чудовища.
  • 29 Корги

    40 0 Отговор
    Държава, в която всеки втори е психически нестабилен и с оръжие в ръце, да не коментират и налагат посока на суверенни държави! Яжте си отровите от Макдоналдс, погледнете себе си или просто си затрайте поне веднъж!!!
  • 30 Абе,

    42 2 Отговор
    вземайте си ги при вас и им правете "ракети" на всяка улица ! След 89-та са направени над 800 такива в Бг ,а църквите се рушат ! Аз не искам да ми вият денем и нощем !
  • 31 да питам

    31 4 Отговор
    В Румъния колко джамии има?
  • 32 Корги

    51 1 Отговор
    България е една от най-либералните страни в Европа по отношение на религията. Непотнятно ми е защо тия охранени евреи упорито търсят под вола теле!

    Коментиран от #35

  • 33 А не моля!

    18 0 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Не намесвай Сюлейман Паси.
  • 34 Уважаеми

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Турция не превърна Света София в джамия, превърна музей в джамия. През 1453 един 20 годишен султан Мехмед завзема Константинопол и превръща църквата в джамия.
  • 35 Питай бе

    41 1 Отговор

    До коментар #32 от "Корги":

    Евреи колкото щеш в България. Нали сме ги спасили от Хитлер, сега ни се отплащат ... по юдейски. Паси ли ни подложи първи или има и други, които продадоха България на щатите?
  • 36 киро

    36 5 Отговор
    Аз пък предлагам всички джамии в България да бъдат преустроени в православни храмове,както църквата св.София в Истамбул бе превърната в джамия! И при всяка построена православна църква в Турция,ще откривме по една джамия в България! Съгласни ли сте?

    Коментиран от #40

  • 37 КОй

    6 21 Отговор
    Айде тия наще кадировците почнаха да грухтят....алооо свиснката мас да нахлупвате ушанките и към сибир...

    Коментиран от #78

  • 38 Мехмед

    13 16 Отговор
    Това е защото Турция се подготвя за специална военна операция в българия.
  • 39 Христо

    9 10 Отговор

    До коментар #27 от "12340":

    Явно си с липсващо сиво вещество,но аз все пак да обесня...самото гробище на комунистите не им трябва,те не признават Бог (спомни си как в християнска България взривяват Света Неделя),камо ли Аллах. На комунистите им трябва мястото, където е разположено гробището.

    Коментиран от #41

  • 40 Всъщност в Турция

    6 22 Отговор

    До коментар #36 от "киро":

    Има повече православни храмове отколкото джамии в България. По-удачно ще е те да поразрушат техните за да изравнят бройката
  • 41 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "Христо":

    господин ХРИСТО за АТЕНТАТА на ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ всеки си получи ЗАСЛУЖЕНОТО от СЪДБАТА БОГ
  • 42 Ицо

    27 2 Отговор
    Те и индианците се оплакват ама за тях краварите си затварят ушите
  • 43 Всъщност я критикуваха

    4 15 Отговор

    До коментар #20 от "пппп":

    Но в действителност като я превърнаха в джамия стана по-добре. Пак се превърна в божи храм. Освен това сега можеш да я посетиш и ти понеже входът е безплатен. Мен не ме бърка, всеки път като ходех в Истанбул давах по 20 евра за вход, но сега можеш и ти да я видиш поне веднъж в живота си.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българин

    30 2 Отговор
    Който иска джамия да заминава при арабите. А янките да не дават акъл, защото при тях също не дават да се строят джамии.
  • 46 домуси

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Да се събарят и всички които се смятат за турци в турция!
  • 47 Не е от век

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Масло в огъня":

    А поне от 6
  • 48 гост

    23 1 Отговор
    А какво общо има Конгреса на САЩ от гр. Вашингтон с джамиите в..... Гоце Делчев и Кърджалийско в Република България?! Ако не се бъркат навсякъде по планетата Земя, а скоро на Луната и Марс, то няма да са САЩ! Вероятно същия конгрес се е изказал доста ласкаво за голата женска статуя с мъжки фалос пред университета в Оксфорд, която олицетворява "новите ценности"!
  • 49 Чичо Дончо каза

    22 0 Отговор
    А в сащ всеки ден разстрели по улиците.Стеляйте се в свободната държава и не се месете другаде по-света.
  • 50 БАЙ КУРТИ

    18 1 Отговор
    До господата триполови , къде сте да коментирате вашите работодатели . Да не са решили и тука да правят нежна революция като ЛИБИЯ/СИРИЯ/ИРАК,
    СЪРБИЯ ......
  • 51 кравари

    11 0 Отговор
    "политиките на САЩ за насърчаване на религиозната свобода по света", значиии квот кажем тва е!
  • 52 Абе да си

    15 0 Отговор
    ги пренесат в кравария тези джамии заедно с пасмината дето ходи там...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Я пак

    12 1 Отговор
    Аз да не съм гласувал за американците,аз съм гласувал за властите в Стара Загора Гоце Делчев итн.
  • 56 Ганьо

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Колибка":

    Тези, които стрелят по училища и болници и те ли са мюсюлмани..., или те не са удобни...
  • 57 Tърновец

    3 0 Отговор
    Древните градове Йерихон Jericho u Jevus - cега Йерусалим са основани от Кханааните първите сведения за които датират отпреди 11000 години и това са поне 100 години къртовски труд от тъмно до тъмно; след това обаче са превзети с война от Израелтяните
  • 58 Че нали ви "туриха"

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя си":

    Две години. Забрави ли вече?
  • 59 Ирис

    4 1 Отговор
    Стрелят се в училищата като каубой,тръгнали да интриганството за джамиите,да разпалват омраза и да разделят. Гадни интриганти.
  • 60 фенче

    5 0 Отговор
    хайде, хайде, превзел го е 20 годишен султана, той не е бил сам, имал си е щаб от опитни пълководци, турците са още от 1100 година в Анадола, това са над 350 години, знаели са всяка педя земя, какво има на нея, водили са кампании в Европа, още преди да стъпят на Галиполи, за един християнин е по удобно да плати 20 евро вход, отколкото да знае че бившия основен християнски храм, се ползва за джамия, като че ли малко джамии има в онзи град, големи, малки, каквито искаш, не беше правилно това, което направиха турците, а Путин Императора си замълча, или по точно каза, че това си е тяхна работа, и той няма отношение по въпроса
  • 61 Махмуд

    10 1 Отговор
    САЩ да си гледат себе си и да спрат да се бутат навсякъде.
  • 62 Перо

    7 0 Отговор
    Шалом е ционистка,националистическа организация,която трябва да бъде закрита! Това не е религиозен храм,синагога или национален клуб,а идеологическа централа,проповядваща анти-българизъм и религиозен фанатизъм! Клишетата с анти-семитизма предизвикват само омраза!
  • 63 Що не вървите

    4 0 Отговор
    На mainata си.
    Радвайте се че не сме ги сринали все още.
  • 64 Стършел

    8 1 Отговор
    Подаваш им пръст-те ти искат главата! Толерантност към всички религии, но не на всяка цена! Само когато мюфтийството спре да се гаври с България и българите, тогава да се води разговор. Колко джамии и колко черкви са построени през последните 32 г в България????. дпс и мюфтийството всяват нарочно разделение между българи и мюсюлмани целенасочено! Защо не питат испанците, как са решили въпроса с джамиите?!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 1453

    2 2 Отговор
    Точно е време за си вземем Одрин, таман като е размътен гьола.

    Коментиран от #89

  • 67 Хаха

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Хубаво Подкрепям.":

    Невинните ватенки, целия свят е срещу тях и все са неразбрани.

    Коментиран от #76, #80

  • 68 Скорпи

    11 1 Отговор
    САЩ да не критикуват много В БГ има над 1300 джамии,на население от 7 мил.В САЩ има към 2500 на 300 мил население.Като ни стигнат тогава могат да си правят проветрение на устите....

    Коментиран от #71

  • 69 УЕИЕ

    7 2 Отговор
    Благодарим за мнението, но не сме ви питали. Гледайте си краварника, че с тия стрелби ще ви умре коня, кравата и каубоя.
  • 70 Перо

    8 0 Отговор
    Кой е оторизирал ционистката организация да прави оценка за религиозните свободи в БГ? Също и да се правят класации от неофициални и немеждународни организации!
  • 71 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Скорпи":

    Оценка за религиозните права на мюсюлманите се дава от ционистите!
  • 72 Иван

    6 0 Отговор
    Евреите в България наброй са колкото жителите на едно село, но постоянно викат, постоянно мърморят. Какво искат, и те не знаят. Организациите им са повече от евреите. Само шум вдигат.
  • 73 Терес

    6 2 Отговор
    Който иска да се клана Алаху, знае къде е границата. Тук е свещена тракийска, славянска - българска земя. Джамии нямат място тук.
  • 74 Сух

    5 0 Отговор
    Какви са ни америте на нас, че да казват какво ние да правим в нашата държава?! Някакви световни полицаи ли са или се опитват да са господари на всички..

    Коментиран от #77

  • 75 Моше

    4 0 Отговор
    Ние в Израел много уважаваме мюсулманите и българите трябва да вземат пример от нас....
  • 76 Тея Ватенки, Момче

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хаха":

    Спасиха немските военнопленници, и европейските СС доброволните дивизии по пътя към Дома, слушай свидетели от онова време, имал съм тази възможност. Как руските вдовици са се смилявали над пленените навръщане към дома, и са им давали хлябове, ватенки, мляко, преди да се качат във влаковите композиции към Италия, Испания, Швеция, Оттам идва изразът :"като пропаднал германец "Чехия, цяла Европа. В това се крие Величието и Метафизиката на Руския Дух. Прошката, на онзи, който е убил детето ти. Митът за Каин и Авел. Младо си, надъхано си с англосаксонска пропаганда. Недей, не си заслужава. Бай дъ уей, същите тези ИзроДи, които вкараха Германия и народът й във ВСВ, сега накараха руснаци да убиват руснаци. Че и се хвалеха в Комисиите на Конгреса за "успешните" пси операциите сред о краинският народ. Млад си момче, не ги знаеш тея работи. А и не ти трябва.
  • 77 Така си мислиш,че имаме държава...

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Сух":

    Докладът предоставя подробен и фактически отчет за състоянието на религиозната свобода в 200 държави и територии и документира данни за нарушения и злоупотреби, извършени от правителства, недържавни структури и отделни лица. Тука са писали и ТЕРИТОРИИ,това се отнася за нас!
  • 78 Ами,

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "КОй":

    "КОЙ" - тъпогьой !
  • 79 Край

    4 1 Отговор
    Как не вдянаха месните ни американофили, че на Балканите американците винаги са подкрепяли, подкрепят и ще подкремят мюсюлманите. Ако България има някакъв проблем с Турция кого ще наритат да трае - познайте от три пъти. Давам три пъти защото американофила е доста ограничено същество. То се бори да отмени 3март. Твърди, че руснаците не са ни освободили а украинците и финладците. Американофила винаги иска демокрация при която те като кресливо малцинство да налагат на мнозинството какви паметници да има в България и но кого да пращаме оръжие. Американофилията е нещо като проказа. Забележете физиономиите на Дайнов, Елена Поптодорова, Ристо и маненкия генерал - мопс.
  • 80 Бре ,тупан,

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хаха":

    20% процента от света,не е целият свят !
  • 81 Вън сащ от България

    12 1 Отговор
    България е на първо място по брой на джамии на глава на населението и на трето място по брой на джамии в Европа след Германия!!!!! Знаете ли това??
    В християнска и европейска България на глава от мюсюлманското население се падат повече джамии, отколкото в мюсюлманска Турция - това трябва да ни говори достатъчно за множеството опасности, пред които сме изправени.
    Кой ще се досети, защо сащ ни унищожават вече 30 г.?!
  • 82 Баба яга

    3 0 Отговор
    И големият бял брат рече - хау, аз казах. Сега събувайте гащите и квот съм казал да стане.
  • 83 Вън сащ от България

    12 2 Отговор
    В Румъния има едва 80 джамии, у нас са над 1300 !!!
    В Гърция джамиите им са в северната част, много като културни паметници, нямат мюфтийство, с тях се разпорежда държавата. А да се построи нова джамия е почти невъзможно.
    Гърците са го формулирали отдавна: "Гърция изстрада пет века на ислямска тирания под турското владичество и строежът на джамия ще обиди мъчениците за нашето освобождение"
    Ийде сетете се ЗАЩО сащ ни унищожават??
  • 84 Българин

    4 0 Отговор
    да си гледат тяхната работа и да спрат да си избиват децата по училищата , а да престанат да се занимават с останалия свят, доклада си е техен и да си заврат знае се къде.
  • 85 САЩ винаги

    4 0 Отговор
    са вредили на България .
  • 86 Донос--Бонус

    1 1 Отговор
    Да взема да се обадя до Главното мюфтийство да прочете тукашните коментари, най-малко триж по-големи санкции.
  • 87 Кога, кога и вие?

    0 5 Отговор
    Истанбул е отделил 2 млн. евро за ремонт на желязната българска църква "Св. Стефан". Това съобщи кметът на най-големия турски град Кадир Топбаш по време на днешната си среща с кмета на София Йорданка Фандъкова.
  • 88 безпартиен

    3 0 Отговор
    На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.Значи за да има антисемитизъм има семитизъм!
  • 89 Моряка

    0 6 Отговор

    До коментар #66 от "1453":

    Ще го вземем,друг път.С голи ръце ли,след като американците ни наредиха да си ликвидираме армията.И я самоликвидирахме успешно.В същото време комшиите стават все по силни.Наред е Югоизточна България,която според предсказанията на Слава Севрюкова ще премине без война към друга държава,сещате се,коя.А леля Слава никога не е сгрешила в предсказанията си.Ванга също е поставя над себе си.
  • 90 НИЕ

    6 0 Отговор
    Въпроса с джамиите изобщо не е американска работа!!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Развъдници на

    2 0 Отговор
    Да нап равят забе лежка и критика за джа мии на Япония и Китай!Да ги правят в САЩ, и без това вече там ру шът църкви!Мусл итата да си седът в дър жавите с вече вдигнати джам ии,никой няма нужда от строителство на джамии вярата е в самия идивид.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Моше

    0 0 Отговор
    Кога се увеличиха нацистките символи в България?!?
  • 98 Цензор

    0 0 Отговор
    Много цензура у тоя "новинарски" сайт?!?
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Пешо

    0 0 Отговор
    Явно у$ра1на е думичката която Ви бърка в очите?!? Продължавайте "промяната" към свобода на словото!!! Така се прави!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове