Last news in Fakti

3 Юни, 2022 13:08 883 14

Земеделският министър обеща обезщетения след градушката в Садово

  • иван иванов-
  • садов-
  • градушка

Той призова стопаните да не се въвличат в лични и партийни интереси, а да подадат заявления

Земеделският министър обеща обезщетения след градушката в Садово - 1
Снимка: БГНЕС

"Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения", заяви в парламента министърът на земеделието Иван Иванов.

По думите му заради пътнически самолет е била забранена стрелбата на противоградова ракета.

"Рискът да унищожим човешки живот е по-голям от селскостопанската продукция и тази забрана за изстрелване на ракета не е от нас. Още на 1 юни сутринта в Садово от Държавен фонд "Земеделие" са посетили селото. Установили са, че са засегнати около 10-11 000 декара. Проведена е среща със земеделските стопани", допълни Иван Иванов.

Той призова стопаните да не се въвличат в лични и партийни интереси, а да подадат заявления, да се огледат всички площи и държавата да изплати тези обезщетения. Предвидени са 5 млн. лв. за обезщетения.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 1 Отговор
    От 2004г насам забраниха на Ганчо да стреля с провиградните фишеци, за да не стане някой сакатлък с хвърчилата на господарите.
  • 2 ПП и коалиция

    15 1 Отговор
    Да , да , да !!! ЩЕ ИМА !!! Огромни обезщетения , грандиозни и гигантски /за абсолютно всички пострадали/ , ама ... друг път .
  • 3 бачо

    14 1 Отговор
    Значи пестим ракетите,а сега ще обезщетяваме, егати и логиката и продукцията е заминала и после защо няма родно производство,и не ми говорете за застраховане, който е произвеждал знае за какво говоря,как застраховат и изплащат,то и затова масово хората не се застраховат,но и държавата я няма, гледаме някоя ефка да не падне че после голямо клепане ще има. Как всичко хубаво което го имаше преди се унищожи за последните години
  • 4 Щечко Щечков

    12 1 Отговор
    Много го обичат нашите политици това глаголно време - бъдещо неопределено.
  • 5 БОЗА

    6 1 Отговор
    До Садво е Чешнигирово... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 6 Българка

    6 9 Отговор
    А защо не са били застраховани по-голямата част от засегнатите земи? Това се случва почти всяка година.

    Коментиран от #10

  • 7 гражданин

    8 0 Отговор
    Оставка на СИК-аджията.
  • 8 Перо

    6 0 Отговор
    Защо държавата задължава и изнудва фермерите да се застраховат в криминалните застрахователни фирми за да им плаща непълни обезщетения като помощи. Знае се,че престъпните застрахователните фирми предлагат само едностранно изгодни договори,чиито клаузи гарантират неплащане при каквито и да са обстоятелства!
  • 9 Тука всичко започва със "ЩЕ"

    4 0 Отговор
    и потъва в небетието. Тоя няма ли да посочи причината за това бедствие? Кой забрани използването на ракетите и причините? Дали не целят и това, да не можем да се самообезпечим със собствено производство на храна, което е един вид независимост? Време е за Възраждане.
  • 10 Били са застраховани повечето,

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    а сега застрахователят бЕга по тъч линията.
  • 11 Реалист

    0 0 Отговор
    Направете новина кът дал:) а не обещал:) хабим напразно нета само да читем глупусти:)
  • 12 МДТ

    2 0 Отговор
    По-голяма част от земеделските производители не се застраховат. Трябва да се потърсят причините за това. Възможни причини са: проблеми със застрахователите (гледат да минат с минимални обезщетения); производителите играят на "руска рулетка". От събраните данъци се финансира противоградната защита, от тях сега ще се изплатят някакви суми на пострадалите. Не е ли редно ли е производителите да си създадат собствен фонд за финансиране на защита и обещетения? Така ще си решат проблемите. А да забравих, за това ще трябва да заделят средства.
  • 13 Шах

    2 0 Отговор
    Бития си е бит , излъганият излъган ! На всеки Ще му се случи .
  • 14 Компетентно мнение

    1 0 Отговор
    Не може причината да бъде прелитащ самолет или забрана за изстрелване на ракета против градушка, защото:

    Първо, поне един ден преди това е известно, че ще има градушка. Освен това се знае маршрута на самолетите, така че няма как това да е причината.

    Военен самолет НЕ може да бъде свален от ракета за градушка. Следователно тези българи, които отговарят за изстрелването на ракетата НЕ са свършили съвестно работата и по български "обичай" са направили мазало и мpъcoтия на други българи - на земеделците.

    Така че НЕ обвинявайте американците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове