Last news in Fakti

7 Юни, 2022 21:23 1 682 75

Атанас Славов: ДБ ще подкрепи и новото искане на Украйна за оръжие

  • атанас славов-
  • дб-
  • нато

Представителите на “Демократична България” в коалицията отново ще подкрепят украинското искане

Атанас Славов: ДБ ще подкрепи и новото искане на Украйна за оръжие - 1
Снимка: БГНЕС

“Демократична България” ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие, заяви народният представител Атанас Славов, който е и член на комисията по отбрана в парламента.

Освен че оказването на военно-техническа помощ е принципна позиция на “Демократична България” от самото начало на войната, това е и възможност за модернизиране на българската армия с ново натовско въоръжение.

“В момента наблюдаваме нов етап във войната, която води Украйна. В нейната светлина темата за изпращане на старо съветско оръжие кореспондира с другата тема – за модернизацията на българската армия и превъоръжаването и по стандартите на НАТО”, заяви Славов пред “Радио Пловдив” на БНР.

“Ако сега помогнем на Украйна с това старо съветско оръжие, веднага ще получим заместващи мощности от модерно, натовско въоръжение. Иначе ще останем изправени пред хипотезата в края на този конфликт една страна като Украйна, която не е членка на НАТО, да има по-модерно натовско оръжие в сравнение с държава официален член на алианса. Затова този въпрос не може да бъде подминавам с лека ръка”, добави той.

Представителите на “Демократична България” в коалицията отново ще подкрепят украинското искане, дошло чрез нота от посланик Виталий Москаленко. Според Славов първо Министерски съвет трябва да обсъди и прецени и евентуално да внесе проект за решение в парламента.

“Първоначалното решение само за ремонт на военна техника беше в отговор на конкретно искане. Сега имаме ново конкретно искане и затова е редно процедурата да започне отначало”, каза той.

“Всичко това изглежда още по-актуално след вчерашната заплаха с ядрена ракета от висш представител на руските институции към българската държава. Очевидно Русия ни разглежда като неприятелска страна, заради което и ние трябва да имаме подходящ, адекватен отговор и поведение”, добави той, като визира коментарите на шефът на “Роскосмос” Дмитрий Рогозин от вчера.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паулу Курелю

    105 6 Отговор
    подкрепяйте, подкрепяйте, че това ще ви е
  • 2 рерi777

    92 6 Отговор
    Пращаме оръжия само след "денацификация" на Украйне!
  • 3 ДъБъ

    122 5 Отговор
    Последен танц.
    Проучванията вече ви дават под 4%.

    Коментиран от #27

  • 4 Чудесна инициатива от ваша страна

    124 5 Отговор
    И затова на следващи избори ще бъдете под един процент. Ще гледате парламента през крив макарон
  • 5 Човека КоZа

    103 5 Отговор
    Що не си изнесете цялата 🏳️‍🌈 либерална секта
    наречена ДБ към окрайна , и бе това няма да липсвате на никой тук. Е... Може да ви дадем по една прашка (за стрелба, от другите си имате достатъчно) да не сте капо срещу армията на РФ 🤭


    💤
  • 6 12340

    78 4 Отговор
    "ДБ ще подкрепи и новото искане на Украйна за оръжие.."
    ....Чи кЪ !?
    Куче от л@iн@ отказва ли се!?
  • 7 ТаУмВзе

    89 6 Отговор
    Да им се бие Черен печат и да се натоварят за киев. Киеци продажни!
  • 8 Някой

    85 4 Отговор
    Добре, че нищо не зависи от вас.
  • 9 Обективно

    77 4 Отговор
    Веднага ще получим ,,модерно" натовско оръжие веднага щом го платим на сто процента и насреща получим чертежи.
  • 10 ЕдинОтМногото

    67 3 Отговор
    Хахахах, ма разбира се. Ма ло умници ши ба ни
  • 11 Историк

    87 5 Отговор
    Вие от ДБ парламент повече няма и да помиришете..както и ПП
  • 12 Бат Вальо

    71 3 Отговор
    А народът подкрепя ли ви, а ... или това няма никакво значение, важно е какво ви нареждат чуждите "партньорски" служби ... ?!?!?!
  • 13 Влади

    60 3 Отговор
    Знам бе , знам , аз затова и вече не гласувам за вас от 20 години
  • 14 Тренд

    69 4 Отговор
    Ей, ДБ ли сте, що ли, това ви е последният парламент, нали си знаете?!! Тъпи и неадекватни фашаги! Давате ли си сметка, че Зеленото човече е много зле...

    Коментиран от #39

  • 15 С.П.

    67 2 Отговор
    Аз се чудя как още тези "умни и красиви" са в България, а не са отишли на фронта в Донбас с оръжие в ръка, за да защитават евро-атлантическите и европейско-демократичните ценности и да убиват омразните им руснаци?
  • 16 Киро Подкрепата

    55 1 Отговор
    Естествено че ще подкрепят. Те решенията вече са взети, само че не във нашият парламент. Всичко е един цирк за пред народа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хахаха

    49 2 Отговор
    Само потомците на фашаги, а преди това и на башибозуци са способни на това. Няма обяснение на такава ненавист към руснаците, само ако не изпитват желанието за мъст за своите роднини, наказани от руснаците навреме. Кръв вода не става. Така и с европейските лидери. През един са потомци на есесовци.Ако и това не е причината, значи са обикновени русофоби- нацисти.
  • 19 Мамул

    48 2 Отговор
    Естествено! Русия трябва да хаби ресурс за да унищожава старо съветско оръжие, подарено на украинците, а Америка ще реализира милиарди от продажба на ново оръжие което също е насочено срещу Русия. Затова ви отглеждат и хрантутят, не че сте много хубави. И нито сте десни нито сте патриоти. На пряко подчинение сте на американските социалисти, деца на бивши комунисти.
  • 20 Грульо

    52 2 Отговор
    Никой не спира ДБ да си дадават парите на Зеленски и да ходят в на фронта да умрат за американските интереси, специална покана ли чакат? Или май искат да дават само народното, но не личното, тез боклуци? :D
  • 21 Соня

    37 1 Отговор
    Питайте първо големите началници от американското посолство ,че има промяна в плана , САЩ се отказватда да пращат повече оръжие на наркомана , че става опасно , да не мрънкате пред Мустафата после ? ми ние не сме чули , не сме разбрали , няма да пращаме повече оръжия
  • 22 БОЛШЕВИК

    45 1 Отговор
    Това е лицето на умно-красивия джендър в България!
  • 23 Ивай Ломирчев

    27 1 Отговор
    Слава кокаина

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 проба

    15 1 Отговор
    проба
  • 26 ВОЙНСТВИН , АМА НЕ ВИДЯЛ ПУШКА

    31 1 Отговор
    ЕЙ ШУШОН, ГРАБВАЙ ЛЪКА Е БЕГОМ НА ФРОНТА ,.....АМА ЗАТЪПИ СТРЕЛИТЕ ЧЕ КАТО ТИ ГИ ВКАРАТ...........МНОГО РЕЖАТ !!!
  • 27 БОЛШЕВИК

    33 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДъБъ":

    под 4% на цялата коалиция от цялата пасмина в четири партии!
  • 28 Тиква

    34 1 Отговор
    Лошо ке паднеш като те гледам. А акъла колко ти е? Никой не знае. Първо питай народа, след това прави нещо ако имаш Топки.
  • 29 Сатана Z

    32 1 Отговор
    Аз също подкрепям даването на оръжие на Украина.По този начин България ще изпразни оръжейните си складове до шушка и няма да има с какво де се бие срещу недоволните Българи наесен,когато няма да има какво да се яде,пие и е✓е
    Като въоражаваме Укровермахта ние всъщност каниме Руснаците да ни денацифижират и нас, защото ще бъдем демилитаризирани вече от Украинците.

    Z

    Коментиран от #59

  • 30 5577

    29 1 Отговор
    Голям праз. Никой не ви бръсне за слива. Инък в управлението се пишете. Вие не бяхте съгласни, но така трябваше да се случи. Проблеми има виновни не. Като в коалиция с БСП ми звучите. И в историята празно нема. Докоснат ли се до властта все така става инфлация и най големите кражби от държавата. Поне пенсии от европейските фондове ще получаваме. Но бездействието също е съучастие. Язък че сте дясна партия.
  • 31 Колев

    32 1 Отговор
    Не, не, лудостта у нас добива застрашителни мащаби и тази лудост се афишира с небивало твърдоглавие. "за модернизиране на българската армия с ново натовско въоръжение" Кажи бе пиле шарено американско, НАТО не произвежда оръжие, кажи и от къде ще вземем пари, освен от заробващи кредити, кажи и срещу кого ще насочим това оръжие, срещу Русия ли???И как да ни разглежда Русия, като се вижда, че сме колония и от космоса. Не съм допускал никога, че нивото на един депутат може да е толкова ниско, просто позорно ниско. Итакъв човек тръгна да манипулира. В. СЕГА също много упорито убеждава своите читетели в невероятни неща, отдавна си отряза форума, за да няма кой да го критикува.Пропадането е огромно и систематично. Проф. Атанаса Семов го разказа великолепно при Васко Василев.
  • 32 Перо

    34 1 Отговор
    И кой предлага ново натовско оръжие за БГ? Може би Аврам бакалина! Ние платеното оръжие за милиарди не можем да си вземем,тоя джендър иска да си подарим и наличното!
  • 33 Влади

    29 1 Отговор
    Бе аз се чудя къде изчезнаха проститутките с червени прашки от магистралата а то всичките вече съсе сини прашки , не е никак секси , хурва със сини прашки
  • 34 Пурко

    37 1 Отговор
    Ще получиш ново въоръжение ,когато цъфне на баба ти хурката.Вече 3-4 год.чакаме самолети и май ще минат десетилетия ,ако въобще дочакаме нещо.То стана като оная приказка:,,Човека взе парите и каза чакайте,,А пък вие от демократична Б-я,ако има предсрочни избори ,ще видите парламент през крив макарон без дупка.
  • 35 Българин

    36 1 Отговор
    Аз предлагам всички да идете доброволци в Украйна заедно с оръжията ви. Не ви искаме тук
  • 36 Славов, на тази плешива глава

    37 1 Отговор
    Ще имаш много белези от инат. Не от друго. Соросоидни мекерета долни. Вън от България!
  • 37 Лост

    28 1 Отговор
    Навремето И. Костов подари 100 танка и 100 гаубици на Македония. Сега много ни уважават македонците и армията ни е модернизирана.
  • 38 Фори

    24 1 Отговор
    Пратете на наркомана Българските изтребители Ф16 , чисто нови , подарък ! ама друг път
  • 39 Човека КоZа

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тренд":

    Дават си, но са там за $ и евро🏳️‍🌈атлантически ценности така, че не им дреме
  • 40 ахахаха

    21 1 Отговор
    То само като му видиш фейса,и веднага в главата ти изплува асоциация с латексов продукт с пет букви!
  • 41 коментар

    26 1 Отговор
    Ясно е по подразбиране, че ДБ ще подкрепят Украйна задължително с оръжие. Какво друго да си помислим. Няма оръжие за Украйна - дълбоките им алчни двойни джобове, захранвани със западни зелени хартийки - празни.
  • 42 Бат Вальо

    25 1 Отговор
    Айде някой доброжелател да подсети тия от ДeБъ да прочетат коментарите ... белким им цъфне налъма ...
  • 43 Еш па тоа

    23 1 Отговор
    ДБ,много се напъвате,бе!Да не ви се спука някой кръвоносен съд на г з !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ще дават те

    24 2 Отговор
    Оръжия плужляци тъпи да щат да ги гръмнат първи дано.
  • 46 Стоян Александров

    26 2 Отговор
    Славов Ние друго не очакваюе от Вас. Вие сте предатели на Народа. Вие сте подлоги на САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ. За Вас гласуват само прости хора, хора без идеали и без морал. Сорос Ви плаща, ама и той е тотал о разочарован от Вас. Повече Вие Парламент няма да видите. Толкоз.
  • 47 ДБ ай дано

    21 2 Отговор
    Не помиришете повече парламент дано глупците дето ви избират са поизмрели вече.То бива напъни просташки ама чак толкова......
  • 48 Вън сащ от България

    23 2 Отговор
    Ето ви нагледен пример как марионетни хора и политически партии работят не за собствената си, а за чужда страна. В случая САЩ..
    Ние и в момента изпращаме оръжия като ги продаваме за Украйна.По този начин печелим. Проблема е , че САЩ гледат своя интерес -дават милиарди на Украйна, а тя се разплаща за тези оръжия на различни страни, като една е нашата.., и под натиск на САЩ ,за да спестят пари, ние трябва да ги даряваме. Т.е. да ги плаща българския данъкоплатец...
  • 49 Тъмен субект

    21 2 Отговор
    Откъде посланикът на Украйна знае какво и колко въоръжение има една натовска страна (каквато Украйна не е). Това си е откровен шпионаж, заради което този чиляк трябва да бъде незабавно отзован.
  • 50 Гкке

    23 2 Отговор
    Продажник и предател. Значи искате да си дадем тежкото въоръжение и да станем бананова република. Хвърчилата от Америка ще ги видите на Куково лято. Къде се е видяло коланизатор да дава и превъоръжава колонизирана Държава със тежко оръжие. Те имат Бази тук,как смяташ ,ще искат ли Българската Армия да има Оръжие със което да го изхвърли от тук. И със това оръжие което имаме като побеснее Българина един Американец няма жив да остане и от базите им спомен няма да има дори. А тия боклуци искат сами да се разоеажим
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 да да

    9 0 Отговор
    Опуления Жабок и Ицо-брадата ще гледат НС от другата ограда ....
  • 57 А бре таз гарга

    5 0 Отговор
    няма ли кой да го нагласи като Стамболов в чутурата?
  • 58 ссср

    4 0 Отговор
    кога с изпратеното от нас оръжие ще ни бият по кухите ни прости глави
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Спасов

    8 0 Отговор
    До сега гледах клипове на украинските фашисти от Северодонецк. Направи ми впечатление, че дори помежду си по време на битката си говорят на руски. Явно още не са научили украински.

    Коментиран от #61, #64

  • 61 Явно е

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Спасов":

    снимано в Киностудия „М. Горки“
  • 62 Демонократична Украйна

    4 0 Отговор
    Да ходят в Украйна на фронта.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Уса

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Спасов":

    В сащ е пълно с украинци и всички говорят на руски,като ползват и руските си имена.За тях Украйна е провалена държава от западните интереси
  • 65 Източна ромелия

    6 0 Отговор
    Този като иска да помага на укронацистите, що не нарами един калашник и да иде на първа линия на фронта да го видя тогава кви ще ги плещи
  • 66 Иббк

    4 0 Отговор
    Кога най-после това правителство ще подкрепи народа, свалете цените спрете инфлацията. Българският народ го цедят, за да плащат хотели на урки и да си пълнят хазната с данъци
  • 67 Луд

    6 0 Отговор
    Умора няма. Крайните сектанти ДБ, ПП, ИТН, ДПС, ГЕРБ и БСП на Сорос. Когато и да им искаме оставката все ще е късно. Таково Чудо не е било в България такъв РаЗврат на финансова, дипломатическа и интелектуална мисъл.
  • 68 Петър

    5 0 Отговор
    ДБ се очертава да е национално най-безотговорната политическа формация!
  • 69 асдаа

    4 0 Отговор
    ДБ = Дебили България. Тези ги няма в следващото управление. Голяма грешка че тези продажници успяха да се докопат до сегашното управление.
  • 70 123

    2 0 Отговор
    Ей фашега стои настрана заради вас си патим. Слава на Русия
  • 71 Заро

    1 0 Отговор
    Дебилите от ДБ нямат спирка. Чудя се само дали изобщо по някакъв начин се опитват привидно да защитят българските интереси или това е само на думи.
  • 72 Този

    1 0 Отговор
    нормален ли е?
  • 73 Филипов

    0 0 Отговор
    ДБ са национални предатели, които обслужват чужди интереси.
  • 74 Галя

    0 0 Отговор
    ДБ дори е препоръчително всичките да идат запас в Донбас
  • 75 Киро

    0 0 Отговор
    На тая кръгла глава как хубаво ще стои една украинска каска!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове