Last news in Fakti

10 Юни, 2022 10:45 1 999 20

Цветанка Андреева: Животът на това правителство вече не зависи от него

  • цветанка андреева-
  • правителство-
  • криза-
  • мерки

По-добре да има лош актуализиран бюджет, отколкото да няма

Цветанка Андреева: Животът на това правителство вече не зависи от него - 1
Снимка: БГНЕС

Реалните алтернативи се свеждат до три възможности – правителство на малцинството, ново правителство на широко съгласие в този парламент и избори. Това каза в интервю за БНР политологът Цветанка Андреева.

"Животът на това правителство вече не зависи от него. Не е в ръцете на правителството", смята тя.

Скандалите от последните дни не съответстват на реалните проблеми на обществото, а са свързани с консумирането на властта, подчерта Андреева. По думите ѝ излиза, че е водена перманентна подмолна война, а премиерът е балансирал между отделните групови интереси, вместо реално да ръководи кабинета.

"Няма никаква позитивна енергия за продължаване на това правителство. То само се обезценява. (…) Тези сблъсъци бяха заложени в коалицията."

"Нагласите ще се променят – електоралните, социалните. В момента всичко, което се случва като театър – не знаем обществото на кого ще повярва. Всичко това ще се отрази върху обществените нагласи. Твърде вероятно е да не повярват на никой, обществото да потърси алтернативно спасение", коментира политологът в предаването "Преди всички".

Цветанка Андреева обаче не вижда потенциал във вдигането на силен националистически вот в лицето на "Възраждане" и "Български възход" на Стефан Янев.

"Те имат лимит, могат да минат в графата – наказателен вот, протестен вот. Най-вероятно ще се радикализира общественото мнение."

"Ако министрите им не минат, това само по себе си означава, че вече се е разпаднала коалицията", посочи политологът относно вот на доверие и вот на недоверие като парламентарни сценарии.

Тя акцентира още върху това дали ГЕРБ ще изчака "пълната агония на това правителство" или ще предпочете да поеме отговорността.

По-добре да има лош актуализиран бюджет, отколкото да няма, отбеляза Андреева.

"Съмнявам се на самия президент Радев да му се иска да управлява сега и то без актуализиран бюджет. Да управляваш днес не е като да управляваш преди година. Няма да инкасира същата обществена подкрепа. По-скоро би се "оголил" като човек, който не може да се справя с проблемите", изтъкна политологът.

Има съвсем реално мнозинство срещу машинния вот, каза още в анализа си Цветанка Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 последно сбогом

    22 6 Отговор
    Живота на това правителство - ПРИКЛЮЧИ !
  • 3 !!!?

    16 2 Отговор
    Предстои коалиция "ЩАСТИЕ, НЕЩАСТИЕ, ПЪТ, ПИСМО" да стане коалиция "ОРЕЛ, РАК и ЩУКА" !!!?

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сандо

    18 1 Отговор
    И ние се чудим от кого зависи?Единият посланик си отива,новия още не е дошъл,плашеща е пауза.А пък Митрофанова си стои на поста.
  • 6 Гггг

    18 2 Отговор
    Радев.вдигай юмручето.
  • 7 удри

    19 8 Отговор
    Прокуратура, съд и затвор за Киро и компания.

    Коментиран от #15

  • 8 Гост

    21 4 Отговор
    Нали искахте промяна - ето,получихте я.Още октомври като застудее ще разберете къде зимувът раците с новите цени на ток,парно,газ и горива.Избрахте на власт да са клоуни,сценаристи,куклуводи и чалгари.Ся и да ривети,късно е либе за китка

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Спрете Балкански поток

    7 1 Отговор
    на подлите и Лицемерни антиБългари Орбан-Вархей и Вучич-Дачич и техните мекерета в рсм ще изпълнят всички Български искания.300 милиона лева - бълха ни охапала на фона на изчезналите милиарди иняма нужда Киро да се души на всеки чиновник от Европата.
  • 10 мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    какъв октомври - бензина днес 3.35.
    скача веч с по 5 ст на ден
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Габриела

    2 7 Отговор
    Като разбраха че,Бойко Рашков ще стане шеф на КПКОНПИ се разфучаха и разсмърдяха и Слави и ДПС и Герб змийте почват да съскат

    Коментиран от #17

  • 13 Анинимен

    1 0 Отговор
    Красавица
  • 14 надарена кака

    1 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 15 Боко Тиквата от Банкя

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "удри":

    Съд за теб и за БУЦИ 🎃🎃🎃🎃от БАНКЯ
  • 16 така така

    3 0 Отговор
    само че машинния вот докара тези на власт и ще държат докрай само на него - приемането и на хартиен вот ще ги постави в неопределеност и няма да го допуснат - ако се види,че има вероятност да се приеме, ща разпуснат веднага парламента, за да не се приеме и да се иде пак на машинен вот - иначе измамата ще лъсне!
  • 17 аха

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Габриела":

    ама целта на позиционирането на Рашков в тази структура е първо, да го пази него самия от разследване, и второ - да пази господарите му от Дубай и Белград от същото - за друго му е слабичък интелекта,дори и подкрепен солидно от питиетата
  • 18 така е

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    не само с новите цени, а и с липсата на пари за заплати и пенсии, както и заради безкрайните неефективни заеми - преди малко изчислиха по ТВ,че при сегашния дълг секи в ържавата вече дължи минимум 40 000лв - колко ли ще са наесен?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЦВЕТИ, ЦВЕТИ

    0 0 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПИШАТ КАКВО КРЕМЪЛСКАТА БАНДА КАЗВА- ТОЛКОВА НИЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОПОМНЯМЕ ЗА ТУЙ ЩО Е РУСИЯ. ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАШИ МОМИ СВИРЯТ РУСКИ КАЗАЧОЦИ В БЪЛГАРСКИЯ ЕФИР И WWW.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове