Last news in Fakti

28 Юни, 2022 15:29 952 6

Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП

  • иван таков-
  • бсп-
  • президент

Силата на партията е работата на терен, затова ще се концентрираме в тази посока с различни кампании в район "Връбница", каза председателят на местната организация на социалистите Станислав Младенов

Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП - 1
Снимка: БСП

Конфликтът с президента Румен Радев не носи никаква полза на партията. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков пред социалисти във "Връбница". Той беше гост на разширено заседание на местния Районен съвет, на който присъства и предишният лидер на столичните социалисти Калоян Паргов, членуващ в тази организация.

В началото на събранието Иван Таков подари на председателя на БСП - "Връбница" Станислав Младенов колекционерско издание на книгата "Борба", в която е събрано цялото творчество на Христо Ботев. Подаръкът беше по повод първото заседание на Районния съвет в ремонтирания и обновен клуб на организацията. "В думата "борба" е събран целият живот и дейността на Поета. А моето пожелание към Станислав и всички членове и симпатизанти на БСП във "Връбница" е да продължат борбата и никога да не предават идеалите. Защото без борба няма справедливост и свобода", пожела Иван Таков на местните социалисти. Станислав Младенов добави, че този том ще бъде първият в новата библиотека с творчество на български автори, която ще направят в клуба след ремонта. "Борбата продължава с пълна сила", добави той.

В последвалата дискусия Иван Таков коментира с местните социалисти актуалната политическа обстановка, евентуалните предсрочни парламентарни избори и най-вече предстоящия местен вот през есента на 2023 година.

"Много е важно да вървим обединени към всяко предизвикателство, което се изправя пред БСП, каза Иван Таков. - Почти сигурно до края на годината ще се наложи да проведем предсрочни парламентарни избори. От гледна точка на Градската организация на БСП в София това не е благоприятно развитие на нещата, тъй като измества фокуса ни. Но положението е такова, каквото е. И ние ще вложим всички усилия, за да се справим".

Председателят на БСП - София коментира и проведеното в неделя петчасово заседание на Националния съвет. "За огромно мое учудване основна тема на дебата станаха отношенията на БСП с президента Румен Радев, каза той. - Конфликтът с държавния глава не ни носи никаква полза. Нещо повече - критиките срещу него ни вредят".

Иван Таков насочи вниманието на социалистите от "Връбница" към общинската тематика и поиска активност от всеки един от тях в работата по справяне с местните проблеми. "През 2015-та година говорехме за София на две скорости. Вече дори може и да са три. Район "Връбница" продължава да е в най-неблагоприятната. Този факт предполага много усилия и работа, за да можем да предложим ефективни решения на гражданите в този район. Затова очаквам активност и инициативност от всеки един от нашите членове. Проблемите може да бъдат решени с настояване и постоянство, а не с бабуване", добави председателят на БСП - София.

Станислав Младенов посочи няколко основни и конкретни проблема в район "Връбница". Те са свързани с инфраструктурата, с липсата на места в детските градини и ясли, с отсъствието на възможности за спорт и средище за култура. "Планираме да започнем кампания по озеленяване на междублокови пространства, добави Младенов, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП - София. - Истината е, че нашата сила е на терен. Директната комуникация с хората на улицата е най-ефективна за БСП. И в тази посока ще насочим нашите усилия, които бяхме изоставили по време на пандемията. Разбира се, в никакъв случай няма да пренебрегнем и останалите комуникационни канали. Ще засилим чувствително работата в социалните мрежи, които са не по-малко ефективни и биха ни помогнали да стигнем лесно и бързо до нашите симпатизанти. Имаме план, имаме желание, имаме ремонтиран клуб, а сега ни предстои да действаме ефективно".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Агата Кристи

    7 4 Отговор
    КОМУНИСТИ,
    НЕ КРАДЕТЕ И НЕПРИОБЩАВАЙТЕ КЪМ СЕБЕ СИ БОТЕВ.
    ТОЙ Е БЪЛГАРИН. !!!
    А ВИЕ СТЕ ВНЕСЕНИ ОТ РУСИЯ

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Агата Кристи":

    ТОЧНО !!!
  • 6 безпартиен

    3 1 Отговор
    Тези деца на АБПФК които са в първите редици на БКП/БСП ползвали ли са привилегии при постъпване в учебни заведения,започване на работа и други такива?Търси се журналист който да направи нещо истинско-да установи кой,как кога и ползвал привилегии заради "героичното" минало на родителите си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове