Last news in Fakti

29 Юни, 2022 10:15 2 814 33

Хиновски: ИТН е като монархическа структура- има крал, който дава директиви, и ние рапортуваме

  • итн-
  • иван хиновски-
  • монархия-
  • крал-
  • директиви-
  • рапортуване

Не искам повече да се омърсявам с хора, които не дават шанс на реформите, категоричен е експертът

Хиновски: ИТН е като монархическа структура- има крал, който дава директиви, и ние рапортуваме  - 1
Снимка: БНТ

След напускането ми няма никакви реакции, никакви въпроси. Никой не ми се обади. Това заяви в "Денят започва" енергийният експерт Иван Хиновски, който вчера съобщи, че напуска "Има такъв народ".

Хиновски обясни, че решението да напусне партията на Слави Трифонов е по лични мотиви, свързани с безсилие и липсата на реализация на енергийната програма на "Има такъв народ".

Настанаха едни процеси, всички автори и разработчици в нашата енергийна програма бяха елиминирани от нейното изпълнение. Тя беше бламирана още след влизането в управление на новото правителство. Нашето общество тепърва ще усеща загубите от тази пасивност, смята Хиновски.

Той каза, че е разговарял с много от ръководители в ИТН, основно с Тошко Йорданов.

Оплаках му се, че браншът се развива много зле, че пропускаме шансове за реформа. Той ме пита дали съм говорил с министър Александър Николов, което аз съм правил многократно, отбеляза Хиновски.

Според него, в сектора липсва енергийна експертиза. Обясни, че е разговарял с представители на ПП и ДБ, които са признали, че не разполагат с експерти.

Ако не се вземат радикални мерки, авансът, който сме взели и сме го "опаткали" вече, ще го върнем. ЕК ще каже - връщайте! Затова ние разработихме законопроект за енергийните активи, той е важно условие за стартирането на новата енергийна политика на Европа. Никой не се интересува от този закон, ще ни санкционира Европа, заяви Хиновски.
Той допълни, че не е депутат в 47-мия парламент, в контекста на напускането на народни представители от ПГ на "Има такъв народ".

Страхувам се, че този импулс за развитие, с който аз отидох в тази партия впоследствие се оказа, че има други приоритети и това разочарова много хора. Мотивът за реформи в ИТН изчезна, претопи се, смята Хиновски.

Според него, ИТН се е превърнала в една монархическа структура:

Имаме един крал, който дава някакви директиви, и ние рапортуваме, допълни той.

Нямам предложение от друга партия, каза Хиновски. За момента той няма политически амбиции и предпочита да работи като експерт. Не искам повече да се омърсявам с хора, които не дават шанс на реформите, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говореща глава

    30 11 Отговор
    Славчо никакъв крал не е.Той само препредава думите на Доган.

    Коментиран от #3

  • 2 Царят

    20 6 Отговор
    е гол !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Така така..

    17 0 Отговор
    Вие всичките експерти нямате политически амбиции и затова ни управляваь клоуни.. Хайде, стига вече скромност.. Скромността не краси човека!
  • 5 А бе,

    15 7 Отговор
    Същата работа, като при ГЕРБ !
  • 6 гражданин

    10 9 Отговор
    Този Трифонов е пълен провал. Да се чуди човек как някой с толкова опит може да вкара в парламента такива явно непочтени хора. Един уволнен от НСО за връзки с съмнителни лица, един Радулов чист мръсник и агент на ДС, Руди Гела и т.н. Пълен провал в кадровата му политика, но явно тук има пръст и Тошкото на Трифонов!

    Коментиран от #22

  • 7 годчи

    8 3 Отговор
    Какъв крал той е олигарх при рибите
  • 8 плевен

    11 5 Отговор
    Да ви имам енергийния експерт. Половината му прогнози се оказаха грешни. Сега бърза да напусне кораба. А дали някой ще го вземе в спасителната лодка?
  • 9 Гротескова партия

    10 6 Отговор
    Всеки човек, който има достойнство и е достатъчно квалифициран и можещ, не би изтърпял дълго в
    подобна партия. Причината да останеш там може да е корист, страх и липса на елементарен морал. Неща все в изобилие в нашия политически живот.

    Коментиран от #13

  • 10 Лъжци

    19 9 Отговор
    Не е почтено. Досега си стоял и като се разпадна, започнахте да плюете. Това означава, че нямате почтеност. Що не се махнахте веднага.
  • 11 Ивелин Михайлов

    16 14 Отговор
    САМО РОБИТЕ И НАВЕДЕНИТЕ ОСТАНАХА В ИТН ДА СЛУЖАТ НА СЛАВУЦА И МАФИЯТА.. УМНИТЕ И НЕЗАВИСИМИТЕ НАПУСНАХМЕ ОЩЕ ЛЯТОТО!
  • 12 ЗА КОЛКО СТАВА ВЪПРОС ?😂

    11 1 Отговор
    ВСИЧКИ ... ЕДНОВРЕМЕННО ПРЕТЪРПЯХА..."КАТАРЗИС" , ОСЪМНАХА С.."НОВ МОРАЛ" И...ОСЪЗНАХА СВОИТЕ..."ЗАДЪЛЖЕНИЯ" КЪМ...БЪЛГАРИЯ?!?😂
    НЕКОЙ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ ИМА НЕЩО ОБЩО С...ОСТАВКАТА И ГЛАСУВАНЕТО НА "НОВО" ПРАВИТЕЛСТВО НА КИРЕ СОРОСА ???😂
    НИЩО ПОДОБНО,....ЧЕСТНО !!!😂
  • 13 Киру папура

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гротескова партия":

    Като ПП . И на нови избори някои пак щели да гласуват за тях. Да му се неначудиш! Материал!?
  • 14 ЧОВЕКЪТ МАЙМУНА

    12 0 Отговор
    Имам чувството, че всички професори, адвокати, анализатори, доценти, министри и експерти на които им дават трибуна по телевизиите си мислят, че зрителя е без глава и ако не са те да би кажат какво да правим и как да мислим, всички ще измрем. 🤷 Вече се чудя дали човечеството ще оцелее без телевизора и телефона .....
  • 15 оня с коня

    7 3 Отговор
    така или иначе Хиновски е успял да влезе под кожата на Слави,който като Политик-Аджамия поради обзелата го Еуфория от победата че е Първа сила в Предишното НС ,вкара нам Куцо и Сляпо.така влезе хиновски,така влезе и Мика Зайкова,Да,обаче Радостта от депутатските заплати бе доста краткотрайна и във Сегашното НС тия Двамата са Аут.И Да - заявиха че ще продължат да работят като Съветници и Експерти към ИТН,ама някакси се оказа че нито има някой който да се нуждае в ИТН от Съветите им,ОЩЕ ПО-МАЛКО ПЪК - И ДА ИМ ПЛАЩА.Което по заобиколен Начин ги извести,че повече нямат Място в Офиса на партията.Пък дали Хиновски се прави в момента на "Разочарован" че дори не е бил потърсен от някой от ИТН след подаване на Молбата си за напускане - на Кой му пука?!
  • 16 Край

    5 5 Отговор
    Трифонов е крал. Крал е и пак ще краде.
    И сивият му кардинал - Орлин Алексиев е крал и ще краде.
    Взеха му МРРБ за това сега му остана само чрез Фандъкова да краде.
  • 17 Бацката

    7 2 Отговор
    Май изтърва паричките и сега бягаш,няма лапачка- има плювачка!
    И ти си един експерт!!!
  • 18 Смет

    7 1 Отговор
    Га лопкаше кифтетата, не викаше нимой! Защо не напусна ИТН докато бяха на власт?
  • 19 Брадвата

    6 3 Отговор
    Хаха! Щото Кирчо не е същият? Само че там крал няма, има един чиновник в американското посолство, който му пише репликите
  • 20 Никола Гешев

    1 1 Отговор
    Станислав Стратиев: " От как Ивайло стана цар на България, в страната западна свиневъдството. Същото се случи и с управлението на държавата. И така до днешно време!"
  • 21 Айде Бегай

    6 2 Отговор
    Тоя псевдо енергетик си е класически ветропоказател, ориентиран само към големите пари.Изключително меркантилен тип.
  • 22 Мунчо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "гражданин":

    Ни тъ слуша главътъ нали?!
  • 23 Жоро

    2 2 Отговор
    ИТН затваря врати. Отваря врати новата партия на дългия и псевдо сценаристите - НТП /Няма Такава Партия/. До момента има набрани 3 члена: Славуц, Балабан и Тошко Африкански - спасителите на нацията. Песни ще се пеят, статуи ще им се правят след години.
  • 24 ИНЖ

    2 6 Отговор
    Браво, г-н Хиновски. Закъсняла, но все пак достойна постъпка. Нямате място в политическа организация, която проваля бъдещето на Бг!!!!
  • 25 Факт

    1 0 Отговор
    А коя партия в България не е като монархия ДПС ,ГЕРБ, ДА България,ДСБ БСП Възраждане ,Воля ,Атака ,ВмРО винаги се въртят около една фигура която като падне партията се разпада. Затова няма силни демократични партии у нас защото егото е голямо всеки се мисли за по- умен от другите.
  • 26 Абе

    0 1 Отговор
    да напусне човек е разбираемо! Да тръгне с лъжите и опорките на простото кире, слугата на прокопиев, пък става ясно, че си се продал! А продажника става смет! Време е да изхвърлим боклука!
  • 27 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Никакъв крал нямате, имате една маша на Радев в лицето на Трифонов. И двамата си избиват комплексите на гърба на народа...
  • 28 Краля на ИТН

    1 0 Отговор
    🤡 от Учин Дол, вожда на чалгаджийките...
  • 29 Точно така..

    0 1 Отговор
    ..трябва да съществува всяка структура - Един Цар на земята, един Бог на небето.
    А не като измислената мафиотска структура при наследниците на индианците - "Демокрация, демокрация....". Демократично беше разпънат Христос ако си спомняте!
    За първи път демокрация предлага именно Луцифер в Божието царство!

    Коментиран от #31

  • 30 Хахахахаха

    1 0 Отговор
    Цар-чалгар.
  • 31 Доктор

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Точно така..":

    Веднага спри тревата, белото, гъбите и всякакви други халюцигени, иначе те прибирам пак на 4-ти километър!
  • 32 Иван

    1 0 Отговор
    В приказката на Андерсен, едно дете извикало, че царят е гол. Няма ли кой и у нас да извика, че царят е луд? Един луд, откровено болен човек скапва държавата, предизвиквайки рокади от избори, както преди предизвикваше рокади от аплодисменти за пошлите си изяви.
  • 33 Юруш

    0 0 Отговор
    Всичко живо се хвърля на сергията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол