Last news in Fakti

8 Юли, 2022 10:23 1 922 26

Сандов: Има няколко човека от партията на Трифонов, с които диалогът е невъзможен

  • борислав сандов-
  • човека-
  • партия-
  • трифонов-
  • диалог-
  • невъзможен

ПП поканиха ИТН на среща, но такава не се състоя, коментира регионалният министър в оставка 

Сандов: Има няколко човека от партията на Трифонов, с които диалогът е невъзможен  - 1
Снимка: Нова телевизия

„Има няколко души от партията на Слави Трифонов, с които диалогът е невъзможен", допълни той
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в ефира на „Здравей, България”, че от „Продължаваме Промяната” са поканили „Има такъв народ” на среща, но такава не е била проведена.

„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две”, каза той.

По думите му съществува хипотеза след избори „Продължаваме Промяната”, Демократична България” и БСП да съставят мнозинство.

„Много е динамична обстановката. През последните години се доказа, че в България може да се появи партия, която за 2 месеца да направи резултат, който е по-голям от наложени партии с твърди електорати”, допълни Сандов.

На въпрос дали Асен Василев ще успее да реализира мандат или ще върне нереализиран такъв, Сандов каза следното:

„Това, което чухме снощи от него, не се е променило. На този етап не са осигурени 121 души като гарантирана подкрепа за правителство с първия мандат. След като беше сформирано правителството, аз излязох от ролята си на съпредседател на „Зелено движение”. Идеята ми беше да се фокусирам върху ролята си на вицепремиер и министър, но това ме изключи от формата на Председателски съвет на ДБ, който е коалиционната форма за връзка”, поясни Сандов.

По думите му партията мандатоносител е тази, която провежда разговорите и прави опитите да осигури мнозинство.

„Ние, като коалиционни партньори, не говорим с представители на другите партии в опит да осигурим мнозинство на ПП”, каза още Борислав Сандов.

„На безпринципна основа и без да има конкретна програма и приоритети не бива да има правителство. Много е важно да има работещ парламент тази есен, защото има външни заплахи за България от най-различен характер, които изискват отговорно вземане на решения не от служебно правителство, а от редовно. Моята преценка е, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в това НС”, коментира министърът в оставка.

Той коментира и редица световни проблеми, които засягат и България. По думите му страната ни може да се озове след 50 години в пустиня, ако не спрем климатичните промени.

„Заради измененията в климата има провалени реколти в няколко големи държави, включително в Китай. Имаме сериозен риск да се озовем в продоволствена криза, особено в района на Африка и Близкия изток, които са източници на миграционни вълни към Европа”, каза още Сандов


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 погнусен

    18 9 Отговор
    Мега мръсници сте вие /от ПП,ДБ и БСП/ и затова ви е чудно , че има и достойни хора.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 разбрал

    17 6 Отговор
    Демек , Сандов е много озадачен , че не всички се продават като него , разбрахме !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пея

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "погнусен":

    Тошко Африкански ли е достоен?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 емигрант

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "късно е":

    Не смесвай интерес с корупция, изясни си значението на двете думи и тогава коментирай !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 народна любов

    7 1 Отговор
    Съдейки по изтритите коментари - (екс) министър Сандов (и представляваната от него политическа "сила") се радва на голяма (народна) любов !
  • 17 Павел пенев

    6 4 Отговор
    Вижте това еко недоразумение Сандов. След изгонването му още една година ще получава министерска заплата като всички останали бивши министри без да работи.

    Коментиран от #20

  • 18 БУРГАЗЛИЯ

    3 0 Отговор
    СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРоГАРе ☭, ..... ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕТЕ МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА 🎵🎶
  • 19 емигрант

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "постоянно живеещ в България":

    Ами за да се развивам бе, човек трябва да се интересува от всичко ей така за обща култура ! А ти защо се опитваш да забраняваш, да не би диктатурата която са ти налагали 12 г.едни имитиращи демокрация мафиоти да са ти изпразнили главата от към полезно съдържание за да повтаряш фрази от комунистическото робство което съществува в България вече 77 г.? Не ми казвай сега, че си патриот,а аз не съм защото живея в друг район в държавата ЕС, няма да ти повярвам, защото не се чувстваш свободен сам да избереш бъдещето на добрия живот, теб те влече страхът от неспособността ти да се справиш с неизвестното на чуждо место, защото нямаш никакви способности, свикнал си да се навеждаш и мрънкаш, не уважаваш собственото си мнение от страх /ако имаш такова от страх/ !
  • 20 ZеЛЕвСКИ

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Павел пенев":

    СЪЩОТО ВАЖЕШЕ И ЗА всички бивши министри НА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭
  • 21 !!!!!!!!

    3 1 Отговор
    Какво не разбирате-никой не иска това правителство. Четете в АФЕРА за любовника на Асен Василев - Тони Иванов същата работа като с Лена........
  • 22 А бе то и вие "Зелените бандити"

    2 1 Отговор
    направихте толкова поразии, че не трябва да сте живи, ама на живи сте още, а ние умираме!
  • 23 Меси

    0 0 Отговор
    То верно, че тия на Трифонов не са цвете, ама и Сандов като го знам къв е...ясно що няма диалог. Той, Сандов, знае само да плямпа, ама празни приказки, нищо смислено. къв диалог, къв пет лева, неговите са врели, некипели.
  • 24 Тони

    1 0 Отговор
    да не се обърка някой, че със Сандов лесно се води диалог, той просто е готов на всичко срещу заплащане
  • 25 Асен

    0 0 Отговор
    Мдааааа, както и с всеки един от ДБ…Абсурдни сте
  • 26 Лора

    0 0 Отговор
    Крайно време е Сандов да се маха от МОСВ – направи достатъчно поразии вече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол