Last news in Fakti

15 Юли, 2022 21:41 1 665 44

Никола Минчев за възможността да стане премиер: Не бих избягал от отговорност

  • никола минчев-
  • премиер-
  • правителство-
  • преговори

Той не бил участвал лично в разговори с чужди дипломати за евентуално съюзяване с ГЕРБ

Никола Минчев за възможността да стане премиер: Не бих избягал от отговорност - 1

Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ДПС или „Възраждане“, очевидно вървим към избори. Ако го връчи на някоя от другите парламентарни групи, тогава шансът да се състави кабинет е налице. Това каза пред БНТ Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“ (ПП).

Той уточни, че това ще стане, ако Радев връчи мандата на БСП или „Демократична България“ (ДБ). По думите му, ако го даде на „Има такъв народ“ (ИТН), това няма как да стане.

„Със сигурност ще положим сериозни усилия, за да има кабинет в рамките на този парламент с третия мандат. Най-важното в момента е да има работещ парламент“, заяви Минчев.

„Най-важното за „Продължаваме промяната“ не са личните постове. Най-важна е програмата“, отговори той на въпрос дали е възможно да има правителство, на което начело не е нито Кирил Петков, нито Асен Василев.

Относно това дали той би застанал начело на кабинет, Минчев отговори: „Това би било решение на ПП. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. На първо място е програмата“.

„Ние категорично сме отбор и решаване екипно тези въпроси. Но този въпрос не е належащ и не сме го обсъждали“, добави той.

На въпрос дали Америка е натискала ПП да се съюзи с ГЕРБ, Минчев отговори: „Аз лично в такъв разговор не съм участвал и подобен натиск не съм усетил. Моят отговор на този въпрос е „Не“.“

По отношение на скъсването с енергийната зависимост от Русия, Минчев обясни: „Няма да ни оставят в студена зима. България в рамките на Европейския съюз (ЕС) ще се справи със зимата, която ни престои, по същия начин по който и цяла Европа“.

„Бъдещите избори са евентуално изход, ако в този парламент не може да се сформира мнозинство, което да застане зад сериозни реформи“, посочи бившият председател на Народното събрание (НС). Той посочи, че разговор с „Демократична България“ за обединение с ПП не е воден.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    67 12 Отговор
    Тоя какъв подлец е малееее.
  • 2 Естествено!

    65 8 Отговор
    Лесни. Сладки пари! Дебела пенсия! Да си чешеш езика по цял ден. Да обещаваш и лъжеш народа!никой няма да откаже такава служба 😇
  • 3 мечо

    41 13 Отговор
    зубар долен наи лошото да ти се случи дано проклет бади
  • 4 Лошото е

    60 5 Отговор
    че има доста блеещи овце, които ви вярват на лъжите! Това е трагедия! Лъжете от сутрин до вечер, прехвърлихте си вината на ИТН и едно стадо стои блеее и не си задава елементарни въпроси! Вие сте задкулисници, подлеци и лъжци! Вредни за България, изпълняващи чужди интереси!
  • 5 Я гледай ти,

    65 5 Отговор
    Мераклията! На две магарета сеното, тръните, не може да раздели, но иска най- главният, в държавата, да става! Ни нека! След ПП,, всичко е възможно!
  • 6 нннн

    62 5 Отговор
    Николайчо скромно не би избягал от отговорността да бъде премиер. Я марш! Бягай да правиш кафе на майка си! ... До кога ще се гърчат тия и ще ни будалкат? Избори! И да се преброим!
  • 7 Анализирайки това момченце

    43 6 Отговор
    да ...... Минчев ще носи отговорноста на някой който ще взима решенията . Или определено ще е в ролята на бушон. Не бих искал да съм на негово място и толкова смело да кажа че няма да избягам от отговорност......но България каква отговорност след като няма прокуратура която да разследва престъпленията на управляващата мафия.
  • 8 гост

    41 4 Отговор
    Кой е този?

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Хмммм

    46 5 Отговор
    Това грайндърче се увира заедно с другите двама мишока. Иска да инкасира и после да ходи по италиански ресторанти.
  • 10 Властта,

    41 3 Отговор
    В България има Само права и никаква отговорност! Народът е последен в “ хранителната” верига и плаща масрафа на управляващите !
  • 11 нашия

    35 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    най-удобната и "лицеприятна" подлога на господарите си е този....не питай повече ,че е грозно за разказване...
  • 12 Хахаха

    25 2 Отговор
    Не Щаст Ници
  • 13 Пич

    38 3 Отговор
    На мама синчето.
    На мама стажанта в адвокатската фирма.
    Боклук мръсен наркоман.
    Избори.
  • 14 ЕдинОтМногото

    32 2 Отговор
    Я бягай от тука е
  • 15 БигириМигири

    23 12 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Точно копие на Жан Виденов е тоя.

    Коментиран от #25, #34

  • 16 За каква отговорност ,

    29 1 Отговор
    Говори хлапето? Колективната отговорност, е лична безотговорност , по дифиниция! “ решението” е на МС! Нищо , че е лично на първият министър!
  • 17 Кочо

    36 1 Отговор
    Този хлапак още с памперси е бил отговорен! Къде ги сбраха толкова нефелен соросоиден боклук! Ако на следващи избори тези мошеници, предатели и крадци влязат в парламента това означава само едно: българския народ е приключен, на България и остава малко време живот!
  • 18 оня с косата

    19 1 Отговор
    А ако този избор ти дава възможност да получиш изстрел на място, от което няма да умреш веднага, но ще имаш възможност да почувстваш ужаса, който те очаква?!
  • 19 Никол

    22 2 Отговор
    ,,,България в рамките на Европейския съюз,ще ще се справи със зимата ,която ни предстои, по същия начин както и Европа ,, това означава, че нямаме собствено мнение и никакъв избор, каквото заповядат това, не както някои държави, които имат управници мислещи за народа, на които са дали клетва, много бързо са я забравили , ще студуваме и мизерстваме
  • 20 Аристо

    24 1 Отговор
    Сигурно е добър юрист,но за премиер просто не е подготвен,както и досегашния Кирчо.
    Тези двамата не могат да се сравнят с един общински кмет,за София да не говорим.
    Ако пък очаква ,че ще вдига само телефона за напътствия,указания и готови решения,то това е различно нещо.
    Не се гъбаркайте с България момченца!
  • 21 Хахахаха

    29 1 Отговор
    Това го казва човек,на който още му мутира гласа като на тийнейджър от 9-ти клас пък и има подобно поведение.Инфантилно.
  • 22 Баце

    17 2 Отговор
    Ще се хване за левия парапет.
  • 23 56663

    23 2 Отговор
    Едни престъпници се стягат да се върнат на власт за да крадат!
  • 24 Хахахахаха

    21 0 Отговор
    Ще се затрудня ако трябва да избирам между цомбите на Лиляна Павлова, влагалището на Лена Бориславова и гъ... на тоя
  • 25 Крас

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "БигириМигири":

    Много грешиш.На кой и за какво се противопостави Жан можеш лесно да разбереш ако искаш.И това срина и кариера и авторитет и каквото си помислиш.
  • 26 Мамин златен

    17 1 Отговор
    Поеми каквото ще поема по бързо и си отивай вкъщи, че ми писна от вашите глупости и Про100то ви поведение! Хайде ЧАО! Извинявам се сгреших - не Чао, а СБОГОМ!
  • 27 Информиран

    18 1 Отговор
    МЪЖ на 30 и кусур години, без нито 1 работен ден далеч от майка си.

    За разлика от Киро е интелигентен, спор няма. Става за консултант. Но не и за премиер.

    Тези май ще се окаже че работят за ГЕРБ - с тези предложения лъскат имиджа на мутрата, а накрая ще се коалират с него. А който повярвал че ИТН били ДПС - нека му още 12 години грабежи.
  • 28 Токсик

    16 1 Отговор
    Никога повече психопатите от ПП и ДБ! Дръжте ги далеч от властта, ако искате от тази държава да остане нещо. 30 години само слушаме глупости за някаква демокрация и европейски ценности докато псевдодемократите разрушиха, ограбиха и приватизираха хубавата ни държава и я направиха окончателно колониална територия на задокеанския обор.
  • 29 Ха,ха

    21 1 Отговор
    Не е лъжица за твоята уста ,Дечко.Дръж се за полата на майка си,още не си дорасъл за премиер.
  • 30 Георги v.

    20 1 Отговор
    Не би избягал от отговорност! Тъпи клишета. Много добре знае за какво става дума, ама се прави на ритнат.Няколко месеца бил във властта и вече става за премиер. До тука нищо не е доказал, напротив направи голям и елементарен фал и мръ...... те от ГЕРБ и ДПС използваха ситуацията. Да си стои депутат и да не се бута там където не му е работа. Не става.
  • 31 Служител от Козяк

    11 8 Отговор
    Язък за начетеното и добро момче. Не осъзнава, че от Козяк ще го употребят за техните интереси и после захвърлят
  • 32 фащ

    17 1 Отговор
    Отпадък,след отпадъка майнольо.Този е хардвардски торен червей.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 нашия

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "БигириМигири":

    не обиждай Жан Виденов ,като го сравняваш с този.....
  • 35 Обективен

    11 0 Отговор
    Тея съвсем на майтап го удариха...Вчерашен келеш, с има няма 5 години стаж като секретарка на майка си...божеее. Абе за един директор в министерство има камара изисквания, за премиер няма ли!?? Минимум 35 години, минимум 10 год.стаж в държавна или общинска администрация, от които минимум 5 год.на управленска длъжност. Ако е частен бизнес, минимум управлял поне 100 човека, за поне 5 години, без да ги докара до просешка тояга! Психично здрав! ....На маймуни ни наоравиха, ей! Един Тиквун, с неговото его, не се хвърли веднага в дълбокото, тия си мислят, че са във видеоигра...Кмет на София беше, главен секретар беше и чак след години се осмели премиер да става. Такъв, онакъв, на малкия пръст не могат да му стъпят. Тези за една година така оцапаха пейзажа, че няма чистене. Единия лъже за добро утро, другия 30 заема взе, за да върже бюджета, който 6 пъти поправя за 1 година, третия си назначи цялата рода по агенции и комисии, четвъртата го обърна на бардак, транспортния министър си има транспортна фирма, МВР шефа имоти за десетки милиони /от заплати!??/ и т.н. и т.н. Е, Промяната е налице! Спор няма! Що за народ сме!!!
  • 36 Това наркоманче не го искаме за премиер

    7 0 Отговор
    Какво образование има тива че баща му е милионер и има връзки недеите да набутвате некомпетентни хора журналистите са съочастниците и са платена сган
  • 37 АноН

    3 0 Отговор
    Направо не мога да му гледам Физиономията! Толкова подъл..
  • 38 Уоле..

    2 0 Отговор
    Ама той много скромен беее.. и "отговорен" ...!
  • 39 Николчо

    3 0 Отговор
    Вижте сега, такава отговорност.... не е за изпускане !
  • 40 сирене

    1 0 Отговор
    Херо Мустафа явно го е харесала на закуската.. Бг народа баламурник 100% ще гласува за това. ЗАКРИВАЙ!
  • 41 сирене

    2 0 Отговор
    опичайте си акъла ей.. продаваме си държавата избори, след избори ... ГЛАСУВАЙТЕ!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ТАЛАСЪМ Евроатлантик

    1 0 Отговор
    Още един с нулеви способности да управлява. Мерси ама вече видяхме колко са вредни такива, като Киро Лъжата и Кокорчо Ресторанта.
  • 44 Кирчо

    1 0 Отговор
    Минчев премиер?? Може!! Аз, Министър на регионалното развитие и магистралите ,/ там са големите пари и нй- лесно се краде,!! Кокорчо ?? Министър на финансите¡! Ще ме финансира ,и от време на време ще " пощипва" !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове