Last news in Fakti

29 Юли, 2022 09:27 2 122 20

Детето, припаднало след употреба на алкохол и райски газ, се възстановява

  • дете-
  • райски газ-
  • алкохол-
  • правец

Пуснахме го да се разходи с приятели, защото му имаме доверие

Детето, припаднало след употреба на алкохол и райски газ, се възстановява - 1
Снимка: БГНЕС

Комбинация от алкохол и райски газ вкара в „Пирогов” дете на 15 години. Момчето е открито в безсъзнание пред нощно заведение в Правец. Занесено е на ръце от негови приятели до Спешна помощ в града, където лекари повече от час се опитват да го стабилизират.

„В момента детето ми е добре, наблюдаваме го, за да видим дали няма някакви остатъчни ефекти”, разказа пред NOVA майката на 15-годишното момче Елица Йорданова.

По думите ѝ синът ѝ бил с приятели на разходка в града, видял, че работи дискотеката и влязъл вътре. „След това има откъслечни спомени. Имало е маса, чаши, бутилка с водка. Решил е да опита. И след това спомените му са откъслечни, защото ефектът от алкохола при него е бил мигновен. Цялата ситуация се е развила за не повече от половин час. Разбрахме, че вътре се е продавал и райски газ – и това е употребил”, споделя тя.

Обикновено, когато се прибирали в града във ваканция, момчето можело да бъде намерено на баскетболното игрище, вкъщи или с приятели в центъра на града или на басейн. „Във въпросната вечер той попита може ли да излезе на разходка с приятели. В центъра беше пълно с хора и с деца”.

„Пуснахме го да се разходи с приятели, защото му имаме доверие. Знаем колко е спокойно и тихо в Правец. Нямахме представа, че заведението, което пред деня работи като кафе – вечерта ще работи като дискотека. Не сме и имали уговорка с него да влиза в дискотека – не сме му давали пари за това. Разговаряли сме с него през годините за алкохола и наркотиците”, посочва майката.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 2 Отговор
    Тези безОТГОВОРНИ родители вдигнаха медиите и НС на главата си ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 4 Габи

    22 2 Отговор
    На 15 год ¨Детето¨ би трябвало вече да знае, кое е добро и кое лошо. Би трябвало също да може да каже-:НЕ, аз съм до тук на приятелите си. Има много изкушения пред младежите и работата на родителите е да може да ги подготви и възпита.

    Коментиран от #10

  • 5 Биберона

    16 0 Отговор
    А защо показаха някаква декларация,която се оказа фалшива.Майката много добре си знае гевезето.По всички телевизии я дават.Стана звезда.Готова е за депутат.Този газ е проблем от години.Защо точно сега избухна на дневен ред?Пак някой нещо мъти.

    Коментиран от #15

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    алкохолът го е вкарал в Делириум-тременс.А,райският газ му е помогнал да се спаси от по-лошо!!!!!!!когато човек е млад и се сблъска с отровасилна,като алкохолът е нормално организма му да реагира така на алкохолната отрова.Затова в мислещи държави ,алкохолът е забранен за деца и младежи до определена възраст,а райския газ -НЕ!Тези държави имат институти ,а не простифесори........Вчера ви го обясних,но вие наблегнахте на химичната формула на Райския газ....преписвахте от уикипедия и.т.н...
  • 7 Дрън дрън та пляс

    15 1 Отговор
    На 15 години в 22-23 часа през лятото трябва да си е вкъщи а не по дискотеките да пие и да друса и после разбираш ли другите са виновни а не безотговорните родители
  • 8 Фолк

    14 0 Отговор
    А вие госпожо , като майка не се ли притеснихте, че динът ви го няма у дома по това време на нощта ? Или само ще обвинявате!
  • 9 село

    8 1 Отговор
    Всеки може да сбърка. Но трябва да си направи изводите. Лошото е, че всичко е сочило в тази посока. Шляене по мегдана, басейна, баскетболната площадка.
    В цялата картинка не виждам баща му. Защото майката на един разхайтен юноша не може да направи нищо. Търси му оправдание, вместо да му съдере кожата. Като за начало, нека да обиколят баскетболната площадка и да видят колко игли ще намерят там.

    Коментиран от #11

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Габи":

    На 15г ще каже-Не???????Все едно някое девойче на 15г да каже -не.....Много малко са ,те.Всичко зависи от родителската грижа,но там няма рецепта........От Мухата ,направихте слон.Всичко ви е наред,та почнахте моста да пълните с цимент....Детето се запознало с алкохолът,ако не играе шах не е опасно,ако играе ще му падне силата на мисълта поне за половин година..Алкохолът е полезен в Умерени дози за хора,като мен и за други над 33години!

    Коментиран от #12, #16

  • 11 жоро

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "село":

    Не подценявайте майките и жените. Може и още как, само трябва да е достатъчно интелигентна и твърда и да и се занимава. Щото на днешните майки не им се занимава, че по лесно. Моята майка остана вдовица, когато аз и брат ми бяхме на малки. Не смеехме да гъкнем,( в живота си един шамар не съм изял от нея) защото имаше правила и много, много говорене, внимание и личен пример
  • 12 жоро

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    е, да де. Тва ви казва жената с поста. Щом не може да казва не, значи не са се справили с него. И ония дето ги Е... На по 15 и не казват НЕ и с тях също. Запомнете, няма лоши деца има лоши. Хич не е малък на 15 год -лунгур и половина
  • 13 Пенчо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от ""Детето"????":

    Защо не са наложени глоби на родителите на това дете! Ако си го бяха възпитали, или държали вкъщи или въобще контролирали или не му бяха дали парички за забавление, той нямаше да припадне, все пак отговорността за лицата до 18 годишна възраст е на родителите! Кой им е длъжен на тия родители?
  • 14 Акт и солена глоба

    7 0 Отговор
    На родителите, за безотговорно поведение
  • 15 Лоджик-а

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Биберона":

    Как защо, винаги става въпрос за пари. Като се спре продажбата на тоя газ, ще се увеличи продажбата на кое ... ?!?!?! сещаш се на кое ;) И така се вижда кой бизнес си има лоби и кой бизнес си няма такова.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Оня с косата

    5 1 Отговор
    Как детенцето си е купило райски газ, когато в джобчето е имало парички само са 100 мчл алкохол, който е гаврътнало на екс, и от което се е наа.кало, и защо лъжат, че е употребило газ райски?

    Как така проблемът стана наболял и изведнъж се намери момченце, което е изпаднало в безпомощно състояние от ГАЗА райски, точно когато цялата соросоидна гмеж се разтича да забранява ГАЗА, защото можело да стане точно това, което не е ставало от години?

    Добре че не убиха детето, за да "докажат", че Райския Газ е опасен, защото имаме достатъчно примери за това – за да накарат хората да си бият "ваксини" и всякакви други експерименти, УБИХА в "болниците десетки хиляди хора, за да "докажат" колко "опасен" е КОВИДА?!
  • 19 Гост

    6 0 Отговор
    На 15 и пие и се друса браво на мама и тате. На 18 ще е на хероин.
  • 20 .Бай Благой

    1 0 Отговор
    цялото семейство в наказателна колония за един месец в краварник или свинарник или на полето да копат....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове