Last news in Fakti

12 Август, 2022 16:40 3 949 24

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка

  • оставка-
  • ръководство-
  • бсп-
  • видин

Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е „обезличила идейната идентичност на БСП“ и тя се е превърнала „от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка - 1

Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без ръководство, съобщава БТА. Те са обявили решението и мотивите си на пресконференция в областния град, в която са участвали Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, зам. председател на Общинската организация на БСП.

Димитър Велков прочете пред журналисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили „ дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика“.

Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е „обезличила идейната идентичност на БСП“ и тя се е превърнала „от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора“, „от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна“.

Те декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.

Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията завършва, че напусналите членове „не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за осъществяване на левите идеи. БСП загуби облика и демократичността си, превърна се в лидерска партия и скоро хората ще дадат отново тежката си оценка“, смятат напусналите.

Борислав Василев, каза пред журналисти, че вземането на решението за напускане на БСП е било особено тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на партията, които са отстоявали и отстояват в своя съзнателен живот.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панов

    13 26 Отговор
    Радев удари най лошо по БСП.

    Коментиран от #10

  • 2 Курнишонка

    36 3 Отговор
    Аз кръв повръщам власт о пари не връщам.
    Ще си затрият като сдцто.
    Ич не ми дреме.
  • 3 гост

    52 7 Отговор
    Курнела и шайката и дошла от СДС в БСП в името на кокала закопаха 130 годишна истински лява и борческа партия. Ако Курнела спечели 6% на изборите това за нея ще бъде "ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ"!

    Коментиран от #5

  • 4 ДРУГАРЯТ МИКОF.

    44 7 Отговор
    Южно от Видин е избухнало първото антифашистка въстание 1923г
    В скоро време се очаква и Великото антиНИНОВО въстание, да започне пак от този регион.
  • 5 ПОМНЕЩ

    32 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Да! ГОСТ си и не знаеш.

    Въпросната "шайка" НИКОГА не е напускал КОМ партията.

    СДС бе създадено от комунистите, това и децата в детските градини го разбраха.

    Коментиран от #9

  • 6 Мнение

    16 1 Отговор
    Ще минат в нелегалност.
  • 7 Иван Грозни

    10 11 Отговор
    Дългата ръка на вътрешната опозиция, която искаше да се пенсионират като депутати и още по-лошо да ги влачат като баба Цола. Особена е ролята на един от тях-бивш министър на МВР. Какво нещо е лакумията за власт. Ето до какво довежда потомствената политика в една партия. От тази болест боледуват и други партии и то се вижда ясно.
  • 8 Хаахббб

    11 16 Отговор
    Радев да си прибира комунистите.Ама то май има в момента БКП, ама не искат там.И какво иска Радев и третото поколение от партизани и ятаци мародери на мандри.Да не би да иска да преименува европейската Партия БСП в БКП, като махне Нинова.За Талибаните в Авганистан рязането на глави било национална традиция - разбирай партийна.И не щат да се цивилизоват.Ама досущ същите си ги имаме тука.
  • 9 ФЕЙК

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "ПОМНЕЩ":

    На оня големия митинг на Орлов мост през 1990 г присъства "руския" посланик Сол Полански, а на изборите1996г тогавашната германска президентка Рита Зурсмут въобще не каза:" Петър Стоянов е нашият кандидат"!
  • 10 СЕРИОЗНО ЛИ

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "Панов":

    БЪРКАТЕ УВЕРТЮРА С КУВЕРТЮРА!
    НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ТЪРПИ ЛЪЖИТЕ, ОМРАЗАТА, АЛЧНОСТТА И ЗА ВЛАС НА НИНОВА, ЧЕ ЧАК ИЗБИ И НА ИСТЕРИЯ. НИНОВА ИЗХВЪРЛИ МОЗЪЦИТЕ ОТ БСП И СЕ ЗАГРАДИ С ЛАКЕИ И ПОДЛ..ОГИ/ПАР..ЦАЛИ, ПОДЛИ..ЗУРКО..ВЦИ. ДАЖЕ МНОГО Я ТЪРПЯХА!
  • 11 Красимир Петров

    14 2 Отговор
    Чудесна новина.ЗАКРИВАЙ!
  • 12 Иван

    9 9 Отговор
    Целта на Радев е, да смени Нинова, след края на президентския си мандат.
  • 13 браво

    21 6 Отговор
    Браво , браво ! Да живее др. Нинова ! Тя успя за има-няма шест години да унищожи тази най вредна за България партия ! Дълбок поклон пред нея ! Факта , че през това време успя да открадне и няколко милиарда лева , с нищо не я прави по малко велика .
  • 14 Това е КонСпирация

    3 2 Отговор
    Разделяй и владей телата за
  • 15 Браво👍

    25 3 Отговор
    Доста точно казано Ниновица и антуража и отвращават хората с лъжите, лицемерието, наглостта, арогантността си, кражбата и неглижирането на бита и живота на обикновения Българин! Ниновица с износа на оръжие за Украйна окончателно дескредитира БСП като партия! Кой би гласувал за Софийските парашутисти на настоящите избори спуснати от Ниновица, кото трудно биха намерили на картата на България избирателния си район! Това не е партия, а хранилка за крадците и шарлатаните на Ниновица!
  • 16 краят настъпва тупат сърца им

    15 1 Отговор
    Ниновица предвкусва в какво се вкара и затова гледа като прецицало маче и врещи белким някой и се върже , големият въргал ще е непосредствено след изборите . Не съм предполагал , че толкова тъптия може да се навре в политиката , по всички партии и най-вече по върховете им , без изключение .
  • 17 Няма кражби и келепир

    16 3 Отговор
    В бесепето вече! От ЦоЦа -листи. Кой крал. Кой гледал. Изпята песен 😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 18 Бгг

    16 3 Отговор
    Милата кака Курни, сега трябва да се моли да прехвърли 4 %. И какво да обясни на избирателите си сега ? Ама как стискаше тоя мандат , жадна за власт , да не си помислите нещо друго .
  • 19 12340

    6 3 Отговор
    "...Борислав Василев, каза ....напускане на БСП е било ....... Защото те са трето поколение социалисти....:

    Социализма не е аристократична титла
    не се предава по наследство
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хххх

    7 6 Отговор
    Няма изненада Видинските и Пернишките изменници застанаха зад мутрата ,возиха се в джипа му ,получиха и разделиха милиони за Несвършена работа. Скъпи гости са в мутренските телевизии и гневно ,без основание се нахвърлят срещу Нинова! Кирчо е техният идол, богат измамник!
  • 22 плюс минус

    9 4 Отговор
    Ама защо си хвърлят оставките?
    Оставката вече трябваше да си е хвърлила Нинова!
  • 23 БСП на Бунището

    5 5 Отговор
    Направо на Бунището на Историята заминава Престъпната ОПГ на БСП........А там е пълно с политически огризки и идеологически пентаграми вмирисали се във Времето....Честито на БСП!!!
  • 24 Посетител

    3 0 Отговор
    На Борислав Василев не му е сефте да напуска БСП. По времето на Миков, за едни общински избори същият се събуди една сутрин като десен и се кандидатира за кмет от партията на Мария Капон. Кмет не стана, но изкара един мандат като общински съветник от ЕНП на Капонка. После пореден катарзис и се върна в БСП (Нинова тъкмо беше поела партията)... Явно тия дни е настъпил поредния катарзис...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове