18 Август, 2022 09:52 1 192 27

Ваня Григорова: Инфлацията у нас е два пъти по-висока спрямо средната в Европа

  • ваня григорова-
  • инфлация-
  • доходи

По думите ѝ заради повишаването на цените на транспорта е един от знаците, че може да се очаква рецесия

Ваня Григорова: Инфлацията у нас е два пъти по-висока спрямо средната в Европа - 1
Кадър Нова тв

Инфлацията в България е два пъти по-висока спрямо средната в Европа. Страната ни обаче не е на първо място по този показател. На челна позиция са Балтийските държави. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв икономистът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

„Хората с по-ниски доходи усещат много по-тежко инфлацията, която по последни данни е 17,3 процента. „Тези, които са с по-високи доходи, не изхарчват всичко за потребление през месеца, а по-скоро заделят, затова и при тях инфлационният натиск не се усеща толкова силно”, коментира тя въпроса докога ще продължат да се обезценяват доходите ни на фона на рекордната от 24 години инфлация.

По думите ѝ заради повишаването на цените на транспорта е един от знаците, че може да се очаква рецесия. „Към момента не може да се говори за подобно нещо. Такъв е случаят обаче със САЩ. По традиция, когато обаче големите икономики започнат да усещат рецесия, това е знак, че това ще се прехвърли и към по-малките и свързани с тях икономики”, подчерта Григорова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роко

    22 1 Отговор
    Да ама сме първи по икономически растеж...хахахах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    13 1 Отговор
    Тука нямат, мярка пишат си ги тия цени както им дойде ! Няма регулация няма нищо..............

    Коментиран от #16

  • 4 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Без Договор с Газпром зимата Фалирация. Таа пак ми обяснява нещо си, докато Нищо не се Прави. После Кво стана. Е те то те!
  • 5 ПРАВА Е ЖЕНАТА

    19 3 Отговор
    ВСИЧКО Е ДВОЙНО, НЯКОЙ НЕЩА СА ТРОЙНО И ЧЕТВОРНО ПО СКЪПИ КАТО МЕТАЛИТЕ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 жжжжжж

    4 1 Отговор
    ваня скача на площада твърде високо и ...докара висока инфлация.
  • 10 безпартиен

    9 0 Отговор
    Инфлация се бори единствено с конкурентно на световните пазари производство!А ние сме известни и разчитаме на "свежи" пари от вън единствено на зърнените храни,на работа на ишлеме и приходите от работещи зад граница български граждани!То и не останаха хора да произвеждат!Сега имаме 2.3 млн.пенсионери,около 700 000 чакащи заплати от бюджета,над 650 хил.малолетни и не пълнолетни,над 1 млн. ц...гани без образование,без професионална подготовка и без трудови навици!!!Кой да произведе и да издържа всички по-горе???Решението е едно-образоване на този паразитен 1 млн.и включването му в производството и услугите,съкращаване на "бюджетните" поне с 30 %,като се започне първо от "работещите" пенсионери!Помощи само след 21 дни в месеца по почистване,облагородяване на населените места!Предложете решения,а не само констатации които всеки вижда и може да каже!

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мечо

    3 0 Отговор
    како ванче кажи нешто за заплатата
  • 13 Човек

    4 11 Отговор
    Как няма инфлацията ни да е по-висока, след като цялата ни енергийна обезпеченост е абсолютен заложник на Кремъл. За това може да благодарите на агента на КГБ, известен още като Тиквата и Мутрата. Затова опичайте си акъла и гласувайте за единствените, които могат да разбият руската мрежа на Тиквата - ПП. Никой друг не демонстрира нито капка воля в тази посока.
  • 14 Пешо

    2 0 Отговор
    Инфлацията у нас - кв. "Христо Ботев" ли има предвид .
  • 15 Истина

    5 0 Отговор
    И за учудване се справяме. Тия западняци няма да ни унищожат….30 години се мъчихме, сега и те започнаха да се мъчат, а ние свикнахме те не са.
  • 16 Пунта Мара

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Това за инфлацията, че е такава е статистика, спор няма! Но какво направиха НЕ уважаемите синдикати за повече от 30 години? Някой сеща ли се за ! единствена стачка, както го правят в Гърция, Германия, Италия, Франция, Англия? Няма и да се сетите - за повече от 30 години синдикатите освен да слушкат и да папкат и да продават интересите на работещите нищо друго не са свършили!

    Коментиран от #22

  • 17 Точно този

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "безпартиен":

    1 млн.не иска да учи, работи, гледа да е на социални помощи и е криминогенен. Раждат на 11-12г. за сефте и карат така докато може. Трябва да се спрат всички социални помощи за млади и здрави хора и да се дават само срещу организиран от държавата труд.

    Коментиран от #18

  • 18 Гледна точка

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Точно този":

    А да си чул за проведено разследване, което да установи, кой е забременил 12-13 годишна? Да си чул за наложена глоба за неходене на училище до 16 годишна възраст? Не са виновни тия, виновните са ония, които не прилагат законите така, че тия неща, които те възмущават да не се случват!

    Коментиран от #21

  • 19 АнтиИдиотократ

    2 0 Отговор
    Инфлацията може да е 2 пъти по-висока, но пък доходите са 4 пъти по-ниски
  • 20 кфгт

    6 0 Отговор
    Григорова освен да говори, друго не е направила.
    Защо няма синдикат за работещите в частния сектор?
    Подкрепа и КНСБ са безсмислени. Защитават само държавната администрация, а там заплатите, ДМС, премии, бонуси, 13-та заплата ... ,колкото щеш.
  • 21 Обикновено

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гледна точка":

    ги забременяват 14-16г. младежи,които не носят съдебна отговорност. Може и истинските забременители да карат по-малките да си "признават" - сиганска му работа. Това минава за особеност на етноса и за него строго следят различни НПО-та начело с БХК. Глоби за не ходене на училище имаше на времето, но пак тия ги отмениха - трябвало учителите да ги убеждават да ходят, да ги агитират по махалите докато не биват набити.

    Коментиран от #24

  • 22 гнус

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пунта Мара":

    Тия синдикати стачка няма да направят. Те не са на страната на работещите. Те са на страната на бизнес и управляващи. Никога в Бг няма да има нац. стачка. Българите не могат да бъдат единни. Предателството, подмазвачеството и селският тарикатлък са пропити в характера им.
  • 23 ВСИЧКО СЕ НАПРАВИ УМИШЛЕНО

    4 0 Отговор
    ЗА ДА НАХРАНЯТ ЛЪВОВЕТЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ТЕ ПО БОГАТИ НАРОДА ПО БЕДЕН ТОВА Е ИСТИНАТА. БОКЛУЦИ.
  • 24 кфгт

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Обикновено":

    Статията не е за забременителите на 14- годишни. На вас все те са ви виновни. Друг е въпросът, че те отдавна емигрираха. Даже те се махнаха от Бг.

    Коментиран от #27

  • 25 ПО ВИСОКА ЩЕ Е Я

    3 1 Отговор
    С ТАКЪВ КЬОПАВ ПРЕЗИДЕНТ, ТОВА НИ ОЧАКВА.
  • 26 даа

    0 0 Отговор
    Д-р Асен Василев се е погрижил за инфлацията. Няма да се плашите. Продължаваме промяната.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове