Last news in Fakti

19 Август, 2022 09:47 2 721 27

Радев се гласи да управлява поне до пролетта

  • румен радев-
  • избори-
  • правителство-
  • управление-
  • продължаваме промяната-
  • президент

Мнозина вече прогнозираха, че няма да има кабинет след изборите на 2 октомври

Радев се гласи да управлява поне до пролетта - 1
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство на Румен Радев се готви да управлява поне до пролетта, пише седмичникът "Филтър" в новия си брой, позовавайки се на информация от екипите на две различни министерства.

С някои от титулярите на постовете са водени разговори, че ще бъдат ангажирани за много повече от два месеца, за които трябва да управляват без парламент. Всички са се съгласили и са оставили другите си ангажименти на заден план.

Мнозина вече прогнозираха, че няма да има кабинет след изборите на 2 октомври, когато не се очаква да има мнозинство за съставянето му.

Според депутат от ПП, вместо да обединява партиите, президентът правел всичко възможно да ги разедини, пише изданието. И това не било случайно. Така се отваряла възможност той лично да управлява, като контролира служебното правителство и му спуска конкретни задачи.

Според същия депутат, говорил пред репортер на "Филтър", на Дондуков 2 вече кроят планове да се повтори сценарият от 2021 г. Тогава след края на мандата на ГЕРБ Радев назначи служебно правителство, което продължи да управлява повече от 7 месеца, защото партиите два пъти не успяха да направят правителство.

Подобен сценарий подозират и сега хората на Кирил Петков и Асен Василев. Затова министрите от кабинета на Гълъб Донев сменяли директори и началници от администрацията, за да назначат свои, с които да проведат политиката, спусната от президентството. Смените започнаха ударно във всички сфери и се очаква да продължат до средните нива в администрацията. Освен това се чертаели мерки и политики, които далеч надхвърлят максималните три месеца, през които ще бъдат в изпълнителната власт до избор на редовно правителство.

Ако след изборите на 2 октомври няма правителство, то следващият вот се очаква да бъде насрочен за тежката зима в началото на януари. Очаква се избирателната активност тогава да е още по-ниска, а резултатите - също толкова непредвидими, както и на 2 октомври.

Според политолози дори не било изключено Румен Радев да управлява със служебни правителства много по-дълго запади кризата в енергийната система и конфронтацията там. Социологическите проучвания досега потвърждават плана на Радев да дърпа конците в държавата, докато патиите са във война, пише "Филтър".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    14 3 Отговор
    ....да дърпа конците в държавата, докато паРтиите са във война.- пише "Цигарен Филтър".
  • 2 Този Радев

    29 20 Отговор
    няма ли да спре да слугува на руснаците?
  • 3 играчка плачка

    26 24 Отговор
    Радев е един морално неустойчив тип. От една страна има задача поставена от Решетников. От друга Русия губи войната в Украйна. Той вече e извършил достатъчно престъпления и създаването на Президентска Република е единствения шанс да избегне или поне отложи правосъдието. А и е възможно един ден да постигне договореност да се оттегли при условие на пълна амнистия.
    Тези избори наистина са решаващи за България.
  • 4 Подкрепа за Кирил и Асен

    20 26 Отговор
    Ами хайде да разочароваме руzката марионетка .

    Коментиран от #11, #19

  • 5 Боко Банкянски

    15 19 Отговор
    Ще се пукна от яд,че Румен Радев взема нещата в свои ръце и ще покаже как се управлява държава,а не като мене.
  • 6 Верно ли

    23 15 Отговор
    Хахахаха, гласял се! А кой друг да управлява тази територия - от такова "управление" я докарахме до тук! Ми да управлява! По-добре той, отколкото козяшкия слугинаж!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1111

    17 8 Отговор
    ами тогава защо са ни избори или да се откраднат тези 70 милиона от бедния народ срамота фатмака си е направил сметката и затова благодарение на него сега няма парламент и правителство той иска цялата власт жалко че гласувахме за него а той ни предаде и се съюзи с мафията и крадците жалко много жалко

    Коментиран от #12

  • 9 калинка

    15 12 Отговор
    По добре радев отколкото функционален деб.ил
  • 10 Да не

    7 1 Отговор
    разсмива Господ !
  • 11 Дянков

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Подкрепа за Кирил и Асен":

    Къде ви е три пъти по евтиния газ.

    Коментиран от #14

  • 12 мерак

    22 4 Отговор

    До коментар #8 от "1111":

    Това е целта -повечето хора да си кажат защо са ни избори , и да не гласуват . Така се губи интерес към всички партии и води до тяхното изчерпване и несъстоятелност. После изходът е ясен -президентска република .

    Коментиран от #26

  • 13 Мнение

    16 12 Отговор
    Самите партии са си виновни,а не им е виновен Радев.Не спряха да се клеветят и да се карат,а ние обикновените хора им гледаме сеира по телевизията...добре,че е Радев да защитава народа,защото само той го прави,а другите гледат какво да откраднат.
    Кой крал...крал.До тук беше.В 48-мото НС ако крадат и лъжат Господ и народа ще ги накаже.Ако са прегрешили да ходят да се покаят и повече така да не правят.
    В следващото правителство да се взимат в ръце и да работят,а не да се карат,защото за работа ще им се плаша,не за сеири.Докато се карат рискуват националната ни сигурност и ни крадат даже и от вън(за справка:хванатите преводи в Кинтекс към Дубай).
    В 48-мото НС да запомнят това:"Гняв народен-гняв божий.".Успех им желая и да не се карат,да не лъжат и да не крадат.
  • 14 Коментар до #11

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "Дянков":

    при лена на гладстон
  • 15 фурашкаджии

    14 7 Отговор
    ПОНЕЖЕ МУНЧО ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП Е ГОЛЕМ РАЗБИРАЧ, ЗАТОВА НИ ДОКАРА ДО ТУКА,
  • 16 И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ

    12 6 Отговор
    ЩЕ ПАДНЕ ЗА ЛИЦЕВИ ОПОРИ ЛИ, ТОВА НАС НЕ НИ ГРЕЕ, АМАН ОТ ЯЛОВИ ПОЛИТИЦИ.
  • 17 ТОЯ НЕМА АКЪЛ, КАМО ЛИ ДУМАТА

    11 7 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ДОПИТА ДО РЕШЕТНИКОВ, ОТ МАСКВА ЩЕ МУ СВАЛЯТ ЗАПОВЕДИТЕ. ХВЪРЧИЛОТО Е САМО ИЗПЪЛНИТЕЛ, ДЕМЕК СЛУГА.
  • 18 Дедо

    11 5 Отговор
    На тоя неук алчен и продажен червен цъ.вул, и две овце, не бих му дал да пасе, защото и двете ще ги загуби... или продаде!!! По надолу един, и той с петолъчка на челото го хвалеше "мислил за народа"?????? Мунчо, и мисъл?????
  • 19 Про3д

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Подкрепа за Кирил и Асен":

    За да се вдигнат още цените на всичко ли ?
    НЕ, БЛАГОДАРЯ!
  • 20 Кали

    9 6 Отговор
    Радев на всички е пределно ясно, че не иска да се състави редовно правителство.С това доказва, че е предател спрямо собственият си народ.Обаче на думи демонстрира голяма загриженост да има парламент и да приема закони.Думи с дела не се покриват.Той започна яростна война срещу Герб в началото на мандата си , после срещу ДПС , дойде ред на ПП и БСП. Това е гнусно падение и конфронтизъм на Президентската институция..В тази война срещу партиите вмъква и Вицепрезидента Йотова и Съветниците си.Шмекериите му нямат край.Конституцията не позволява да се меси в политическия живот на Партиите.Той пренебрегва Законът.
  • 21 Радев

    7 5 Отговор
    се оказа същият самовлюбен г-з като Кюлчев и Чалгаря .ПП и ДП да не спат ,ами още сега да изготвят закон за премахване на такива служебни правителства с диктаторски привкус.Подготвяйте си отсега законите и да работите по-организирано като видяхте с кого си имате работа-с мутри навсякъде и с различен калибър.
  • 22 Кирил

    9 3 Отговор
    Дано не е вярно, че ще съсипе държавата....Аман от генерали, без армия!
  • 23 Боби

    9 2 Отговор
    Диктатор! Трябва да има промяна с тези служебни правителства.Бива да се служи на чужди държави, но това направо си е за съд....
  • 24 Стан

    7 3 Отговор
    Никога не съм гласувал за военни. 99% от тях са тъмно червени комунисти.
  • 25 дддд

    5 3 Отговор
    Ако от шапкар чакаме икономира и нещо нормално ,ще има да чакаме .
  • 26 Бибитко

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "мерак":

    Многото партии никога не са били полезни на България,те поддържат разединението и политическата нестабилност. Ето защо трябва да се премине към президентска република.
  • 27 РАДЕВ ША УПРАВЛЯВА ДОКАТО САМОЛЕТА МУ

    0 1 Отговор
    ИЗЛЕТЯВА ! ПОСЛЕ ЩЕ УПРАВЛЯВА КОЙТО ТОЙ ПОСОЧИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове