Last news in Fakti

25 Август, 2022 20:42 2 436 67

Ген. Константин Попов: Каналджиите са обявили война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ

  • ген. константин попов-
  • каналджии-
  • мигранти-
  • граница-
  • военни

По думите му военните са доказали, че могат да бъдат полезни и включването им в разследването на случая в Бургас не е изненадващо

Ген. Константин Попов: Каналджиите са обявили война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ - 1

"Катастрофата в Бургас говори за едно чувство за безнаказаност, за липса на уважение към законите и институциите от страна на каналджиите. За едно отношение към България като към една „бананова република”. И това явно не е от днес", заяви бившият шеф на отбраната ген. Константин Попов, коментирайки думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че "каналджиите са обявили война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ".

„Този конкретен повод трябва да се използва, за да може да се мобилизира целия ресурс – и ДАНС, и МВР, и службите ни за разузнаване. И всички те трябва да намерят общото сечение – заедно с прокуратурата, и да работят заедно. А не да се окаже, че след една седмица сме забравили този случай. Че има арестувани и дадени на съд двама, които са водачи на групи през границата, и да се спре дотам. Трябва да се види къде отиват финансовите потоци и да се удари каналджийството в неговата основа”, категоричен е той.

По думите му военните са доказали, че могат да бъдат полезни и включването им в разследването на случая в Бургас не е изненадващо. „Те могат да бъдат в помощ и още по-добре изпълняват задачите си, когато са в добър синхрон с МВР”.

Генерал Попов коментира и мигрантския натиск по границите на страната ни и защо България се оказа неподготвена срещу подобни трагедии. „Най-вероятно понеже политическото лидерство се е фокусирало върху решаването на други задачи. Аз не мога да разбера защо, след като се обяви, че има засилен мигрантски поток, едва сега се събраха и решиха да се вземат мерки. Дали причината е автобусът или другата причина е по-важна – че има засилен мигрантски поток. Докато имаме такова отношение към решаването на тези случаи – надали ще бъдем много успешни”, посочи той пред Нова нюз.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СУЛЮ

    57 1 Отговор
    АЗ В БЪЛГАРИЯ МОЩ НЕ ВИЖДАМ БЕ ГЕНЕРАЛЕ

    Коментиран от #12

  • 2 Хаха

    37 5 Отговор
    ГЕРБ сигурно са превозили един среден град емигранти.Как щеоставят таз чиста далавера.Сега Радев пое бизнеса.
  • 3 Койдозлу

    42 1 Отговор
    Тоя не го дочетох.
    Армията на границата както беше преди 89-та
  • 4 Колко

    31 8 Отговор
    си прост , натегачо червен ! Пароли и заучени фрази - нищо друго !!!
  • 5 Тома

    42 0 Отговор
    Кучето е заровено в гранична полиция.Има момчета станаха милионери.Там е мощта
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатана Z

    32 1 Отговор
    Каналджиите ще бъдат принудени да плащат повече пари 💰 на новите каналодържатели.
    А законът трябва да се стовари върху главите на орлите се местни ченгета.

    Z
  • 8 го шо

    12 2 Отговор
    демек, няма да отговори.
  • 9 Що мълча ,

    29 0 Отговор
    когато в Унгария бе намерен български камион , изоставен със 72 емигранти на магистралата , включително и с дечица , заключени в него и задушили се в жегата без никакъв въздух , бе ?
  • 10 Адам Хилтън

    35 2 Отговор
    Ония празноглави ченгета с тумбаци до колената наистина представляват "мощта на България."
  • 11 Горски

    30 0 Отговор
    Това е следствие от нашето лично безхаберие да не контролираме Държавната Администрация, която е пълна с потомствени паразити, като най- много са в София.

    Коментиран от #18

  • 12 ПУЛЬО

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "СУЛЮ":

    При такива генерали каква мощ да виждаш? Пародия.!!!

    Коментиран от #29

  • 13 Перо

    32 1 Отговор
    Тоя соросист започна да разбира от МВР и ДАНС! Той е част от крайната неолиберална политика и законодателство, които наводниха Европа с неграмотни и мерганизирани боклуци на социална издръжка за сметка на данъкоплатеца! Пълен лицемер и мутренски слугинаж!

    Коментиран от #33

  • 14 Този е мега прост

    27 1 Отговор
    Нищо не знае или разбира
  • 15 Сакън,недей!

    34 0 Отговор
    Държавата видите ли шяла да отговори с цялата си мощ...!Бла,бла,блаа...!Първо-нямаме държава!И второ ако има,то тя няма никаква мощ...!
  • 16 Справедливия

    20 3 Отговор
    Тоя пък смешник кой беше? И защо винаги се говори в бъдеще време, след като стане трагедия?! Ей, скапаняци на високи заплати, ходещи на Виенски балове, на конкурси за миски, даващи си по всеки канал "експертизата", щот уж си бил експерт... СТОП! Аз съм онзи дребен, нормален човек, който ти плаща заплатата! Яко оставки! Не само в МВР-то!Ч Утре пак ще ни прегърнат с мутрафонска Русия! Радев и марионетките му - Долу! Не! Не! Не

    Коментиран от #43

  • 17 Радо

    19 3 Отговор
    България сий бананова република още от 10-ти ноември 1989г.
  • 18 Бля,бля

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Горски":

    Пристигнали от прованса!

    Коментиран от #26

  • 19 Лили

    25 1 Отговор
    Генералии, генералиии - хиляди измислени слънца... Абе, виЙ защо не пазите границата?! Coрос ли така ви заповяда?

    Коментиран от #30

  • 20 инж Химик

    27 1 Отговор
    Ква мощ , бе бастун? Няма мощ , от поне 30 години. Всичкото е пълна пародия и трагедия. Къф генерал си ти? Кой те е произвел ? Няма по-смешна държава от България, казвам ви го , като човек , бил в повечето европейски държави и като човек , работещ за чужди фирми в последните 9 години и съответно с наблюдения и командировки в голяма част от Европа. Единственото , което ме спира да напусна България е , че съм на 50. На тази възраст е доста трудно (почти невъзможно) , да се започне от нулата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Механик

    21 0 Отговор
    Ква мощ бе, карканде? Мязаш на човек, дето не излиза от запой и вероятно си точно такъв. За няколко години , що не ПРОТИВОДЕЙСТВАХТЕ, ами се стигна до тук?
    А не противодействахте, понеже "РАЗТВОРЕНО общество" ви платиха, да внасяте разни "тункашили". А от тия плащания са и торбичките под очите на "генерала".
  • 23 един

    19 0 Отговор
    Българска държава и мощ,и за виц не става!Тия вземат големи заплати само да приказват!Тоя сам не си вярва на простотиите които ръси,но в края на месеца ще вземе десетина хиляди лева,и пак ще ви говори за мощ,дето я няма!Положението в България е трагично дами и господа,това не може да бъде в никакъв случай държава!
  • 24 Справедливия

    8 4 Отговор
    "Катастрофата в Бургас говори за едно чувство за безнаказаност, за липса на уважение към законите и институциите от страна на каналджиите." ..... Абсолютно безумно изказване, на генерал на висока длъжност, който на месец взима няколко хиляди лева, защото е много ценен експерт! Разбира се, че ще е така, бе невнятнико! Това са хора, които бягат от ужасите на войната, които са видяли неща, дето ти в твоите покои не можеш и да си представиш... хора, вероятно убивали, за да съхранят своя живот... Уф! Пак се нервирах! Тоя експерт да не го показват повече... Бог да пази България, определените за това български институции не могат!
  • 25 5000€ вземаха ГЕРБЕРАСТИТЕ

    9 1 Отговор
    За емигрант ,добре ли е ? Милиарди лапнаха престъпници нагли
  • 26 Горски

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бля,бля":

    Не съм убеден !
    - Когато избират София за столица единствената забележителност на това място е едно тържище за говеда и един конак, където е и първата квартира на царя. 140 години по- късно там продължава да е пълно с индивиди, чийто IQ , колкото на онова местно, туземно население при условие, че повече от век наливаме парите си в това откровено тъпо място.

    Коментиран от #37

  • 27 📌🇧🇬

    15 0 Отговор
    📌Това са тотални глупости, изречени от “бифш шеф” на отбраната, повечето от генералите както преди така и сега са “кариеристи”, чантаджии, без необходимият опит в Оперативно Направление да видят една ⚡️🇧🇬 “МГ Рота” (Маневрена Група-Рота) към Гранични Войски, камо ли отбраната на България!
    📌Истината е следната, пълна и тотална безотговорност, незнание, нехайство и неможене от страна на Държавна Администрация и Служби Гранична Полиция, Полиция и др., който нямат Оперативна Подготовка за взаимодействие в конкретните ситуации.
    📌🇧🇬⚡️ Казвал съм ноо пъти тук във факти. бг, Румен Радев, Кирил Петков, Рашков, Бойко Бирисов, БСП, ДБ, ГЕРБ, ПП, и др. политически партии в България са неадекватни, корумпирани и в така създадената абсолютно вредни.
    📌⚡️Каналджиите не са обявили война на Българската Държава. Каналджии е имало винаги⚡️🇧🇬 и преди, и сега.
    📌На Каналджиите им се плаща за работа за която няма ноо желаещи. Каналджиите (преките каналджии, шофьори и т.н.) обикновенно са най слабото звено във веригата на нелегалната емиграция като обещанията за солидно заплащане ги мотивира за работата която извършват.
    📌Схемата за Каналджийство през Граница е добре позната и съществува откакто свят, светува. В тази схема има много участници които са добре известни на Гранична Полиция.
  • 28 То пък

    11 6 Отговор
    една държава,мани мани!Амерски протекторат!Ако ние Българите искаме нещо да се промени в нашата страна, гласувайте за Възраждане! Единствената партия,която може и иска да промени Държавата!!!

    Коментиран от #40

  • 29 Иван4о

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПУЛЬО":

    Koйто премине нелегално гранцата е ПРЕСТЪПНИК, защо го нарича мигрант. ТАКИВА В ЗАТВОРА, може бой и . . . обратно, там от където е дошъл.
  • 30 Иванов

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Лили":

    По принцип си права, но се излагаш с тоя Сорос. Тоя унгарски еврейн , само ако знаеше , че е виновен за всичко в България ( и не само ) .... Тоя Сорос го повтаряте като папагали... Напрегнете си мозъка малко и ще разберете, че няма как , един човек да е виновен за всички злини на света. Даже на Хитлер не са му отредили такава роля. То малко акъл трябва , ама навреме - стара българска поговорка.

    Коментиран от #36, #39, #47

  • 31 Да,бе

    8 0 Отговор
    Ще сложат още няколко патрулки пред автобусите и филма приключва,щото като им взимаш подкупа и тръгнеш да ги спираш и те това се получава.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Лява ръка,ляв крак и обратно

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Лява ръка,ляв крак,дясна ръка,десен крак - така маршируваше тая шорошня дакато беше с пагони. Точно либерастията наложи като норма нелегалното преминаване на границата да не е престъпление и сега ручаме техните политкоректни изпражнения.
  • 34 Пламен

    0 10 Отговор
     25 август преди 17 години беше убит един от най-добрите хора в България Жоро Илиев, нашият скъп БРАТКО МИЛИ. Мир на праха му. Поклон!

    Коментиран от #38

  • 35 Президентска Република

    16 0 Отговор
    В прогнила и проядена от корупция държава, нито една институция не работи нормално!
  • 36 Произтича

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Такава е ценностната система на псевдополитическия ни елит - евроатлантическа,либерална. От там произтичат новите правила за политкоректно поведение и ред за действие и до последния полицай.
  • 37 Бля,бля

    12 4 Отговор

    До коментар #26 от "Горски":

    Аз пък съм сигурен ! За 33 години видях в какво превърнаха София тези от прованса . Всички управляващи си домъкнаха родата ,плюс Всички дето реваха да им върнат нивите ,те ще си ги обработват ,а ги продадоха и на бърза ръка станаха софиянци от края на града.

    Коментиран от #51

  • 38 Бля,бля

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    На този мястото му е там където трябва.
  • 39 соросоиди

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Така е! Прав си. Сорос е само олицетворение на една могъща машина, създадена да покорява цели държави като корумпира политици и партийни лидери и подменя историята. Прилича на Оруеловата "1984".

    Коментиран от #41

  • 40 Не става

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "То пък":

    За шмекер-гагаузи не гласуваме. Да си гласуват ботовете.
  • 41 Възрожденец

    3 13 Отговор

    До коментар #39 от "соросоиди":

    Московските орди са покорили повече от 100 народа, които са под колониално робство. Две Българии от векове са поробени от московските монголци !
  • 42 ДИНКО ДО СЕГА ДА ГИ БЕШЕ НАТИРИЛ ОБРАТНО

    12 0 Отговор
    И ТО ГОЛИ И БОСИ !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Никола Гешев

    6 6 Отговор
    Непроведената ЛУСТРАЦИЯ позволи на ръководни постове в цялата ни държава - от партиите, Президенството, МС, Парламент, държавни фирми, банки, павосъдна система, медии, ВУЗ-ве ..и МВР да са пълни с бивши офицери и доносници от ДС(филиал на КГБ). В случая точно тия организират и контролират трафика на бежанци, дрога и оръжие! А нещастните и неподготвени полицаи(които, видно от видеото)сами се набутаха под лявата предна част на летящият автобус, са колатерална жертва на всичко това!

    Коментиран от #49

  • 45 АБВ

    6 0 Отговор
    ХаХа колко сме ги чували такива
  • 46 закривай

    13 0 Отговор
    цял ден жалки клоуни по тия поръчкови медии
  • 47 нннн

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Разбира се, че Сорос не е сам! Важното е, че Лили е права. А на тия многобройни генерали и полковници трябва да махат по звездичка за всеки престъпник, преминал незаконно границата.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гусин ГешеФ!

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Никола Гешев":

    Бихте ли ни разшифровали какво значи таз купешка дума...-
    ,,колатерална жертва"...?!?!
  • 50 Бегай, скрий се бе!

    10 0 Отговор
    Соросджендър атлантически!
  • 51 Горски

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Бля,бля":

    Винаги сте били Прованс, но на държавна хранилка. - Единственото туземно население в страната, което си мисли, че териториалният признак има някакво ментално предимство е софийското.
    Достатъчно дърт съм за да помня, че си бяхте селяни и то по- големи от времето на СОЦ-а

    Коментиран от #55

  • 52 Само смешки плямпат

    8 0 Отговор
    Не може да се говорят такива думи. Каква "война", що не си свършихте работата. Да блокирате пъгя, да сложите шипове..
  • 53 Само смешки плямпат

    7 0 Отговор
    Не може да се говорят такива думи. Каква "война", що не си свършихте работата. Да блокирате пъгя, да сложите шипове..
  • 54 Капитан от НШЗО

    10 0 Отговор
    Най-напред да им спретне една строева с лично показно:))))Хахаха....,,генерал"????СРАМОТА!!!
  • 55 Бля,бля

    6 8 Отговор

    До коментар #51 от "Горски":

    Бъркаш нещо ,ей такива са всички от прованса. Нахални и нагли. Колкото до соца София беше чиста подредена и сигурна ,а сега съсипана от провинциалисти .

    Коментиран от #58

  • 56 Шуми Марица

    13 0 Отговор
    В България генерали отдавна няма ! Има хора с пагони.
  • 57 Иво

    12 0 Отговор
    Ген. Константин Попов: Каналджиите са обявили война на българската държава и тя ще отговори с цялата си
    Каква държава бе тук е по зле от третия свят
  • 58 Горски

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Бля,бля":

    Друже живея в източната част на страната на 1км. пеш от морската ивица; Израснах по курортите. и помня софийските селяни вкл; и онези, чийто роднини бяха т.нар. "активни борци". - Не можеш да ме заблудиш..
  • 59 хахъъъ

    7 0 Отговор
    генерал или обикновен дърдорко!? "Война", "цялата мощ"... Хайде, самолетите, танковете, артилерията и всички налични средства, докато още има, та да сразим каналджиите. Ако я бяхте вършили работата, а не да приказвате дебели приказки можеше и да има полза.
  • 60 Тоя "генерал"

    6 0 Отговор
    Научи ли поне строевата подготовка?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Е защо

    2 0 Отговор
    Като не ви вярваме
  • 63 Жипката

    6 0 Отговор
    Лозунги! Ясно е, че си имат покровители високо във властта, но никой няма да ги разкрие. Разграден обор сме. Ще се бръмчи два дена и толкова. Жлко за хората които са изпълнявали служебния си дълг. Мир на праха им!
  • 64 Некой си

    7 0 Отговор
    Когато имаше гранични войски и пиле не прехвърчаше .Гранична полиция са трагедия от аморални типове.Те са виновни за смъртта на двете полицайчета.Мир на душите им.Господ да ги прости !
  • 65 Муньо

    1 0 Отговор
    Вземете ме на границата да гръмна двама и ще ми плащате по 20 лева на ден и закуска обяд и вечеря
  • 66 Ники чука

    0 0 Отговор
    знаете ли колко пари се дават за тая гранична полиция и софтуер и нищо не става
  • 67 Емо

    0 0 Отговор
    Държава, управлявана от такива като тебе, какво уважение заслужава?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове