Last news in Fakti

26 Август, 2022 23:15 1 379 6

Важните новини във ФАКТИ на 26.08.2022 г.

  • румен радев-
  • христо панчугов-
  • валери симеонов-
  • настимир ананиев-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • надежда йорданова-
  • корнелия нинова-
  • радостин василев-
  • слави трифонов-
  • иван френкев-
  • вмро-
  • лукойл-
  • изправи се българия-
  • александър николов-
  • никола стоянов-
  • гълъб донев-
  • вигенин-
  • бойко рашков-
  • иван демерджиев

Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи

Важните новини във ФАКТИ на 26.08.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Радев: България изгуби двама доблестни полицаи

Днес в област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия.

Христо Панчугов: Идеята на Трифонов е вик на отчаяние и безпомощност, ИТН се изчерпва

Референдум за промяна на формата на държавно управление на България по Конституция не може да има. Това мнение изрази политологът Христо Панчугов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Валери Симеонов: Държавата щяла да отвърне на мигрантите. Демерджиев за Дарт Вейдър ли се мисли?

Валери Симеонов, бивш вицепремиер, бивш заместник-председател на Народното събрание, почетен лидер на Националния фронт за спасение на България коментира актуални теми в обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”

Настимир Ананиев за искането на Слави: Предизборна агитация на 100%, отчаян ход за влизане в следващото НС

Отчаян ход за влизане в следващото НС. Така Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната” коментира в предаването „Денят на живо” по Nova News искането на Слави Трифонов за референдум за президентска република.

Асен Василев: В момента не зависим от руски газ. От 27 април пълним „Чирен“, има газ за бита и индустрията

Ние подсигурихме битовите потребители на газ. От 1 август получаваме пълните количества газ от Азербайджан. Със 7-те танкера осигурихме още един милиард кубически метра, което подсигуряваше всички топлофикации. За два работни дни ние договорихме два слота, трябваше да се заявят още 5. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Кирил Петков: Слави Трифонов разруши няколко парламента. Той е троянски кон на мафията

Това, което реши съдът, не оневинява Борисов. Има ужасно много доказателства. Арестът беше само първата стъпка. След 2-ри октомври всеки в България, който е извършил престъпление, ще трябва да върви към истинско правосъдие. Това е нашата мисия, това означава да продължим промяната. Това заяви в интервю за БНТ съпредседателят на “Продължаваме промяната” и водач на листата на партията в 24 МИР София Кирил Петков.

Йорданова, ДБ за предложението на Слави: Път към тоталитаризъм в една неукрепнала демокрация

"Демократична България" е политическа сила, която отстоява силна парламентарната република. Ние се борим за по-силен парламент и върховенство на закона. ДБ ще се противопоставя и отстоява парламентарната република . Президентска република в една неукрепнала демокрация е път към тоталитаризъм и ние ще се противопоставим. Това заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова от Демократична България в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Нинова: Трифонов пак ще употреби народа, Велико народно събрание решава за президентска република

„Призовавам хората да си помислят, защото може да се реагира емоционално. Това, което Слави Трифонов казва е невъзможно. Отново ще ги употреби чрез някаква емоция и няма да стане. Единствено Велико народно събраниe може да реши да станем или не президентска република“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Радостин Василев: Никой не ми е предложил да водя листа на ПП, това е общо решение

"Разговорът ми за участие в листите на ПП беше с Кирил Петков и Асен Василев. Не става дума някой да ми е предложил, това е общо решение на ръководствата на Гражданското движение и на "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР Радостин Василев, министър на спорта от квотата на ИТН в кабинета "Петков", един от напусналите партията на Слави Трифонов, по-късно той създаде и оглави Гражданско движение "Силна България". На парламентарните избори на 2 октомври Радостин Василев ще води листата на ПП в Габрово.
"Ще се опитаме на национално и на регионално ниво да променим наложения през последните повече от 15 години модел за насочване на ресурс в определени хора, а не в обществена полза. Това е много ясно забележимо в Габрово. Габрово е един от бастионите на ГЕРБ", посочи той и обясни, че ще застане срещу Томислав Дончев, който там води листата на ГЕРБ:

Трифонов: Искаме да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна

Лидерът на ИТН Слави Трифонов иска референдум, за да каже народът иска ли България да стане президентска република или да остане парламентарна.

Първо във ФАКТИ: КЗП с нов шеф

Иван Френкев е отстранен от председателския пост на Комисията за защита на потребителите, научи ФАКТИ от осведомен източник.

ВМРО: Не може да нямаме осъдителни присъди за трафик на мигранти

„ВМРО беше един от основните фактори, които противодействаха на мигрантската криза. Ние изискахме да се предприемат действия, които да минимизират трафика на хора. За три години имаме десетократен ръст на заловените мигранти. Когато държавата желае да работи по опазване на границата, борбата с нелегалния трафик може да се случи и това е доказано във времето”, каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Росен Христов: Говорихме с "Лукойл" да намали цените ВИДЕО

Министърът на енергетиката Росен Христов и министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов дадоха съвместно изявление в сградата на Министерството на енергетиката.

Мая Манолова: След 2 октомври стартираме кампания „Не плащай“

„За първи път всяка изравнителна сметка за парно е проблемна и казус. Не смогваме да обясним на хората защо ги карат да плащат по няколкостотин лева отгоре. Възможно е Топлофикация-София да не е изпълнила решението на Народното събрание за намаляване на ДДС за топло от 20% на 9%. Затова и първото ни искане към служебния енергиен министър Росен Христов, който и тази седмица се заключи и скри в министерството, е да направи незабавна проверка на работата на топлинните счетоводители, които са на негово подчинение, и да огласи резултата. Така хората ще знаят на 14 септември колко ще плащат и дали ще има корекция в сметките им.“ Това каза Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“, пред министерството на енергетиката по време на протестната акция на партията „Антиспекула“.

Александър Николов: "Кризата с газа" има ясна предистория

Бившият министър на енергетиката Александър Николов разпространи позиция за кризата с газовите доставки. Ето какво пише Николов, публикуваме позицията му без редакторска намеса:

Никола Стоянов: Нямам сметки за разчистване с Нинова

"Нямам сметки за разчистване с Корнелия Нинова". Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред БНТ.

Гълъб Донев: Мигрантският натиск ще срещне отговора на държавата

"Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница в координация и взаимодействие", заяви премиерът Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Вигенин: "Газпром" трябва да си изпълни договора с България

“Към момента виждаме, че нямаме реалистична алтернатива, която да гарантира сигурни доставки на газ на приемлива цена е нормално да заявим, че трябва да се обърнем към “Газпром експорт”, за да си изпълнят ангажиментите, каквито имат по договора с България”, каза заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Бойко Рашков: Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти

"Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък, прехвърля се отговорността, причините за случилото се подлежат на изясняване в хода на разследването", заяви в "Денят започва" бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Демерджиев: За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си

"За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си." Това заяви в студиото на bTV служебният министър Иван Демерджиев за катастрофата с автобус с мигранти, при която загинаха двама служители на реда.


Бел.ред.
Единствено политическа партия ИТН е обещавала да въведе мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Решетника

    3 1 Отговор
    фатмака дали спи спокойно ??? съвестта му чиста ли е ???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рашков,

    1 1 Отговор
    по разпореждане на работодателя си,докара МВР до това състояние.В България върви същия сценарий преди анексията на Крим,само дето нямаме олимпияда,но пък имаме временен водач назначен от Москва.
  • 5 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    НА СВЕТА НЯМА ТАКЪВ НЕКАДЪРЕН ПРЕЗИДЕНТ И ПИСИМИС - ЛЪЖЕЦ И ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ ...........................................................................................................................................................................................
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол