Last news in Fakti

5 Септември, 2022 19:40 1 428 27

Проф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си затваря очите

  • николай радулов-
  • граница-
  • мигранти-
  • дронове

Той коментира и ситуацията с наводненията

Проф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си затваря очите - 1
Кадър NOVA NEWS

Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва да се лекува. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA News бившият секретар на МВР и експерт по национална сигурност професор Николай Радулов.

„Става дума за проблеми с недостатъчно добро и ясно управление и разбира се корупция. И то корупция, която е толкова висока и толкова проникнала в тъканта на МВР, че това, което се опита да направи Бойко Рашков, за да се справи с нея – не му достигна време”, коментира той засиления мигрантски натиск по границите ни.

По думите му границата ни е достатъчно наситена с техника. „Техниката работи и се знае – къде и кога минават хората”, подчерта той. И допълни: ”Всичко е вижда. Напоследък летят и дронове, няма как да не се забележи. Това значи, че някой си затваря очите. Целият сектор сигурност е болен, не само МВР. Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва да се лекува. От най-висше ниво до под средно ниво”.

Той коментира и ситуацията с наводненията. „Преодоляването на последиците от наводненията е дълъг процес. Нужно е създаването на една специализирана структура, може би една национална служба или агенция към МС, която се занимава само с това, има обучени служители и свой капацитет. Защото това, което МВР взе от „Гражданска защита”, постепенно се претопи. От старата структура има един или двама служители, а останалите се пенсионираха”.

По думите му Министерството на бедствията и авариите не е било необходимо да бъде трансформирано в друга структура. „През последните 10 години виждаме, че нашите земи са обект на някакви природни катаклизми. Министерство би било да е добре, но приемам, че и национална структура пак би било добре. Да изгради такава организация, че жертвите и щетите да са минимални”.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шан Сун ☯️

    18 2 Отговор
    Преди имаше Гражданска защита, но Боко тиква ги закри и сега всички са пожарникари.
  • 2 Перо

    21 1 Отговор
    И министъра на МВР си затваря очите,пред очевадната корупция в гранична полиция!
  • 3 КОТарАК

    9 0 Отговор
    трябва да е подобри ,,техниката , всеки да си плаща при транспорта на мигрантите , да не стават сакатлъци като в Бургас / и за Шенген нещо ако може да се каже

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Васил

    21 1 Отговор
    От държавен служител работа не чакай!
  • 5 Ловец

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Трябва болтови карабини с термо оптики и заглушители.
  • 6 Хмм

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Ами те и сега си плащат на когото трябва, обикновено хващат тия дето не са си платили
  • 7 Кога

    4 0 Отговор
    я инспектира и кой извърши експертизата , ама зер лъжата от десетилетия ви е втора природа !
  • 8 шогун

    15 0 Отговор
    Ех, ако не беше този някой , който винаги и за всичко си затваря очите , ама все анонимен остава . Стига глупости, назовете нещата с истинските им имена , ако не ви стиска се пенсионирайте и замълчете . Крайно време е да излезе поне част от истината . Рискуваме България да се превърне в Мексико .

    Коментиран от #27

  • 9 А Бе другари

    7 0 Отговор
    Омигранти плащайте си където трябва ,не става с лошо ,че иначе има кютек .Сега разбъркахте цялата схема с тез милиционери от Бургас ,не става без пари .Момчетата си рискуваха живота заради вас ,платете си не става без пари
  • 10 Иван

    8 0 Отговор
    Ами и ти да прибираш по 50 -100 бона на ден и ти ще си мълчиш
  • 11 Да бе да

    12 1 Отговор
    "Проф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си затваря очите"

    Господин Радулов , тези пачки по чекмеджетата не идват когато жумиш!
    Със широко отворени очи са , ние " НАРОДА" жумиме, и ги търпим ....даже ги гласуваме 🤔
  • 12 Граничар 58

    11 1 Отговор
    Границата се охраняваше ,когато се обслужваше от наборна войска към МВР .Със заплата на редник 1,80 лв. и млн.сержант 2,40 лв.,пиле не можеше да прехвърляне.Изводите оставям на Вас.

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Наистина

    5 0 Отговор
    Прав на 100%
  • 14 Българин

    6 0 Отговор
    Щом техниката работи и има дронове за наблюдение явно някой иска да създаде изкуствено бежанска криза и работи активно за това!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да бе да

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "Граничар 58":

    "Границата се охраняваше ,когато се обслужваше от наборна войска към МВР .Със заплата на редник 1,80 лв. и млн.сержант 2,40 лв.,пиле не можеше да прехвърляне.Изводите оставям на Вас."

    😏
    Що премълчава , че " вие" по границата , също снимахте по 21 дни отпуска за убит сънародник , който не искаше да живее в концлагера ви ? Не се срамувай🤮

    Коментиран от #20

  • 17 МАЛКА пенсИЯ

    3 0 Отговор
    Ако преди40,50,а даже и 60 години,имаше такава техника,граничната служба,ЩЕШЕ ДА Е ПЕЙ,СЪРЦЕ.Нямаше да има и ГЕРОИ-ГРАНИЧАРИ.
  • 18 ха ха

    3 0 Отговор
    айде пак нова структура с 5 спасители и 300 организатора в щаба , и все изпитани кадри с по 10 хилядарки на месец , за нищо не ставате
  • 19 Граничар

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Граничар 58":

    Повече бяха за мл.сержантите.
  • 20 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе да":

    Умните не бягаха директно през козите пътеки границата

    Коментиран от #23

  • 21 Бе ай сиктирр е

    2 1 Отговор
    Сичко е пари като дават пари мигрантите ше минават толкова ли е сложно за разбиране..кои луд ше въри да се обучава и след тва да живее у калта на границата къде нема условия за живот на куче за 1500лв и ше откаже 1000 евро и повече на ден просто да не прави нищо?

    Коментиран от #22

  • 22 позеленял

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бе ай сиктирр е":

    все ценни кадри , а ?
  • 23 Да бе да

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    "Умните не бягаха директно през козите пътеки границата"

    Това не променя нищо за тези които останаха по клоновете за винаги ...нали! Има ли поне разкаяние ?? За присъди не питам ! И не за войничетата.А за механиците които им нареждаха 🤮🤢

    Коментиран от #24

  • 24 А не бе

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да бе да":

    Я кажи сега колко километра ограда имат щатите по границата? И колко бежанци приеха. До тук с демокрацията. А за границата има закони, военнослужещите са длъжни да ги изпълняват. А законите ги правят в парламента.

    Коментиран от #25

  • 25 Да бе да

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "А не бе":

    "А за границата има закони, военнослужещите са длъжни да ги изпълняват. А законите ги правят в парламента."

    Аз за тези говоря , в комунистическото ви "народно събрание " , дето нареждаха да се съреля на месо бе комундел!

    Америка няма никакви ограничения ако искаш да си тръгнеш !
    Ти не си много умен нали , ...може би фатмак??😁
  • 26 Леле

    1 0 Отговор
    Всички сте мижитурки, всеки ден по лъжичка истина... Но искате да управлявате и пишете закони....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове