Last news in Fakti

7 Септември, 2022 09:38 1 528 28

Посланичката на Италия: Поставяме таван на цените, за да спре спекулацията

  • италия-
  • н.пр. джузепина дзара-
  • спекула

По думите ѝ почти е готово предложението, което ще се гласува на събранието на министрите на енергетиката

Посланичката на Италия: Поставяме таван на цените, за да спре спекулацията - 1
Кадър БНТ

Решението на Русия да намали и спре количествата на газ създават големи проблеми и спекулация с цените в Италия. Вследствие в страната се опитват да намерят мерки за бизнеса и семействата, които да доведат до намаляване на цените. Най-важното решение, което е взето от премиера, е да се постави таван на цените и да се прекъсне тази спекулация. Това каза в интервю на БНТ н. пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия в България.

По думите ѝ почти е готово предложението, което ще се гласува на събранието на министрите на енергетиката.

По отношение на участието на Италия в българската бойна група н.пр. Джузепина Дзара уточни, че Италия изпраща контингент като рамкова нация, която ще бъде използвана за възпиране на действията, които се случват на Източния фланг. Решението е взето през март след започването на военните действия на Русия срещу Украйна. Италия се придържа към всички взети мерки, каза тя.

"Това е отбранителна мярка, която следва решението за съставяне на други бойни групи в Унгария, Словакия, България и следва решението от 2014 г., според което трябва да се създадат 4 бойни групи в Полша и Балтийските страни", каза посланик Дзара.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муахахахахахахаахахахаа

    45 1 Отговор
    от свободен пазар към планова икономика да живей комунизъма другаре италиани
  • 2 Европейца

    38 1 Отговор
    За Н-ти път: какъв таван бе - гледайте под да имате под краката

    Коментиран от #11, #19

  • 3 Италия беше приятел на Русия

    0 35 Отговор
    Русия не пожали и Италия!

    Коментиран от #13, #28

  • 4 Путинофил

    22 7 Отговор
    А ние ще стоим без газ и ще хрантутим рускините с украински паспорти в 5 звездните хотели на плажа.
    Сега ги скриха в хотелите в планината.
  • 5 123ас

    37 0 Отговор
    като влезеш в магазина поставяш ли и там таван на цените?? от къде ги изравят тия едноклетъчни, че и нагли...
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 0 Отговор
    Обмислям таван 10 лева за цената на едно кафе италианска марка ‼️

    Коментиран от #16, #20

  • 7 Само че,

    26 0 Отговор
    Русия спря доставките на газ. Таван на цената означава че трябва да е за газ от"партньорите" САЩ. Дали ще стане тая схема?:)
  • 8 Олга

    26 0 Отговор
    Когато, глупачке, (къде ги набират тези кукли - по обявление ли?) слагат таван на цените, стоките изчезват.
  • 9 Милен

    23 0 Отговор
    Комунисти 😂 какво стана със свободния пазар и пазарната икономика?
  • 10 Кво става

    25 0 Отговор
    Тая икономика на ЕС почна да става много Пазарна? Такова нещо и при соца не е имало. Празни са приказките за пазарната икономика. Защо не сложат таван на цените на Кока кола или на Ферари, Мерцедес?

    Коментиран от #12

  • 11 ертгъху

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Европейца":

    И най-забавното е, че тълпите с не много умни индивиди скачат от радост за тоя таван... Да разясним на стадото:

    "Таван" на цените не е никак пазарен принцип, но да кажем са принудени да го наложат... Само дето може да наложиш таван на нещо което имаш, добиваш и разполагаш свободно с него... Примерно може да наложиш таван на цената на тока която сега също е безбожна- имаш централи, тяхната себестойност е Х и им слагаш таван на цената Х+20%.
    НЕ МОЖЕШ да налагаш "таван" на цената на стока от един доставчик щото става грозно:
    -доставчика спира да ти доставя, после те съди за нарушени договори, забрана за свободна търговия и поне още 5 неща И ПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО
    - ако се съгласи на този таван тогава всички ще се юрнат да купуват от него щото е по-евтино и процедурата с делата в съда я започват конкурентите му които са прекарани в тази ситуация

    Сложат ли "таван" и газ няма да има, и ще се плащат ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ € неустойки на Газпром- найс, а...

    Коментиран от #23

  • 12 ертгъху

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Кво става":

    Изпуснал си явно- таван на цените на Кока-Кола беше наложен на чисто пазарен принцип и 2 големи вериги хипер-маркети ОТКАЗАХА да зареждат продуктите на Кока-Кола след като те отново вдигнаха цените на бълвочите си... За Ферари не знам, но преди месец купувах нов Мерцедес от Кьолн- дилъра освен отстъпката от 17% и бонусите за още €2500+ беше готов и 2 седмици да ми бъде сексуален роб само да купя колата... Та "тавани" се налагат вече на много неща и таваните ще слизат все по-ниско...

    Коментиран от #26, #27

  • 13 1957

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Италия беше приятел на Русия":

    Приятели не налагат санкции.
  • 14 yaйтнойз

    9 1 Отговор
    За дефицитни стоки и цени се обърнете към соц-а. Мое бая бантускотски политици да претакнете каде европа да ви кажат как става. Се пак те са десното крило на бкп.
    На финала борото си е 5лв, но го има изложено само на рафта под касата. Телевизоро на последнио етаж на цум се зима от паркинга, а доларете на по-малко доде стигнат за едно сони.
    На верен път сте другаре!
  • 15 Гай Турий

    15 0 Отговор
    България не успя да построи комунизма, ама еврейският съюз успя. Таван на цени, уравновиловка, никакви права, забрани на слово и печат - цензура, санкции и какво ли не. Социална защита на олигарсите и дивите капиталисти, на мутри и престъпници, на джендъри и ментърджии. Шенген за членове на съюза... втора категория страни ( това не са държави а бандустани).

    Коментиран от #18, #21

  • 16 рфтгъхуйи

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Съветвам те да сложиш в забранителният списък италианското кафе- има къде по-хубави кафета на същата, та и по-ниска цена...
    Това, че нещо си е наложено като "френско, италианско и т.н." отдавна не означава нищо... Идея си нямате примерно колко качествени български вина се произвеждат... Няма и да разберете щото в бг си купувате "френско вино" за 50лв. което е с качество на българско вино за 15-17лв., но дори и не си помисляте да дадете 50лв. за българско вино поне ей така, да сравните двете неща... В същото време в доста престижен ресторант в Париж се предлагаха поне 10 вида българско вино и според управителя не само се поръчват, а и който ги е опитал после редовно повтаря... И това при цени над €150 за бутилка... Разликата е там, че за €150 българското вино е от най-висок клас, а за същите пари френското е средна категория...
  • 17 Мамул

    5 0 Отговор
    А легендата за "свободен пазар"?

    Коментиран от #24

  • 18 Мамул

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гай Турий":

    Комунизма е изобретение на финансовият капитал. Но се провали, защото Сталин го ревизира. След това дойде неолибералната демокрация и успя....до сега.
  • 19 Ужасен ужас

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Европейца":

    И аз сложих таван на цената на шакавала, ама бакалина не ми го продава, рече да си ям тавана, като не искам да платя шакавала.
    Тия разказаха играта на икономическата наука и на теорията за свободна пазарна икономика, на теорията за невидимата ръка на пазара, търсенето, предлагането, конкуренциата и равновесната точка на цените. Всички учебници в които пише нещо по тия въпроси трябва да бъдат събрани и изгорени, защото, оказва се в тях пише неверни неща, студентите ги учат, а после теорията на практика е неприложима. Тия скъсаха дипломите на милиони икономисти и финансисти по света. Дали не се връщаме в миналото и дали няма да започнем да изграждаме пропадналата планово-стопанска икономика по капиталистически, че социалистическата се издъни?

    Коментиран от #22

  • 20 Дедо

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз викам, по-добре да сложат и таван на заплатите в таванаджийските им държави, да не са по-високи от българските заплати! Ще стане веселба :)
  • 21 Дедо

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гай Турий":

    Сега тавани на цени, скоро - Кореком! Мадеин - Пропадналистан!
  • 22 Гръм

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ужасен ужас":

    Че тия, които си предлагат и си вземат тия решения са неграмотни, вече е повече от ясно, но интересното е къде академичната им общност, защо мълчи, а не ги ограмотява? Освен това подобни тавани са в противоречие с правилата на световната търговска организация, които същите тия са писали и приели, но са забравили, че нарушаването им води до санкции и глоби.
    Тия са некадърни и патки да пасат.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бокоБРАВО КИРО

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мамул":

    КАКЪВ ПАЗАР 280 МИЛИАРДА ЕВРО КОНФИСКУВАХА НА РУСИЯ ,НАЦИНАЛИЗИРАХА ГАЗПРОМ ГЕРМАНИЯ ... ТЕ ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ????ЗА ТВА РУСИЯ ИЗГАРЯ В АТМОСВЕРАТА ВСЕКИ ДЕН ГАЗ ЗА 120 МИЛИОНА ДОЛАРА НО НЯМА ДА ГО ДАДЕ НА ФАШИСТИТЕ ОТ ЕС ...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ертгъху":

    Не ми стана ясно ти ли наложи таван на цената на Мерцедес, дилърът ли 🤔
    За таван на надценката ( отстъпката) в някой БЕЛИ държави си имат закон ❗
    Но това е друга тема ❗
  • 27 две големи вериги

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ертгъху":

    ??? Италианския посланик говори не за фирми, а за цели държави, съюзи -ЕС, континенти???? Кви вериги кви 5 лв. Таваните се определят административно, с решение на държавните органи, а не от вериги
  • 28 Россия Z V

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Италия беше приятел на Русия":

    Ключева дума "беше ". Без коментарий.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове