Last news in Fakti

8 Септември, 2022 11:08 3 518 31

Борис Бонев: Освен че закъснява, ремонтът на трамвая по бул. "Цар Борис III" е некачествен

  • борис бонев-
  • спаси софия-
  • бул. цар борис iii

Според Стефан Спасов, по трасето на Петицата има десетки други дефекти и проблеми, които имат нужда от ремонт на ремонта

Борис Бонев: Освен че закъснява, ремонтът на трамвая по бул. "Цар Борис III" е некачествен  - 1
Снимка: Спаси София

От "Спаси София" днес алармираха за серия дефекти по новоизграденото трамвайно трасе по бул. "Цар Борис III". Според тях, в току-що изградения за 50 млн. лв. обект са допуснати сериозни грешки, които няма да могат да бъдат поправени даже и след ремонт на ремонта.

„Констатирахме некачествено строителство на всяка крачка при нашата проверка. Най-фрапиращото е, че релсите са бетонирани накриво, което ще доведе до лъкатушене, шум и вибрации от трамваите. Предупредихме още преди месеци за този проблем, но Общината си затвори очите. Това е непоправим дефект, тъй като не може да бъде отстранен без изкъртването на цялата релсова конструкция. Как е възможно това да не е забелязано от управляващите София и надзора?“ - пита Борис Бонев.

Според Стефан Спасов, по трасето на Петицата има десетки други дефекти и проблеми, които имат нужда от ремонт на ремонта. „Шахтите са изработени толкова мърляво, че вече се рушат. Част от тях са бетонирани или запушени, с което се компрометира отводняването на новия обект. Мазилките, подпорните стени и бордюрите пък са толкова некадърно поставени, че огромна част от тях вече са разлепени, изронени или разместени. За нас е неясно какви материали са ползвани, щом се разпадат още пред самото откриване?“ - обясняват от Спаси София.

Експертите на Спаси София сигнализират и за напълно унищожения емблематичен жив плет, който разкрасяваше бул. Цар Борис III и поемаше прах и шум от натоварения булевард. „Защо живият плет беше изкорубен и заменен с грозните железни парапети? Даже да се засади нов такъв, ще отнеме повече от 10 години, за да се възстанови в пълния му обем. Опасявам се, че още един символ на София изчезна заради поредния ремонт на Йорданка Фандъкова, също както изчезна и живият плет по бул. "България". Неприемливо за мен е символите на столицата да се унищожават с лека ръка от хора, които нямат никакво сантиментално отношение към града ни.“ - заяви независимият общински съветник.

„След многомесечно закъснение, очаквахме качествен обект и изпипани детайли, а не ронещи се замазки, криви релси и пропадащи шахти.“ - споделя Борис Бонев. От "Спаси София" казват, че строителен надзорник тук е било общинското предприятие Софинвест, което очевидно си е затваряло очите и не работи в обществения интерес. „Ако обектът бъде приет в такова състояние, без да се отстранят дефектите и без глоба за изпълнителя, това ще бъде поредна индикация за огромната корупция, завладяла Столичната община! Ако трябва, ще подадем сигнали до европейските институции, но няма да се откажем. Подобни резултати след изсипани 50 млн. лв. не са нито нормални, нито приемливи за софиянци!“ - категоричен е Борис Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 16 Отговор
    Бе добре си е ремонтът, ако беше много качествен, матриалът щеше да се отпусне, а трябва винаги да е под напрежение.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 не питай старило , питай патило

    32 21 Отговор
    Освен , че е п..ал ,Борис Бонев е и алчен , като невестулка - няма нещо за изграждане в София , което да не е опитал да рекетира. И то - в прав текст - не "кихнеш" ли (колкото трябва) - веднага започва да пищи срещу него. Абе - ППейче отвсякъде.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТАРО

    33 15 Отговор
    Стига си говорил глупости бе БОНЕВ. Само простоватите хора ти вярват на евтината предизборна кампания. За нищо не ставаш.
  • 6 При тези кражби

    23 26 Отговор
    ако българите изберат ГЕРБ си заслужават да ги окрадат до дупка.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 иска да краде , няма откъде

    27 12 Отговор

    До коментар #6 от "При тези кражби":

    Ми то , не остана какво да се краде , бе ! ПП и Коалиция , всичко изпокрадоха , а и ни оставиха дългове ,дето и внуците ще плащат .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АгоСподина

    27 7 Отговор
    А господина от какво точно разбира, отива снима се и дава оценка... Как релсите са криви ако може да го обясни - от завода излизат прави, като ги завият не могат да ги изкривят, това не са спагети. Ако друго е искал да каже - да го направи, но не и че релсите били бетонирани накриво.... Без да защитавам никого, но той трябва да направи нещо, защото мрънкала имаме в излишък - работещите хора липсват.
  • 11 любопитен

    26 7 Отговор
    Боркаа , ти с Асенчо Василев в какви "отношения" си ?
  • 12 копачка на картофи

    14 14 Отговор
    Завършването на въпросния бутафорен ремонт е предвидено за местните избори догодина. Идеята е седмица-две преди деня на изборите да бъде открит участъка, като се надяват дефектите да не се проявят веднага, а чак когато вече се радваме на новите-стари общинари.
  • 13 23456

    10 13 Отговор
    Те и пътищата така се правят ми то май всичко е на опаки

    Коментиран от #15

  • 14 Дамаджони Уокър

    17 10 Отговор
    Тези трябва да си сменят името на Разруши София ".Омръзнаха ни вече, ама нали идват избори и трябва да си заработят паричките....
  • 15 Асьо комбала

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "23456":

    Затова спряхме да правим пътища и ремонти що да хабим пари като може на 100% да ги приберем по офшорките
  • 16 Вярвам само на очите си

    17 8 Отговор
    Ако на Бонев му дадат да отговаря за един такъв голям ремонт, нито може да го направи, нито да го контролира. Положението ще бъде още по-трагично. Отстрани лесно се приказва, ама да го направиш е друго. Фандъкова оправи за 10 г. голяма част от столицата. Трябва да се отнасяме с необходимото уважение към нея. Доказателство за това е непрекъснатото прииждане на хора от останалите населени места и от чужбина. никой не отива на лошо място. Те и Промяната много приказваха ама един метър асфалт не са сложили, една детска градина и болница не са оправили. Само приказки, такива сме ги виждали преди 2009 г.

    Коментиран от #29

  • 17 серсемин

    13 5 Отговор
    циганeтo да се лупне у празната кратуна с тухлата дето позира
  • 18 ...

    10 6 Отговор
    експерти били от закопай софия.. вица на деня
  • 19 Гошо

    10 4 Отговор
    Тоя не е гей а 100% передаст!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кадир

    8 1 Отговор
    Казвал съм го преди, казвам го и сега. Борисе, ти си боклук.
  • 22 Тетко Фетко

    2 2 Отговор
    София ли? Това какво е? Град ли?
  • 23 СИГАН НЕ ГЕПИ

    8 1 Отговор
    ТУХЛАТА, ОСТАВЯЙ И ЗАМИНАВАЙ.
  • 24 Ало църния

    9 1 Отговор
    Тебе кой те финансира бе.
  • 25 И аз се чудя

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "зачуден":

    А вас къде ви събират все такива дялани-недодялани?
  • 26 анонимен

    6 4 Отговор
    бе това момче няма ли някаква работа да свърши , и той само дрънка и се прави на компетентен по всички въпроси, айде стига че ни омръзнахте , всеки може да критикува, но работа да свърши не може

    Коментиран от #27

  • 27 Да ви скъса!

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "анонимен":

    Оставяте ли някой да свърши работа?
  • 28 Яшар

    1 5 Отговор
    Сичкото трол на гербавите се държа на амбразурата...:)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бай Гошо

    2 3 Отговор
    Абе, Борко, ти какво си построил за София, че нещо не се сещам? Престани да позираш като г.ю.в.е.н.д.и.я, излагаш се и родителите си излагаш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове