Last news in Fakti

16 Септември, 2022 11:59 1 546 26

Бизнесът одобри линията на бедност да стане 504 лева

  • линия на бедност-
  • тристранка-
  • бизнес

Линията на бедност в България да бъде 504 лева през 2023 година, вместо досегашните 413 лева. Това предвижда правителството

Бизнесът одобри линията на бедност да стане 504 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесът одобри предложението на кабинета линията на бедност да стане 504 лева, от КНСБ не са съгласни, съобщи БНТ.

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проекта за размера на линията на бедност, както и изменения в две наредби - за работното време, почивките и отпуските, и за обезщетенията и помощите от държавното обществено осигуряване.

Линията на бедност в България да бъде 504 лева през 2023 година, вместо досегашните 413 лева. Това предвижда правителството.

През юли проектът беше качен за обществено обсъждане и още тогава КНСБ обявиха, че не са съгласни с проекта и искат линията на бедност за догодина да бъде 541 лева. Основният им аргумент е високата инфлация и енергийната бедност.

КТ "Подкрепа" е за този размер на линията на бедност, но при редовно правителство ще искат промяна на методиката. Бизнесът одобри линията на бедност и определи размера като обоснован.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за 8 месеца няма да стане

    9 1 Отговор
    и пак помислете дали да гласувате

  • 2 504 леа

    20 1 Отговор
    248 евро на месец не е линия на бедност това е по зле от сумалия
  • 3 хах

    18 1 Отговор
    Пак половината пенсионери ще са под линията на бедност!
  • 4 генчо

    23 5 Отговор
    бизнеса да излезе от сивия сектор тогава да дава наклони !!! минималната заплата в РБ требва да е 2000 лева за да живеят хората достолепно
  • 5 Иван

    19 2 Отговор
    Наема на апартамента в който живея е 450лв. сметката за парно се очава да е 250лв. ако има такова, това не живот а оцеляване. Робите не имали дългове към банката, ние сме по-зле от роби.
  • 6 Нали Европа бе по цени и отгоре.

    8 1 Отговор
    Колко е линията на бедните в Румъния примерно , Франция, Германия?
  • 7 Иво

    7 3 Отговор
    То се знае, че от КНСБ няма да са съласни. Все пак това е бухалката на ГЕРБ-ДПС. Както и Съдът и Прокуратурата. За съжаление нищо не е изчегъртано. Слави Трифонов си изпълни блестящо ролята да събори отвътре Правителството.
  • 8 Назначен милионер

    13 0 Отговор
    Това е 250€ на месец, а след евентуално влизане в еврозоната, тикволандия може да бъде обявена за индиански резерват.
  • 9 Горно Уйно

    6 0 Отговор
    Заглавието е абсурдно само по себе си.
  • 10 ЧОЧО

    11 1 Отговор
    Какво ни е виновна Европа!За ниските доходи в България са виновни нашите алчни и ненаситни управници.А да не говорим за депутатите.
  • 11 Д-р Косев

    0 6 Отговор
    И тва им е много гащниците..
  • 12 прогресивен данък

    11 0 Отговор
    Бизнесът като какъв се меси в линията на бедност? Три години държавата налива пари в тоя бизнес. Защо държавата не отпуска помощ на бизнеса в размер на линията на бедност?
    Откъде накъде държавата ще финансира с милиони левове бизнеса, ще го прави богат, а на народа 413 лв., колкото да не умре от глад?
    Да връщат прогресивния данък и данък лукс!
  • 13 ЗАЩО е нжна границата за БЕДНОТ ?

    6 0 Отговор
    Защото ако има МИЗЕРНА Пенсия от 505.00 лв - ти не си БЕДЕН и нямаш ПРАВО на Социални Помощи и Отстъпки ! Е те така се става Втората Швейцария в Европа - като ти Изпразна ДЖОПА ! Народа е " умен " като ЗАЙЦИТЕ , мислейки че стопалина ги ЛЮБИ БЕЗГРАНИЧНО - Ав същност той ги РАЗВЪЖДА за ДАМАЗЛЪК в буркани ! Тъй е и с гласувайки за тая или оная криминална ГРУПИРОВКА ! Нас ни водат че не сме БЕДНИ и затова ни НАРИЧАТ и ГОПОДА ! А дали си господин - ти си знаеш ! Но защо не се ОБЕДИНЯВАШ в НАРОДЕН ФРОНТ за да се бориш и защитаваш - нима само ОПРОСТЯВАШ а Ганчо ?
  • 14 прогресивен данък

    11 0 Отговор
    Назрял е моментът да се върне прогресивното данъчно облагане и да се въведе данък лукс за имоти по курортите, автопарк, яхти, баснословни банкови сметки.
    Плоският данък е комунистическа отживелица.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Докато не Създадем НАРОДЕН Фронт

    1 2 Отговор
    И чакаме : " КОЙ шъ нъ УПРАЙ ?" Ще сме като Зайците развъждани - За Дамазлък ! Люба Плезич от " Честно казано " няма да ти го каже и никой от партийните крими - групи.овки . Ти си както и овцата - само за : Мляко, Вълна и Месо ! Не си го разбал защото ПРЕС СТИТУТКИТЕ от екрана те мамят и ОМАГЬОСВАТ , че ФАШИЗМА , ГЕНОЦИДА и БЕДНОСТТА - това е Демокроция и Свобода !
  • 16 Ботев

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "прогресивен данък":

    Ей, един умен коментар, ако същото мислене се появи и в някой бъдещ министър, нещата може и да потръгнат
  • 17 Чавка ли ни ИЗПИ Акъла ?

    2 0 Отговор
    До вчера им крещяхме " ОСТАВКА " а днес те пак са в Избирателните списъци ! ? СПИШ ли бе БАЙНО ! СЪБУДИ се бе джанъм ! ОСЪЗНАЙ се бе козум ! НИКОЙ не го сърби чипика , че ти едва КРЕТАШ ! Спомни си си расказа за " НЕВОЛЯТА " или скоро ще издъхнеш Уерзен и Унизен като за Курбан ОВЕН !
  • 18 Чавка ли ни ИЗПИ Акъла ?

    2 0 Отговор
    До вчера им крещяхме " ОСТАВКА " а днес те пак са в Избирателните списъци ! ? СПИШ ли бе БАЙНО ! СЪБУДИ се бе джанъм ! ОСЪЗНАЙ се бе козум ! НИКОЙ не го сърби чипика , че ти едва КРЕТАШ ! Спомни си си расказа за " НЕВОЛЯТА " или скоро ще издъхнеш Усквернен и Унизен като за Курбан ОВЕН ! Днешните партийни групировки са расновидни РОЯЦИ от ВИС и СИК !
  • 19 д-р Косев

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "прогресивен данък":

    Прогресивното облагане ще засегне една тънка прослойка от хора, която успяха да се позамогнат последните години, главно от сферата на IT, здравеопазването, служители големи западни компании, международни шьфьори и т.н. Проблемът е, че тези хора са твърде малко и няма как увеличаването на техните данъци да компенсира намаляването на данъка на огромната маса гащници.

    За наистина богатите хора нищо няма да се промени, те не работят за заплата. Въобще навсякъде по света богаташите плащат много малко данъци.

    Коментиран от #21, #23, #25

  • 20 Аз не ГЛАСУВАМ а бюлетината

    0 0 Отговор
    Голям " БАНАН " с косми ще им нарисувам ! Това така мирно не ще се УТАЛОЖИ ! ЮРУШ яростен ще бликне и масово ще се нало ! Помни ми думите , младите ще узреят а страрите ще дадът съгласието и ИСКРАТА !
  • 21 Ботев

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "д-р Косев":

    "Въобще навсякъде по света богаташите плащат много малко данъци." Док, моите уважения, но говориш общи приказки тип глупости, при все че си интелигентен човек! В Англия, ако си богат, 50% отива в хазната. В Западна Европа е от 40% нагоре. Тука 10... Е няма как да ги стигнем по този начин. На богаташа дали ще му останат 4 или 2 милиона все тая, пак ще има за едно малко замъче и принцеси, обграждащи го с истинска любов🤑🥰🤑🥰.
  • 22 НЯКОГА учихме " Дон ке Хот " от Ги дьо

    2 0 Отговор
    МОПАСАН , , помниш ли го ! НИЩО не НАУЧИХМЕ от него ! НИЩО ! А той Мопасат ни ПОКАЗА ПЪТЯ към Свободата и СПАСЕНИЕТО само с ЕДНА ФРАЗА : " Свободата Сапчо е ВЕЛИКО НЕЩО , но тя се намира върху ОСТРИЕТО на твоето КОПИЕ !" СИРЕЧ -тя се постига с здрава ДЕСНИЦА ! Со КРОТЦЕ и со БЛАГО ще ядем " дървото " корамо ! О .. о Неразумний Юроде ..!" Пак ли ще гласуваш за онези които ненавиждаш ?!
  • 23 прогресивен данък

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "д-р Косев":

    Наистина ли се заблуждаваш, че навсякъде по света богатите плащали малко данъци?
    Как е в Скандинавските страни? Други да изброявам ли?
    Отдалече си личат хората на ГЕРБ.
  • 24 Спри да гледаш и слушаш Телевизия !

    2 0 Отговор
    Търси НАРОДНОТО ОСЪЗНАВАНЕ и СПЛОТЯВАНЕ докато още дишаш !
  • 25 д-р Косев

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "д-р Косев":

    50% в Англия могат да плащат само висикоплатените служители, които не са точно богати. Богатите са собствениците на бизнеси, техните доходи са главно капиталови (дивиденти, лихви, разни сделки). Богатите имат хиляди начини, по които може да си намалят данъците, затова и за тях работят цял билюк счетоводители и юристи. В САЩ от години върви една дискусия за това колко малко данъци плащат реално именно май-големите богаташи, според някои сметки не повече от 5%. Във всяка една развита страна хазната се пълни от масата работяги, както и от непреките данъци (акцизи, мита, ддс), които пак опират до масовия потребител. Милиардер или дори милионер койдо да плащата 30, 40 или дори 50% (как ли пък не) данък просто няма.
  • 26 Питащия

    3 0 Отговор
    И АЗ ПИТАМ ЗАЩО
    НЕ ВЪВЕДЕМ ПРОГРЕСИВНИЯ ДАНЪК? ВИДЯХМЕ, ЧЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК Е В ПОЛЗА НА ТЕЗИ КОИТО ВЗИМАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ДОХОДИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове