17 Септември, 2022 10:09 1 663 23

Божанков, БСП: Цялата атака на служебния кабинет е към последното управление

  • явор божанков-
  • служебен кабинет-
  • злоупотреби-
  • предишен кабинет

"Не споменават ГЕРБ и ДПС, Гешев вече не съществува, прокуратурата не е тема“, категоричен бе кандидатът за народен представител.

Божанков, БСП: Цялата атака на служебния кабинет е към последното управление  - 1
Снимка: БГНЕС

„В момента Европа тръгва отново по пътя на ядрената енергетика, като я приравнява на преходна зелена енергия и вижда, че в това има бъдеще, тоест БСП излиза права и издържа теста на времето. Ние сме за развитие и на АЕЦ “Козлодуй“, и на нова ядрена мощност, при пазарни условия, доказана безопасност и бизнес модел.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков в ефира на bTV.

По темата с газа той обясни, че левицата е за преговори с всички възможни доставчици, включително и “Газпром“. „Така и не разбрах от служебния кабинет кой преговаря. Няма отговор и на въпроса защо от седем танкера само един е взет, пък шест ги няма“, коментира още Явор Божанков.

В предаването “Лице в лице“ той обясни, че служебният кабинет може да влияе на изборния процес и за съжаление, в момента го прави в полза на ГЕРБ и ДПС. Като пример той даде назначаването на кадри от ИТН, ГЕРБ и ДПС, които свалиха правителството, като министри и зам.-министри. „Служебният кабинет не се интересува от разкриване на злоупотреби, а само от предишния кабинет. Не споменават ГЕРБ и ДПС, Гешев вече не съществува, прокуратурата не е тема. Цялата им атака е към последното управление, а това е в полза на Борисов“, категоричен бе кандидатът за народен представител.

БСП категорично изключва бъдеща коалиция с ГЕРБ. „Страната има нужда от правителство без ГЕРБ. Трябва да има редовен кабинет, защото без него държавата не може да има бюджет, тоест не може да направи компенсации за цената на газа, не може да продължи социалната политика, не може да посрещне предизвикателствата от инфлацията. Ние работим за редовно правителство, но то категорично не може да включва ГЕРБ и ДПС, защото те са част от проблема, а не решението му“, обясни Божанков и призова хората да излязат и да гласуват, защото ДПС и ГЕРБ работят усилено и съвсем не са се предали.

По думите му, мафията няма цвят, партия и идеология - тя е проникнала във всички нива на държавата. „Вярвам, че идеалната коалиция ще дойде в близките години, когато отстраним мафията от властта, нейните механизми за източване на държавата, икономическите ѝ кръгове и се състезаваме на принципна основа - кое е най-правилно за България“, счита кандидатът за народен представител.

„Ние управлявахме социалната политика, индустрията, туризма и земеделието и там имаме добри резултати“, заяви Явор Божанков и продължи: „Повишихме пенсиите, сега всички партии в кампания говорят за пенсии, социални придобивки, безплатни детски градини. Това е наша политика, изработена и защитена от нас. Ние не ревнуваме от това, нашата сила е да убеждаваме, защото доскоро тази тема беше само на БСП. Ние убедихме всички да я подкрепят, защото това е бъдещето“, категоричен е той и отчете като голям пропуск на предишната коалиция, че не са започнали с антикорупционното законодателство още първата седмица.

На финала Божанков заяви: „Никога повече страх, никога повече ГЕРБ на власт. Стига експерименти с България в проекти, сценаристи и хора, които искат, но очевидно не могат. Време е за хора, които могат, с номер 28 в бюлетината за социална и сигурна държава.“


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоичков

    30 6 Отговор
    БСП умре Але Але
  • 2 Пич

    38 7 Отговор
    А бе , малкия , такава коалиция от кретени , никога не е имало !!! А всекакви сме виждали !!!
  • 3 Мухльото се изказва

    33 7 Отговор
    Тоя е по мързелив и тъп от кака си.
  • 4 Плашимир

    13 7 Отговор
    Да земеме да възродиме нещо ли?
  • 5 ГЕРБ

    26 7 Отговор
    Червен боклук
  • 6 Язе

    27 6 Отговор
    Защо се съюзихте с ПП и ДБ? Е сега ще си носите последствията. Ако се бяхте оттеглили първи, сега щяхте да дишате във врата на Бойко. Хак да ви е и Киро и Ицката в калъп!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБ

    27 4 Отговор
    Мухльо хвани се да работиш нещо .Шиб.. н търтей
  • 9 Само предлагам

    15 6 Отговор
    на Божанката че по му приляга да събира боклука в Г Оряховица отколкото да се занимава с политика . Е да то пък трябва и политически чадър за някои работи Понеже сме съграждани знаем за какво става въпрос .И да не забравиш некой ЛЕВ и за Калтинец
  • 10 БеСПишко

    15 3 Отговор
    БСП да го цунка.
  • 11 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    11 9 Отговор
    пРезидента е част от мафията, а мафията е с руски корени . пРезидента е зависим ор съветската ни прокуратура, както и повечето ни политици. Вчера съветския каскет е обслужил зависимия копейкин, като е притискал журналист за разкритите лицемерни депутати - както е в РФ.
  • 12 Такива

    16 4 Отговор
    сте вие , потомствени комунисти ненаситни и вечно алчни за власт и пари !
  • 13 Бай Ламби

    18 6 Отговор
    Гледам го тоя фърфалак на снимката и се чудя как може такива дечковци като него да са в българският парламент? Кой ненормалник гласува за такива?Ами че той тоя още си бърше сополите с опакото на ръката тръгнал държава да управлява.
  • 14 Абсурдистан

    14 5 Отговор
    Така е, защото се окъкахте здраво!
  • 15 заедно срещу народа

    9 6 Отговор
    Всички критики срещу предишното управление са напълно основателни! "Социалната" БСП увеличи най-много пенсиите на най-богатите - увеличи тавана до 3400лв! Управлението на БСП по нищо не се различаваше от политиката на ДБ! Те много си допаднаха....
  • 16 !!!?

    12 2 Отговор
    Всички Гълъбарници на Радев се оказаха еднодневки,...а най-голям интерес от това има Кремъл !!!?
  • 17 Валя

    9 4 Отговор
    Недораслата Божанка, Весела и недоВесела, Корнела всеОядена, вече и една Галунка с остър сърбеж и тя като госпожата Корнела... всички сте за бай Ставри
  • 18 Павел пенев

    10 3 Отговор
    Колкото повече се излагат конгениалните мисли на Божанков,толкова по слаб ще бъде резултата на БСП на предстоящите избори. Нинова обаче ще разбере това на финала.
  • 19 Българка

    9 8 Отговор
    В момента Радев и голяма част от кабинетът му са говорители и защитници на Кремъл. По-страшното е, че в момента обслужват интересите на мафията ГЕРБ-ДПС.
    Оставка на Радев!!!!!!!!!!!
  • 20 Всички знаят

    7 3 Отговор
    Президентът Радев се оказа дребнав русофил. За това, че изгониха от Булгаргаз неговия човек, сега работи срещу ПП.
  • 21 Аве

    6 1 Отговор
    Слушанков!!!!!!!
  • 22 Токсик

    5 1 Отговор
    Соросоидите от БСП, които бяха съюзници на неофашистите евроатлантици от ПП и ДБ, повече нямат да имат думата за бъдещето на България! С две думи - БСП самоприключиха политическата си кариера много успешно след като за 100 години не можаха да се справят с тях много други хора.
  • 23 Божанче

    1 1 Отговор
    Ми тоз последен кабинет продаде България бе? Обслужи кръга капитал на прокопиев и изпълни интригите на САЩ, като закопа народа си! Направо са за изриване! Щом ГЕРБ се видя по малкото зло! Като гледам какво чудо свършиха, всеки път благославям ИТН, че спасиха България от тези продажници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол