Last news in Fakti

19 Септември, 2022 23:18 1 772 5

Важните новини във ФАКТИ на 19.09.2022 г.

  • румен радев-
  • кзп-
  • кмет-
  • никола стоянов-
  • булгаргаз-
  • бойко борисов-
  • слави трифонов-
  • шофьори-
  • кнсб-
  • гълъб донев-
  • иван костов-
  • досьо досев-
  • арх. иван шишков-
  • пп-
  • министерски съвет-
  • любомир каримански-
  • путин-
  • владимир чуков-
  • пожар-
  • поморие-
  • електроенергия-
  • делян пеевски

Събитието ще се проведе в зала 3 на Националния дворец на културата в София

Важните новини във ФАКТИ на 19.09.2022 г. - 1

Официално: Радев открива интерконектора с Гърция на 1 октомври

На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде домакин на церемония за официалното пускане на газовата връзка с Гърция, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

"На 1 октомври, събота, държавният глава Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по повод официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България", съобщиха от пресцентъра на президента.

Събитието ще се проведе в зала 3 на Националния дворец на културата в София, става още ясно от съобщението, разпространено до медиите.

Рокади в КЗП: Освободиха ръководството

МС направи промени в ръководството на КЗП. За председател е избран Стоил Алипиев, а за членове - Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Кметът на Карлово: За наводнените села до момента има дарени 660 000 лв.

До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски села. Това обяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов в „Интервюто в Новините на NOVA".

Никола Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи с тази ситуация

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов коментира в "Още от деня", че според него няма да има проблем България да спази препоръката на ЕК като намали потреблението на електроенергия с 15%, а бизнесът ще се справи с тази ситуация. Той уточни, че става дума за цялостното потребление в държавата, а не за определена компания.

"Булгаргаз" подписа допълнително споразумение за терминала за втечнен газ в Александруполис

Дружеството "Булгаргаз" е подписало допълнително споразумение с "Газтрейд" за използване на терминала за втечнен природен газ в Александруполис, съобщават от компанията в информация на сайта си.

Борисов: Кой инсталира Киро и Асен и защо? Кой има интерес да съсипе България?

Бях си поставил един срок за пенсиониране, когато видя АМ „Хемус“ готова. „Струма“ я съсипаха, но ще стане, и „с Хемус“ опитаха, но много беше направено и там. Две години хаос, застой, пустош. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в Костинброд.

Слави Трифонов: Предлагам симпатизантите на ПП и ДБ да гласуват два пъти

Простете, че пропуснах, но какво се случи с шествието “Заедно за независима България” в центъра на София вчера? Събраха ли се 5-10 хиляди симпатизанти на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”?
Питам, щото по новините и по сайтовете нищо не споменаха. Предполагам, че освен симпатизантите на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, в шествието са се включили и симпатизантите на БСП. Поне така има някаква логика. Нали трите партии се явяват на изборите, за да спечелят парламентарно мнозинство? Защо се събират само симпатизантите на двете партии и се неглижира третият коалиционен партньор? Аз нямам отговор.

Фелдшери и шофьори на линейки в Бургас заплашиха с оставки

Екипите на "Спешна медицинска помощ" в Бургаска област излязоха на предупредителен протест.

КНСБ на протест за защита на доходите от инфлацията и работните места в кризата

КНСБ излезе на протест и започна национална акция под наслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“. Синдикатът настоява за повишаване на доходите и предприемане на мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза, съобщи бТВ.

Гълъб Донев: Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел

На добър час през новата академична година пожела министър-председателят Гълъб Донев на студентите от Университета за национално и световно стопанство в София. На тържествената церемония преди началото на учебния процес премиерът припомни посланието за непрекъснат стремеж към усъвършенстване, което основателят на университета проф. Стефан Бобчев е завещал на бъдещите поколения.

Иван Костов каза кога ще свърши преходът у нас

На 26 септември в зала 3 на НДК ще бъде представена новата книга на Иван Костов – премиер на България в периода 1997 – 2001 година. Озаглавена е „Политиката отвътре“. Той говори за първи път за нея пред БНР.

Почина известен и обичан български актьор

Актьорът Досьо Досев почина на 88-годишна възраст. Това съобщи БТА, позовавайки се на близки на артиста.

Шишков: Нормативните промени трябва да са с цел осигуряване на по-добра градска среда

Голямото изоставане в развитието на градовете не е в тяхното планиране, а в изграждането им. Визиите за града не са картинки, а изпълнение, което означава, че градското развитие завършва с неговата реализация. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков при участието си в Urban Development Forum днес.

ПП ще сезира европрокуратурата за злоупотреби при одита на европейски проекти за милиарди

Европроекти за милиарди левове са подбирани за одит еднолично от дългогодишен кадър на ГЕРБ и Борисов, става ясно от сигнал до „Продължаваме промяната“ на базата на данни за последните години. Порочната практика е прекъсната от правителството на ПП, но е възобновена от служебния кабинет чрез Добринка Михайлова, върната на длъжността и.д. директор на дирекция “Одити на средства по регионални политики”. Тя има дългогодишна кариера в правителствата на Бойко Борисов. По време на първия кабинет на ГЕРБ Михайлова заема длъжността изпълнителен директор в агенцията „Одит на средства на ЕС“. В обхвата на работата ѝ попадат проекти като санирането в Хасково, в което участва цялото семейство на Делян Добрев.

БИПИ: Най-проветриви са позициите на шефовете на Фонд "Земеделие, Агенцията по горите и ДАНС

Българският институт за правни инициативи (БИПИ) е изготвил анализ на нормативната рамка и институционалната практика при назначаването на ръководители в публичната администрация. БИПИ отправя критики, касаещи публичността и процедурните изисквания за заемане на съответната длъжност.

Каримански: Час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”

„Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи. Следващото нещо, което е много важно да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Това коментира Любомир Каримански от ИТН, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Таен доклад: Путин разпоредил жестока атака срещу България

Нов доклад на Кремъл чертае засилването на кибервойната срещу НАТО и Евросъюза. До него се стигнало след мащабните загуби на руската армия по фронтовете в Украйна. Президентът Владимир Путин бил бесен на военното ръководство в Москва, което се провалило в операциите срещу Украйна, което довело Русия до ръба на икономически, политически и социален срив.

Чуков: Русия е в безпрецедентна изолация

„Лидерите на шест държави не са поканени днес на изпращането на кралицата на Великобритания. Русия се оказва в една група със Сирия, с Венецуела, с Афганистан. Но, пък са поканени Северна Корея и Иран. Русия попада в онези държави, които в момента „се радват” на безпрецедентна изолация. Над 500 лидери в момента са в Лондон”. Това коментира Владимир Чуков, международен анализатор, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Пожар във влака Монтана-Бойчиновци

Пожар е избухнал преди минути във вагон на влака Монтана-Бойчиновци, съобщи BulNews.

Тонове земеделска продукция беше унищожена в Поморие

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята, която се разрази в събота в Поморие. Щетите за земеделските производители са 95%, а според първоначални изчисления унищожената продукция е над 1 500 000 тона. Освен продукцията, унищожени са трайни насаждения и съпътстващите към тях конструкции. В черноморския град продължава частичното бедствено положение.

Няма опасност от режим на тока у нас

Може ли България да остане без газ или за домакинства и бизнеси да се въведе режим на тока? Бившият финансов министър Симеон Дянков каза в ефира на NOVA, че „има реална опасност градове в България да останат без електричество”. "България ще има газ през зимата, и при това на поносими цени", увери в студиото на „На Фокус” министърът на икономиката Никола Стоянов.

България сложи кръст на "Магнитски"

България вече не поддържа черен списък на санкционираните от САЩ за корупция и свързаните с тях 64 компании, установи проверка на "Сега". Така, година след като САЩ санкционираха по закона "Магнитски" Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и служебното правителство ги вкара в черен списък, за тях тук реално няма никакви последици.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ ФАКТИ БГ
  • 2 Хохо секса

    1 4 Отговор
    "На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде домакин на церемония за официалното пускане на газовата връзка с Гърция"
    А заслугата е на Продължаваме Промяната и на Кирил Петков.
    За което, Румен Радев може да цуне ръка на Кирил Петков...

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗАСЛУГАТА Е НА ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо секса":

    ЗАПОЧНАХА ОТ ПРОЦЕДУРАТА , ПРОЕКТА И ФИНАНСИРАНЕТО. С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ЩЕ ПРАВЯТ, ХА ХА ХА .
  • 5 По скоро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо секса":

    Киро и Радев трябва да целунат ръката на Борисов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол