Last news in Fakti

21 Септември, 2022 10:20 1 836 25

Хиновски: Очаквайте скоро отговор от "Газпром". С измамно приемливи условия, заради обявените търгове

  • иван хиновски-
  • газпром-
  • отговор-
  • условия-
  • търгове

Не повече от 20% ще бъде ръстът в цената на парното и то след Нова година, казва кандидат-депутатът от "Коалиция за теб, България"

Хиновски: Очаквайте скоро отговор от "Газпром". С измамно приемливи условия, заради обявените търгове   - 1
Снимка: Нова телевизия

"Газпром" изчаква. След хода с обявяване на търговете, веднага ще отговорят, предлагайки измамно примамливи условия. Очаквайте скоро време отговорът им. Не повече от 20% ще бъде ръстът в цената на парното и то след нова година. Това коментира за "Твоят ден" Иван Хиновски, кандидат-депутат от "Коалиция за теб, България".

По думите му стъпките на правителството в областта на енергетиката са правилни, но има резерви за последния търг. "Газпром'' е изряден доставчик по дългосрочни договори. Ако цената на газа устойчиво спадне, заради европейската политика на замяна с ВЕИ технологии, предвижда ли се клауза без "вземаш и плащаш"? Ако получим по-добри оферти след време, се обвързваме тежко, както Унгария, която плаща скъп газ, попита той. И допълни, че газът ще бъде по-скъп през зимата, но няма да има апокалиптични сценарии.
Според него има оферти на посредници с до 40% под цената на газовата борса. "Газпром" има мощно оръжие - манипулира и завладява пазарите. Газът от "Газпром" вече не е най-евтин, но зависи кога е подписан договора. Има ли механизъм при който фирма-посредник на "Газпром" оферира руски газ? Как ще го идентифицираме?", такъв въпрос зададе експертът към кабинета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на ДБ

    12 25 Отговор
    Дори Газпром да даде най-ниската цена и изгодни условия, трябва да вземем американската газ!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Шистата

    10 21 Отговор
    До 5, 6 години може да си имаме собствен добив на газ или уран!
  • 3 Шефката на пилота

    15 19 Отговор
    Не случайно беше на честването на съединението. Така наречените руски братя са сред нас с една едничка цел да ни експлоатират!
  • 4 Сандо

    26 10 Отговор
    Закъде да бърза Газпром,при него нещата се развиват оптимистично в бъдещето?А чака,защото "демократичният" Запад се кани да обяви война на Русия.А виж,при нас нещата отиват все по на зле - новия ни Господар един пробит долар не дава за да ни помогне да си решим проблемите,нещо повече:ще ни дои до последно,така както само задокеанските кравари умеят.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!?

    9 5 Отговор
    Митрофанова ще върже панделка "Z" новия договор с "Газпром" !!!?
  • 8 Нов Евроатлантик

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "фен на ДБ":

    Газ до дупка, ако ще и от Газпром !
  • 9 По време

    11 1 Отговор
    На тези високи цени да сключваш дългосрочни договори
  • 10 Татови номера

    9 17 Отговор
    С търовете за газ, другаря Радев за пореден път ни подхлъзна, защото знае, че Газпром ще даде най добра оферта, която няма да спазят в последствие.
  • 11 Перо

    16 1 Отговор
    При правно издържани и икономически добре обосновани условия на търга и последващ договор,защитаващ българските интереси,а не мутренски измишльотини с вратички за щети на държавата, няма как да има “измамно приемливи условия” и възможности за шикалкавене!
  • 12 Перо

    9 1 Отговор
    Единствено смущаващо е къде са обявени условията на търга! Ако е като военните доставки на МО,чрез БГ вестници с мижав тираж, а не световно-известни специализирани издания ще се явят само БГ мошеници /посредници с комисионни/, представители за случая,на големи компании,които са издирвали и проксита на корумпирани държавни чиновници!
  • 13 сирене

    15 2 Отговор
    Хиновски не беше ли от ИТН? Хем експерт, хем лоялен (сарказъм)
  • 14 Мишел

    14 1 Отговор
    Интересно от къде ще вземат газ с 40% по ниска от борсовата цена тези посредници?
    Ако могат да намерят акъв газ, то ще е само от Газпром, Хиновски
    Много вероятно Газпром ще мине без предложение на търга, за да може кристално ясно да стане колко сме загубили с отказа от руски газ.
    Половин година след като Полша се отказа от руския газ, поляците изплакаха, че са загубили 8 милиарда евро от това.

    Коментиран от #17

  • 15 Търгът

    3 2 Отговор
    Ще е койще даде най висока комисионна
  • 16 И ХИНОВСКИ Е ПОДЛОГА НА ЗАПАДА !

    9 0 Отговор
    ...................................................................................
  • 17 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мишел":

    Прав си! Точно така ще стане,защото политическия /не само икономическия/ ефект ще бъде очеваден,но късно е либе за китка! Хората учат за държавна служба,тук се учат на държавна служба /случайниците/! Киро-тъпиро ни прецака яко!
  • 18 зреене

    6 1 Отговор
    Хиновски,млъкни,бе!
  • 19 Геша

    6 0 Отговор
    Грозна платена подлога.
  • 20 старецът и реката

    4 0 Отговор
    У нашата Родина има странни хора, които всячески се стремат да я унищожат, като че те живеят на лазурния бяг, а не у софийско равно поле и не мислат, че и те ще страдат и ще се гърчат заедно с бедния български народ. От простотия ли, от злоба ли от интереси ли го прават??? И този е един от тях!

    Коментиран от #23

  • 21 Павел пенев

    7 2 Отговор
    Добре че никой не обръща внимание на такива изпращяли експерти. Заради тях нямаме газ от Газпром, нямаме АЕЦ Белене, нямаме нормална Топлофикация София. Имаме висока инфлация, неработещ интерконектор и платени простаци.

    Коментиран от #22

  • 22 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Павел пенев":

    Видимо изкуфял пръч,нагажда се според софрата.
  • 23 От Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "старецът и реката":

    Мисля, че точно този няма да страда от цени на ток, газ, храни! Може отдавна да живее в чужбина, колко му е да прелети за един ден, да се “ изока” по телевизора и да си замине пак. Те такива, дето изпълняват едновременно няколко длъжности не можеш ги хвана, къде нощуват. И нали беше от компанията на Трифонов, сега в друга клика е преминал! Това е един “ретрограден” елемент за българската енергетика!
  • 24 Хан Аспарух

    1 0 Отговор
    Старото ченге от тоталитарната и репресивна Дс служба експертът Хиновски пак се изока. Опитвайки се да манипулира в полза на измамниците от Газпром. Които е използван от Путин като военно оръжие срещу целия свят, включително и Ес.
  • 25 Хан Аспарух

    1 0 Отговор
    Старото ченге от тоталитарната и репресивна Дс служба експертът Хиновски пак се изока. Опитвайки се да манипулира в полза на измамниците от Газпром. Които е използван от Путин като военно оръжие срещу целия свят, включително и Ес.Твърдо не на московските партии чебурашки начело с Най старата и кагабейска партия Бсп, Дс, Възраждане, Итн, Дпс, на партията на Стефан Янев, Абв, Атака и Вмро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол