Last news in Fakti

22 Септември, 2022 16:43 1 060 14

Атанас Зафиров: Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българската индустрия и домакинства

  • атанас зафиров-
  • аец козлодуй-
  • мерки

Събитието се проведе в село Хърлец

Атанас Зафиров: Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българската индустрия и домакинства - 1

Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася. Това призова водачът на листата на БСП за България Атанас Зафиров на представянето на кандидатите за народни представители на левицата пред гражданите на община Козлодуй.

Събитието се проведе в село Хърлец и беше домакинствано от кмета Огнемир Симов, който призова присъстващите да гласуват с номер 28 на предстоящите избори. Пред препълнената зала водачът на листата представи приоритетите на БСП за България с акцент на мерките в областта на енергетиката и икономиката.
Зафиров подчерта, че ядрената енергетика става все по-важна в тази криза.

БСП предлага 4 конкретни решения, които могат да бъдат въведени веднага:
1. Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй“ да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася.

2. За да подпомогнем икономиката и домакинствата, трябва да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергийни дружества.

3. Отсега да се реши да се отложи либерализацията на пазара за битовите потребители.

4. Болници, училища, детски градини да се върнат на регулирания пазар.

“Това е комплекс от мерки, а не решения на парче” каза в заключение Зафиров и призова присъстващите да гласуват с разум за социална и сигурна държава!

По-късно кандидатите на БСП за България посетиха Националния музей "Параход Радецки" и се поклониха пред паметника на Христо Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде няма нужда.

    4 15 Отговор
    Демек да го дадем на бойковските бизнесмени който да реализират свръхпечалби.
  • 2 честен ционист

    13 4 Отговор
    Тоя ток е продаден на зелено с години напред. От тук ще храните и Макединия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Направете го

    29 3 Отговор
    като в Румъния. Право за износ имат само производителите, а държавата следи износа и взема 80% от печалбата. С парите провежда социална политика.
  • 5 сирене

    8 7 Отговор
    Като част цялостната европейска електрическа система, това е невъзможно. Цената се определя от големите скъпи икономики които правят енергия от газ (Германия най-вече). Всички такива приказки, са безпочвени и подвеждащи.
  • 6 горски

    21 0 Отговор
    Има по добро предложение-за ЕС да се продава ток от затворените реактори в АЕЦ Козлодуй.И то с намаление,като на приятели.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А ми

    11 2 Отговор
    то хубУУ, ама той от небето ли пада? Не управляваше ли до вчера? Само Възраждане!

    Коментиран от #9

  • 9 Същото си помислих и аз

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "А ми":

    до вчера ни обясняваха че ЕС не дава, сега обърнаха палачинката. как да им вярва човек? а това е въпрос на ценова политика. не вярвам жицата да различава ток от аец от ток от тец.
  • 10 ежко

    8 0 Отговор
    Атанасееее.......говори ли със съпартийците си?Щото точно тези от БСП имат фирми за търговия с ток и изнасят най-много!И пак питам, дали си говорил с тях,че да не стане някоя грешка!
  • 11 Гражданите на БГ

    11 0 Отговор
    Производството на електроенергия в България е стратегически продукт.Да се предлага произведената електроенергия на борсата в България е пряка заплаха за Националната ни сигурност.Спешно премахване от борсата със закон и поставяне на регулирания пазар.След задоволяване с електроенергия на всички потребители в България,ако има излишна електроенергия тя да се предлага за износ на европейската борса.Всички депутати си мълчат по тоя въпрос защото са пряко или косвено свързани с производителите на електроенергия.Те знаят много добре,че това е спекулация и производителите печелят многократно за сметка на българския народ.Запомнете,че друг вариант няма.Електроенергията в България на регулирания пазар!

    Коментиран от #12

  • 12 Засега

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданите на БГ":

    това горе-долу се спазва за битовите потребители. Изнасят 1500-2000 МВт., но ток има. Цената на дневната енергия за бита е 0,24лв/кВтч и нощната 0,13лв/кВтч (240лв/МВтч и 130лв/МВтч).
  • 13 Тома БИКОВ

    3 0 Отговор
    Европа иска да ни изработи (оправи) с тока по братски. Каквото кажат нашите крадливи подлоги са готиви с YES.
  • 14 уееищ

    4 0 Отговор
    затваряне на борсата , при евтиния ток имаме по скъпа енергия от германия вижте има карта на цените , за битовия също е дърво всичко му се начислява и вец и тец и перки и тн държавата е длъжна да им изкупува енергията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове