23 Септември, 2022 07:24 5 591 55

Ицо Хазарта: Простотията не е прекият път към успеха

  • ицо хазарта-
  • образование-
  • калина константинова

Аз напуснах зоната си на комфорт, защото трябваше да променим България и да направим нещо добро за нея, каза пък акад. Николай Денков

Ицо Хазарта: Простотията не е прекият път към успеха - 1
Снимка: БГНЕС

Причината, поради която заминах да уча бе съветът на брат ми да стана част от най-добрите университети в САЩ. Кандидатствах за стипендия и сама си избрах университетите. Избрах специалност Икономика. Реших първо да помогна на собствената си държава, а след това на други страни. Не ми беше лесно – подавах стотици CV-та на ден, но никой не ми се обаждаше, защото мислеха, че ще искам много висока заплата. Затова започнах да помагам на студенти. Това заяви бившият вицепремиер по ефективното управление и кандидат за депутат от „Продължаваме промяната” Калина Константинова в дискусия на тема: „Образование в чужбина-защо? И после накъде?“ пред Novini.bg.

„След това работех в неправителствения сектор, след това в държавната администрация, опитах да развия и собствен бизнес. В България всички пътеки са неотъпкани и ти проправяш пътя напред. България е страната на неограничените възможности и си заслужава“, смята тя.

„Аз напуснах зоната си на комфорт, защото трябваше да променим България и да направим нещо добро за нея. Висшето образование е много разнородно“, заяви бившият министър на образованието и кандидат за депутат акад. Николай Денков.

„Ние имаме много силно висше образование, особено в сферите на природните науки, медицината и инженерните специалности“, подчерта той.

„Каузата за образованието е моя, защото вярвам, че с него човек става по-добър. Нашият народ е сътворил чудо и то с желанието да е по-образован. Аз като баща на три деца искам да променя нещата към по-добро. Конкретно каузата ми е свързана с възможностите, които имам като депутат, да се олекотят раниците на децата, да не учат ненужните неща и т.н., разкри кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната” Христо Петров - Ицо Хазарта.

„Аз се срещнах с деца от центровете за настаняване от семеен тип. Не срещнах от тях дете, което има желание да учи. Това е тенденция и при децата в малките градове. Смятам, че нашите деца ще се оправят, защото имат възможности, но тези деца – не. Понякога е нужно много малко, за да промениш съдбата на тези деца. Това осмисля дейността ми“, сподели той.

„Най-силното оръжие на корупцията е апатията. Това, че няма смисъл работи най-успешно. Най-хубавото, което хората могат да направят е да покажат, че им пука. Има хиляди начини да помагаш. Най-елементарният начин е да гласуваш. Трябва да следиш какво се случва и да знаеш, че твоето отношение може да промени нещата“, изтъкна Константинова.

Акад. Денков призна, че има сигнали, че децата смятат, че няма смисъл да се учи висше образование в България и търсят квалификация в чужбина. Той призова да се погледне рейтинговата система на университетите. „В последните години има подобрение, но има и натрупани проблеми, най-вече с плагиатството. Затова един от приоритетите, които имахме бе да се въведе система за проверка, и не случайно един ректор и един министър си заминаха“.

„Трябва да се гордеем с успехите си и да говорим за тях“, призова Калина Константинова.

„Има едно нещо, което обединява хората, завършили университети в чужбина – уважението към правилата. Това е измислено, за да е добре на всеки. Правилата не бива да са само репресивни мерки, а да се спазват от всички. Това е една основа, без която сме за никъде“, подчерта Ицо Хазарта.

“Много често става така, че в България неспазването на правилата ти се разминава. Няма как, като гледаш години наред простотията да е на най-високите нива, в теб да не остане усещането, че това е нормално. Много сме закъснели, но трябва да посочим, че простотията не е прекият път към успеха“, каза още той.

Бившият вицепремиер подчерта, че България има нужда от хора, които да се борят за нея. „Искам да се боря за България, в която българите в чужбина, искат да се върнат. Живеейки навън винаги си носиш частичка щастие от България. Винаги има смисъл да те е грижа“.

„Аз имам приятели, които живеят зад граница, но правят много за България. Не трябва да се губи връзката. Нека оправим България и те ще се върнат. Най-важното е да не забравяш кой си и откъде си“, изтъкна Христо Петров.

Гостите подчертаха, че най-важната цел на образованието е да се научиш да мислиш.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоичков

    60 6 Отговор
    Айн, цу цвайн, цу дрън

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Камион

    84 26 Отговор
    Тоя е мазник, прави песни за малоумници с цел зарибявка.
    Няма работа в политиката!
  • 4 хах

    89 22 Отговор
    Кажете ми хора, как може този например да взема решения за живота ви?!
  • 5 доко

    51 6 Отговор
    родното ни образование е провал..обаркани момчета и момичета..много елементарно ниво..споко можем да сложим на герба ни и една камила все по близо сме до братска африка..и банана

    Коментиран от #22

  • 6 Боко

    49 4 Отговор
    Да бе, простотията не била път към успеха.?! Айде на бас..
  • 7 Последния Софиянец

    36 15 Отговор
    Браво господине, дет са вика Ице. Винаги си добре дошъл в заведението, дори да не влезеш в парламента, че покрай измамите около Кирчо, никога не е ясно

    Коментиран от #24

  • 8 Така е ,

    45 4 Отговор
    но от прост човек само простотии и золуми може да очакваш , българинът го е изпитал прекрасно на гърба си !

    Коментиран от #18

  • 9 защо

    33 8 Отговор
    "В България всички пътеки са неотъпкани и ти проправяш пътя напред." Разбрахте ли сега колко сме некадърни? За 1341 години една пътека не сме "отъпкали". Те ще ни покажат как става това. Е, вече ни показаха!
  • 10 Бля,бля

    44 10 Отговор
    Този явно визира себе си за простотията!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 11 Отговор
    На където да погледнеш, все професори, а над 12 години ни тъководеше един , който се ФАЛЕШЕ😉, че е прочел само една книга ( ама май и нея не е чел , а само гледал филма) ‼️
  • 13 Българин

    40 13 Отговор
    Точно тия тримцата са олицетворение на простотията,несъстоятелността и наркоманията.
  • 14 Поправка

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стоичков":

    Моля Ви - "Доктор Стоичков"!
  • 15 Шнура

    8 25 Отговор
    Аз ще гласувам за Христо Депутата на за Христо рапъра.
  • 16 Ялчин

    28 24 Отговор
    Простотията да, простака от Банкя 12 години лъга Българите макар че е прочел само една книга през живота си.
    Време е тези 12 години да ги излежи в затвора.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вълк единак

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "Така е ,":

    Чрез Борисов нали.
  • 19 Простия се издигна до депутат

    39 11 Отговор
    ПП са крадци, виж инфлацията и се разкарай некадърник прост!
  • 20 Милен

    44 8 Отговор
    И на това ли те научиха да показваш среден пръст в парламента, пази боже сляпо да прогледне!
  • 21 Марш

    38 12 Отговор
    празноглав наркоман
  • 22 и ти си

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "доко":

    живото доказателство за образованието ни
  • 23 Значи Ристе

    33 7 Отговор
    едно магаре, и на Марс да го откараш, да учи дали ще се върне лъв?? Видяхме ви "младитИ и умнитИ" какво направихте!
  • 24 Ти жив ли си?

    25 6 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Още си мечтаеш, за заведение миейки нечия тоалетна..... Нема протести нЕма пари!!! Нали с Мунчо бЕхте първи приятели? Защо не си в Резиденството?????
  • 25 Ром Бакарди

    11 10 Отговор
    "Бойку, Бойку, Бойку" са чуват ощи ут сабахлен тука у махалата, човек идно кайве на спукойствие ни можи да изшора. Скандират мойто санародници, щот усещат чи иде зима и ша трябват паре за дарва марва ваглища гуми за горене, а парете идат ут нашиа партньор- герпа! Саму те ни дават паре кеш, другити ни разтягат лукуми и ала бала приказки. Ету, вчера ма атакуваха приварженици на ПП и В до хутел Черну море у варната- яла ве, гласувай за нас! Добре, ама каде са парете-първо кеша, после ша видим. Хазарта нищу ни мож напрай, нито таз рунтавата Калина....само Бойку можи да напрай магистрала и на Луната. Затуй цялата ромска общност вав балгариата ша фърга на негу вота си. Аз кат идин истински патрон- учаквам барем пидесе хиляди мои черни последователи да утидат до урнити вав Варна ощи вав 05,30 сутринта. Щот толкоз е населениету на Максуда Голдан Вилидж .
  • 26 5577

    16 6 Отговор
    Така ни променихте че направо се чудя как може това да се случи.
  • 27 Хаха

    20 6 Отговор
    Хазарта има много деца от различни мадами. Тоя яката си ползва славата на концертаджия. Честно казано очаквах, че след оси$@нето на Киро ще си запази достойнството. Уви
  • 28 Софиянец

    20 8 Отговор
    Тоз е Веско Маринов на ПП 😅😅😅
  • 29 фен на сидеров

    12 4 Отговор
    Ице, избери непрекия път !
  • 30 Герб/ДПС

    6 2 Отговор
    Очевидно е.
  • 31 123456

    17 6 Отговор
    Това е някаква пародия-рапъра Ицака и образованието. Превърнахте държавата в гротеска идиотия.
  • 32 Кадир

    6 4 Отговор
    Оф, бе Ицо....
  • 33 Кукуригу

    16 5 Отговор
    Що бе?Ти си жив пример!И не ни занимавай с глупости повече!
  • 34 Начко

    18 6 Отговор
    Ако не е онова нещо с тротинетката ще е Ицо!
    Свършиха ли интелигентните хора та постоянно публикувате излиянията на тези неуки и прости личности?
  • 35 56789678

    13 5 Отговор
    Само рапър може да си ,там ти е мястото ,но за политик си доста прост за тая професия Ице Хазарта.НЕ от всички българи става политици,вие повечето не знаете основите на държава,държавност и нейните принципи на работа.Има много книжки ,които с твоите колеги не сте ги чели.За да я няма простотията требва се учи и чете.А ти чел ли си?
  • 36 Реалност

    13 7 Отговор
    Конкретно каузата ми е свързана с възможностите, които имам като депутат, да се олекотят раниците на децата - в тях да има само спринцовка, пакетче хероин и бустер на Пфайзер, да не учат, а да наблягат на наркотиците, разкри кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната” Христо Петров - Ицо Хазарта.

    Коментиран от #48

  • 37 Бонев

    16 6 Отговор
    При Ицо нам кой си точно простотията е прекият път към "успеха му".
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хаха

    12 3 Отговор
    В превод: Правят каквото наредят "боговете" ! Хахахахахахаха Прогноза за изборите 3-5%
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Охо-бохо

    10 4 Отговор
    Неолиберастката соросня даже не знае, че е проводник на чужди интереси.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ПИЧА-ГА

    12 4 Отговор
    За простотията не знам...
    Ама ти си доста успял певец и го постигна само с простащина...
  • 47 Кир Ливанчо

    14 5 Отговор
    Ицо, Хазарте, цял живот си изкарваш хляба с простотия и се противопоставяш на образованието, а сега тръгнал да защитава каузи в подкрепа на образованието.
    Всички знаем, че ти трябва имунитет за попечителството на детето, както и на половината от кандидат-депутатите. Корнеля драпа за имунитет, Киро, Асен и Лорер също вървят на там с далаверите, за които ги разследват. Да не говорим и за останалите.
  • 48 Защото са червени

    15 5 Отговор

    До коментар #36 от "Реалност":

    Навремето пееше за индийски коноп в задния му джоб. Това иска да носят учениците. Леке е Ицо. Помня и как псуваше Камелия в ефир. Надрусан и пиян. Това е явно примерът за подрастващите.
  • 49 НаркоманИзпаднал

    18 4 Отговор
    Ти си живото доказателство, че всеки един простак, имащ достатъчно малоумни почитетели, може да стане депутат.
  • 50 Ти идиот ли си???????????

    7 1 Отговор
    По- прост от теб няма, може би Киро е малко по.
  • 51 Иванчо от

    4 2 Отговор
    Добре че си признаваш за простотията точно този образ си ти мишок
  • 52 Ицо хазарта си противоречи

    2 0 Отговор
    той е достатъчно прост, но успява да излъже народа
  • 53 Антикомунист

    2 0 Отговор
    Напротив, много е пряк, щом такива слабо образовани тъпаци като теб са в парламента.
  • 54 Антикомунист

    2 0 Отговор
    И да добавя, избран от по- големи тъпаци от него.
  • 55 Любо

    0 0 Отговор
    Е-НЕ!
    Т
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове