Last news in Fakti

23 Септември, 2022 09:19 2 266 17

Мъж почина пред Спешния център в Самоков

  • цсмп-
  • спешна помощ-
  • самоков

В Спешна помощ нямало медик, а само медицинска сестра

Мъж почина пред Спешния център в Самоков - 1
Кадър Нова тв

Мъж почина пред Спешна помощ в Самоков. На видеоклип, заснет от близките на починалия, се вижда как той лежи в безпомощно състояние на задната седалка на автомобил, докато чака да се появи лекар. Оказва се, че медикът, който е бил на смяна, е трябвало да придружи друг спешен пациент с линейка до София. На място е била само медицинската сестра.

„Чичо ми имаше бъбречна недостатъчност. Той получи пристъп. Пристигнахме в Спешна помощ и излезе някаква жена, която ни каза, че няма доктор”, разказва Петър Илиев, който е племенник на починалия.

По думите повече от 30 минути чичо му не е получил помощ и е починал. „Лекар впоследствие дойде вътре от отделението”, посочва Петър.

„В този момент реанимационен екип от Самоков е пътувал към София с пациент, който е бил в много тежко състояние”, заяви в ефира на „Здравей, България” Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП- София.

Тя уточни, че филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците. „Работното място на спешните екипи е в линейките и те това работят и това правят”, посочи тя. Според нея лекари от болницата са реагирали в рамките на 6-7 минути, а не след половин час, както твърдят близките.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фокус Мокус

    16 2 Отговор
    Трима лекари на смяна
  • 2 Брънзалов

    21 5 Отговор
    Убит човек от бялата мафия, голям праз. За мен е важно пациента ударил напълно заслужен шамар на пиян до козирката лекар да влезе доживот в затвора.
  • 3 Корги

    24 2 Отговор
    От статията разбираме, че Спешна помощ пак не са виновни и не са за бой. Ежедневие.

    Коментиран от #16

  • 4 кукуригу

    25 4 Отговор
    Лекарите лъжат като дърти цигани и се защитават срещу пациенти
  • 5 Хари Потен

    14 12 Отговор
    важното е да се дарява за Украйна
  • 6 Потърпевш

    17 4 Отговор
    Спешна помощ в Самоков отдавна за нищо не става, абсолютно безхаберие и тотална липса на професионализъм. Със сигурност никой от болницата нищо не е направил, там оставят пациентите на произвола
  • 7 др Гей Билтс

    17 3 Отговор
    През последните 33г достиженията на модерната медицина са толкова видими, че вече всички сме болни и падаме или пред спешното, или ни убиват вътре. МБАЛ-овете са се превърнали в едни евтаназиционни, само че вместо хуманно, ангелите на Смъртта морят хорицата в средновековни мъчения, най-често от глад и жажда. Всичко се връща на тоя свят.
  • 8 Хама

    14 2 Отговор
    Все по трудно ще се намират лекари които да работят в спешните звена на болниците.Ученето е много да завършиш първо гимназия с отличие,после за лекар и накрая 5 години специализация и работа.Заплатите са колкото на обикновен работник със средно от СПТУ.Училия неудоучил българин не може да оцени този труд квалификация и отговорност.Даже се радва когато нападат лекари и сестри.Но лекарите са умни хора винаги ще се оправя.Все по т лошо става за вас дето от тростотия и некадърност мразите всичко и всички.
  • 9 Христо Божилов

    1 7 Отговор
    Сега Кирчо като получи 160 независими депутата, трябва незабавно да затвори границите и да спре евакуацията на лекари за Европа, където отиват за по-добри условия на труд и по-добро възнаграждение. Трябва да изпълнят своя дълг към родината и да останат поне 20 години да работят тук
  • 10 Перо

    7 4 Отговор
    Това е лъжа,че е имало лекар до 6-7 мин. Въпросът с реорганизацията и кадровата обезпеченост на бързата помощ е много спешна! Трябва също да се ползва чуждия опит,организация и техническо осигуряване! Тук всичко е забатлачено! Често пациента може да се придвижи по-бързо с градския транспорт до болнично заведение от “бързата помощ”! За това и прокараха закона за защита на медиците от насилие!
  • 11 Един друг

    8 3 Отговор
    Недейте да нападате лекарите и сестрите защото винаги идва ден в който всеки ляга в болница.Тогава ще гледате страхливо като мишоци някой да ви помогне но може да няма кой или ако има ще бъде неквалифициран.И е крайно време да се осъзнае че този труд е скъпо платен и никой без пари няма да ви оперира ,лекува и дава съвети.Така е по цял свят.Злобата и омразата към всичко и всички няма да ви спаси.
  • 12 мсс

    10 2 Отговор
    Ама вие какво друго очаквате???Да учиш като ненормален цял живот за да отидеш в Самоков при орките да те млатят на почивки за 1500 лева>/????Много ясно,че за нищо няма да стават лекарите там ,пак добре ,че ги има и тях.Един прокурор взима 6000-7000 лева ,плочкаджия за квадрат плочки взима надницата на лекар.А любимото ми е като ми заобяснява някой коло е добре в БГ докато връзва двата края и даже остане за бмв на 15 години.Ама като опрете до това до което всички опираме в даден момент ревете.
  • 13 ГЕРБ

    6 5 Отговор
    Нали искате промяна на ви ай.........
  • 14 Българин

    3 4 Отговор
    А са министъра няма ли да поиска поправки в законите, за да понесат съдебна отговорност "медиците". Или гараван на гарван око не вади.
  • 15 Тома

    2 2 Отговор
    След като медиците направят раследване ще докажат че умрелия е виновен
  • 16 Виждам

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Корги":

    Не са виновни лекарите в спешната помощ. Кучето скача според тоягата. И тия в спешната помощ участват в ограбването и си плащат на кучето да ги пази.
  • 17 Как се разбира

    3 0 Отговор
    Тъпотията ,,филиалите на спешна помощ не са спешни отделения щоза простащина....?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове