Last news in Fakti

23 Септември, 2022 10:04 786 29

Свиленски: Без БСП ще има нови F-16, но не и социални придобивки

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • f-16-
  • социални придобивки

„Служебното правителство до последния ден няма да кажат каква им е позицията за “Газпром“. Никой не води разговори, а такива трябва да се водят, защото зимата идва, а газ има до октомври месец", коментира водачът на листата в 24 МИР – София

Свиленски: Без БСП ще има нови F-16, но не и социални придобивки - 1
Снимка: БГНЕС

„Надявам се в днешния ден всеки български гражданин да си е отговорил на въпроса колко независима е България и самите ние като граждани дали се чувстваме независими. Това не означава нищо да не зависи от нас, а да сме хора и да сме държава, които сами взимаме решенията. Не значи да не членуваме в различни съюзи, а означава където сме членове, да отстояваме националните си интереси. “Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 24 МИР – София Георги Свиленски в ефира на БСТВ.

На въпроса как върви кампанията, социалистът отговори: „Вече свикнахме, това е четвърта кампания. Традиционно избирателите поставят своите проблеми. На “БСП за България“, като политическа сила, ни е по-лесно, защото има какво да кажем и покажем на българските граждани. Ангажиментите, които сме поемали, днес можем да ги докладваме като реализирани“, обясни той.

По думите на Свиленски в момента целият свят вижда, че само ляво управление може да помогне в кризата и да застане до българските граждани. „Всички се обръщат към държавата, а години назад ни казваха как държавното трябва да бъде закрито, как не трябва да се намесва в икономиката, но сега всички казват държавата да помага и да регулира.“ Той обясни, че в България се появяват политически субекти, които се насочват към този спектър, „но като автентични представители на лявото виждаме вътрешните им противоречия“, уточни той и даде пример с партията на Стефан Янев и “Възраждане“.

Свиленски обясни, че тенденцията е към повишаване на подкрепата към БСП, българите са осъзнали правилната политика, която от левицата провеждат. „Сега се потвърждава и от европейските политици, които искат да предлагат същите мерки, които ние ги предлагахме преди месеци – таван на цените, премахване на ДДС на енергоносителите.“ По думите му тези мерки помагат както на гражданите, така и на бизнеса и уточни, че за БСП двата най-големи приоритета са инфлацията и повишаване на доходите на хората.

„Служебният министър на финансите, който беше зам.-министър в предходното управление, нееднократно казва как държавата ще изпадне в свръхдефицит и как трябва да се преразглеждат социалните плащания – това значи пенсии, безплатни детски градини, детските надбавки“, предупреди социалистът и допълни: „Без нас в управлението, тези пари ще отидат за това, което реши служебният кабинет – закупуване на нови втори F-16.“

Свиленски потвърди позицията на левицата относно Руската федерация, а именно да се възстановят дипломатичните отношение и уточни, че България не може да бъде страна в този конфликт. „Служебното правителство до последния ден няма да кажат каква им е позицията за “Газпром“. Никой не води разговори, а такива трябва да се водят, защото зимата идва, а газ има до октомври месец. Тоест докато ЕС се опитва да наказва Русия, Русия и “Газпром“ си увеличат печалбите, а в Европа ще трябва да пестим“, предупреди социалистът.

Във връзка с продължаващите кадрови промени от служебния кабинет той попита какво общо имат тези действия с изборния процес. „Те направиха безброй безумни уволнения“, каза още той.
„Покупко-продажбата на вот продължава, затова колегите от Северозападна България проявяват загриженост и за пореден път се опитват да светнат червената лампа на вътрешния министър“, заяви Свиленски във връзка с изпратеното писмо и продължи: „Органите трябва да се задействат, а не да си правят ПР-кампания. До нас достига информация, че има устно разпореждане да не се пишат предупредителни протоколи. Органите на реда във всяко едно населено място много добре знаят схемите и хората, които го правят“, категоричен е социалистът.

На финала Свиленски обясни как се постига социална и сигурна държава - когато в българския парламент влязат народни представители, които са социално отговорни. „Тогава и правителство ще има, и бюджети, каквито заслужават българските граждани. Затова на предстоящите избори подкрепете БСП с номер 28 и ще бъдете и спокойни, и щастливи за това, че сте изпълнили гражданския си дълг“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    16 2 Отговор
    А, вие кога ще се скриете завинаги???
  • 2 Българин 🇧🇬

    18 0 Отговор
    Всички говорите сладко преди избори . Като седнете в креслата - на 180° .
  • 3 ГЕРБ

    16 3 Отговор
    Айде мерси ваще придобивки са пълен фалш и измама дръще си ги
  • 4 Хаха

    10 7 Отговор
    Тия копейки се надлъгват една друга.Чугунените тикви не са чак толкова много че да вкарат повече от 40 депутата общо.Сега войната е между БСП Копейкин Янев Сидеров Шкембака.Много вожд малко индиянец.
  • 5 Костов

    12 9 Отговор
    предпочитам ф 16 и да ви няма
  • 6 Горски

    10 3 Отговор
    А с вас ще има мижави социални придобивки и гзове широко разтворени на изток.

    Коментиран от #20

  • 7 Въпросче

    8 1 Отговор
    Обещавахте на предните избори да продължите работата по АЕЦ Белене . Нещо да направихте ?
  • 8 Голем смех

    10 5 Отговор
    Комуняците сигурно са открили огромно златно находище, от което могат да раздават пари на корем. Изглежда още не са разбрали, че социална може да е държава с добре функционираща икономика.

    Коментиран от #12

  • 9 чий е Крим

    8 6 Отговор
    Копейкин и Янев и МАнолова ще ви оглозгат като лешояди и след изборите при Волен да си правите протестчета пред Парламента.За самолетите не се кахъри
  • 10 !!!?

    6 6 Отговор
    Свиленски - говорител на "Газпром" !!!?
  • 11 рундю натовското фърчило

    6 0 Отговор
    баджо не се напъвай с популизма вече уредих въпроса и ще има още нови виртуални фъ16
  • 12 Достойни

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Доходи, заплати,а не ограбване и от част от ограбеното, социални дейности?!
  • 13 Българин

    6 1 Отговор
    От самото си създаване БКП /БСП е била партия на национални предатели и българофоби, за които руските интереси са били на първо място. Дори сега, когато всеки нормален човек по света е отвратен от престъпния режим на Путин "социалистите" работят за интересите на Москва.

    Коментиран от #22

  • 14 Истината

    2 1 Отговор
    Маргарит Тачър беше казала, че "Социализма свършва тогава, когато свършат парите на другите". На за нашите червенушки социализма е дотогава, докато не позволяват да теглим заеми и да оставим на бъдещите поколения да ги изплащат.
  • 15 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Тоя се надпреварва с баджанака си Румен, кой да обслужва по-добре руските интереси.

    Коментиран от #19

  • 16 .......

    0 2 Отговор
    Тези Ф-16 може и да не ги получим.На цялата криза самолети пак на хартийка ще имаме...Докато дойдат(и ако дойдат) с какво ще се охраняваме?С обучено ято гълъби от премиера ли?
    Относно Газпром да забравят...продажните предатели ще ги наклеветят веднага.Как така по-евтино ще плащаме?!Хаха.Ама и тези платените коментатори по-долу да ги видя как ще си платят сметките...и те ще са в кюпа заедно с другите.Някой ден същите ще крещят защо плащат високи сметки и сме плащали на посредници за същото.
  • 17 гост

    3 0 Отговор
    Надявам се въобще да ви няма ...
  • 18 гост

    3 0 Отговор
    Тази подлога иска да раздава моите пари. Вземи изкарай един лев бе, мръсен червен комунист!!!
  • 19 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    А бе, грантаджийче просто, стига с тез опорки. С какво Радев е обслужил руските интереси? Защо си търсите враг, където няма, мислите че хората ще ви припознаят ли? Не, българите мразят подлогите, били те руски или американски!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!?

    2 0 Отговор
    То едни придобивкиииии . . .мани, мани. Както и "спряхте" износът на оръжие за уграйнъ. Всичкото ви е такова.
  • 22 !!!?

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Писах ти +, но да уточним. Тея са като ветропоказател . Сега са най - ревностни евроатлантици. Винаги пристават на силния на деня.
  • 23 Сливенски

    3 0 Отговор
    дотук единственият "придобил" нещо от вас е разеденителят дето ти отведе Деса!
  • 24 Диана

    2 0 Отговор
    Без БСП ще започне нова ера в историята на България - ерата на живот без БСП! Това ще бъде най- хубавото време за България, ще бъде истински ренесанс, възраждане, начало за нашата страна и народ - край на лъжите, мръсотиите, първобитното мислене и действие,край на униженията и подигравките, начало на нов Живот за всички и за всеки...

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Охлюв

    1 0 Отговор
    Бегай да плашиш баджанак си с тези приказки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол