Last news in Fakti

25 Септември, 2022 16:54 1 278 34

Явор Божанков: България без ГЕРБ е възможна с номер 28

  • явор божанков-
  • бсп-
  • мерки-
  • правителство

Оттук нататък ще се управлява само в коалиции и тази политическа сила, която убеди другите в правотата на своите идеи

 Явор Божанков: България без ГЕРБ е възможна с номер 28 - 1
Снимка: БГНЕС

"Със сигурност най-голяма заслуга отново да сме на избори имат от "Има такъв народ“, които заедно с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“ първо свалиха председателя на НС Никола Минчев и то без никакво основание. Това беше генерална репетиция за сваляне и на самото правителство. Рекорд в новата ни история е една политическа сила буквално да съсипе три поредни парламента.“ Това заяви водачът на "БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков в предизборен дебат по БТВ.

Той коментира, че от ИТН многократно са проваляли кворума както на заседания на комисиите, така и в пленарна зала. "Конфликтът с тях беше около средствата за пътища. Просто те искаха да дадат едни пари на фирми на ГЕРБ за изграждане на инфраструктура по онзи си начин на ГЕРБ. Докато аз бях опозиция на ГЕРБ в парламента г-жа Митева седеше до дясното рамо на Данаил Кирилов, а на нейното бюро имаше календарче на Бойко Борисов“, добави Божанков за различията с партията на Слави и бе категоричен, че ИТН имат проблеми само с бившите си партньори, но не и с ГЕРБ и ДПС.

"Антикорупционната комисия не е законопроект, с който трябва да се бърза. Нормално е да се работи дълго по него. Факт е, че внасянето на антикорупционния закон е една от причините да бъде свалено правителството от ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“. Борбата с корупцията е колективно усилие. Със сигурност една от грешките е, че корупция не се бори с хора като Слави Трифонов, който не си подава имуществената декларация. Едно от първите неща, които ще направя в следващия парламент е да предложа законодателна промяна и наказателна отговорност за политици и политически лидери, които не декларират своите доходи“, каза водачът на левицата в Търново. Той подчерта, че след закриването на спецсъдилищата през последните месеци България е живяла спокойно без бухалките на Гешев и Борисов.

"Оттук нататък ще се управлява само в коалиции и тази политическа сила, която убеди другите в правотата на своите идеи – тя успява. Темата пенсии и безплатни детски градини беше тема само на БСП. Ние убедихме останалите политически сили и сме благодарни, че ни подкрепиха Това бе една от малкото политики в това НС, която стигна от началото до края – повишаване на пенсии и намаляване на данъци за млади семейства и се гордеем с това“, изтъкна Божанков за постиженията на БСП, които други партии опитват да си препишат.

Според него е ясно за всички, че разрешаването на конфликта в Украйна трябва да стане по дипломатичен път, защото в момента всички губят. "Такъв конфликт освен човешки жертви и има и тежки икономически последици. Ние сме казали, че България не дава оръжие нито за Русия, нито за Украйна“, обобщи Божанков.

Той обясни, че трябва човек да е много глупав, за да се довери на ИТН след всичко, което те са причинили на държавата и заяви, че не вижда път за работа и управление с тях. "В тези трудни за България времена са необходими политици с опит, биография и сериозни политически сили. Надявам се да спрем да си правим експерименти с държавата, с хора, които не могат, с шоумени, с различни проекти еднодневки. Сигурна и социална България е възможна. България без ГЕРБ е възможна. България без страх е възможна, с номер 28“, каза в заключение Явор Божанков.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе пикльо

    35 2 Отговор
    вземи се скрий някъде

    Коментиран от #3

  • 2 ааааааааааааааааааааа

    26 2 Отговор
    таз ни е "старило" ,ни е "патило",че да има някакво мнение

    да си говори зъ пъпките по лицето ... по ще има тежест думите му
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хихи

    13 9 Отговор
    Аз па ше гласйвам за копейкин, други всички до момента се издъниха.
  • 5 Все

    25 1 Отговор
    потомствени комунисти от котилото на БКП ! Мерси !
  • 6 оня с коня

    17 4 Отговор
    За банално пореден път чуваме Половинчати факти от Пишман-Столетницата и защо не каже и втората част от Истината - че България със ГЕРБ пък е възможна единствено с Бюлетина ном.24?
  • 7 Перо

    25 2 Отговор
    Тоя селски тарикат, в провалената и лицемерна партия,пак е в листите! Сега е измислил явяване в гражданската квота на червената буржоазия! Само у нас има такива простотии за вкарване на отрепки,които да имат права,а да не носят пред никой отговорност! Как да гласува човек при такова положение? Защо тогава се явява от името на БСП?
  • 8 Ммм дааа

    21 1 Отговор
    хубаво е да си вярваш.
  • 9 ГЕРБ

    30 3 Отговор
    Пикльо хвани се да поработиш нещо че нямаш един ден трудов стаж мърльо
  • 10 ДЖАМБАЗОВ СЕ ДУМКА ОДЗАТ

    18 3 Отговор
    ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ИМА ТАКЪВ НАРОД И БСП ЗА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАЙ-ВРЕДНОТО ЗА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ 30-ГОДИШНАТА НИ ИСТОРИЯ СЛЕД ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА ВИЕ СТЕ ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ БСП И КОРНЕЛИЯ НИНОВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДЕТЕ С 5%
  • 11 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    13 1 Отговор
    ТИЯ НЕ РАЗБРАХАЛИ,ЧЕ БЕЗ ГЕРБ НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО.РАДЕВ ЩЕ УПРАВЛЯВА ПОНЕ ГОДИНА АКО НЕ СЕ РАЗБЕРАТ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 44444

    15 2 Отговор
    На тези некадърници все ГЕРБ им е в устата!
  • 14 Иван

    13 0 Отговор
    Гледах ги сутринта , той и представителя на демократична България се държаха много зле с Ива Митева , много ниско ниво , много заядливи , все едно ние сме забравили че бяха те с Пеевски , че си говорят едни и същи глупости а доходите на хората си стоят ниски , сега говорят всичко а когато управляваха бяха високомерни .
  • 15 Гост

    15 0 Отговор
    Яворчо чудя се колко сребърника е получила нинова да те вкара в парламента.....

    Коментиран от #30

  • 16 Грую

    11 0 Отговор
    Аз и със специализирания съд си живеех спокойно ,другарю.Разтревожени бяха само червените мафиоти ,които вие реабилитирахте.Грешиш и за номера на бюлетината.Не 28 а 24.
  • 17 6678

    10 0 Отговор
    Ако ГЕРБ не участва в правителството означава само едно.Че Фърчилков ще управлява още дъъъъълго време.
  • 18 Интересно

    8 0 Отговор
    Толкова ли СМЕ зле че да слушаме това недоразумение.НЕ Е ИСТИНА.СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ И РАЗНИ КОМУНИСТИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ КАНАДЦИ ХРИСТОВЦИ БОЙКОВЦИ ДА ОТИВАТ НА БОРСАТА И ДА ЗАООЧНАТ ДА СИ ВАДЯТ ХЛЯБА И ДА СПРАТ ДА НИ ПРЕЧАТ ТОВА СА УНИКАЛНИ ЛИЦЕМЕРИ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ХАХАХА

    8 0 Отговор
    Бъзлянков!
    Не става само с лозунги и опорни точки. Трябва и акъл!
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ БЕЗ БСП Е ВЪЗМОЖНА С НОМЕР 24 ........ ФАКТ !
  • 29 Знаете ли

    7 0 Отговор
    Колко пари е платил баща му(бизнес със скраб от много години)за да влезе в парламента...?В града се говори за няколко стотин хиляди..на кака Курни!Сега със зъби и нокти ще драпа докато си ги избие!
  • 30 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Тук в нашият град е обществена тайна над между 100 хил.и 1 млн.лева
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СОД

    3 1 Отговор
    Десет изличени коментара. Защо стопирате свободата на словото щом не съдържа обидни думи господа? Това ли е вашата демокрация. Изличете и това и аз ви изличвам повече нема да ви чета. Благодаря.
  • 34 мнение

    3 0 Отговор
    и зарков беше така устремен.
    я го вижте къде е сега и за какъв пост може да се вреди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове